האם יס יודעים על איזו תחנה אני?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
יס לא יודעים באיזה ערוץ אתה צופה, במיוחד לא כאשר הממיר שלך לא מחובר לקו טלפון...tobenary כתב:בעזרת הערוץ החוזר? האם ככה מחשבים חלק מ דירוג רייטינג? או שזה עדיין טלפוני......
You are never fully dressed without a smile
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
אז ככה,
טכנית הם יכולים לדעת (וגם הוט).
הם מעולם לא פרסמו מידע שהם אוספים מידע על הערוצים השונים.
יתכן מאוד שהם אוספים מידע באופן כללי ואנונימי מכאלה שמחוברים לקו הטלפון (שהרי בזמנו הם ביטלו את STAR PLUS בעיקר בגלל כך שלא היה לו רייטינג גבוה, אבל לדעתי הוא בכלל לא כלול בפיפל מיטר).
עקרונית, מדידה דרך הממיר טובה יותר לצרכנים ולציבור מאשר פיפל מיטר שזו שיטה מאוד לא אמינה.
טכנית הם יכולים לדעת (וגם הוט).
הם מעולם לא פרסמו מידע שהם אוספים מידע על הערוצים השונים.
יתכן מאוד שהם אוספים מידע באופן כללי ואנונימי מכאלה שמחוברים לקו הטלפון (שהרי בזמנו הם ביטלו את STAR PLUS בעיקר בגלל כך שלא היה לו רייטינג גבוה, אבל לדעתי הוא בכלל לא כלול בפיפל מיטר).
עקרונית, מדידה דרך הממיר טובה יותר לצרכנים ולציבור מאשר פיפל מיטר שזו שיטה מאוד לא אמינה.
- sickboy666
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 612
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אפשר לקבל הסבר מפורט יותר על הפיפל מיטר? איך זה בידיוק עובד? האם הוא מודד גם את הממירים אחרים בסביבה?
להוט אין את הבעיה הזו כי יש להם ערוץ חזור, אבל יס קצת בבעיה עם זה. אולי יש להם דרך לדעת באיזה ערוץ אתה צופה ע"י מעקב אחרי שליחת הקודים לכרטיס החכם שלך. לכל ערוץ יש קוד או ECM משלו. יכול להיות שהם יכולים לראות איזה ECM-ים הכרטיס שלך "מושך" לעצמו וככה לדעת באיזה ערוץ אתה צופה?! אשמח אם מישהו באמת יסביר אם זה אפשרי או לא.
להוט אין את הבעיה הזו כי יש להם ערוץ חזור, אבל יס קצת בבעיה עם זה. אולי יש להם דרך לדעת באיזה ערוץ אתה צופה ע"י מעקב אחרי שליחת הקודים לכרטיס החכם שלך. לכל ערוץ יש קוד או ECM משלו. יכול להיות שהם יכולים לראות איזה ECM-ים הכרטיס שלך "מושך" לעצמו וככה לדעת באיזה ערוץ אתה צופה?! אשמח אם מישהו באמת יסביר אם זה אפשרי או לא.
- oferlaor
- מנהל

כאמור, טכנית אין להם בעיה.
כל מה שהם צריכים זה LOG של תאריך ושעה + לאיזה ערוץ העברת והם יכולים לעשות את כל השאר לבד . יש להם חיבור טלפוני, כך שטכנית אין בעיה גם להעביר את המידע (טלפון 1800 יש להם להעברת מידע).
עד כמה שאני יודע, זה לא נעשה.
פיפל מיטר זה משהו אחר לגמרי. זה 500 משפחות שמקבלות צ'ופרים רציניים על הזכות לקבל את כל הערוצים חינם. יש להם ממיר מיוחד ולכל אחד בבית שלט משלו. כך המערכת עוקבת אחרי מי העביר, מתי בדיוק (עד לרמת השניה, בכדי לנתח אם פרסומת מסויימת טובה או רעה). המידע מפורסם לכל המנויים של השירות ביחידות של דקה או רבע שעה. כך ניתן לחשב רייטינג של תוכנית (ממוצע לכל אורך התוכנית), של פרסומת, או אפילו של פינה או כתבה מסויימת (למשל הרייטינג של דני רופ לעומת שאר החדשות).
