ישראל מובילה בפיראטיות משחקים? תורידו מחירים

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
עומרי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

ישראל הוכרזה השבוע כמעצמה פיראטית לזיוף משחקים ולקונסולות מוסבות (פרוצות – המאפשרות לעבוד עם דיסקים מזויפים). הכרזה זו הטרידה אותי עד מאוד וכנראה שאני לא היחיד. אחד הטוקבקיסטים טרח לתאר את המצב בצורה הומוריסטית: "מה קדם למה הביצה או הפיראטיות ? האם אנשים גונבים כי המשחקים יקרים ? או שזה יקר בגלל שגונבים? והאם זה בכלל משנה".

קישור לכתבה המלאה : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3524953,00.html

מה אתם אומרים מסכימים או לא ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46365
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #2 

למה הם ביצעו השוואה בין מחירי הקונסולות בארץ לבין ארה"ב? הרי ישראל מבחינה מסחרית ממוקמת באירופה ולכן השוואה נכונה צריכה להעשות מול מדינה אירופאית.

לדעתי הפיראטיות בארץ מושרשת חזק מאוד בתוך התרבות שלנו. מנחים ברדיו ו TV מדברים על הורדות, שלל אתרי אינטרנט ישראלים עוזרים לכל דיכפין והאמת - זה נהיה די מקובל לדבר על הנושא בחברת אנשים אחרים.
גם אם יורידו את המחירים לשליש מחיר, עדיין אנשים יחפשו איך אפשר להוריד או להעתיק משחקים\כותרים - פשוט כי זה נהיה נורמה.

עומרי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

ziv_r כתב:למה הם ביצעו השוואה בין מחירי הקונסולות בארץ לבין ארה"ב? הרי ישראל מבחינה מסחרית ממוקמת באירופה ולכן השוואה נכונה צריכה להעשות מול מדינה אירופאית.

לדעתי הפיראטיות בארץ מושרשת חזק מאוד בתוך התרבות שלנו. מנחים ברדיו ו TV מדברים על הורדות, שלל אתרי אינטרנט ישראלים עוזרים לכל דיכפין והאמת - זה נהיה די מקובל לדבר על הנושא בחברת אנשים אחרים.
גם אם יורידו את המחירים לשליש מחיר, עדיין אנשים יחפשו איך אפשר להוריד או להעתיק משחקים\כותרים - פשוט כי זה נהיה נורמה.
...
אני לא מסכים איתך.
אם כך הם הדברים למה אנשים כבר הפסיקו לגנוב כבלים כמו בשנות ה-90 ? למה אנשים מורידים תוכן סלולארי למכשירים הניידים שניתן למצוא הכל חופשי וזמין באינטרנט ?

הכל שאלה של תמחור ושיווק נכון.

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 990
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #4 

אין ספק שפירטיות נחשבת כלגיטימית בחברה הישראלית. אף אחד לא מתבייש להודות שהוא הוריד סרט / משחק / מוסיקה מהרשת. ניתן אפילו לטעון שמי שקונה אותם נחשב לפראייר.

אבל אין ספק שאם המחירים היו יורדים, הרבה יותר אנשים היו מעדיפים לקנות מאשר להוריד.
אני יודע שגם כשאקנה קונסולה מהדור החדש, אין מצב שבעולם שאני אוציא על משחק 450 שקל. רוב הסיכויים שאני אזמין מחו"ל. אם הייתי חייב להוציא על משחק את הסכומים האלה, אז הייתי מוותר על קניית הקונסולה מראש.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #5 

לגבי הורדות סרטים, אנחנו במצב טוב - בארה"ב ובאירופה (למשל הולנד) המצב גרוע בהרבה.

לגבי התירוץ של מחיר? המחירים של רכבים בישראל מרקיעי שחקים.

מדוע לא גונבים מכוניות בכדי למחות על המיסים והמחירים המופקעים של רכבים בארץ? לא קונה את הסיפור הזה.

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

עופר, מכוניות זו לא דוגמה מתאימה - אנחנו מדברים על מידע, לא משהו פיזי שיותר קשה לגנוב.

אני חושב שמחירים גבוהים זו הסיבה העיקרית להורדות - בגלל זה אני מאזין לתקליטים - הרבה יותר זול למלא את הדיסקוגרפיה שלי עם תקליטים מיד שנייה מאשר דיסקים (בלי קשר לאיכות האנלוגית)...

