Sensitivity & Impedance
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
ey_cat כתב:שלום.
האם התנונים הללו מעידים על איכות בנייה או רכיבים של רמקולים מסויימים.
תודה....
האם ברוב המקרים זה גורם להוצאה כספית ...
כן:)
ככל שהרמקולים פחות נצילים הם דורשים הגברה יותר מסיבית ויקרה יותר.
(ולא כל מגבר "חלש" זול..)
בקיצור אין נוסחאות,מהניסיון שלי זה פשוט יוצא ככה.
[left]
Does sensitivity depend on impedance? For example say you have a speaker with sensitivity of 90 at 8 ohms and another speaker with sensitivity of 90 at 4 ohms. If I use an expensive amplifier that gives me 100 RMS at 8 ohms and 200 RMS at 4 ohms will it play to the same loudness on the two speakers?
[/left]
Does sensitivity depend on impedance? For example say you have a speaker with sensitivity of 90 at 8 ohms and another speaker with sensitivity of 90 at 4 ohms. If I use an expensive amplifier that gives me 100 RMS at 8 ohms and 200 RMS at 4 ohms will it play to the same loudness on the two speakers?
[/left]
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
[left]
Another question
Most AMPS do not scale 100% when going from 8 ohms to 4 ohms.
My NAD integrated for example is rated at 50w and the specs say
Continuous average power output into 8ohms 50W (17dBW)
Rated distortion (THD 20Hz-20kHz) 0.02%
Clipping power (max cont. power/channel) 68W (18dBW)
IHF dynamic headroom at 8ohms +3.4dB
IHF dynamic power 8 ohms 110W (20.41dBW)
4 ohms 160W (22.04dBW)
2 ohms 210W (23.2dBW)
Not understanding much of this I see the number 110 for 8 ohms and 160 for 4 ohms. If I understand Martin right then if it was 220 for 4 Ohms it would sound exactly the same volume - is it now proportional directly of not? In other words as 160 is very roughly 50% more then 110 will it be half as loud at 4 Ohms?
[/left]
Another question
Most AMPS do not scale 100% when going from 8 ohms to 4 ohms.
My NAD integrated for example is rated at 50w and the specs say
Continuous average power output into 8ohms 50W (17dBW)
Rated distortion (THD 20Hz-20kHz) 0.02%
Clipping power (max cont. power/channel) 68W (18dBW)
IHF dynamic headroom at 8ohms +3.4dB
IHF dynamic power 8 ohms 110W (20.41dBW)
4 ohms 160W (22.04dBW)
2 ohms 210W (23.2dBW)
Not understanding much of this I see the number 110 for 8 ohms and 160 for 4 ohms. If I understand Martin right then if it was 220 for 4 Ohms it would sound exactly the same volume - is it now proportional directly of not? In other words as 160 is very roughly 50% more then 110 will it be half as loud at 4 Ohms?
[/left]
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
זה לא מה שאמרתי.moty26 כתב:מגבר יותר חזק לא שווה עוצמת קול יותר יותר חזקה ?
ולא הבנתי למה בונים רמקולים לא נצילים אם בסופו של דבר מגיעים לאותה תוצאה ?...
זה כמו לשאול מה ההבדל בין מכונית עם מהירות סופית של 200 ק"מש ואחרת עם מהירות סופית של 350 קמ"ש, כשאני נוסע רק מהבית לסופר במהירות 50 קמ"ש מקסימום.....
לעניות דעתי הבלתי מלומדת בעליל אין שום מכשיר מדידה בעולם שיכול למדוד את התוצאה האקוסטית - הטונאלית של מערכת אודיו -
כוונתי היא שאין מכשיר מדידה שימדוד את השילוב של תמונת סטריאו, במה, פירוט, טווח צלילים, איזון בין תחומי צלילים שונים ועוד כמה פרמטרים שלא חשבתי עליהם. אני מדגיש מכשיר שימדוד שילוב כל הפרמטרים האלו ביחד.
