מחפש - רמקול מדפי לא גדול, טרבל טוב מפורט ובהיר, לא יקר 8)

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
ice2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני נמצא בתהליך של חיפוש רמקול מדפי כדי לשדרג את הסאונד במערכת שלי. כבר יצא לי להאזין למספר דגמים במקומות שונים, והמסקנה שהגעתי אליה היא שכדאי לבוא מראש עם המלצות ספצפיות לדרישות שלי בכדי להיות יותר ממוקד ופחות ליפול "לסלט" שמנסים לפעמים להאכיל אותנו בחנויות.

נתוני רקע:
----------------
- מגבר: YAMAHA RXV530
- סאב אקטיבי: אומגה אודיו 10".
- גודל חדר: באיזור ה9-11 מ"ר (כולל צפי לעתיד הקרוב).
- מיקום: צפי "לאילוצי קומבינה" - מדפים וכו'.. אין סיכוי לסטנדים.
- תנאי האזנה: לרוב בווליום נמוך, לפעמים מאוד נמוך (אחת הסיבות לרכישת סאב אקטיבי).

דרישות מהרמקול:
-----------------------
- גודל: מדפי כמה שיותר קטן וגמיש במיקום - יותר טוב. מעדיף לא לחרוג מ30 ס"מ גובה ומ 25 ס"מ עומק.
- אופי מוזיקלי: חשוב לי מאוד שיהיה לו סאונד פתוח וטרבל בולט וטוב. יש אנשים שמכנים את זה "בהיר", מפורט, פתוח. די קשה לתאר אבל אני לא רוצה שהצליל ישמע עמום וסגור, אני צריך שהצלילים "יצאו מהרמקול" (כולל השירה). דוגמא לרמקול סגור ששמעתי ולא אהבתי: DM303 של B&W או וורפדיל 9.1. רמקול שמאפיין יותר את מה שאמרתי : POLK RTI4.
- באס - נראה לי פחות חשוב בגלל הסאב האקטיבי.
- הרמקול ישמש גם לקולנוע (ביחד עם סראונד וסנטר שלא רלוונטים לדרישות כרגע).

סגנונות מוזיקה:
---------------------
די מגוון. אני לרוב לא אוהב מוזיקה רועשת או מוזיקה צפופה עם המון צלילים. יותר אוהב דברים שקטים ואקוסטים אך גם אלקטרוניים. חשוב רמקול שיעביר בצורה מהנה וברורה פריטות של גיטרות (לכן חשוב שתהיה עוצמה לכלים הבודדים, כנראה גם חשיבות למיד).
אני לא שומע כלכך מוזיקה קלאסית ורוק כבד\מטאל. מאזין ל: המון מוזיקת עולם בסגנון DEEP FOREST, ENIGMA, SECRET GARDEN, ADIEMUS, שזה בעיקר שילוב של אתני עם אלקטרוני. מוזיקה קלאסית של סרטים. דברים כמו STING, TRACY CHAPMAN, דה קרנבריז, טורי אמוס, רדיו הד, גיימס בלאנט, הג'ירפות, קלאסיקות מה70S, אך גם מוזיקה שחורה, רגאיי, מוזיקה אלקטרונית, בקיצור לא מעט דברים :).

תקציב:
----------
כמה שיותר נמוך, נגיד יד שנייה ותצוגות - לא שולל אפשרות של חדש :). אני מקווה להישאר סביב ה1000, אבל מכיוון שמדובר ברמקול יד שנייה אז מדובר ברמקולים שנמכרים בערך עד 2500 ש"ח פלוס מינוס כחדשים.

שמעתי/ראיתי את:
------------------------
- פולק מוניטור 30 - טרבל ממש טוב, אפילו יותר מדי בהיר, רק חסר משהו באמצע.
- קף קרסטה 10 - נשמע גם כן מוזיקלי ונחמד עם טרבל חמוד, אבל הוא קצת התאמץ, בכל מקרה לא יצא לי לבדוק אותו לעומק.
- פולק RTI4 - מאוד עוצמתי עם טרבל טוב, למעשה הוא נשמע לא רע כALL AROUNDER, רק נראה לי שהיה חסר לו קצת קסם (יחסית למחיר).
- KEF IQ1 - נשמע נחמד, אבל משהו היה חסר, לפעמים נשמע קצת איטי וזקן.
- קנטון LE120 - טרבל טוב, אבל נשמע לי קצת חסר יחודיות.
- B&W DM303, נשמע לי סגור מדי עם טרבל לא לטעמי, לא אהבתי.
- וורפידל D9.1 - גם כן נשמע לי קצת סגור ולא לטעמי כלכך.

