מחפש את מפסק הפלא לתריסים חשמליי - טיימר בהדלקה...בבקשה עזרה

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
rberkner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 375
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם

אני בשלבים סופיים של בניית בית. החלטתי לא להשקיע בבית חכם - אלא בקירות עבים יותר...
התקנתי בבית בכל החלונות תריסי גלילה נשלטים על ידי מפסקי גאביס שלושה מצבים: מטה, מעלה, אפס (אמצע).
בנוסף חיברו לי את כל התריסים למפסק בכניסה לבית, שמטרתו ביציאה מהבית בלחיצה כל תריסי הגלילה נסגרים (שליטה מרכזית). הכל עובד טוב ויפה.
הבעייה - המערכת בעצם עוברת משליטה פרטנית על כל תריס לשליטה מרכזית. אני נדרש כאשר אני חוזר הביתה ללחוץ שוב על המפסק על מנת להפסיק את השליטה המכזית ולחזור לשליטה פרטנית. אין לי בעייה עם זה. אבל כאשר אני חוזר לשליטה פרטנית - כל התריסים שהיו פתוחים לפני שיצאתי מהבית וסגרתי אותם דרך השליטה המרכזית - חוזרים למצב הקודם - כלומר נפתחים. התריסים שלי בנויים כך שאני לא נדרש לעמוד וללחוץ על המפסק עד שהתריסים עולים, אלא לחיצה למעלה על המפסק משאירה אותו במצבו והתריס עולה עד שמגיע למיקרו סוויטץ שמפסיק את עליית התריס.
אני מבקש לדעת האם קיים מפסק שבהפעלתו והשארתו במצב עליון ו/או תחתון, יש בו טיימר שלאחר מספר שניות מקפיץ אותו חזרה למצב אמצע. במצב אמצע התריס לא עולה ולא יורד ולכן אם אני מנטרל את השליטה המרכזית תריסים שהיו פתוחים וירדו במעבר לשליטה מרכזית, נשארים סגורים. עזרה בבקשה החשמלאי שלי לא מכיר מפסק כזה.
כל עזרה ורעיון יתקבלו בברכה.

תודה
רוני
054-9995002

MichaelT
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 56
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

אתה בעצם רוצה מערכת שליטה, אבל לא רוצה לקרוא לה "בית חכם".
את האמת יש לי הסתייגות מהשם "בית חכם", זהו תרגום מאנגלית ע"י מישהו שלא יודע אנגלית, אבל זה נושא אחר :wink:
אם תמצא פיתרון ללא שימוש במערכת בקרה כלשהי בבקשה תספר לי, אני אשמח להוזיל את העלויות ללקוחות שלי.
דרך אגב, בכמה תריסים מדובר ?

rberkner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 375
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #3 

מיכאל

מדובר ב- 15 תריסי גלילה.

תודה
רוני

MichaelT
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #4 

הבנתי...
קצת יקר יהיה עכשיו לחבר את כולם למערכת שליטה...
תעדכן אותי אם תמצא פיתרון זול, הרבה אנשים מבקשים בדיוק את מה שאתה צריך.

yossinone
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

מה זה זול ?
באפשרותי לתת לך כמה סוגי פתרון ברמות מחיר שונות
השקעה מינימאלית של 5000 ש"ח .
עד לפיתרון מושלם במחיר של 750 ש"ח לתריס לא כולל .
אתה מוזמן לבדוק את האופציות .

MichaelT
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

750 לתריס זה לא 11250 ?
את זה כל אחד יכול לתת...

Yona
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13

שליחה #7 

אני יודע שזה מוקדם מידי להצהיר.
אבל תכננתי מערכת תריסים אשר עונה על כל צרכיך :wink: .
כרגע היא עובדת במעבדה (פרוסה על השולחן). בקרוב אני יכין מעגל מודפס.
אם ברצונך לקבל פרטים נוספים תוכל ליצור איתי קשר באמייל: [email protected]
כמובן שהמערכת צריכה הכנת תשתית.

yossinone
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12

פתרונות נוספים .