9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #7 

עומרי כתב:
ziv_r כתב:למה הם ביצעו השוואה בין מחירי הקונסולות בארץ לבין ארה"ב? הרי ישראל מבחינה מסחרית ממוקמת באירופה ולכן השוואה נכונה צריכה להעשות מול מדינה אירופאית.

...
אני לא מסכים איתך.
אם כך הם הדברים למה אנשים כבר הפסיקו לגנוב כבלים כמו בשנות ה-90 ? למה אנשים מורידים תוכן סלולארי למכשירים הניידים שניתן למצוא הכל חופשי וזמין באינטרנט ?

הכל שאלה של תמחור ושיווק נכון.
...
אתה יכול גם לא להסכים עם עצמך.
לפני חודש בערך התפרסמה כתבה בידיעות על "אתר קבורה" של טנקים ונגמשים שלא שרדו את מלחמות ישראל על חייליהן. במזל נתפסו שודדי המתכות הפעם על חם ועם המכנסיים למטה.
הורדת תוכן לסלולרי נחשבת לקצת יותר מסובכת בימינו מאשר ללכת לקיוסק הסמוך ולקנות דיסק ב-20 שקל. אגב, גם זה כמובן הולך להשתנות בקרוב. הרי רק היום הגיעה אלי ילדה בת 11 לחנות עם לא פחות ולא יותר מ-IPHONE כשהוא פרוץ SIM לארץ ועוד עם עברית(!).

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #8 

Ozen כתב:עופר, מכוניות זו לא דוגמה מתאימה - אנחנו מדברים על מידע, לא משהו פיזי שיותר קשה לגנוב.

אני חושב שמחירים גבוהים זו הסיבה העיקרית להורדות - בגלל זה אני מאזין לתקליטים - הרבה יותר זול למלא את הדיסקוגרפיה שלי עם תקליטים מיד שנייה מאשר דיסקים (בלי קשר לאיכות האנלוגית)...
...
גניבת מכונית זו דוגמא מתאימה מאוד. ההבדל בינה לבין הורדת משחק פרוץ היא יכולת האכיפה.

גניבה היא גניבה. נקודה. כל הנימוקים שהועלו בכתבה אינם אלא בחזקת תירוצים (ולא יעילים במיוחד). מישהו אמר שאי אפשר לחיות בלי PS3 או xbox? אם המחיר לא מתאים לי - אני לא קונה (ובאמת אני לא קניתי).
הצחיקה אותי במיוחד ההצעה לשינוי חקיקה, טוב שלא הציעו להכניס את מחירי הקונסולות למוצרים תחת פיקוח, כמו לחם וחלב.
הגיע הזמן שאנשים יבינו שעל מותרות משלמים. נקודה. אני לא נוסע במרצדס, כי המחיר לא מצדיק (לדעתי) את התמורה. נקודה.

הטיעון הלוגי שהכתבה הזו מעלה הוא: "המחיר גבוה אז אנשים גונבים". אני מצטער, אבל הטיעון הזה מצביע על כשל בחינוך, כשל חברתי עמוק.
You are never fully dressed without a smile

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4200
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #9 

חברות התקליטים דיסקים בארץ גנבו מהצרכן במשך שנים
עים המחירים המטורפים שלהם לתקליטים ודיסקים.
היום אתה מצפה ממישהו שיקנה דיסק ב50-60 שח
שעולה לו 0 שקלים ברשת?

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

oferlaor כתב:לגבי הורדות סרטים, אנחנו במצב טוב - בארה"ב ובאירופה (למשל הולנד) המצב גרוע בהרבה.

לגבי התירוץ של מחיר? המחירים של רכבים בישראל מרקיעי שחקים.

מדוע לא גונבים מכוניות בכדי למחות על המיסים והמחירים המופקעים של רכבים בארץ? לא קונה את הסיפור הזה.
...
בהתחשב במחירי המכוניות בארץ, אם היה ניתן "להעתיק" מכונית מבלי שהמקור ילקח מהבעלים שלו, אתה יכול להיות בטוח שהיתה גם מכת "העתקת" מכוניות.
ואגב, כמו שבוודאי שמת לב, גניבת מכוניות היא דווקא כן מכת מדינה בישראל. וזאת בעיקר בגלל המחיר הגבוה.