כל מה שהם צריכים זה LOG של תאריך ושעה + לאיזה ערוץ העברת והם יכולים לעשות את כל השאר לבד . יש להם חיבור טלפוני, כך שטכנית אין בעיה גם להעביר את המידע (טלפון 1800 יש להם להעברת מידע).
פיפל מיטר זה משהו אחר לגמרי. זה 500 משפחות שמקבלות צ'ופרים רציניים על הזכות לקבל את כל הערוצים חינם. יש להם ממיר מיוחד ולכל אחד בבית שלט משלו. כך המערכת עוקבת אחרי מי העביר, מתי בדיוק (עד לרמת השניה, בכדי לנתח אם פרסומת מסויימת טובה או רעה). המידע מפורסם לכל המנויים של השירות ביחידות של דקה או רבע שעה. כך ניתן לחשב רייטינג של תוכנית (ממוצע לכל אורך התוכנית), של פרסומת, או אפילו של פינה או כתבה מסויימת (למשל הרייטינג של דני רופ לעומת שאר החדשות).
ואני עדיין טוען שאין ליס שום דרך לדעת באיזה ערוץ מנוי צופה אם הממיר לא מחובר לקו טלפון. גם אם הממיר שלי שומר לוג על כל העברת ערוץ (מה שלא נראה לי הגיוני בשל מגבלת מקום) הרי שאין לו שום דרך לשלוח את המידע ליס.oferlaor כתב:כאמור, טכנית אין להם בעיה.
עד כמה שאני יודע, זה לא נעשה....
You are never fully dressed without a smile
- sickboy666
- חבר פעיל במיוחד

אתה צודק לגבי זה, אבל כרטיס החכם שלך "מושך" מידע מהלווין ואפילו שאין ערוץ חזור, לפי "המשיכה" ניתן לדעת אילו ערוצים אתה צופה. אני לא בטוח בזה, אבל טכנית זה אפשרי לדעתי.
- oferlaor
- מנהל

shed,
אתה צודק. ללא ערוץ חוזר (קרי: חיבור לקו הטלפון) הם לעולם לא יכולים לקבל מידע כזה, בהנחה שאי פעם הוא נאסף או נשמר (לא ידוע לנו אם זה באמת נעשה).
sickboy666,
אתה טועה. זה כמו מקלטי רדיו. אין לחברה המשדרת דרך לדעת כמה מקלטים בפועל דלוקים או מכוונים על תחנת רדיו כלשהי.
אין כאן פעולת משיכה אקטיבית (שדורשת תקשורת דו כיוונית מהלווין).
אתה צודק. ללא ערוץ חוזר (קרי: חיבור לקו הטלפון) הם לעולם לא יכולים לקבל מידע כזה, בהנחה שאי פעם הוא נאסף או נשמר (לא ידוע לנו אם זה באמת נעשה).
sickboy666,
אתה טועה. זה כמו מקלטי רדיו. אין לחברה המשדרת דרך לדעת כמה מקלטים בפועל דלוקים או מכוונים על תחנת רדיו כלשהי.
אין כאן פעולת משיכה אקטיבית (שדורשת תקשורת דו כיוונית מהלווין).
- sickboy666
- חבר פעיל במיוחד

עפר - אני עדיין חושב שזה קצת שונה שונה. אבל אין ספק שהוט נמצאים במצב הרבה יותר מתקדם מיס בתחום ה UPLOAD.
אני לא חושב שמישהו היום מחזיק קו טלפון קבוע בממיר של יס. אולי בהמשך כשיהיו יותר שרותים מבוססים על רשת, כגון VOD וחיבור רשת בממירים יהיה פעיל.