שליחה #8 

לא יעזרו לך כל הרעיונות של כל הממציאים למיניהם, יש לך קודם כל בעיה חשמלית וכדי לפתור אותה אתה חייב להחליף את כל מפסקי התריס ללחצנים , השאלה היא האם התריסים מוזנים באופן ישיר בקו נפרד ומשורשר מלוח החשמל ללא תלות במעגלי המאור, במידה וכן יש לך אפשרות לבצע מערכת פיקוד חשמלית פשוטה אך מורכבת מבחינת החיווט ללא בקרים או אביזרי בית חכם , במידה ויש לך תשתית נפרדת לתריסים וללחצנים חברת "אמדר" פיתחה מוצר פשוט המאפשר שליטה על 4 או 8 תריסים חשמליים (זהו הפתרון הזול ביותר לדעתי)
פתרון נוסף אך יקר יותר כמו שציינתי בהודעה הקודמת , רכיבים המבוססים שיטת ה-PLC אביזרים המחליפים את מפסקי התריס שלך פתרון יקר אך איכותי יותר ומאפשר אפליקציות נוספות ומגוונות .
אם תרצה את הפתרון הראשון (הקלאסי) בשילוב קונטקטורים כל חשמלאי יכול לתת לך את פרט החיווט .

MichaelT
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #9 

ויש גם פיתרונות שלא דורשים שום שינוי בתשתיות, ולא החלפת מפסקים ולא חשוב גם אם מערכת החשמל אצלך משורשרת או לא.

תבדוק את כל האופציות לפני שאתה מחליט משהו, הן מבחינת המחירים והן מבחינת העבודה הנדרשת.

Yona
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13

Re: פתרונות נוספים .

שליחה #10 

yossinone כתב:לא יעזרו לך כל הרעיונות של כל הממציאים למיניהם, יש לך קודם כל בעיה חשמלית וכדי לפתור אותה אתה חייב להחליף את כל מפסקי התריס ללחצנים , השאלה היא האם התריסים מוזנים באופן ישיר בקו נפרד ומשורשר מלוח החשמל ללא תלות במעגלי המאור, במידה וכן יש לך אפשרות לבצע מערכת פיקוד חשמלית פשוטה אך מורכבת מבחינת החיווט ללא בקרים או אביזרי בית חכם , במידה ויש לך תשתית נפרדת לתריסים וללחצנים חברת "אמדר" פיתחה מוצר פשוט המאפשר שליטה על 4 או 8 תריסים חשמליים (זהו הפתרון הזול ביותר לדעתי)
פתרון נוסף אך יקר יותר כמו שציינתי בהודעה הקודמת , רכיבים המבוססים שיטת ה-PLC אביזרים המחליפים את מפסקי התריס שלך פתרון יקר אך איכותי יותר ומאפשר אפליקציות נוספות ומגוונות .
אם תרצה את הפתרון הראשון (הקלאסי) בשילוב קונטקטורים כל חשמלאי יכול לתת לך את פרט החיווט .
...
חוסר ידע היינו בורות. ומאחר שאין לך שמץ כיצד המערכת עובדת הייתי במקומך בודק זאת.
כל דבריך מתבססים על השערות אתה מדבר בלי שום ידע מוקדם. ישנם פיתרונות שלא דורשים שום שינוי בתשתיות כדוגמא תקשורת RF אך פיתרונות אלו קצת יותר יקרים. וכמו שניתן ליראות כתבתי כי במערכתי דרושה הכנת תשתית מראש.

MichaelT
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #11 

YONA אל תקח אותו ללב. להתעצבן - פירושו להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים :lol:
במחיר שהוא נתן אפשר לשים מערכת אלחוטית (RF) ולא לשנות שום דבר בתשתיות.

Johney
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

אני מסכים

שליחה #12 

אני סיימתי לבנות עכשיו בית בנתניה (אמנם יש לי רק 7 תריסים חשמליים ולא 15) וחבר המליץ לי על הבקרים של חברת אמדר. אני מאד מרוצה !
המערכת הזאת יושבת אצלי בארון חשמל, אני לא מרגיש אותה, היא מתחברת לי לאזעקה וכל פעם שאני יוצא מהבית ודורך את האזעקה כל התריסים יורדים אוטומטית... :-)
קיבלתי הצעות מכל מיני חברות באלפי שקלים (וגם בעשרות אלפים) אבל זה הפתרון הכי זול.
עלה לי סך הכל קצת פחות מ-6000 ש"ח ויש לי אופציה גם לחבר שלט רחוק.
[email protected]

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”