לא שאני מצדיק גניבות והעתקות. אבל במחירי הקונסולות והמשחקים בארץ, זה לא מפליא שזה הפך למכת מדינה.

אבל סה"כ אתה צודק. כל ההצדקות להעתקות הן פתרון של דיסוננס קוגניטיבי. למי שלא מכיר את המונח הפסיכולוגי, זה כשאדם עושה משהו שלא מתאים לערכים המקוריים שלו. אז הוא צריך למצוא לזה הסבר ופתרון לסתירה הזאת של מדוע הוא עושה את הדבר שנוגד את הערכים.
הפתרון הקל הוא למצוא הסברים חיצוניים - המיבאים הם הגנבים האמיתיים בגלל המחירים שלהם שהם ממש גניבה. והגונב מגנב פטור. לא?
הפתרון הקשה הוא לשנות את הערכים המקוריים ולהשלים עם העובדה שאתה גנב.
כנראה שבישראל כולם הולכים על הפתרון הקל :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

אבל זה העניין, לייצר דיסק אולי זה זול, מה שעולה יקר זה ההפקה, הפרסום, יחצנו"ת, שעות אולפן, עריכה, וכו'.

אותו דבר בתוכנה. קח כמה תוכניתנים, מנהל פרוייקט, תושיב אותם כמה שנים ותייצרו תוכנה כמו פוטושופ. פוטושופ זו דוגמא נפלאה. מדובר על תוכנה במחיר ממש מופקע (במיוחד בישראל), אבל מה שמעניין בה הוא שבתחילת התוכנה כתוב את שמות התוכניתנים שלה. כלומר, מדובר על כ-20-30 תוכניתנים שעובדים בערך כבר 10 שנים על התוכנה הזו (על כל גירסאותיה), לא כולל הוצאות פרסום, הדפסה, תמיכה, OVERHEAD (עונים לטלפונים שם, וכו'), הפצה, גרפיקה, אומנות, עריכת הספר, חומר הדרכה, אתר אינטרנט, וכו'.

תוכניתן ברמה כזו יכול לעלות בסביבות 100-150 אלף דולר לשנה. חשבון פשוט אומר שההוצאות של החברה הן בסביבות 30-40 מיליון דולר על התוכנה הזו בלבד, בלי ה-OVERHEAD. סביר להניח שהמספר האמיתי הוא בערך כפול.

כלומר, בשביל להרוויח הם צריכים לתמחר את התוכנה ב-400 דולר בשביל שה-BREAK EVEN שלהם יקרה אחרי 200,000 עותקים!

כמובן שאף אחד לא עובד בשביל BREAK EVEN, בשביל זה עדיף לנקות כבישים עם מטאטא.

זה שאין עלויות יצור (או שהן זולות במיוחד בגלל שדיסק עולה כמה סנטים), לא אומר שאין כאן עלויות מטורפות...

במשחקים זה אפילו יותר גרוע כי העלויות של ההפקה גבוהות הרבה יותר (CGI, זמן מחשב, אומנים, וכו') וזמן החיים של המוצר קצר מאוד.

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

אני לא חושב שהמאמר טען שמחירי המשחקים צריכים להיות קרובים למחיר של דיסק צרוב.
מה שטוען הסבר זה המחירים של המשחקים והקונסולות בארץ בהשוואה לארצות אחרות.
ההפרש הענק די מעלה סימני שאלה לגבי רווח המחירים בתחום.
אין ספק שחברות המשחקים צריכים לקבל תמורה נאותה עבור פיתוח המשחק.
אבל אם התמורה הנאותה בארצות הברית היא בערך 200 ש"ח, למה בארץ היא 450 ש"ח?

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

ייצור דיסק האודיו עולה בערך 2 דולר
איך הוא מגיע ל-60 שח בחנויות בישראל?

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

amitbak כתב:ייצור דיסק האודיו עולה בערך 2 דולר
איך הוא מגיע ל-60 שח בחנויות בישראל?
...
כי לחברות המוסיקה יש עלויות מעבר לעלות ייצור הדיסק.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

amitbak,

קראת בכלל את התגובה שלי?

