מעוניין במקרן קידמי

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ruve פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

רגע לפני שאני מוציא את הסכום שהקצבתי למקרן 10,000 +,- על טיפול נפשי כי אני תיכף משתגע, אנא תעזרו לי?
מישהו אמר לי שdlp מעייף את העין וגם פה ניתקלתי בזה, אבל זו בעיה לשבת בחנות שעה על מקרן, ראיתי את הפנסוניק 700 וסאניו z3 ועוד כול מיני זולים יותר שרפ סאניו ועוד...
אני מעוניין במקרן בעל רזולוציה של 1280*720 ולומנס ויחס בהירות גבוהים, יש מקרנים ששמתי לב שבאור ניתן לראות יחסית טוב ושיהיה 16*9 אמיתי וגם איזה מסך לקחת ואיזה גודל מרחק ישיבה של 3.5 מטר.
(את הטיפול אני שוקל להתחיל אחרי החג אז עם אפשר קצת למהר)
תודה

bitton71
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
שם מלא: דודי ביטון
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

אני חושב שענית לעצמך.
הפנסוניק 700 והסניו Z-3 נמצאים בתקציב שלך,והם 720-1280 .
תבחר אחד וזהו.
את הכסף לטיפול תשלח לי.
we learned more from a three minute record
than we ever learned in school

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

איזה גודל תמונה אתה רוצה לקבל?
מה הם התכנים אותם תקרין?

במקרן משתמשים בחושך נקודה. אנשים עושים שמיניות באוויר עם הצללות לקירות, NDFs ושאר מרעין בישין כדי לקבל אפור כהה יותר ואתה רוצה להקרין באור? מאד לא מומלץ.
A good plagiarized idea is better than a lousy original one

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #4 

מקרן הוא כמו כל DISPALY אחר.
גם התמונה שתתקבל מטלויזיה רגילה/פלסמה וכו' תהיה טובה יותר ככל שהחדר יהיה חשוך יותר.

הסיבה לכך שמקרן מושפע יותר משאר אמצעי ההקרנה נובע מגודל התמונה וסוג המסך.
אם תשנה את גודל התמונה ותבחר מסך שמסוגל להחזיר אור חזרה לצופה ובו זמנית לדחות אור שמגיע מכיוונים אחרים, תגיע למסקנה שההשפעה על המקרן היא כמו על כל DISPALY אחר.

הבעיה היא בראש ובראשונה תקציבית ולא טכנית. ישנם מסכים שמסוגלים לאפשר לך לצפות במקרן באור יום מלא ובאיכות מצוינת. ראיתי לא מעט מסכים כאלה. שוב, הבעיה תקציבית.

אם בכוונתך לאור סלוני סביר, הרי יש בהחלט מקרנים אשר בשילוב המסך המתאים יהיו מסוגלים לתת לך חווית צפייה נעימה בהחלט. שוב, לאור התקציב שלך זו תהיה משימה קשה ביותר.

באשר ל-DLP. אכן ישנם תופעות לוואי הקשורות עם טכנולגיה זו הבאות לידי ביטוי בסחרחורות, כאבי ראש ובמקרים קיצוניים אפילו הקאות. מדובר על אחוז פצפון באוכלוסיה, אחרת מן הסתם DLP לא הייתה טכנולוגיה כל כך פופולרית.

עד לא מזמן ל-DLP היה יתרון עצום על LCD בכל האמור לרמת הקונטרסט. כיום הפערים הולכים ומצטמצמים.
בתקציב שלך אתה בהחלט יכול להתרכז ב-LCD ובכך לנטרל חשש מהשפעות ה-DLP עליך.

מציע לך לבדוק מספר מקרנים עם חומר שאתה מכיר היטב. לצפות ב-3-4 קטעים קצרים של 2-3 דקות. קטעים שונים מבחינת אופי התמונה, קרי חשוכים, בהירים, צבעוניים, שחור לבן ואז לנסות ולצמצם את הבחירה.

רן

ruve פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תותחים שלי! קודם כול תודה וגם ששמתם לב לקריטיות העניין.
דברי קצת הוצאו מהקשרם לגביי צפייה באור התכוונתי יותר לחוזק מקרן שלא ישפיע עלי אם זה יהיה ביום עם תריסים סגורים וקצת שמש תחדור, או אם זה יהיה בלילה ומנורת רחוב תחדיר אור.
אם אפשר תתיחסו לדגמים למשל האופטומה 30a לעומת פנסוניק 700 וכ"ו ואפילו לזולים יותר שהזכרתי כי לפעמים "לא כול הנוצץ זהב"
כמעט שכחתי לגביי תוכן רק DVD וגביי גודל הגודל המומלץ למרחק 3.5 מטר.
תודה ראובן

