באיזה צבע אתם מעדיפים אותו ??
את הצליל כמובן.
מייד יקפצו עליי כל האודיופילים ויסקלו אותי בכיכר העיר...
מערכת ש"צובעת" את הצליל, שומו שמיים, גוועלד...
אין טעם לחזור על השירשור המייגע של נאמנות למקור מהי..רק אומר שלדעתי כל מערכת אודיו שהיא ואפילו הטובה ביותר בעולם "צובעת" את הצליל..השאלה היא באיזה צבע אתם מעדיפים.
אני מכיר לא מעט שגם אם אינם מודים בפה מלא מעדיפים צליל "צבוע" נניח צליל כהה וחם..(מדגיש את המיד ואת המיד הנמוך)..יש כאלו שיעדיפו דווקא צבעים "בהירים" (הצלילים הגבוהים והמיד היי מודגשים)...
יש כאלו שחייבים בס שנותן בום לבטן..אחרים יעדיפו את האוריריות של מדפיים...ועוד ועוד..
מה אתם מעדיפים..??
שלמה
מייד יקפצו עליי כל האודיופילים ויסקלו אותי בכיכר העיר...
מערכת ש"צובעת" את הצליל, שומו שמיים, גוועלד...
אין טעם לחזור על השירשור המייגע של נאמנות למקור מהי..רק אומר שלדעתי כל מערכת אודיו שהיא ואפילו הטובה ביותר בעולם "צובעת" את הצליל..השאלה היא באיזה צבע אתם מעדיפים.
אני מכיר לא מעט שגם אם אינם מודים בפה מלא מעדיפים צליל "צבוע" נניח צליל כהה וחם..(מדגיש את המיד ואת המיד הנמוך)..יש כאלו שיעדיפו דווקא צבעים "בהירים" (הצלילים הגבוהים והמיד היי מודגשים)...
יש כאלו שחייבים בס שנותן בום לבטן..אחרים יעדיפו את האוריריות של מדפיים...ועוד ועוד..
מה אתם מעדיפים..??
שלמה
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
שלמה,אם כבר דנים על חלקם הבלתי נכבד של חמשת החושים בהקשר הבלתי נתפס הכרוך ישירות בסינון
צלילים לא רצויים מהחוץ פנימה,חוש הריח משמש כאמצעי זיהוי צליל ישראלי לסוגיו במיוחד בימי ראשון ובמוצ'ש
נא לא למחוק קודם התעמקות
צלילים לא רצויים מהחוץ פנימה,חוש הריח משמש כאמצעי זיהוי צליל ישראלי לסוגיו במיוחד בימי ראשון ובמוצ'ש
נא לא למחוק קודם התעמקות
אמן מייסר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לטעמי צבע כלשהו ייגרום לחלק מהדברים שאני שומע להישמע מצויין ואחרים פחות, ולכן, המסקנה שהגעתי אליה אחרי כמה שנים היא דווקא לחפש את המערכת שצובעת כמה שפחות, זה הרע במיעוטו מבחינתי וזה נותן לי את המגוון הרחב ביותר של האפשרויות מוסיקה שאני יכול לנגן על המערכת.
מבחינת "פרזנטציה", אני מעדיף "גודל מציאותי", כלומר, אני לא אוהב מערכות אשר גורמות לכלים/זמרים להישמע יותר גדולים ממה שהם באמת.
מכיון שהמערכת היא VIRTUAL REALITY, אני מעדיף מערכות אשר מעבירות לי את הכלים האקוסטיים (שלהם יש לי רפרנס, לפחות בזיכרון) בצורה הריאליסטית ביותר, גם אם זה בא על חשבון ה"מכה בבטן" הדרושה בניגון הופעה חיה של GNR בוומבלי...
אני מאוד רגיש לצליל "בהיר" וצווחני ולכן אני נוטה להיתרחק מרמקולים כאלו.
מבחינת "פרזנטציה", אני מעדיף "גודל מציאותי", כלומר, אני לא אוהב מערכות אשר גורמות לכלים/זמרים להישמע יותר גדולים ממה שהם באמת.
מכיון שהמערכת היא VIRTUAL REALITY, אני מעדיף מערכות אשר מעבירות לי את הכלים האקוסטיים (שלהם יש לי רפרנס, לפחות בזיכרון) בצורה הריאליסטית ביותר, גם אם זה בא על חשבון ה"מכה בבטן" הדרושה בניגון הופעה חיה של GNR בוומבלי...
אני מאוד רגיש לצליל "בהיר" וצווחני ולכן אני נוטה להיתרחק מרמקולים כאלו.
