המלצה - טלויזיה עם Upscale לשידורים רגילים
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 111
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
שלום לכולם,
לאחר הרבה מחשבה, קריאה בפורום ועוד - החלטתי לרכוש מסך שטוח לצפיה בכבלים, ומקרן לסרטים וסדרות באיכות גבוהה.
הטלויזיה כאמור לצפיה בכבלים בלבד (ומעט צפיה ב- DVD).
הגודל כנראה 50''. מרחק הצפיה כארבעה מטר.
תקציב: 10,000-15,000 ש"ח.
איזה דגם יתן את איכות התמונה הטובה ביותר לשידורים רגילים ?
האם יותר נכון לקנות טלויזיה עם מעבד חיצוני (Upscale) ?
בכל אחד מהמקרים אודה מאד להמלצה על דגמים ספציפיים, בין אם LCD ובין אם פלזמה, ובמידת הצורך - לדגם מעבד תמונה חיצוני.
אני די "הולך לאיבוד" במגוון הקיים, ולא מצאתי סקירת הדגמים הקיימים בשוק ומתאימים במיוחד לצורך ספציפי זה (שאני חושב שהוא משותף להרבה אנשים).
תודה מראש.
נ.ב.
אם הטלויזיה תהיה איכותית גם בשידורי HD עתידיים (ולחיבור מדי פעם לשידור תכנים איכותיים מהמחשב) - מה טוב.
לאחר הרבה מחשבה, קריאה בפורום ועוד - החלטתי לרכוש מסך שטוח לצפיה בכבלים, ומקרן לסרטים וסדרות באיכות גבוהה.
הטלויזיה כאמור לצפיה בכבלים בלבד (ומעט צפיה ב- DVD).
הגודל כנראה 50''. מרחק הצפיה כארבעה מטר.
תקציב: 10,000-15,000 ש"ח.
איזה דגם יתן את איכות התמונה הטובה ביותר לשידורים רגילים ?
האם יותר נכון לקנות טלויזיה עם מעבד חיצוני (Upscale) ?
בכל אחד מהמקרים אודה מאד להמלצה על דגמים ספציפיים, בין אם LCD ובין אם פלזמה, ובמידת הצורך - לדגם מעבד תמונה חיצוני.
אני די "הולך לאיבוד" במגוון הקיים, ולא מצאתי סקירת הדגמים הקיימים בשוק ומתאימים במיוחד לצורך ספציפי זה (שאני חושב שהוא משותף להרבה אנשים).
תודה מראש.
נ.ב.
אם הטלויזיה תהיה איכותית גם בשידורי HD עתידיים (ולחיבור מדי פעם לשידור תכנים איכותיים מהמחשב) - מה טוב.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

מרטין,
זה ברור לי. השאלה היא (בהנחה שעיקר הצפיה תהיה במקור SD על טלויזיה ברזולוציה גבוהה יותר כמובן), איזו טלויזיה לקנות, שיכולות ה- Upscale שלה הן הטובות ביותר.
אני מבקש להוסיף לשאלה המקורית, שאם תקציב של עד 15K יכול להיות נמוך ל- ''50 מומלצת בתנאים שהגדרתי - אני יכול לרדת ל- ''46/''47.
לגבי Scaler חיצוני - אני מבין שהם בד"כ יקרים מאד, למרות שהבנתי מהפורום שיש גם בסביבות 500$. בכל זאת נראה לי כלכלי יותר לקנות טלויזיה (LCD/פלזמה) שהיכולות המובנות בה הן טובות במיוחד (ושבכלל היא מוצלחת להצגת מקור SD).
ושוב - אודה מאד להמלצה על דגמים ספציפיים, ולא רק על המלצה כללית.
זה ברור לי. השאלה היא (בהנחה שעיקר הצפיה תהיה במקור SD על טלויזיה ברזולוציה גבוהה יותר כמובן), איזו טלויזיה לקנות, שיכולות ה- Upscale שלה הן הטובות ביותר.
אני מבקש להוסיף לשאלה המקורית, שאם תקציב של עד 15K יכול להיות נמוך ל- ''50 מומלצת בתנאים שהגדרתי - אני יכול לרדת ל- ''46/''47.
לגבי Scaler חיצוני - אני מבין שהם בד"כ יקרים מאד, למרות שהבנתי מהפורום שיש גם בסביבות 500$. בכל זאת נראה לי כלכלי יותר לקנות טלויזיה (LCD/פלזמה) שהיכולות המובנות בה הן טובות במיוחד (ושבכלל היא מוצלחת להצגת מקור SD).
ושוב - אודה מאד להמלצה על דגמים ספציפיים, ולא רק על המלצה כללית.
