מערכת קולנוע ביתי מאוזנת
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 111
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
שלום לכולם,
אני מחפש מגבר ורמקולים (5.1) לקולנוע ביתי, בתקציב 5,000 ש"ח, אך עם יכולת "מתיחה" עד 10,000 ש"ח אם תוספת העלות תצדיק (כלומר כאשר מקבלים תוספת איכות משמעותית על תוספת מחיר סבירה).
גודל החדר המיועד כ- 15 מ"ר (4.6*3.3).
המגבר ידרש למתג מקורות וידאו למקרן 720P או FHD (בתהליכי מחשבה והחלטה).
אם יהיו לו יכולות Upscale טובות - זה מאד חשוב לי (בוודאי אם הם יתחרו במעבד תמונה חיצוני, מבחינת התוצאה ותוספת העלות מול רכישת מעבד חיצוני).
אודה מאד על המלצה לדגמים ספציפיים למכלול כולו (כולל כבלים).
תודה מראש.
אני מחפש מגבר ורמקולים (5.1) לקולנוע ביתי, בתקציב 5,000 ש"ח, אך עם יכולת "מתיחה" עד 10,000 ש"ח אם תוספת העלות תצדיק (כלומר כאשר מקבלים תוספת איכות משמעותית על תוספת מחיר סבירה).
גודל החדר המיועד כ- 15 מ"ר (4.6*3.3).
המגבר ידרש למתג מקורות וידאו למקרן 720P או FHD (בתהליכי מחשבה והחלטה).
אם יהיו לו יכולות Upscale טובות - זה מאד חשוב לי (בוודאי אם הם יתחרו במעבד תמונה חיצוני, מבחינת התוצאה ותוספת העלות מול רכישת מעבד חיצוני).
אודה מאד על המלצה לדגמים ספציפיים למכלול כולו (כולל כבלים).
תודה מראש.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

זה חדר יעודי. אין לי כרגע צילום (זה בית שאני נכנס אליו עוד שבוע, כך שרק אז אוכל לצלם).
[אני יכול להעיר שהייתה לי התלבטות בין החדר הזה וחדר אחר, באותו גודל בערך. החדר השני הוא ממ"ד כך שהוא אטום הרבה יותר טוב, שזה יתרון מאד גדול. מצד שני, הממ"ד יהיה חדר העבודה שלי (יהיו בו שולחן וספריה לאורך הקיר, שיגבילו את סידור החדר ופיזור הסאונד). לכן החלטתי בינתיים על החדר ה"רגיל", למרות שזה יגביל את הווליום (כשהילדים ישנים)
. עם זאת, אני סגור על זה רק ב- 90% ולא סופית]
[אני יכול להעיר שהייתה לי התלבטות בין החדר הזה וחדר אחר, באותו גודל בערך. החדר השני הוא ממ"ד כך שהוא אטום הרבה יותר טוב, שזה יתרון מאד גדול. מצד שני, הממ"ד יהיה חדר העבודה שלי (יהיו בו שולחן וספריה לאורך הקיר, שיגבילו את סידור החדר ופיזור הסאונד). לכן החלטתי בינתיים על החדר ה"רגיל", למרות שזה יגביל את הווליום (כשהילדים ישנים)
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

אורי - תודה. קיויתי לסכום הרבה יותר נמוך. ה- 10K הוא גבול עליון. ממש אי אפשר לרכוש מגבר ורמקולים איכותיים לק"ב בפחות? הבדלי האיכות כל כך משמעותיים שמצדיקים את התוספת?
אם ניתן להגיע למגבר ורמקולים טובים גם בפחות (רצוי הרבה פחות
) - אודה על המלצות. בכל מקרה אשמח להמלצה קונקרטית למגבר (דגם מומלץ).
לגבי הסט של מורדנט שורט - ראיתי שהוא נמכר בסביבות 4500 ש"ח.
danlior - גדול
אם ניתן להגיע למגבר ורמקולים טובים גם בפחות (רצוי הרבה פחות
לגבי הסט של מורדנט שורט - ראיתי שהוא נמכר בסביבות 4500 ש"ח.
danlior - גדול
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

