Catskinner כתב:פחות או יותר. ב WMP11 זה נמצא במקום אחר בתפריטים. נדמה לי שהם קוראים לזה High Quality. לא יצא לי לבדוק את הנושא אתמול בערב בבית אחרת הייתי מדביק כאן תמונת לכידת מסך.
...
אודה לך אם יצא לך לבדוק.
-אשמח לדעת האם WMP11 עדיף על גירסא 9 , ובמה?
הגישה למסך זה היא דרך תפריט ה Options . משם ניגשים ללשונית ה Performance ומקליקים על כפתור ה Advanced.
לא עשיתי השוואות בין WMP 9 לבין WMP 11 כי אין בזה שום טעם מבחינתי. כל הטריקים האחרונים של ffdshow נתמכים רק דרך WMP 11 כך שאני לא מוצא שום סיבה להשתמש בגירסה בת 7 שנים. אבל אם אתה צריך סיבה למעבר אז WMP 11 תומך ב DXVA ו 9 לא.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אם תוכל להסביר לי אחת ולתמיד מה היתרון הגבוה כ"כ של DXVA ?
חוסך משאבים?
איכות אודיו ו\או וידאו טובים יותר?
שימוש בתוכנה\חומרה?
ואם אכן יש יתרון בDXVA -מדוע אמצעי מולטימדייה כמו WMP או כרטיסי מסך , לא משתמשמים בתכונה זו כברירת מחדל?
אם אתה מכיר מאמר בנושא -אשמח לקרוא .
יש שרשור מאוד ארוך בסביבת עמוד 8-9 בפורום הזה בנוגע להאצה בחומרה. לדעתי היתרון היחיד שיש בהאצה זה חסכון במשאבים כך שזה מאפשר לצפות בקבצי H.264 שקודדי עם bitrate גבוה. במילים אחרות קבצים של bluray או HDDVD.
osherov גם כתב מאמר לאתר בנוגע להאצה בחומרה ולהיבט שלו באריזות MKV, אתה גם יכול לפנות אליו ישירות - הוא מומחה הרבה יותר גדול ממני בתחום הזה.
אם אתה מגלגל את השרשור להיבט של "למה לי לשדרג את WMP9 ל WMP11 אם זה רק מביא לי DXVA שלא מעניין אותי מלכתחילה" אז אתה מפספס את העיקר. היום אין שום סיבה להישתמש ב WMP9 בדיוק כפי שאין לך סיבה להשתמש ב Windows ME. ב 7 השנים שחלפו מאז שוחרר WMP9 הספיקו להכניס הרבה שינויים ושיפורים ב WMP. זה שאין לי את הכוח לחפש אותם לא אומר שהם לא נמצאים שם.
בעית משאבים אין לי (מעבד QUAD וזיכרון 2G והCPU לא עובר את ה20%) .פשוט הופתעתי מהעובדה
שלאחר שימוש בVMR9 RENDLESS בMPC איכות הוידאו היתה גבוהה יותר ולא הבנתי מדוע.
האם שימוש בVMR9 RENDLESS שווה\הפוך לשימוש בDXVA ??
*לגבי WMP11 נכתבו מספר בעיות ולכן לא התקנתי אותו , אבל לאחר שקראתי את דעתך אתקין אותו .
DXVA משמש לפענוח ו VMR משמש לבניית התמונה לאחר הפענוח. הם קשורים אבל לא תמיד תלויים האחד בשני. אפשר להשתמש ב VMR9 בלי DXVA אבל אם בחרת להשתמש ב DXVA אתה חייב להעביר את התמונה ל VMR9.
איכות הווידאו ב VMR9 טובה יותר מכמה סיבות, הוא מהיר יותר כי הוא יכול להשתמש בפונקציות של DirectX ולא צריך לבצע overlay מגושם על המסך (זה גם מאפשר לו להשתמש בהאצה בחומרה בנוסף) זה מאפשר לו לבצע video smoothing בלי לחטוף בפרצוף מכה של האטת ביצועים. הוא מסוגל לבצע pixel alpha blending לשיפור הטיפול בצבעים הוא מסוגל גם להעביר raw data ל upstream filter (מאוד חשוב כשרוצים לבצע Post processing) ובכלל כל ה VMR נולד על מנת לשלב ווידאו ב directshow הגרסה הקודמת VMR7 השתמשה ב DirectDraw ואילו ה VMR9 משתמש ב Direct3D.