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #6 

ruve כתב:תותחים שלי! קודם כול תודה וגם ששמתם לב לקריטיות העניין.
דברי קצת הוצאו מהקשרם לגביי צפייה באור התכוונתי יותר לחוזק מקרן שלא ישפיע עלי אם זה יהיה ביום עם תריסים סגורים וקצת שמש תחדור, או אם זה יהיה בלילה ומנורת רחוב תחדיר אור.
אם אפשר תתיחסו לדגמים למשל האופטומה 30a לעומת פנסוניק 700 וכ"ו ואפילו לזולים יותר שהזכרתי כי לפעמים "לא כול הנוצץ זהב"
כמעט שכחתי לגביי תוכן רק DVD וגביי גודל הגודל המומלץ למרחק 3.5 מטר.
תודה ראובן
...
מממ לדעתי השוואה בין מקרן DLP למקרן LCD זו קצת בעיה.. (תקנו אותי אם אני טועה אבל לפי מיטב זכרוני האופטומה 30A הוא מקרן DLP)

barakzac
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 183

שליחה #7 

ראובן אני לא מבין גדול אבל אני יכול לשתף אותך בנסיוני. ראשית למיטב ידעתי לאופטומה רזולוציה של 854x480 כך שהוא לא עומד בדרישות שלך. שנית לגבי נושא הצפייה עם אור, היתה לי את אותה ההתלבטות, אצלנו בבית אין אפשרות להחשיך את הסלון לגמרי מכיון שהוא משפוע בחלונות ,ווילונות לא באים בחשבון כך שבלילה הוא יחסית מואר. כשניגשתי לבחור מקרן ראיתי את הפנסוניק (שבו ברגע שישנו מעט אור חיצוני התמונה כמעט ונעלמת) ולעומתו היטאצי שגם כאשר האור דלק עדין רואים תמונה. זו היתה ההנחה שהובילה אותי לקנות את המקרן השני אבל ובדיעבד!! אין מקרן שיודע לייצר שחורים כלומר רמת השחורים הגבוהה ביותר שאתה יכול להגיע אליה תלוייה ביכולת שלך להחשיך את החדר וברגע שאתה צופה בסרט עם מקור אור חיצוני רמת השחורים תיפגע ואין מה לעשות בנידון אז הצעתי לך, אם המצב אצלך הוא ממש גרוע (תאורה חיצונית חזקה) חפש דרך להחשיך את החדר השיפור יהיה עדיף על קניית מקרן בעל עוצמת הארה גבוהה.
מקווה שעזרתי
ברק

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אמרת שאתה מעוניין ברזולוצית 1280X720 כך שהאופטומה לא עונה על הדרישות, מצד שני אתה אומר שהתכנים בהם מדובר הם DVD אז האם נחוץ לך 720p?

קח בחשבון שעם הרזולוציה הגבוהה בא גם הצורך ל-scaling איכותי של ה-DVD, זה דורש נגן איכותי או פרוססור חיצוני או בחירת מקרן שידע לעשות זאת כראוי.
הצד החיובי הוא שסביר להניח ש-SDE יהיה פחות בולט ותוכל להקטין את יחס מרחק צפיה לגודל תמונה, וכן תהיה מוכן גם לתכני HD ב-720P (אם כי גם תכני 1080 יראו כמובן טוב יותר על מקרן 720).
לגבי DLP מומלץ בהחלט לבדוק קודם את נושא הרגישות לקשתות, ולעשות זאת עם מקרנים בהם הפרמטרים הרלוונטיים (מספר הסגמנטים ב-color wheel ומהירותו) קרובים במידת האפשר לאלה שבמקרן אותו אתה שוקל לרכוש, במצב אידיאלי כמובן תוכל לבחון את המקרן הספציפי.

ruve פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אם היינו מבצעים מבחן עיוור בין dlp ו lcd היה ניתן להבחין בבירור מה זה מה?
אני יודע שהאפטומה עם רזולוציה נמוכה יותר (קרעתי את האינטרנט), אבל בהשוואה וויזואלית בין שניהם מה עדיף????????

barakzac
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 183

שליחה #10 

עדיף שתיגש בעצמך לאחת החנויות שמחזיקות את שני המקרנים, תבקש לבצע השוואה כאשר הם מחוברים לאותו מקור ותחליט בעצמך מה יותר מתאים לעין שלך!

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

Ruve,

שאלה טובה לגבי המבחן העיוור.

באופן אישי אני מעדיף תמונה של LCD על זו של DLP. ההרגשה מבחינתי נעימה יותר.

במשך שנים היו לי מקרני LCD ולא סבלתי משום תופעה. אני זוכר שעברתי לפני כ-5-4 שנים מ-LCD (סוני 10HT) ל-DLP (שרפ 9K) וההרגשה הייתה מאד לא נעימה. במשך כ-3 שבועות סבלתי מכאבי ראש וסחרחורות.

דרך אגב הנושא כלל לא קשור לקשתות. אני מעולם לא ראיתי קשתות על אף מקרן DLP. עם הזמן התופעה עברה.