danlior - חשוב לי upscale (ורצוי איכותי ככל שניתן) כי החיבור הוא למקרן, וממה שהבנתי (תקנו אותי אם אני טועה) - יכולות ה- Upscale של מקרנים (גם הטובים שבהם) הן נמוכות, ובפרט יותר נמוכות מאלה של מגברי ק"ב.
שוב - אשמח לגלות שאני טועה, ואז לא אצטרך להתמקד בעניין הזה.
אורי - שוב תודה. אז יש לי כרגע סט מומלץ ב- 8,000 ש"ח. אני יכול להבין מתשובותיך שלדעתך זו התמורה הטובה ביותר לכסף, ואין טעם לנסות לרדת רמה ולחסוך ? אם ניתן להגיע יותר קרוב ל- 5,000 ש"ח, בלי פגיעה משמעותית באיכות (כזכור - נדרש לצרכי ק"ב בלבד), אשמח להמלצה גם בגבולות מחיר יותר נמוכים.
מי שיכול להוסיף עוד דעות - מה טוב.
אורי - שוב תודה. אז יש לי כרגע סט מומלץ ב- 8,000 ש"ח. אני יכול להבין מתשובותיך שלדעתך זו התמורה הטובה ביותר לכסף, ואין טעם לנסות לרדת רמה ולחסוך ? אם ניתן להגיע יותר קרוב ל- 5,000 ש"ח, בלי פגיעה משמעותית באיכות (כזכור - נדרש לצרכי ק"ב בלבד), אשמח להמלצה גם בגבולות מחיר יותר נמוכים.
מי שיכול להוסיף עוד דעות - מה טוב.
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
אני שואל שוב - מה המקור שלך שאתה רוצה לעשות לו אפסקייל? אם התשובה היא טלוויזיה, אז תרד מזה ולך אל יס HD, הממיר שלהם עושה אפסקייל טוב יותר מכל רסיבר ברמות המחיר שאתה מדבר עלייהם.DanDan כתב:danlior - חשוב לי upscale (ורצוי איכותי ככל שניתן) כי החיבור הוא למקרן, וממה שהבנתי (תקנו אותי אם אני טועה) - יכולות ה- Upscale של מקרנים (גם הטובים שבהם) הן נמוכות, ובפרט יותר נמוכות מאלה של מגברי ק"ב.
מי שיכול להוסיף עוד דעות - מה טוב....
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

Danlior - סליחה. לא הבנתי מה אתה שואל. המקור העיקרי שלי הוא HTPC (סרטים/סדרות).
חלק מהתכנים אפילו לא באיכות 720p (שלא לדבר על 1080p) ולכן נדרש לי Upscale.
הרעיון של יס HD באמת נשמע כפתרון מעולה אבל רק לשידורי טלויזיה, ואצלי מקור TV יהיה משני (למרות שקיים).
אם בכל זאת לדעתך כדאי לי לוותר על Upscale במגבר משום שיש מגברים הרבה יותר זולים שיתנו אותה איכות סאונד לק"ב - אשמח לשמוע. במקרה כזה - תן לי המלצה למגבר+רמקולים לק"ב, במחיר סביר (יותר קרוב ל- 5000 ש"ח).
חלק מהתכנים אפילו לא באיכות 720p (שלא לדבר על 1080p) ולכן נדרש לי Upscale.
הרעיון של יס HD באמת נשמע כפתרון מעולה אבל רק לשידורי טלויזיה, ואצלי מקור TV יהיה משני (למרות שקיים).
אם בכל זאת לדעתך כדאי לי לוותר על Upscale במגבר משום שיש מגברים הרבה יותר זולים שיתנו אותה איכות סאונד לק"ב - אשמח לשמוע. במקרה כזה - תן לי המלצה למגבר+רמקולים לק"ב, במחיר סביר (יותר קרוב ל- 5000 ש"ח).
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
מחשב ממילא עושה אפסקייל מעולה לתכנים ואם תלך על יס HD אתה מסודר.
לגבי מערכת:
איזה סוג מוסיקה אתה אוהב? האם אתה אוהב ווליום גבוה עם הרבה באס וטרבל או סאונד יותר קטן ומדויק?
האם אתה רוצה 5.1 על ההתחלה?
לגבי מערכת:
איזה סוג מוסיקה אתה אוהב? האם אתה אוהב ווליום גבוה עם הרבה באס וטרבל או סאונד יותר קטן ומדויק?
האם אתה רוצה 5.1 על ההתחלה?
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