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

Guyezra,
אם לא הייתי מובן - התקציב של 15K הוא לטלויזיה בלבד, ללא המקרן כמובן (שירכש בנפרד לצרכי HD).
לעניין עלויות מעבד חיצוני, אני מבין שזה יקר מאד, ולכן הנחתי שזה לא יהיה כלכלי (למרות שכמו שציינתי במענה למרטין, הבנתי שיש מעבדים חיצוניים בפחות מ- 2000 ש"ח).
אם לא הייתי מובן - התקציב של 15K הוא לטלויזיה בלבד, ללא המקרן כמובן (שירכש בנפרד לצרכי HD).
לעניין עלויות מעבד חיצוני, אני מבין שזה יקר מאד, ולכן הנחתי שזה לא יהיה כלכלי (למרות שכמו שציינתי במענה למרטין, הבנתי שיש מעבדים חיצוניים בפחות מ- 2000 ש"ח).
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
לפי הסקירות של האתר עד עכשיו הפיליפס 9632 לקחה ציון אכי גבוה לשידורי sd וגם hd.תבדוק את הסקירהDanDan כתב:Guyezra,
לעניין עלויות מעבד חיצוני, אני מבין שזה יקר מאד, ולכן הנחתי שזה לא יהיה כלכלי (למרות שכמו שציינתי במענה למרטין, הבנתי שיש מעבדים חיצוניים בפחות מ- 2000 ש"ח)....
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

מרטין, הנה לינק ל- scaler זול. זה מהאתר שלכם (הקרדיט לא שלי): http://www.planetomni.com/VPROC_ZNWL_tvb-350_DTL.shtml
חשבתי גם על אופציה ל- scaler שמשולב ב- DVD, אם זה נותן תמורה טובה יותר מאשר אלה שמשולבים בטלויזיות.
עם זאת, ממה שאני מבין בינתיים (אלא אם כן יש דעות אחרות) - הכי סביר שאקנה בסוף TV עם יכולות טובות ב- SD.
hassan - תודה. חזרתי לסקירה (שקראתי בעבר, כקורא אדוק של האתר). הבעיה היחידה היא שבגודל של 47'' (שנראה לי מינימלי ממרחק צפיה של כ- 4 מטר), מדובר במסך שעולה יותר מ- 22,000 ש"ח. זה נראה לי קצת מוגזם לצורך צפיה ב- SD בעיקר.
יש עוד המלצות? אולי מתחום הפלזמות? המון תודה, לכל מי שיכול לעזור (מרטין?).
חשבתי גם על אופציה ל- scaler שמשולב ב- DVD, אם זה נותן תמורה טובה יותר מאשר אלה שמשולבים בטלויזיות.
עם זאת, ממה שאני מבין בינתיים (אלא אם כן יש דעות אחרות) - הכי סביר שאקנה בסוף TV עם יכולות טובות ב- SD.
hassan - תודה. חזרתי לסקירה (שקראתי בעבר, כקורא אדוק של האתר). הבעיה היחידה היא שבגודל של 47'' (שנראה לי מינימלי ממרחק צפיה של כ- 4 מטר), מדובר במסך שעולה יותר מ- 22,000 ש"ח. זה נראה לי קצת מוגזם לצורך צפיה ב- SD בעיקר.
יש עוד המלצות? אולי מתחום הפלזמות? המון תודה, לכל מי שיכול לעזור (מרטין?).
אני לא חושב שתמצא מסך שיתן לך תמונה איכותית בשידורים רגילים פחות מהסכום שציינת.לפי דעתי אני מעדיף להשקיע במסך איכותי במקום מסך לא ברמה עם מעבד חיצוני .DanDan כתב:מרטין, הנה לינק ל- scaler זול. זה מהאתר שלכם (הקרדיט לא שלי): http://www.planetomni.com/VPROC_ZNWL_tvb-350_DTL.shtml
יש עוד המלצות? אולי מתחום הפלזמות? המון תודה, לכל מי שיכול לעזור (מרטין?)....
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

hasaan,
OK, הבנתי. אז ירדתי מהרעיון של מעבד תמונה חיצוני (אלא אם כן מישהו יפתיע כאן בפורום).
אבל האם לא ניתן לרכוש מסך ''46-''50 שיתן תמונה איכותית בשידורי SD בפחות מ- 22,000 ש"ח ?
או ננסח את זה אחרת - מה הפשרה הטובה ביותר (לצרכי צפיה ב- SD) שאני יכול למצוא בגדלים אלה בסכום של עד 15,000 ש"ח ?