- JMLAB 705S - לא שמעתי אבל הוא עונה נהדר לדרישות הגודל ונמכר במחירי סוף עונה - יש למישהו מושג אם הוא עונה לדרישות הסאונד שלי ?

זהו. כדאי לציין שלא כל ההאזנות היו מעמיקות ושהיו מקומות האזנה שונים אז כל חוות דעת נוספת תוערך, ובכלל המלצות לדגמים נוספים העונים על הדרישות.

תודה.
נערך לאחרונה על ידי ice2k ב 25/03/2008 2:20, נערך 4 פעמים בסך הכל.

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #2 

אם אתה אוהב רמקול בהיר תנסה לחפש טריאנגל .
ואם תמצא טיטוס אז זה גם יתאים לך בגודל
http://www.triangle-fr.com/WD100AWP/WD1 ... _657037880

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #3 

דודי - הוצאת לי את המילים מהפה..מצטרף להמלצה על הטריאנגל טיטוס..

שלמה

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #4 

כנראה שיש קונצנזוס בנושא (Y)
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

הייתי ממליץ לך לשמוע גם את המורל אוקטב..יופי של רמקול מפורט מאד אבל גם עם "נפח" בתחום המיד ותחום הבס..קשה להאמין שכאלו צלילים יוצאים מקופסא כל כך קטנה.

המורל גם אינם יקרים כל כך ובתחום המדפיים האיכותיים הם נותנים תמורה מעולה לעלותם.

שלמה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

חברה',
אתם קראתם מה התקציב שלו ???
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ice2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

:) זה בדיוק מה שבאתי לרשום.

אבל יפה, בקושי רשמתי וכבר הרבה תגובות - תענוג של פורום 8) מקווה שזה יהיה מאגר מידע טוב.
כמו שמרטין רמז, שני הדגמים האלו הם הרבה מעבר לתקציב אפילו ביד שנייה.
אבל טוב לדעת על הטיטוס. אני מניח שהחלק הקל זה למצוא את הטובים בתחום, הבעייתי יותר הוא למפות את הזולים הטובים בתחום. דרושה לי חוות דעת אפילו על מה שיצא לי להאזין.

ואם כבר מדברים על הטיטוס הצרפתי, למישהו יצא להיתרשם מהצרפתי האחר שהזכרתי בסוף הרשימה ?

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אופס..לא שמתי לב לתקציב ...

להערכתי תתקשה להשיג בתקציב הזה רמקול מדפי איכותי שיענה לדרישות שלך .

שלמה

ice2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

כן ברור שיש הרבה פשרות בתקציב נמוך, אך גם רמקולים עד 2000-2500 ש"ח נשמעים כל אחד שונה מהשני וכל אחד בעל אופי אחר לגמריי.
הדרישות לא באו לתת רמת מינימום של איכות אלא לתאר אופי צליל (ונראה לי שבזה הרגע גם מצאתם רפרנס נחמד) שכמובן לא מתאים לכל אחד. מקווה שהחידוד הזה יעזור.

Phonics
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 404
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

עדיף לחסוך קצת ולהמתין כרגע עם הקניה.

ממליץ גם על ה- cabasse antigua אך גם זה יקר מהסכום שהתכוונת להוציא.
כבר חתמתי.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

- קנטון LE120 - טרבל טוב, אבל נשמע לי קצת חסר יחודיות.

זה אומר שהרמקול מעלים את עצמו ונותן למוזיקה לדבר. רמקול "ייחודי" אומר לרוב סאונד צבוע. שאומר שינויים מהמקור.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

עם חיסכון נוסף יש גם את ה-HIGHLAND AUDIO.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #13 

עד כמה שזכור לי גם Mordaunt Short 902 נותן גבוהים לא רעים והמחיר שלו יחסית זול למה שהציעו פה.

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011

שליחה #14 

BRK, כדאי לך לשמוע את הJMLAB 705S, לדעתי יתאים לך (אם הוא במחיר טוב) - הצליל שלו הרבה פחות מעוך וצועק מהPOLK... (Y)
נערך לאחרונה על ידי Ozen ב 25/03/2008 12:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4202
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #15 

מניסיון גרוע שהיה לי עים פולקהאודיו אחד הרמקולים
הכי לא מאוזנים וצרחניים ששמעתי.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #16 

בגדול הרמקול שהכי יתאים לך חוץ מהקנטון והמורדנט שורט , הוא המוניטור אודיו BRONZE 2 .