מרטין,MartinHSabag כתב:אני מאוד רגיש לצליל "בהיר" וצווחני ולכן אני נוטה להיתרחק מרמקולים כאלו....
לא כל צליל בהיר הוא צווחני...הייתי מבדיל בין שני המושגים האלה.
בנוגע לשאלה שלך, שלמה -
אני אוהב צליל ניטראלי בהקלטות טובות (ואין הרבה כאלה), והמערכת שלי בנויה ומכוונת בהתאם (RC).
אבל - אם הקלטה לוקה בחסר (מאד אופייני ל- DECCA, למשל), אני מפעיל איקוולייזרים דינמיים במעבד הצליל כדי ליישר עד כמה שאפשר את עקומת התדירויות.
ויטלי
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
Musical Fidelity מאופין בצליל חם, וכך גם B&W.vitalyi כתב:מרטין,MartinHSabag כתב:אני מאוד רגיש לצליל "בהיר" וצווחני ולכן אני נוטה להיתרחק מרמקולים כאלו....
לא כל צליל בהיר הוא צווחני...הייתי מבדיל בין שני המושגים האלה.
בנוגע לשאלה שלך, שלמה -
אני אוהב צליל ניטראלי בהקלטות טובות (ואין הרבה כאלה), והמערכת שלי בנויה ומכוונת בהתאם (RC).
אבל - אם הקלטה לוקה בחסר (מאד אופייני ל- DECCA, למשל), אני מפעיל איקוולייזרים דינמיים במעבד הצליל כדי ליישר עד כמה שאפשר את עקומת התדירויות....
ממש לא ניטראלי
ה-Parasound שאני בודק כרגע הוא כן ניטראלי, שיגאל מ-FUSE מציין כי "צליל יבש"
זאת כאמור דעתם של כמה אנשים שונים לחלוטין
מיכאל,
בדרך כלל, כאשר מדברים על צליל חם, מתכוונים לסאונד חסר בגבוהים ועתיר mid - וזה ממש לא B&W+MF. אבל העלית היבט חשוב - ההגדרות הנוגעות בגוון הצליל הן סובייקטיביות וכל אחד מפרש אותן אחרת. בשבילי, למשל, צליל ניטראלי הוא זה שמשחזר באופן אוטנטי את ספקטרום המקור. צביעת הצליל - הבלטה טווחים שונים של ספקטרום הסאונד הנשמע.
אם צביעת הצליל מתרחשת בגלל הוספת הרמוניות לסאונד – אוי ואווי למערכת שעושה זאת... יש אומנם אנשים שאוהבים צליל צבוע של מגברי מנורות (דיכוי הרמוניות אי-זוגיות).
בדרך כלל, כאשר מדברים על צליל חם, מתכוונים לסאונד חסר בגבוהים ועתיר mid - וזה ממש לא B&W+MF. אבל העלית היבט חשוב - ההגדרות הנוגעות בגוון הצליל הן סובייקטיביות וכל אחד מפרש אותן אחרת. בשבילי, למשל, צליל ניטראלי הוא זה שמשחזר באופן אוטנטי את ספקטרום המקור. צביעת הצליל - הבלטה טווחים שונים של ספקטרום הסאונד הנשמע.
אם צביעת הצליל מתרחשת בגלל הוספת הרמוניות לסאונד – אוי ואווי למערכת שעושה זאת... יש אומנם אנשים שאוהבים צליל צבוע של מגברי מנורות (דיכוי הרמוניות אי-זוגיות).
ויטלי
- michael123
- חבר מכור קשה

זה כנראה סוביקטיבי, כפי שאתה אומרvitalyi כתב:מיכאל,
אם צביעת הצליל מתרחשת בגלל הוספת הרמוניות לסאונד – אוי ואווי למערכת שעושה זאת... יש אומנם אנשים שאוהבים צליל צבוע של מגברי מנורות (דיכוי הרמוניות אי-זוגיות)....
אגב, איך אתה יודע איך נשמע המקור?
- michael123
- חבר מכור קשה

vitalyi כתב:שמעתי כמה כלי נגינה בחיים שלי... אגב, אני מדגיש - דיברתי על קירבה למקור, לא על אוטנטיות מלאה....