Catskinner כתב:DXVA משמש לפענוח ו VMR משמש לבניית התמונה לאחר הפענוח. הם קשורים אבל לא תמיד תלויים האחד בשני. אפשר להשתמש ב VMR9 בלי DXVA אבל אם בחרת להשתמש ב DXVA אתה חייב להעביר את התמונה ל VMR9.
איכות הווידאו ב VMR9 טובה יותר מכמה סיבות, הוא מהיר יותר כי הוא יכול להשתמש בפונקציות של DirectX ולא צריך לבצע overlay מגושם על המסך (זה גם מאפשר לו להשתמש בהאצה בחומרה בנוסף) זה מאפשר לו לבצע video smoothing בלי לחטוף בפרצוף מכה של האטת ביצועים. הוא מסוגל לבצע pixel alpha blending לשיפור הטיפול בצבעים הוא מסוגל גם להעביר raw data ל upstream filter (מאוד חשוב כשרוצים לבצע Post processing) ובכלל כל ה VMR נולד על מנת לשלב ווידאו ב directshow הגרסה הקודמת VMR7 השתמשה ב DirectDraw ואילו ה VMR9 משתמש ב Direct3D.
Catskinner תודה רבה על חשיפת הידע המעניינת הזאת עד היום השתמשתי ב-Overlay ועכשיו עברתי ל-VMR9 אך יש לי עדיין בעיית Tearing מכיוון שה-Reclock עוד לא נהפך לירוק אצלי זה פשוט לא מצליח עשיתי כמו בהגדרות שלך אך הוא מתעקש לא לעבוד
ועוד דבר האם היית מעדיף בשימוש עם VMR9 לעבוד עם FFDSHOW או COREAVC בשביל ניגון X264
Catskinner ,
לאחר שהגדרתי את WMP11 לפי ההגדרות שהצעת אני מקבל איכות תמונה ירודה ....
אולי אני צריך לשנות משהו ב FFDSHOW או בHAALI ?
*עריכה-הקובץ היחיד מבין מספר שבדקתי שנראה בצבעים חדים וברורים הוא .m2v בלבד.
** עריכה שניה- בנוסף להגדרות שלך הורדתי את סימן ה V גם ב USE HIGH OUALITY MODE ועכשיו רואים ברור ומצוין. אשמח אם תבדוק את הנושא אצלך,מוזר...למה זה? הרי High quality mode אחראי ל Video Mixing Renderer 9 VMR9 לא?
לפי מה שהבנתי, הRECLOCK משנה את הREFRESH RATE של הסרט כך שיתאים לREFRESH RATE של וכרטיס מסך שאליו מחובר המסך.
א. אם כך, מדוע צריך VERTICAL SYNC בנוסף אם גם ככה הREFRESH RATE של הסרט תואם לתצוגה?
ב. האם משמע שזה מבטל את הצורך ליישם את המדריך של STATICX בנוגע לDYNAMIC REFRESH RATE? (זה בעצם הפוך? במקום להתאים את הREFRESH RATE לסרט אז מתאימים את הסרט לREFRESH RATE?)
זה לא מדוייק. מה ש reclock עושה זה לייצר שעון המסונכרן לשעון הפנימי של כרטיס המסך ושבניגוד אליו הוא גם זמין לאפליקציות חיצוניות ולכן אין לו קשר ישיר ל refresh rate של יציאת הכרטיס. אם נגדיר זאת בדרך פשוטה יותר - recklock מאפשר לסנכרן את פענוח הווידאו עם קצב רענון ה renderer. זה תורם ליצירת תנועה חלקה יותר וללא גמגומים וקרטועים.
את ה vertical sync מפעילים כדילדאוג שכרטיס המסך לא יפיק יותר frames ממה שהמסך מסוגל להציג - תופעה הבאה לידי ביטוי ב tearing.
השילוב של שניהם אמור להבטיח תנועה חלקה ונטולת tearing. לצערי אני לא יכול לענות על השאלה השלישית היות והיא ספציפית ל Media Portal ואני לא משתמש בתוכנה זו.