בינתיים קיבלתי המלצה קונקרטית רק מ- hassan. אין אף אחד אחר שיכול להביע דעה? עופר? מרטין?
Please ...
OK, הבנתי. אז ירדתי מהרעיון של מעבד תמונה חיצוני (אלא אם כן מישהו יפתיע כאן בפורום).
אבל האם לא ניתן לרכוש מסך ''46-''50 שיתן תמונה איכותית בשידורי SD בפחות מ- 22,000 ש"ח ?
או ננסח את זה אחרת - מה הפשרה הטובה ביותר (לצרכי צפיה ב- SD) שאני יכול למצוא בגדלים אלה בסכום של עד 15,000 ש"ח ?
בינתיים קיבלתי המלצה קונקרטית רק מ- hassan. אין אף אחד אחר שיכול להביע דעה? עופר? מרטין?
Please ...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

OK, OK. שכנעתם אותי. לא אזכיר עוד מילה על סקיילר.
אבל עדיין נותרתי עם השאלה הבסיסית שלי - טלויזיה מומלצת (LCD/פלזמה) בגודל ''46-''50 שתתן תמונה הכי איכותית שאפשר לשידורי SD, בהתחשב בתקציב של 10,000-15,000 ש"ח.
אחרי כל השרשור הזה (ואני מאד מעריך כל תשובה ותשובה) - נותרתי עם המלצה קונקרטית אחת בלבד, אך לטלויזיה במחיר של 22,500 ש"ח לגודל 46'' בלבד. זה קצת גדול עלי.
אז קדימה - תנו לי בבקשה המלצות לדגמים ספציפיים שמוצלחים יחסית בתחום הצגת מקור SD (בגודל מסך ותקציב מתאימים).
אבל עדיין נותרתי עם השאלה הבסיסית שלי - טלויזיה מומלצת (LCD/פלזמה) בגודל ''46-''50 שתתן תמונה הכי איכותית שאפשר לשידורי SD, בהתחשב בתקציב של 10,000-15,000 ש"ח.
אחרי כל השרשור הזה (ואני מאד מעריך כל תשובה ותשובה) - נותרתי עם המלצה קונקרטית אחת בלבד, אך לטלויזיה במחיר של 22,500 ש"ח לגודל 46'' בלבד. זה קצת גדול עלי.
אז קדימה - תנו לי בבקשה המלצות לדגמים ספציפיים שמוצלחים יחסית בתחום הצגת מקור SD (בגודל מסך ותקציב מתאימים).
יש לך שתי אופציות או שתתפשר על גודל המסך ותקח מסך איכותי(במרחק של 4מטר בשידורי ם רגילים מספיק גודל 42) .או שתחכה עד שתחסוך עוד קצת כסף ותקנה .בסכום שיש לך ובגודל שאתה רוצה אין לך סיכוי.מי שיגיד לך אחרת מטעה אותך.בגלל שאני עם מסך שעולה20000 ועדיין לא מרוצה במאה אחוז משידורי ם רגילים(אני מדבר לגבי מסכי lcd ולא פלאזמה)לפי דעתי בפלאזמה אתה תראה פחות פרטים בשידורי hd בגלל זה אני לא מתלהב.כל מה שנאמר זה לפי דעתיDanDan כתב:OK, OK. שכנעתם אותי. לא אזכיר עוד מילה על סקיילר.![]()
אז קדימה - תנו לי בבקשה המלצות לדגמים ספציפיים שמוצלחים יחסית בתחום הצגת מקור SD (בגודל מסך ותקציב מתאימים)....
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

hassan -שוב תודה. אבל, בתשובתך הדגשת בדיוק את הנקודה: לך חשובה גם איכות גבוהה בשידורי HD, והטלויזיה הזו (בניגוד למקרן שירכש בנפרד) לא מיועדת להציג שידורי HD (עד שיכנסו שידורים כאלה בערוצי המיינסטרים). אתה התמקדת משום כך ב- LCD ברמת FHD, ואולי פלזמות או מסכי LCD 720P יתאימו יותר ויתנו איכות גבוהה יחסית למחירם לשידורי SD.
כך שאני שוב מפנה את השאלה לחברי הפורום ולמנהלים המומחים - אנא תנו המלצה לדגמים ספציפיים בגודל ''46-''50 ובתקציב עד 15K, שהם הכי מוצלחים יחסית בתחום הצגת מקור SD. עד כה hassan היחיד שנתן המלצה על דגם ספציפי.
