AVCHD או MPEG2 ? ללכת על HD או MINIDV?

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
שלח תגובה
edralpedralp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני עומד לקנות מצלמה HD. מתוך ניסיון מוצלח בעבר החלטתי שזה יהיה SONY. אבל המגוון עצום וזה די מבלבל.

כפי שהתרשמתי מצלמות HARD DISK וMEMORY STICK הולכים אם פורמט AVCHD בעוד שMINI-DV הולך (נשאר?) עם MPEG2.. לגבי DVD יש בשני הסוגים (אפילו ביחד) אבל DVD לא כל כך מוצלח מבחינת אמינות המדיה.

AVCHD הוא פורמט איכותי ומבוסס על H264, אבל נראה שיצרנים בחרו בשלב זה להוריד את נפחי האיחסון, ולכן כרגע באותה רמת מחיר נקבל איכות יותר טובה בMPEG2.

AVCHD הוא פורמט חדש. משמעות הדבר שיש פחות תוכנות שמאפשרות עריכה. והם בשלב זה גם פחות יציבות. לצורך עריכה, דרישות מערכת לשני הפורמטים דומים. עריכת תוכנה HD תדרוש DUAL CORE או QUAD CORE ו2GB זיכרון לפחות. ייתכם שנצטרך להמיר ל-MPEG2 בכל מקרה...

נדמה לי ש-HARD DISK נחשב פחות עמיד. גם MIINIDV וגם MEMORY STICK עשוים לשרוד נפילה. דיסק קשיח לא ישרוד.

כפי שראיתי, בדגמי ACVHD ביטלו את ה VIEWFINDER. ניסיוני שיש מצבים שהוא ממש חשוב. האם יש שינוי במסכים (למשל זוהרים בשמש כמו סלולריים)? אחרת זו ממש מגרעה שנובעת כניראה מרצון להוריד משקל וגודל.

לאור אלה, ועל אף שאין כל ספק שעתיד בפלאש (MEMORY STICK), ניראה לי שמי שכמוני עומד לקבל החלטה בימים הקרובים, הMINIDV הוא האופציה העדיפה עדיין. מסכימים?

אשמח לשמוע הערות תגובות.

קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 185 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #2 

edralpedralp,

איזה שם בחרת לך... :)
אני לא מהמבינים הגדולים בתחום... אבל יצא לי להתעניין לפני קנייה ועדיין לא רכשתי... המחירים בארץ מטורפים... אני ממתין לנסיעה לחו"ל לרכוש...
אני הייתי רוכש את הדגם עם הזכרון או את המיני DV, לא מתעסק עם הרד דיסק או DVD.
אני הייתי שוקל גם לקנות דווקא CANON שמתבלטים בתחום ומקבלים ביקות טובה מאוד מאתרים מקצועיים כגון:
http://www.camcorderinfo.com/
תבדוק את ה-Canon HF-10/100 שמזרימים מידע של 17Mb (הגבוה ביותר היום ב-AVCHD) ולפי האתר מתקרבים לאיכות של מיניDV במצלמות Canon HV20/30

מקווה שעזרתי ולא בילבלתי. :מבולבל: :D

שלח תגובה

חזור אל “כללי”