תגובות למאמר בנושא SPDIF

איך משהו עובד? למה זה ככה?
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

mikele
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

(Y) (Y) (Y)
כל הכבוד.
מאמר מקצועי ומכובד.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46421
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #3 

מאמר מצויין :אחלה:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #4 

בעיני זה מרתק, במיוחד כל הפאטשים שעשו בכדי שכל העסק הזה יעבוד כראוי...

tobenary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2472
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #5 

אריה,
שוב אני קורא את המאמרים שלך ואומר לעצמי שהבחור תותח!

תודה רבה רבה על העשרת הידע.עלה והצלח
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #6 

oferlaor כתב:בעיני זה מרתק, במיוחד כל הפאטשים שעשו בכדי שכל העסק הזה יעבוד כראוי...
...
אני חושב שבכל טכנולוגיה חדשה שהולכת לצאת יש את הויכוח האם לתמוך לאחור או לא (או במקרה של אודיו רב ערוצי מקודד השאלה הייתה האם להשתמש בפרוטוקול SPDIF הישן או לבנות פרוטוקול חדש לגמרי)
מצד אחד רוצים להגדיר הכול מחדש יפה ומסודר כמו שכתוב בספר, בלי שום מגבלה של הטכנולוגיה ישנה. מהצד השני "הלקוח" לא רוצה לשלם הרבה כסף על הטכנולוגיה החדשה וכמובן הוא רוצה תמיכה במוצרים הישנים בנוסף בהרבה פעמים זה גם חוסך זמן פיתוח שלא לדבר על יציבות גדולה יותר של המוצר שמתבסס על טכנולוגיה הרבה יותר בשלה.
אין צד שהוא נכון יותר לבחירה מהשני אלא הכול לגופו של עניין.

במקרה של העברת תכני אודיו רב-ערוצי מקודד אני חושב שהבחירה ב SPDIF הייתה נכונה רק בגלל שזה "תפס" ושכולם משתמשים בזה היום (כל נגני ה DVD תומכים בכך) וזה עובד בלי שום בעיות ותקלות (במידה ויש בעיות אז הם לא קשורות לטכנולוגיה)
יש סה"כ רק מספר מגבלות :wink:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

osherov,

בכל מקרה, תודה - זה מאמר באמת חשוב להבנת כל הנושא הזה, במיוחד למי שמתעסק בתחום ורוצה להבין טיפה יותר מה קורה מתחת למכסה המנוע.

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1646
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #8 

כתבה מצויינת , כל הכבוד !
שמוליק ו.

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #9 

תודה רבה לכותב על ההשקעה והמאמר המעניין,
מהמאמר עולות כמה שאלות ואודה מאוד להתייחסות שלדעתי קצת חסרה במאמר :

1.מהן האלטרנטיבות לנגן קובץ לא דחוס דרך SPDIF?הרי רוב הרסבירים לא יודעים לקרוא PCM מSPDIF ובמקביל רוב הסרטים שאני מכיר (גם HD) הם בפורמט של AC3 ,שזה אומר שהערוצי השמע דחוסים.
האם למשל שימוש בחיבור האנלוגי לכניסות המגבר ,כאשר העיבוד וחלוקת הערוצים יעשה במחשב יהיה טוב יותר?האם זה מבטיח ניגון של סרטים עם ערוצים שמע לא דחוסים?

2.האם קיים יתרון ברור ל SPDIF מול החיבור האופטי?

3.לאן הולך השוק?מהמאמר עולה ש SPDIF מוגבל מאוד ,האם HDMI למשל הוא תחלופה ראויה לניגון מוסיקה רב ערוצי-אני ממקד את השאלה למערכת אודיו ללא קשר לתמונה.
(מוסיקה בחמישה ערוצים וכ').

4.אני זוכר שאז שיצאו רק ה DVD AUDIO זה היה רעש גדול,רן לוי אז סיקר DVD של טכניקס שעלה המון ואמר שזאת חויה מדהימה והסאונד מאוד פתוח ודינמי - אני תוהה איך זה יתאפשר עם SPDIF .

5.חבל שאין התייחסות ל FIREWIRE ,אני מכיר כמה PREים חדשים (עם הגברה CLASS D) שמנגנים מצויין אודיו ועם יכולת TRAFFIC מרשימות.

6.שאלה שבהחלט אני חושב שיש לה מקום- האם יש משמעות לאיכות כבל ה SPIDF?

dror_caspi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

בהמשך לשאלה לגבי איכות הכבל:

טענתי היא שהיות וזה שידור סיפרתי ולא אנלוגי, מה גם שהוא מועבר לטווח קצר מאד, איכות הכבל כלל לא משנה כל עוד היא עוברת סף מינימלי. לא ממש ברור לי למה צריך סיב אופטי.