מתאים לתקציב ולמה שאתה מחפש.

ice2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

Ozen כתב:BRK, כדאי לך לשמוע את הJMLAB 705S, לדעתי יתאים לך (אם הוא במחיר טוב) - הצליל שלו הרבה פחות מעוך וצועק מהPOLK... (Y)
...
הוא רמקול די זול, נמכר באיזור ה1600 ש"ח חדש. אני מבין שיצא לך להאזין לו. הוא מספיק בהיר עם טרבל טוב ופתיחות, מתמודד עם הM30 או הRTI4 טוב בתחום ? הבנתי את ההשוואה לגבי הצעקנות והמעיכות של הפולק, אבל על חשבון מה זה בא ? תוכל לפרט עליו קצת יותר, אולי אפילו דיעה על ההבדלים בינו לבין הקנטון, הפולק M30 או RTI4 או הקרסטה 10 שהוזכרו פה.
האם יש אותו להאזנה גם באיזור ראשון ?

עמית - אני כבר ערכתי הרבה חיפושים בפורום ומכיר את דעתך על החברה. אבל תמיד יש את העניין של הטעם האישי וסוגי המוזיקה, לא נתקלתי בהרבה רמקולים בהירים עם טרבל פתוח ובולט במחיר זול. אלו בטוח רמקולים שיהיו פחות מתאימים למוזיקה קלאסית או מטאל למשל, ואלו בדיוק סוגי המוזיקה שאני לא כלכך מאזין להם.

אורי - תודה על העיצה. לגבי הקנטון, פשוט לא אהבתי אותו יותר מדי, בהחלט היה ניתן להבחין מה טוב בו, אבל משהו גרם לי לא לחבבו יותר מדי.
ד"א, אתה מכיר אולי את ה705S של פוקאל שהוזכר פה ?

חלק מהדגמים שהוזכרו פה הם פחות נפוצים ואני אכן אשאף לאותם דגמים מומלצים בתחום, אך אולי יש מישהו שיכול לעשות סדר ברמקולים שהזכרתי ברשימה האחרונה ורמקולים נפוצים אחרים (אני מזכיר, רוב הסיכויים שאני אחפש יד שנייה).

תודה.

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011

שליחה #18 

שמע, אני באמת לא מומחה, פשוט יצא לי להשוות בין הפולק לפוקאל (לגבי האחרים אני לא יודע הרבה) - הפוקאל לא מאבד כלום - הוא מפורט, וIN YOUR FACE כמו הפולק, רק שהוא עושה את זה מסודר - הפולק הכאיב לאוזניים שלי אחרי כמה דקות - אז הפוקאל לא מאבד כלום, זה פשוט שהפולק מוסיף יותר מדי... כבר בלבלתי את עצמי :?

הכי טוב שתקשיב לזה בעצמך... :wink:

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

ראיתי מורל אוקטב בלוחות יד שנייה.

כמשומשים ואם תמתח קצת את התקציב נראה לי שתוכל לרכוש אותם ותקבל רמקול מדהים..תבדוק תשתמע ותחליט.

ice2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

חברה, תודה על העזרה.

לגבי התקציב לא רציתי לרשום את זה אבל אולי אני אפרט, התקציב הוא תקציב סטודנטיאלי מה שאומר שכרגע יש לי מעט מאוד הכנסות והרבה הוצאות ואני צריך לעשות סדר עדיפויות בין הנושאים הללו לנושאים יותר קריטיים, ומנסה איך שהו להוציא את המירב ממה שיש. לכן, לצערי יש לי בעייה גדולה מאוד לשחק בתחום הזה.

אולי בכל בכל זאת מישהו יוכל לפרט (חוות דעת והתייחסות) קצת יותר על הרמקולים שהוזכרו שקצת יותר רלוונטיים כמו:
הפולק M30,RTI4, קף קרסטה 10, Q1, IQ1, הפוקאל 705S, הקנטון 120 (שטיפה דיברנו עליו).
אני מניח שזה יעזור לי מאוד.
כמו כן - האם למישהו יש מושג היכן ניתן להאזין לפוקאל 705S בתוך ת"א או ראשון (חוץ מפיוז גבעתיים) ?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”