עכשיו הבנתי אותך
אבל גם כלי נגינה כמו כינור נשמעים אחרת, ותלוי גם מי מנגן
(אני סיימתי פעם קונסרוטוריה)
נערך לאחרונה על ידי michael123 ב 29/03/2008 16:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
ברור, כנ"ל גם לגבי פסנתר, חצוצרה וכל כלי נגינה אחר (גם לי יש השכלה מוסיקלית). אבל עדיין אפשר לשפוט על "מידת הריאליזם" של צליל המערכת.michael123 כתב: אבל גם כלי נגינה כמו קינור נשמעים אחרת, ותלוי גם מי מנגן...
ויטלי
- michael123
- חבר מכור קשה

בקיצור, אני די מסכים גםvitalyi כתב:ברור, כנ"ל גם לגבי פסנתר, חצוצרה וכל כלי נגינה אחר (גם לי יש השכלה מוסיקלית). אבל עדיין אפשר לשפוט על "מידת הריאליזם" של צליל המערכת.michael123 כתב: אבל גם כלי נגינה כמו קינור נשמעים אחרת, ותלוי גם מי מנגן......
לשאלה של השירשור, אני חושב שאני מעדיף צליל "מרגש",
צליל שהוא עמוק, תלת-מימדי וגם מאוזן טונלית
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
הצליל שאני אוהב הוא כך שברוק כבד וFUSION תתקבל חוויה שתרגש אותי כל פעם מחדש.
שהצליל ירגש אותי שתהיה הפרדה טובה של הכלים ושיהיה איזון טונאלי (כך שאף תדר לא מאפיל על משנהו)
כל מילה נוטפת מבחינתי מיותרת
שהצליל ירגש אותי שתהיה הפרדה טובה של הכלים ושיהיה איזון טונאלי (כך שאף תדר לא מאפיל על משנהו)
כל מילה נוטפת מבחינתי מיותרת
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
בשונה ממרטין או מכל אלו שמחפשים כמה שפחות "צבע" , אני בדיעה שהעיקר שמערכת תספק את החויה ובכלל לא משנה האם הפרזנטציה היא כזו או חאר.MartinHSabag כתב:לטעמי צבע כלשהו ייגרום לחלק מהדברים שאני שומע להישמע מצויין ואחרים פחות, ולכן, המסקנה שהגעתי אליה אחרי כמה שנים היא דווקא לחפש את המערכת שצובעת כמה שפחות, זה הרע במיעוטו מבחינתי וזה נותן לי את המגוון הרחב ביותר של האפשרויות מוסיקה שאני יכול לנגן על המערכת.
אני מאוד רגיש לצליל "בהיר" וצווחני ולכן אני נוטה להיתרחק מרמקולים כאלו....
האם VIRTUAL REALITY,היא REALITY ?
בהחלט לא .
אני נהנה ממערכות שהפרזנטציות שלהם שונות אחת מהשניה.
הגישה הזו מאפשרת לי להנות ולחוות חוויות מסוג שונה ועדיין להנות.
מערכת שעושה הכל בצורה זהה (סגנונות שונים ) , לא יכולה לרגש כל פעם מחדש .
רוק וקלאסית חייבים לעבור בצורה שונה , כלים אקוסטיים וכלים חשמליים חייבים להשמע אחרת . הדינימיקה שונה , כמות הדיסטורשיין שונה , הפרזנטציה שונה .
שמעתי מספר מערכות שהצליחו להפיק סגנונות שונים בצורה זהה,
שעל פי דעתם של המתכננים זה התוצר האולטימטיבי , לא ריגשו אותי ולא גרמו לי לעור ברווז , הם פשוט ניגנו מוסיקה .
אני חושב שיש מקום לשתי הגישות זו שמרטין הציג וזו שלי .
אני אף חושב שזה היופי בתחום , מה שמרגש אחד לא עושה דבר לאחר ,וההפך .
ד"א גם אני לא אוהב רמקולים בהירים
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
פרטים
פרטים
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
שלום חברים
נהנתי לקרא את תגובותכים המנומקות
אני באופן אישי בעברי הרחוק בשנות ה70 וה80 אהבתי את הצליל הנקי!
בחלוף השנים שמיעתי לא כשהייתה (זה מה שקורה אחרי 25 שנות תקליטנות) וכנראה היום אני חייב להוסיף קצת צבע מאכל אחרת אהנה פחות!!
נהנתי לקרא את תגובותכים המנומקות
אני באופן אישי בעברי הרחוק בשנות ה70 וה80 אהבתי את הצליל הנקי!
בחלוף השנים שמיעתי לא כשהייתה (זה מה שקורה אחרי 25 שנות תקליטנות) וכנראה היום אני חייב להוסיף קצת צבע מאכל אחרת אהנה פחות!!