Freesat, SKY HD בבית משותף רב קומות
-
michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
היי
יש לי כמה שאלות פשוטות:
1) אפשר יהיה לקלוט בארץ?
2) התקנה: מי שגר בבית משותף - איך מתקינים צלחץ על גג הבנין? צריך איזה אישורים (מעבר לועד הבית)? זה גם רלוונטי ל-SKY HD..
מה הפרוצדורה בכלל להתקין צלחת בבית כזה? (כמובן שלא על המרפסת הפרטית)
יש לי כמה שאלות פשוטות:
1) אפשר יהיה לקלוט בארץ?
2) התקנה: מי שגר בבית משותף - איך מתקינים צלחץ על גג הבנין? צריך איזה אישורים (מעבר לועד הבית)? זה גם רלוונטי ל-SKY HD..
מה הפרוצדורה בכלל להתקין צלחת בבית כזה? (כמובן שלא על המרפסת הפרטית)
-
michael123
- חבר מכור קשה

מישהו?
-
michael123
- חבר מכור קשה

נראה שאתר שלהם לא ממש עובד עכשיו (או שזה תמיד ככה שם?), אבל גם לפני כמה ימים לא ממש מצאתי..
-
michael123
- חבר מכור קשה

אף אחד לא התקין צלחת בבית משותף?
michael123 כתב:היי
יש לי כמה שאלות פשוטות:
1) אפשר יהיה לקלוט בארץ?
מה הפרוצדורה בכלל להתקין צלחת בבית כזה? (כמובן שלא על המרפסת הפרטית)...
אני לא בטוח בכך, אבל לא נראה לי שתהיה לך דרך לקלוט את שידורי הHD של Sky, לדעתי הערוצים בHD לא משודרים בFreesat, לפחות לא הערוצים הבלעדיים של Sky בHD (קרי ערוצי הספורט והסרטים וSky One וSky Arts).
-
michael123
- חבר מכור קשה

נכון, זה שני דברים שונים פה
1) Freesat זה מיזם חדש של BBC ו-ITV - תחנת (כבלים) השלישית בגודלה אחרי BBC ו-BSkyB
2) לגבי Sky HD - אפשר לקלוט, זה עניין של גודל הצלחת. לגבי הממיר ומנוי - זאת בעיה אחרת שהיא פתירה
שאלה היא קודם כל לגבי התקנה בבניין כולו את הצלחת שתשרת את כל הדיירים
מה גודל הצלחת (המירבי) המותר להתקין בארץ על פי חוק ללא אישור מיוחד?
1) Freesat זה מיזם חדש של BBC ו-ITV - תחנת (כבלים) השלישית בגודלה אחרי BBC ו-BSkyB
2) לגבי Sky HD - אפשר לקלוט, זה עניין של גודל הצלחת. לגבי הממיר ומנוי - זאת בעיה אחרת שהיא פתירה
שאלה היא קודם כל לגבי התקנה בבניין כולו את הצלחת שתשרת את כל הדיירים
מה גודל הצלחת (המירבי) המותר להתקין בארץ על פי חוק ללא אישור מיוחד?
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
מערכת שתשרת מספר דיירים זה דבר מורכב. צריך לקחת בחשבון כמה דברים:
1. צריך להוריד לכל ממיר כבל, ככה שאי אפשר לבצע פיצול בתוך הדירה.
2. מכוון ש-LNB אוניברסאלי יכול לתת מקסימום 8 יציאות (והוא עולה לא מעט), וכנראה שיהיו יותר מ-8 ממירים צריך לבצע שימוש ב-LNB רגיל (כזה שמוציא כל תחום מתוך ה-4 על כבל נפרד) יחד עם Multiswitch וממנו להוריד לכל דירה כבלים לפי מספר הממירים הנדרש.
במקרה ומדובר במספר רב של ממירים ולא תמצא Multiswitch אחד שיספיק אז אפשר לקחת כמה ולשרשר ביניהם.
קח בחשבון שזהו מידע חלקי וכמו שכבר אמרו לך, מומלץ לשאול בפורום הלווינים בנוסף.
2. מכוון ש-LNB אוניברסאלי יכול לתת מקסימום 8 יציאות (והוא עולה לא מעט), וכנראה שיהיו יותר מ-8 ממירים צריך לבצע שימוש ב-LNB רגיל (כזה שמוציא כל תחום מתוך ה-4 על כבל נפרד) יחד עם Multiswitch וממנו להוריד לכל דירה כבלים לפי מספר הממירים הנדרש.
במקרה ומדובר במספר רב של ממירים ולא תמצא Multiswitch אחד שיספיק אז אפשר לקחת כמה ולשרשר ביניהם.
קח בחשבון שזהו מידע חלקי וכמו שכבר אמרו לך, מומלץ לשאול בפורום הלווינים בנוסף.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
-
michael123
- חבר מכור קשה