גם המיקרופונים המשוכללים ביותר והמשולבים במערכות RC או איקוולייזרים אחרים לא יתנו תוצאה מדידה של שילוב כל הפרמטרים האלו ביחד.
מה שאמרתי זו הבעת דיעה שלי. אני חסר כל ידע בתחום האלקטרוניקה, חשמל או פיזיקה..לכן קחו את דבריי בערבון מוגבל ואשמח אם מומחים יתקנו אותי במידה ואני שוגה בדעתי.
למיטב הבנתי, בשורה התחתונה, "מכשיר המדידה" המוצלח ביותר זה זוג אוזניים.
שלמה
כוונתי היא שאין מכשיר מדידה שימדוד את השילוב של תמונת סטריאו, במה, פירוט, טווח צלילים, איזון בין תחומי צלילים שונים ועוד כמה פרמטרים שלא חשבתי עליהם. אני מדגיש מכשיר שימדוד שילוב כל הפרמטרים האלו ביחד.
גם המיקרופונים המשוכללים ביותר והמשולבים במערכות RC או איקוולייזרים אחרים לא יתנו תוצאה מדידה של שילוב כל הפרמטרים האלו ביחד.
מה שאמרתי זו הבעת דיעה שלי. אני חסר כל ידע בתחום האלקטרוניקה, חשמל או פיזיקה..לכן קחו את דבריי בערבון מוגבל ואשמח אם מומחים יתקנו אותי במידה ואני שוגה בדעתי.
למיטב הבנתי, בשורה התחתונה, "מכשיר המדידה" המוצלח ביותר זה זוג אוזניים.
שלמה
בקצרה כן
בארוכה...על ידי ניסוי וטעייה ושעות של האזנה של אנשי מחלקת המחקר והפיתוח של יצרניות הרמקולים.
נתונים מספריים כמו התנגדות, עכבה, רגישות או נצילות וכו'..יכולים לתת כיוון כללי ומסגרת כללית לאיך תהיה התוצאה הסופית, אבל לדעתי, אין מכשיר מדידה שמשלב ביחד בדיקה של כל הפרמטרים המרכיבים את אופי הצליל של הרמקולים בחלל האזנה מסויים.
זה ההבדל הידוע בבדיחות כהבדל בין תיאוריה למעשה...
שלמה
בארוכה...על ידי ניסוי וטעייה ושעות של האזנה של אנשי מחלקת המחקר והפיתוח של יצרניות הרמקולים.
נתונים מספריים כמו התנגדות, עכבה, רגישות או נצילות וכו'..יכולים לתת כיוון כללי ומסגרת כללית לאיך תהיה התוצאה הסופית, אבל לדעתי, אין מכשיר מדידה שמשלב ביחד בדיקה של כל הפרמטרים המרכיבים את אופי הצליל של הרמקולים בחלל האזנה מסויים.
זה ההבדל הידוע בבדיחות כהבדל בין תיאוריה למעשה...
שלמה
אני חושב שנזכרתי בבדיחה:
ילד שואל את אביו - מה ההבדל בין תיאוריה למעשה ??
האב אומר - לך לאמא ותשאל אותה אם היא מוכנה לעשות אהבה עם השכן תמורת 10,000 ש"ח .
הילד חוזר לאביו ואומר שאמא ענתה בחיוב והיא מוכנה..
האב : אתה רואה ילד, בתיאוריה יש לנו בבית 10,000 ש"ח ולמעשה יש לנו בבית זוXX..
שלמה
ילד שואל את אביו - מה ההבדל בין תיאוריה למעשה ??
האב אומר - לך לאמא ותשאל אותה אם היא מוכנה לעשות אהבה עם השכן תמורת 10,000 ש"ח .
הילד חוזר לאביו ואומר שאמא ענתה בחיוב והיא מוכנה..
האב : אתה רואה ילד, בתיאוריה יש לנו בבית 10,000 ש"ח ולמעשה יש לנו בבית זוXX..
שלמה