DanLior - אם מה שאתה אומר נכון, והאפסקייל שעושה המחשב עצמו הוא מעולה (אתה מתכוון פשוט לאפסקייל שנעשה ברמה של העברת הנגן ל- Full screen ?), אז כל הכבוד לך - פתרת לי בעיה.
האם במקרה כזה תשתנה ההמלצה לגבי המגבר, מזו שנתן לי אורי? האם אוכל עדיין לקבל איכות טובה לקולנוע ביתי (5.1) בתקציב נמוך יותר?
לגבי שאלותיך - השימוש העיקרי והכמעט בלעדי הוא לצפיה בסרטים לכן חשוב לי 5.1 על ההתחלה. אני מניח שהתשובה לשאלתך בעניין ההעדפות המוזיקליות הוא שאני אוהב צליל "בשרני" שמדגיש את האפקטים בצליל. דיוק של צליל במובן של נאמנות למקור (שחיוני בהאזנה למוזיקה) נראה לי פחות קריטי, אבל כן חשוב לי שצלילים לא "יעלמו" אלא יהיו מובחנים. כלומר, במת קול טובה. לדוגמא, אני מתמוגג כשניתן לזהות תנועת חרב בחלל, רק מהצליל ומיקומו. אני מקווה שהבהרתי את עצמי.
מה "הפשרה הטובה היותר" שאני יכול להשיג בתקציב קרוב יותר ל- 5000 ש"ח (מגבר + 5.1 רמקולים)? שוב, אני מדגיש שיכולה להיות חריגה במחיר, ואפילו גדולה יחסית, אבל רק אם הקפיצה באיכות היא באמת דרמטית. האם ההצעה של אורי (ב- 8,000 ש"ח) מצדיקה לעלות לתקציב כזה בנתונים שהצגתי?
האם במקרה כזה תשתנה ההמלצה לגבי המגבר, מזו שנתן לי אורי? האם אוכל עדיין לקבל איכות טובה לקולנוע ביתי (5.1) בתקציב נמוך יותר?
לגבי שאלותיך - השימוש העיקרי והכמעט בלעדי הוא לצפיה בסרטים לכן חשוב לי 5.1 על ההתחלה. אני מניח שהתשובה לשאלתך בעניין ההעדפות המוזיקליות הוא שאני אוהב צליל "בשרני" שמדגיש את האפקטים בצליל. דיוק של צליל במובן של נאמנות למקור (שחיוני בהאזנה למוזיקה) נראה לי פחות קריטי, אבל כן חשוב לי שצלילים לא "יעלמו" אלא יהיו מובחנים. כלומר, במת קול טובה. לדוגמא, אני מתמוגג כשניתן לזהות תנועת חרב בחלל, רק מהצליל ומיקומו. אני מקווה שהבהרתי את עצמי.
מה "הפשרה הטובה היותר" שאני יכול להשיג בתקציב קרוב יותר ל- 5000 ש"ח (מגבר + 5.1 רמקולים)? שוב, אני מדגיש שיכולה להיות חריגה במחיר, ואפילו גדולה יחסית, אבל רק אם הקפיצה באיכות היא באמת דרמטית. האם ההצעה של אורי (ב- 8,000 ש"ח) מצדיקה לעלות לתקציב כזה בנתונים שהצגתי?