שוב תודה על תשובה מקצועית ולענייןMarioMan כתב:מערכת שתשרת מספר דיירים זה דבר מורכב. צריך לקחת בחשבון כמה דברים:
קח בחשבון שזהו מידע חלקי וכמו שכבר אמרו לך, מומלץ לשאול בפורום הלווינים בנוסף....
מה לגבי צלחת, באיזה גודל מקסימלי אפשר להתקין?
צריך איזה אישורים?
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
לגבי חוקיות גודל הצלחת - אני חושב שההיתר ללא אישור מיוחד הוא עד 2.2.
בעבר צלחת 1.8 נורמאלית ו-LNB של Invacom הספיקו על מנת לקלוט את ערוצי ה-HD, מכוון שהם שודרו באלומות שהשילוב הזה הצליח לקלוט, אבל אתמול במקרה בדקתי ויש 2-3 ערוצים שנדדו לאלומה שצריך צלחת 3 מטר על מנת לקלוט.
מעבר לכך שמדובר בצלחת מאד גדולה ושנדרש אישור מיוחד להתקנתה, פער המחירים בינה לבין צלחת 1.8 הוא עצום.
עריכה: לא מדובר בערוצים שנדדו אלא ערוצים שנוספו לחבילה - Sky Sports HD3 ו-Sky Movies Premiere. בהחלט יש מה לראות ב-HD עם 1.8 (בהנחה שיש לך מנוי כמובן).
בעבר צלחת 1.8 נורמאלית ו-LNB של Invacom הספיקו על מנת לקלוט את ערוצי ה-HD, מכוון שהם שודרו באלומות שהשילוב הזה הצליח לקלוט, אבל אתמול במקרה בדקתי ויש 2-3 ערוצים שנדדו לאלומה שצריך צלחת 3 מטר על מנת לקלוט.
מעבר לכך שמדובר בצלחת מאד גדולה ושנדרש אישור מיוחד להתקנתה, פער המחירים בינה לבין צלחת 1.8 הוא עצום.
עריכה: לא מדובר בערוצים שנדדו אלא ערוצים שנוספו לחבילה - Sky Sports HD3 ו-Sky Movies Premiere. בהחלט יש מה לראות ב-HD עם 1.8 (בהנחה שיש לך מנוי כמובן).
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
-
michael123
- חבר מכור קשה

זה פתיר אני חושב. יש לי גם משרד בלונדון, והיתה פה הפניה למישהו ש"יכול לעזור".sam22 כתב:אבל בשביל מנוי
צריך ממיר מ SKY
להזמין ממיר HD
ולאסןף אותו מבריטניה
בגלל זכויות יוצרים הם לא יכולים לקבל מנויים מחוץ לבריטניה...
חוקי? לא בטוח.. אבל גם ככה אין מה לראות בארץ, ו-HD מצב קטסטרופה
צריך למצוא שימוש הוגן ל-FHD
-
michael123
- חבר מכור קשה

תודהMarioMan כתב:לגבי חוקיות גודל הצלחת - אני חושב שההיתר ללא אישור מיוחד הוא עד 2.2.
עריכה: לא מדובר בערוצים שנדדו אלא ערוצים שנוספו לחבילה - Sky Sports HD3 ו-Sky Movies Premiere. בהחלט יש מה לראות ב-HD עם 1.8 (בהנחה שיש לך מנוי כמובן)....
סופר!
-
michael123
- חבר מכור קשה

יפה...
אני מביו שכיוון שבבית החדש 23 קומות וצלחת היא של 2-3 מטר, אצטרך אישור של כל הדיירים
תודה על הלינק