כך שאני שוב מפנה את השאלה לחברי הפורום ולמנהלים המומחים - אנא תנו המלצה לדגמים ספציפיים בגודל ''46-''50 ובתקציב עד 15K, שהם הכי מוצלחים יחסית בתחום הצגת מקור SD. עד כה hassan היחיד שנתן המלצה על דגם ספציפי.
DanDan,
בתקציב, למרחק (גודל), וליעוד שלך ...
אין לי ברירה אלא לתת לך את ההמלצה הנדושה: 50PV70 של פנסוניק.
אבי.
בתקציב, למרחק (גודל), וליעוד שלך ...
אין לי ברירה אלא לתת לך את ההמלצה הנדושה: 50PV70 של פנסוניק.
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
התשובה על השאלה שלך.בגלל שאין לך מספיק כסף.אתה לא מכיר את המשואה שאומרת.(מסך +איכות שידור בsd=תקציב מכובד)לידעתך אין לך סיכוי עם מסךHD READY שיציג לך איכות שידור מעולה בsd .כל המעבדים הטובים הם בFHD .תיאורתית זה לא נכון אבל בפועל זו המציאות.DanDan כתב:תודה.סוף סוף עוד אופציה. אבל - למה ההמלצה נעשית "בלית ברירה"? אתה מסכים עם hassan שעדיף לי לא לחסוך ולעלות בתקציב? ההבדל הוא כזה שמים וארץ?
...
לא הייתי משקיע היום סכום עתק במסך, הסיבה, דור 11 של פנסוניק ופיוניר דור 9DanDan כתב:תודה.סוף סוף עוד אופציה. אבל - למה ההמלצה נעשית "בלית ברירה"? אתה מסכים עם hassan שעדיף לי לא לחסוך ולעלות בתקציב? ההבדל הוא כזה שמים וארץ?
...
יגרמו לכל המסכים כיום להיראות כמו פלזמות לפני 5 שנים ...
יש קפיצת מדרגה משמעותית מאוד ביחס הקונטרסט וכדאי להערכתי לחכות (6 חודשים?)
עיבוד התמונה בפנסוניק ראוי, ואני משווה יום יום למסך CRT האיכותי ביותר שנמכר בארץ ובעולם, שנכתב עליו ב-2002 CES שאין תמונה טובה ממנו, בכל רמת מחיר.
ממרחק 4 מטרים למסך "50, עיבוד התמונה הוא לא הפקטור הדומיננטי,
קונטרסט וצבעים כן !
שכן שלי וגם עמית לעבודה רכשו את ה-50PV70 בהמלצתי ומחייכים מאז בוקר בוקר
אבל עזוב אותך מהמלצות ... לך לחנות מקצועית כמו העולם הדיגיטלי
(שם יש 50PV70 וגם קורו 508)
עמוד 4 מטרים מהמסך ותשפוט אם התמונה טובה דיו עבורך.
אבי.
אבי ורון
בסקירות של עופר לפיוניר לא היה יתרון על הפיליפס .שני המסכים לקחו אותו ציון .אפילו הפיליפס הצטיין בהצגת תמונה עם יותר פירוט .לחקות אפשר תמיד.הטכנלוגיה לא עוצרת במקביל לפלאזמה יצא lcd .ואז חוזרים על אותו הדילימה מה עדיףvaron כתב:לא הייתי משקיע היום סכום עתק במסך, הסיבה, דור 11 של פנסוניק ופיוניר דור 9DanDan כתב:תודה.סוף סוף עוד אופציה. אבל - למה ההמלצה נעשית "בלית ברירה"? אתה מסכים עם hassan שעדיף לי לא לחסוך ולעלות בתקציב? ההבדל הוא כזה שמים וארץ?
...
יגרמו לכל המסכים כיום להיראות כמו פלזמות לפני 5 שנים ...
יש קפיצת מדרגה משמעותית מאוד ביחס הקונטרסט וכדאי להערכתי לחכות (6 חודשים?)
עיבוד התמונה בפנסוניק ראוי, ואני משווה יום יום למסך CRT האיכותי ביותר שנמכר בארץ ובעולם, שנכתב עליו ב-2002 CES שאין תמונה טובה ממנו, בכל רמת מחיר.
ממרחק 4 מטרים למסך "50, עיבוד התמונה הוא לא הפקטור הדומיננטי,
קונטרסט וצבעים כן !
שכן שלי וגם עמית לעבודה רכשו את ה-50PV70 בהמלצתי ומחייכים מאז בוקר בוקר
אבל עזוב אותך מהמלצות ... לך לחנות מקצועית כמו העולם הדיגיטלי
(שם יש 50PV70 וגם קורו 508)
עמוד 4 מטרים מהמסך ותשפוט אם התמונה טובה דיו עבורך.
אבי....