דוגמה מתחום אחר שאני מכיר היטב: כבלי רשת Ethernet הם מאד מאד פשוטים ויחד עם זה מעבירים ללא שגיאות שידורים בקצבים גבוהים מאד ( עד 1Gbps) ולמרחקים של עשרות מטרים.

דרור

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

2. SPDIF וחיבור אופטי הם זהים

3. כן

4. זה לא. צריך HDMI, FIREWIRE או DENON LINK לשם כך.

5. אבל זה מאמר על SPDIF...

6. שאלת ההבדלים בין הכבלים היא מסוג השאלות שאף פעם אין עליהן הסכמה...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #12 

צפיד,
1. רוב הרסיברים דווקא כן יודעים לנגן ערוץ SPDIF שבפנים יש תוכן PCM שני ערוצים (תזכור שזה הגיע הרבה לפני שנכנסו ה DTS והAC3ׂ לפרוטוקול). דווקא אחת הבעיות הנפוצות אצל המשתמשים היא שבזמן ניגון של אודיו רב ערוצי (מקודד או לא) הרסיבר שלהם רושם ומנגן רק PCM Stereo !!

2. להדגיש את מה שעופר רשם אז:
SPDIF מגדיר בסטנדרט מספר דברים שהרלוונטיים אלינו הם:
-השכבה הפיזית ,Physical Layer : פה מוגדרים בעצם המתחים, הכבלים, הקונקטורים, הסיגנלים, המתאמים וכו לשימוש ב SPDIF (כאן גם נכנס הגדרות הכבל הקואקסלי והכבל האופטי)
-הפרוטוקול עצמו : כלומר ממש הגדרת גודל הפריים, כמות הביטים והבתים, ה Header-ים וכו

ולכן ניתן לראות שכבל אופטי זאת אחת הדרכים להעביר את פרוטוקול ה SPDIF מהמקור ליעד.
צריך לשים לב שקיימים מימושים ל SPDIF רק לפרוטוקול עצמו בלי החיבור לשכבה הפיזית. דוגמה ניתן לראות בהעברת פרוטוקול SPDIF דרך חיבור HDMI.
מימוש זה נמצא בשימוש היום כמעט בכל כרטיסי המסך\קול במחשבים בעלי יציאה זאת

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #13 

osherov - בדיוק חיפשתי את המידע הזה. תודה.
נהניתי לקרוא!

1. באיזה פורמט הקול במשחקים מועבר דרך יציאת spdif?
2. כל פעם שמנגן סרט AC3 יש רעש רגעי ברמקולים בתחילת הניגון - כיצד להימנע מזה?
נערך לאחרונה על ידי yaronkle ב 27/03/2008 22:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #14 

אריה,
כרגיל, מאמר מאלף, תענוג לקרא ובאמת להבין.
לא סתם אתה גורו...
:משתחווה:

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #15 

yaronkle כתב: 2. כל פעם שמנגן סרט AC3 יש רעש רגעי ברמקולים בתחילת הניגון - כיצד להימנע מזה?
...
2. זאת בעייה שלא קיימת בשימוש ברסיבר אצלי :(
הסיבה לזה אצלך, לדעתי, נעוצה בכך שהרסיבר מתחיל\ממשיך לנגן תוכן שנחשב על ידו כ PCM לא מקודד וכך בעצם הוא לוקח תוכן מקודד ושולח אותו כתוכן לא מקודד לרמקולים מה שיוצר ,כמובן ,את הרעש. אחרי זמן קצר הרסיבר מזהה שהתוכן מקודד (קיים ביט שמסמן את זה בפרוטוקול עצמו) ורק אז הרסיבר שלך מועיל בטובו לפענח את הערוץ המקודד (זאת הנקודה שאני מניח שהרסיבר שלך מסמן בצג DD או DTS)
אגב הבעייה יכולה להיות קשורה דווקא לכרטיס הקול עצמו שבונה חבילות SPDIF בצורה לא תקינה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #16 

yaronkle כתב: 1. באיזה פורמט הקול במשחקים מועבר דרך יציאת spdif?
...
1. זאת שאלה באמת טובה שהתשובה עלייה לא כל כך פשוטה:

על איך באמת האודיו במשחקים מועבר על ה SPDIF
אכן בגלל מגבלות ה SPDIF שמאפשר להעביר רק 2 ערוצי אודיו לא מקודדים יש מגבלה לשימוש ביציאה זו לצורך העברת אודיו של משחקים. משחקים מעבדים את האודיו בזמן אמת. עיבודים כמו אפקטים של אודיו תלת ממדי (3D Sound) ויצירת סראונד של מספר ערוצים לא מקודדים וכו. עיבודים אלו ,בזמן אמת, נעשים ע"י ספריות מתמחות בכך כגון:DirectSound ,DirectSound3D ,OpenAL , X3DAudio וכו
בגלל שהאודיו המעובד במשחקים הוא לא מקודד, השימוש ב SPDIF ,בדר"כ, יגרום להמרת האודיו לקצב דגימה (downsampled), גודל דגימה ומספר ערוצי דגימה (רק שני ערוצים) שנתמכים ע"י פרוטוקול ה SPDIF
שימו לב שבדר"כ לא ניתן להשתמש בקידודי האודיו הרב ערוצי הסטנדרטים (DD ו DTS) למשחקים בגלל שאלה לא פרוטוקולי קידוד שניתן לבצע בזמן אמת (כן ניתן להשתמש בקידודים אלו בחלק מהתכנים שמנוגנים באופן קבוע, כמו בקטעי מעבר בין רמות במשחק או מוזיקת רקע קבועה שלא משתנה בהתאם למשחק)
כמובן שאוכלוסיית הגיימירים לא מקבלת מגבלה זאת ולכן יש מספר דרכים לפתור\לעקוף את הבעייה הזאת:
-בדר"כ הם פשוט מוותרים על השימוש ביציאה הדיגיטלית ועוברים לשימוש ביציאות האנלוגיות של כרטיסי הקול !
צריך לשים לב, שכאן ,כבר יש הבדלים גדולים בין כרטיס אחד למשנהו ולכן כדי להנות מאיכות צריך לשלם כסף על כרטיס קול איכותי (אבל מה זה בשביל גיימר אמיתי, שהוציא כבר אלפי שקלים בשביל כרטיס מסך ועוד כמה אלפיים על מחשב מתקדם, להוציא עוד איזה סכום "קטן" בשביל כרטיס קול איכותי)
-ישנם טכנולגיות שמאפשרות לבצע עיבוד אודיו לתוכן מקודד רב ערוצי בזמן אמת וכך ניתן להשתמש ביציאת ה SPDIF להעביר תוכן זה. בטח שמעתם על Dolby Digital Live ו DTS Connect ואכן הם נוצרו בדיוק למשימות האלו
חומר נוסף ניתן למצוא עליהם ניתן למצוא כאן:
http://www.dolby.com/consumer/technolog ... _live.html
http://www.dtsonline.com/consumer/pc/dtsconnect.php
חשוב להדגיש שכדי לנצל יכולת זו כרטיס הקול צריך לתמוך בכך (עוד כסף לשלם !)

רוב הגיימרים לא "מתים" על הסאונד שנוצר בשימוש קידודי זמן האמת האלו (בנוסף אלה פורמטי lossy ולכן יש איבוד מידע) ולכן ,בדר"כ, מעדיפים את הפתרון הראשון עם החיבורים האנלוגים.

דווקא ה HDMI עם התמיכה בפורמט ה LPCM רב ערוצי (7.1) מתאים לאוכלוסיית הגיימרים כמו כפפה ואני בטוח שבעתיד יעשה בו שימוש נרחב לצורך העברת סאונד במשחקים (אגב אני לא מכיר את ה PS3 אבל יכול להיות שהמשחקים שם כבר מנצלים יכולת זאת)

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #17 

לפני רכישת אזניות SPDIF וזה בדיוק המידע שחשוב לדעת.
שוב תודה!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #18 

כל הכבוד. מהנה לקרוא!
משה

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #19 

osherov

תודה רבה לך על ההרחבה הזו,אני לאחרונה מאוד רוצה לקחת את עניין המשחקים קדימה בכל הנוגע למשחקים שתומכים בסאונד היקפי(5.1).
האם תוכל להפנות למקום שממליצים על משחקים עם סאונד היקפי ותצורת וחומרה נדרשת לכך?

שוב תודה על האינפורמציה (Y)

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15948
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #20 

1. ה DD וה DTS הם בדומה ל MP3 מאבדים מידע, ובעצם פחות איכותיים מפורמטים lossless? (שלא קיים ברב ערוצי)

2. יש הבדל בפיענוח האודיו הרב ערוצי בין הרסיברים השונים שמשפיע על האיכות?

אחלה מאמר (Y)

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”