אני נמצא בתהליך של חיפוש רמקול מדפי כדי לשדרג את הסאונד במערכת שלי. כבר יצא לי להאזין למספר דגמים במקומות שונים, והמסקנה שהגעתי אליה היא שכדאי לבוא מראש עם המלצות ספצפיות לדרישות שלי בכדי להיות יותר ממוקד ופחות ליפול "לסלט" שמנסים לפעמים להאכיל אותנו בחנויות.
נתוני רקע:
----------------
- מגבר: YAMAHA RXV530
- סאב אקטיבי: אומגה אודיו 10".
- גודל חדר: באיזור ה9-11 מ"ר (כולל צפי לעתיד הקרוב).
- מיקום: צפי "לאילוצי קומבינה" - מדפים וכו'.. אין סיכוי לסטנדים.
- תנאי האזנה: לרוב בווליום נמוך, לפעמים מאוד נמוך (אחת הסיבות לרכישת סאב אקטיבי).
דרישות מהרמקול:
-----------------------
- גודל: מדפי כמה שיותר קטן וגמיש במיקום - יותר טוב. מעדיף לא לחרוג מ30 ס"מ גובה ומ 25 ס"מ עומק.
- אופי מוזיקלי: חשוב לי מאוד שיהיה לו סאונד פתוח וטרבל בולט וטוב. יש אנשים שמכנים את זה "בהיר", מפורט, פתוח. די קשה לתאר אבל אני לא רוצה שהצליל ישמע עמום וסגור, אני צריך שהצלילים "יצאו מהרמקול" (כולל השירה). דוגמא לרמקול סגור ששמעתי ולא אהבתי: DM303 של B&W או וורפדיל 9.1. רמקול שמאפיין יותר את מה שאמרתי : POLK RTI4.
- באס - נראה לי פחות חשוב בגלל הסאב האקטיבי.
- הרמקול ישמש גם לקולנוע (ביחד עם סראונד וסנטר שלא רלוונטים לדרישות כרגע).
סגנונות מוזיקה:
---------------------
די מגוון. אני לרוב לא אוהב מוזיקה רועשת או מוזיקה צפופה עם המון צלילים. יותר אוהב דברים שקטים ואקוסטים אך גם אלקטרוניים. חשוב רמקול שיעביר בצורה מהנה וברורה פריטות של גיטרות (לכן חשוב שתהיה עוצמה לכלים הבודדים, כנראה גם חשיבות למיד).
אני לא שומע כלכך מוזיקה קלאסית ורוק כבד\מטאל. מאזין ל: המון מוזיקת עולם בסגנון DEEP FOREST, ENIGMA, SECRET GARDEN, ADIEMUS, שזה בעיקר שילוב של אתני עם אלקטרוני. מוזיקה קלאסית של סרטים. דברים כמו STING, TRACY CHAPMAN, דה קרנבריז, טורי אמוס, רדיו הד, גיימס בלאנט, הג'ירפות, קלאסיקות מה70S, אך גם מוזיקה שחורה, רגאיי, מוזיקה אלקטרונית, בקיצור לא מעט דברים
תקציב:
----------
כמה שיותר נמוך, נגיד יד שנייה ותצוגות - לא שולל אפשרות של חדש
שמעתי/ראיתי את:
------------------------
- פולק מוניטור 30 - טרבל ממש טוב, אפילו יותר מדי בהיר, רק חסר משהו באמצע.
- קף קרסטה 10 - נשמע גם כן מוזיקלי ונחמד עם טרבל חמוד, אבל הוא קצת התאמץ, בכל מקרה לא יצא לי לבדוק אותו לעומק.
- פולק RTI4 - מאוד עוצמתי עם טרבל טוב, למעשה הוא נשמע לא רע כALL AROUNDER, רק נראה לי שהיה חסר לו קצת קסם (יחסית למחיר).
- KEF IQ1 - נשמע נחמד, אבל משהו היה חסר, לפעמים נשמע קצת איטי וזקן.
- קנטון LE120 - טרבל טוב, אבל נשמע לי קצת חסר יחודיות.
- B&W DM303, נשמע לי סגור מדי עם טרבל לא לטעמי, לא אהבתי.
- וורפידל D9.1 - גם כן נשמע לי קצת סגור ולא לטעמי כלכך.
- JMLAB 705S - לא שמעתי אבל הוא עונה נהדר לדרישות הגודל ונמכר במחירי סוף עונה - יש למישהו מושג אם הוא עונה לדרישות הסאונד שלי ?
זהו. כדאי לציין שלא כל ההאזנות היו מעמיקות ושהיו מקומות האזנה שונים אז כל חוות דעת נוספת תוערך, ובכלל המלצות לדגמים נוספים העונים על הדרישות.
תודה.