אני לא חושב שמישהו היום מחזיק קו טלפון קבוע בממיר של יס. אולי בהמשך כשיהיו יותר שרותים מבוססים על רשת, כגון VOD וחיבור רשת בממירים יהיה פעיל.
זה לא עיוות סטטיסטי חזק לכיוון משפחות שאוהבות צ'ופרים ומן הסתם חולות טלויזיה, או שצופים פחות מכורים ממילא לא מענינים את המפרסמים ?oferlaor כתב:כאמור, טכנית אין להם בעיה.
פיפל מיטר זה משהו אחר לגמרי. זה 500 משפחות שמקבלות צ'ופרים רציניים על הזכות לקבל את כל הערוצים חינם. יש להם ממיר מיוחד ולכל אחד בבית שלט משלו. כך המערכת עוקבת אחרי מי העביר, מתי בדיוק (עד לרמת השניה, בכדי לנתח אם פרסומת מסויימת טובה או רעה). המידע מפורסם לכל המנויים של השירות ביחידות של דקה או רבע שעה. כך ניתן לחשב רייטינג של תוכנית (ממוצע לכל אורך התוכנית), של פרסומת, או אפילו של פינה או כתבה מסויימת (למשל הרייטינג של דני רופ לעומת שאר החדשות)....
משה
- oferlaor
- מנהל

moco,
זה רחוק מלהיות מדוייק. מדובר על 500 משפחות בלבד. צריך להיות מאוד תמים בכדי להאמין שזה מייצב נאמנה באמת את כל עם ישראל שכידוע מורכב מהמון עמים שונים ומשונים שרובם "במקרה" מדברים עברית.
ניקח כמה דוגמאות. אני יכול לחשוב על לפחות 15 מגזרים שונים לחלוטין זה מזה בארץ. 500 משפחות = בערך 30 משפחות מכל סוג? ואם במקרה יש עשרה משפחות חילוניות שמאוד אוהבות הפקות אופרה סבון ישראליות? משמעות הדבר הוא שכולנו נהנה מההפקות הללו בעקבות זאת...
זה רחוק מלהיות מדוייק. מדובר על 500 משפחות בלבד. צריך להיות מאוד תמים בכדי להאמין שזה מייצב נאמנה באמת את כל עם ישראל שכידוע מורכב מהמון עמים שונים ומשונים שרובם "במקרה" מדברים עברית.
ניקח כמה דוגמאות. אני יכול לחשוב על לפחות 15 מגזרים שונים לחלוטין זה מזה בארץ. 500 משפחות = בערך 30 משפחות מכל סוג? ואם במקרה יש עשרה משפחות חילוניות שמאוד אוהבות הפקות אופרה סבון ישראליות? משמעות הדבר הוא שכולנו נהנה מההפקות הללו בעקבות זאת...
דווקא 500 זה לא מספר קטן במדגמים סטטיסטים, וגם 30 לא נורא , האינטואיציה שלנו מטעה אותנו לחשוב שצריך אלפים. כמה אתה חושב שיש במדגם בחירות? ההסברות שתעלה על 10 משפחות שחורגות בטעמן מהממוצא לחתך הדמוגרפי שלהן מאוד נמוך.
מה שמעניין זה שלפי מה שאמרת, כל ה500 אינן אקראיות (חוץ מעיניין הפריסה הדמוגרפית). גם לא יכולות להיות אקראיות כי אלה חייבות להיות משפחות שמסכימות לזה, שזה כבר אומר המון. אבל באמת ייתכן שזה גם הקהל שיותר צופה בטלויזיה ולכן מבחינת המפרסמים זה מצוין. הם לא באמת מתענינים בהרגלי הצפייה של כל עם ישראל, אלא באלה שצופים הרבה.
לא אתפלא גם אם יש קורלציה בין אנשים שמסכימים להשתתף בזה לבין אנשים שנוטים להיות יותר מושפעים מפרסומות.
