מדיה סנטר בכל הבית...

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
samion פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני עכשיו מתכנן את הדירה החדשה שלנו - יהיו לנו 3 טלויזיות ואני רוצה שבכולם יהיה מדיה סנטר עם סיפריה משותפת לכל הבית - מה עדיף מדיה סנטר אחד עם 3 EXTENDERS או 3 מדיה סנטרים ניפרדים? מה קורה אם עובדים עם EXTENDERS ובכל חדר מישהוא רוצה לראות ערוץ שונה? המדיה סנטר מחובר רק לממיר אחד אז זה לא ניראה לי אפשרי - אז מה צריך לחבר 3 כרטיסי טלויזיה למכשיר אחד? יש לי מחשב טוב אבל זה כבר ניראה לי כבד לאללה... ולשים מדיה סנטר בכל חדר = רעש של מאוררים בכל החדרים בבית... אז אולי הכי טוב לדחוף 3 מדיה סנטרים במקום אחד בבית ולמשוך חוטים של שלט RF ... אבל אז מגיע הקטע של להעביר את האות וידאו בצורה איכותית על 20 או 30 מטר...

אשמח לשמוע ממי שכבר עשה משהו כזה- המלצות? אזהרות?

תודה מראש
נערך לאחרונה על ידי samion ב 03/04/2008 6:48, נערך 2 פעמים בסך הכל.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #2 

כדי להקליט שתי ערוצים צריך שתי כרטיסי TV ושתי ממירים (במקרה של דיגיטלי)

אתה מדבר על התוכנת VMC?
לא ידעתי שיש לה אקסטנדר.

samion פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

VMC? מה זה VMC?

אני מתכוון לMEDIA CENTER EXTENDERS כמו ה LINKSYS DMA2200 למשל http://www.pcmag.com/article2/0,1759,2246215,00.asp

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

אני גם נמצא כרגע באותה דילמה, בשביל חדר השינה. אחת הבעיות הגדולות עם אקסטנדרים היא תאימות לפורמטים וקודקים חדשים, תאימות לכתוביות בעברית עבור סרטים שאתה רוצה לנגן בחדרים (לא הקלטות) וכו.
מבחינת מחיר, אין ספק שעדיף אקסטנדרים. ל-Sage יש אקסטנדר HD חזק ויפה שעולה כ-200 דולר בארה"ב, משהו כמו 1000 שקל כולל משלוח ומיסים בשער הדולר הנמוך של היום.
מבחינת גמישות הפעלה ואפשרויות שידרוג, אבל עם חסרון גדול של מחיר, עדיף לדעתי ללכת על מחשב שלם אם כי "מוקטן" (2000-2500 ש"ח). כיום, יש את לוחות האם המבוססים על הצ'יפסט החדש והמלהיב של AMD ו-ATI, ה-780G, שכולל כרטיס מסך מובנה חזק יחסית, ושיש לו גם יכולות פענוח של H.264 בחומרה. למרות כל זאת, צריכת ההספק של הצ'יפסט החדש היא מהנמוכות ביותר הקיימות בשוק, ולכן יש הרבה פחות בעיות איוורור מאשר הלוחות הקודמים עם כרטיס מסך מובנה. למעשה, כל מה שצריך להוסיף על לוח האם הנ"ל מלבד מעבד וזכרונות זה כרטיס טלוויזיה בפרופיל נמוך, דוגמת ה-AverMedia M785 (בשביל לצפות מקומית בממיר שנמצא בחדר) או ה-PVR150 החדש בגירסת פרופיל נמוך, ואז ניתן לשים את זה במארז קטן יחסית. איזה מארז בדיוק? זה מה שאני מחפש בימים אלו... :-)

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #5 

pixies - אני חולם על זה:

http://www.plonter.com/detailz.tmpl?sku ... iliate=zap

מתאים בדיוק לנתונים של ה 780G.

הבעיה הכי משמעותית זה שאין לו פתחים לכרטיסים.

יש גם את זה:

http://www.plonter.com/detailz.tmpl?sku ... iliate=zap
רק שהוא בלי ספק, והמחיר שלו מטורף!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

יפה מאוד!! חבל שהמארז השני כל כך יקר.
חשבתי על זה... אפשר בעצם לשים התקן קליטת טלוויזיה חיצוני שמתחבר ב-USB, דוגמת ה-WinTV-PVR-USB2 של Hauppauge. קצת פחות אלגנטי מכרטיס שנמצא בתוך המארז, אבל מקל על מציאת מארז קטן וחמוד, דוגמת הראשון שהבאת.

rafid
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1042
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #7 

אם אתה רוצה לעבוד עם VMC אתה חייב אסטנדר כמו הלינקסיס

בVMC אין אפשרות להתקין תוכנת לקוח על מחשב

אני כבר כמעט שנתיים עם אסטנדר של לינקסיס מהדור הישן וסכה זה פיתרון לא רע

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

אני מחזיק בגישה שאם הולכים על מחשב לחדר משני בבית אז לא הולכים על תוכנת אקסטנדר, אלא פשוט ממיר + מדיה סנטר רגיל עם כרטיס טלוויזיה (לצפייה בלבד ולהקלטה לעיתים רחוקות כשרוצים להקליט 2 תכניות באותה שעה).
במדיה סנטר המשני מוסיפים לינקים למחיצות המדיה הסנטר הראשי בבית דרך הרשת הביתית.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #9 

למה צריך את הממירים בחדרים אם הם מחוברים למחשב? למה לא לרכז אותם בשרת אחד ואז כל שצריך אלו קליינטים קטנים ללא כרטיס לכידה וללא ממיר בחדרים.

הקסטנדר של SAGETV נותן תמורה מצויינת לכסף ולכן, לי לפחות, קשה לבחור בין אקסטנדר (שקט לחלוטין וקטן מאד כולל תמיכה ב-HD לבין קליינט מחשב המאפשר שדרוג וגמישות אבל בעל הבעיות הרגילות של רעש.

אורן.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

אורן, ברור לי שבשביל הקלטות בלבד זה מצויין, אבל ידוע לך אם rami69 מצא פתרון באקסטנדר ה-HD של SageTV לניגון קבצי MKV עם כתוביות SRT בעברית?
בגדול, מטרת ההתקן (מה שזה לא יהיה) בחדר שינה: ניגון הקלטות (זה כמובן עובד יופי ב-SageTV) + ניגון קבצי avi ו-mkv.

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

כל נושא העברית ב HD הוא די גבולי, אבל התמיכה שם עובדת קשה, אני בטוח שבסוף יהיה טוב...
Microsoft Regional Director- Windows Media Center

הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #12 

droren כתב:כל נושא העברית ב HD הוא די גבולי, אבל התמיכה שם עובדת קשה, אני בטוח שבסוף יהיה טוב...
...
למה גבולי?
התמיכה בעברית שם מלאה!
(חוץ מהבעיות העברית המוכרות לנו גם בסרבר)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #13 

zovirax, מה לגבי קבצי MKV עם כתוביות SRT באקסטנדר HD המדובר? יש בכלל תמיכה ב-MKV? עובד עם הכתוביות?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”