Spook,

עלויות הפקה. כמו בכל מקרה דומה, אם אתה חושב שאתה יכול לעשות את זה טוב יותר, תרכוש כמות נכבדת ב-200 ש"ח בארה"ב ותייבא יבוא פרללי לישראל. אם יש הצדקה כלכלית - שיחקת אותה, אם לא, אז סימן שאי אפשר לייבא את זה לארץ בעלויות כאלה.

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

oferlaor כתב:amitbak,

קראת בכלל את התגובה שלי?

Spook,

עלויות הפקה. כמו בכל מקרה דומה, אם אתה חושב שאתה יכול לעשות את זה טוב יותר, תרכוש כמות נכבדת ב-200 ש"ח בארה"ב ותייבא יבוא פרללי לישראל. אם יש הצדקה כלכלית - שיחקת אותה, אם לא, אז סימן שאי אפשר לייבא את זה לארץ בעלויות כאלה.
...
אני לא חושב שיבואני המשחקים קונים את המשחקים שלהם ב-200 שקל אלא בפחות.
ואני לא חושב שישפאר קונים את הקונסולה במחירי הצרכן אלא ישירות מסוני העולמית במחירים הרבה יותר נמוכים.
אם ישפאר רוצים להעביר לי את הבלעדיות ליבוא של PS3 לארץ, אני מוכן לקחת על עצמי את התפקיד ולעשות אותו טוב יותר מהם :)

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #17 

עפר,

החשבון שלך לא ברור לי. אתה עושה חשבון של מחירים די נדיבים, מכפיל בשתיים, ואחר כך סופר הוצאות לאורך עשר שנים רצופות, שבמהלך יצאו מי זוכר כמה גירסאות שונות. לומר 200 אלף עותקים נשמע הרבה, עד שנזכרים בכמות המשתמשים בכל העולם, ובכמות הגירסאות והעדכונים שכל אחד מהם רכש.

לדעתי, הכל פונקציה של תמחור, וכשזה מגיע לתחומים מסוימים, התמחור פשוט מטורף. תוכנה זה דוגמה טובה. מחירים שהם על סף גניבה. כנ"ל לגבי סרטים - מי באמת חושב ש-DVD של סרט רגיל צריך באמת לעלות 200 שקל?

נכון שיש הרבה שיגנבו גם אם יתנו להם בחינם, אבל לדעתי יש הרבה יותר שיהיו מוכנים לשלם מחיר סביר. אני למשל אשמח לאפשרות חוקית של הורדות סרטים, במחיר חודשי קבוע. מצדי, לשלם לארגון כזה את כל מה שאני משלם היום ל-HOT (ומקבל קדחת בתמורה).
Silence speaks louder than words

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

שטויות היבואנים בארץ מביאים דיסקים לארץ
מהמזרח הרחוק שעולים להם גרושים ומוכרים
ברווחים של מאות אחוזים .

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #19 

amitbak,

תודה על התרומה שלך, עכשיו אני ממש משוכנע שאתה צודק...

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #20 

ישנן שתי בעיות תרבותיות בארץ - הראשונה היא שגניבה מותרת, ולכן כולם מרשים לעצמם להעתיק משחקי קונסולות. השניה היא שכל דבר שהוא לא להתפרנס ולדאוג למשפחה הוא בזבוז זמן. הבעיה השניה מתחילה להיסדק, אבל היא עדיין מובילה אנשים להגיד משפטים כמו "על מותרות משלמים", בלי לערוך השוואות. גם בבריטניה PS3 הוא מותרות, אבל הוא עולה הרבה פחות מבארץ, אז יותר אנשים יכולים ליהנות ממנו. מכיוון שבארץ זמן פנוי והנאה נחשבים לחטא, יש לגיטימציה למחירים המופקעים. (וסתם לידע כללי, PS3 עם שני משחקים ושני ג'ויסטיקים פלוס כבל HDMI יעלה בבריטניה שווה ערך ל2700 ש"ח בערך, כשבארץ מוכרים חבילה כזאת ב"מבצע מטורף" ב3800 ש"ח).

אז נכון, לגנוב זה לא בסדר, אבל יש גורמים שמעודדים גניבה, וגם הם, לא פחות מעצם הגניבה, הם חלק מהתרבות שלנו.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”