מה שמעניין זה שלפי מה שאמרת, כל ה500 אינן אקראיות (חוץ מעיניין הפריסה הדמוגרפית). גם לא יכולות להיות אקראיות כי אלה חייבות להיות משפחות שמסכימות לזה, שזה כבר אומר המון. אבל באמת ייתכן שזה גם הקהל שיותר צופה בטלויזיה ולכן מבחינת המפרסמים זה מצוין. הם לא באמת מתענינים בהרגלי הצפייה של כל עם ישראל, אלא באלה שצופים הרבה.
לא אתפלא גם אם יש קורלציה בין אנשים שמסכימים להשתתף בזה לבין אנשים שנוטים להיות יותר מושפעים מפרסומות.
משה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מספיק לסקור 1500 אנשים כדי לדעת ברמת ביטחון המתקרבת ל 98% מה יהיו תוצאות הבחירות לכנסת. מעקב מתמשך ויומיומי אחר 500 משפחות שונות כדי לקבוע מהם הרגלי הצפייה של כלל המנויים יכול לתת תוצאות מאוד מדוייקות.
כמובן, זאת בהנחה ש 500 המשפחות נדגמו באופן שיניבו חתך מייצג של האוכלוסיה. להרחיב על דבריו של moco, משפחות המוכנות שירגלו אחרי הרגלי הצפייה שלהם תמורת צ'ופר כזה או אחר לא בהכרח מייצגות את כלל האוכלוסיה - הם בטח לא מייצגות אותי וסביר מאוד שגם לא את חברי הפורום הזה.
לגבי יעילות הפרסומות זה כבר עניין אחר. המפרסמים תמיד כיוונו למכנה המשותף הנמוך של כל אוכלוסיית מטרה ולכן המעקב אחר 500 השוטים דווקא כן נותן להם משוב יעיל.
כמובן, זאת בהנחה ש 500 המשפחות נדגמו באופן שיניבו חתך מייצג של האוכלוסיה. להרחיב על דבריו של moco, משפחות המוכנות שירגלו אחרי הרגלי הצפייה שלהם תמורת צ'ופר כזה או אחר לא בהכרח מייצגות את כלל האוכלוסיה - הם בטח לא מייצגות אותי וסביר מאוד שגם לא את חברי הפורום הזה.
לגבי יעילות הפרסומות זה כבר עניין אחר. המפרסמים תמיד כיוונו למכנה המשותף הנמוך של כל אוכלוסיית מטרה ולכן המעקב אחר 500 השוטים דווקא כן נותן להם משוב יעיל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אז איך הם יודעים שהזמנתי סרט ב-DVDBOX שלהם כאשר הטלפון לא
משהו לא הגיוני!
אני מזמין סרטים ב-DVDBOX והממיר אינו מחובר בכלל לקו הטלפון בקיר.
אז איך פתאום הממיר פותח את הערוץ המתאים. מאיפה הוא העביר למוקד את המידע לפתוח לי את הערוץ של הסרט שהזמנתי.
חמור מזה - האם יש מצב שהממיר מדבר עם ממיר אחר שמחובר לקו אלפון של בזק דרך חיבורי ה-RF?
זאת השאלה ...
אז איך פתאום הממיר פותח את הערוץ המתאים. מאיפה הוא העביר למוקד את המידע לפתוח לי את הערוץ של הסרט שהזמנתי.
חמור מזה - האם יש מצב שהממיר מדבר עם ממיר אחר שמחובר לקו אלפון של בזק דרך חיבורי ה-RF?
זאת השאלה ...
- sickboy666
- חבר פעיל במיוחד

Re: אז איך הם יודעים שהזמנתי סרט ב-DVDBOX שלהם כאשר הטלפון ל
בידיוק מה שאני שאלתי מקודם. לדעתי הם רואים איזה קודים ומידע הכרטיס מושך מהלווין וככה יודעים איזה ערוץ אתה צופה ומה הזמנת ב DVDBOX. אבל עניין עם RF ממש לא נמשע לי היגיוני. הכבל הזה לא מאפשר העברת נתונים מסוג זה.grahav כתב:משהו לא הגיוני!
זאת השאלה ......