למרות זאת תמיד שאני מתבונן במקרן LCD יש לי הרגשה נעימה יותר. לצערי עד ליום זה (הדברים עומדים להשתנות) למקרני DLP הייתה עדיפות משמעותית (מבחינתי) מבחינת איכות התמנוה.

אני מתאר לך סצנריו סוביקטיבי לחלוטין ואין לגזור מכך כל מסקנה לגבי הטכנולוגיות והשפעותיהן השונות.

מענין אם אני יכול להבחין בין DLP לבין LCD. אני מניח שאם היו נותנים לי לבחור את הסצנה שתוקרן אני יכול להבחין בכך די בקלות כי אני מכיר את התופעות השליליות של שתי הטכנולוגיות.

דרך אגב, תמיד תשאף לרזולוציה גבוהה יותר, ללא קשר לחומר שאתה מבקש לצפות. ה-FILL FACTOR שלך והדחיסות של התמונה תהיה טובה יותר לאור מספר הפיקסלים.

מקרן עם רזולוציה של 1080P תמיד יהיה חד יותר והתמונה תהיה דחוסה יותר ממקרן של 720P גם אם רואים DVD בלבד. כמובן שאם בראשון יש עיבוד וידאו נחות משמעותית מהשני זה יכול להשתנות. גם ענין זה אפשר לנטרל באמצעות נגן חיצוני.

רן

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

רן, אין ספק שגם DVD יראה טוב יותר ברזולוציה גבוהה (כמובן בהינתן processing ראוי), הנקודה שהעליתי היתה לאור מגבלת התקציב הנתונה, בהנחה שתתווסף הוצאה בדמות DVD progressive upscaler טוב (בהנחה שמדברים רק על מכשירים שמשווקים באופן סדיר בארץ, משהו בסגנון Denon 1910/1920).
באין מגבלת תקציב, רזולוציה גבוהה עם פרוססינג טוב יתנו תוצאה טובה יותר.

ראובן, שלא ישתמע מכאן שרק ב-DLP יש בעיות פוטנציאליות, ל-LCD יש את ה-issues שלו כמו vertical banding, הבעיה יכולה להופיע ברמות שונות במקרנים שונים, יש כאלה שהיא מפריע להם יותר ויש כאלה שלא ידעו על קיומה עד שיראו להם אותה. שני המקרנים האחרונים שלי הם LCD, בנוכחי הבעיה לא קיימת ובקודם זה די שיגע אותי בסצנות בעיתיות.

כאמור, במידת האפשר מומלץ בחום לראות את המקרנים הפוטנציאליים לפני רכישה. יש מגוון של תופעות אפשריות במקרנים דיגיטליים (RBE, dithering, FPN, VB ואני בכוונה לא מציין מה היא כל תופעה ולאיזה טכנולוגיה היא רלוונטית כדי לא לגרום ל-bias טרום צפיה) ועדיף להתנסות במידת האפשר. אם תרצה נוכל לפרט לגבי התופעות, או אם תחליט לצפות ראשית במקרנים ולשאול אח"כ על תופעות שנראו לך לא "טבעיות" בתמונה.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

זאב,
בדומה לך ואולי לעוד שניים שלושה אנשים שאני מכיר, גם אני עסוק במהלך הצפייה בסרט בפעולת המעבד שלי (Lumagen) או נכון יותר אני מסוגל לאבד ריכוז בסרט אם ה-LUMAGEN "איבד ריכוז" במה שהוא צריך לעשות.

בכל אופן מה שאני מנסה לומר הוא ש-VIDEO PROCESSING , עם כל הכבוד (ואולי הצער) הוא בערך הפרמטר האחרון שאנשים ישימו לב אליו.
הכל בהנחה שהפרוססור במקרן סביר. היום במקרנים הטובים הפרוססינג סביר ולמעלה מכך.

דוגמא טובה לכך ,דרך אגב , היא הכמות העצומה של התגובות הנגטיביות עם יציאת מכשירי Progressive ראשונים.
הרוב המוחלט לא הבין על מה מדובר ואף הצהיר כי בבדיקות a/b הוא לא רואה דבר (לך תסביר שזו לא הדרך..).

כמובן שאין כאן כוונה להפחית מערך האמור או חלילה להפסיק או להמעיט מלדבר עליו.

אנשים כן ישימו לב לבעיות בהצגת הצבעים או הקונטרסט או הרזולוציה או האופטיקה, ייתכן והם לא יידעו לקרוא לבעיה בשמה הנכון אבל הם בוודאי יבחינו בה.

רן

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

אני נוטה להסכים, רוב האנשים לא ישימו לב אלא אם מדובר ממעבר מעיבוד ממש גרוע (לדוגמא interleaving של השדות הלא נכונים מחומר שמקורו בפילם באופן קבוע לאורך כל הסרט) לעיבוד ממש טוב.
מצד שני, מנסיון שיש לי עם אנשים עם המקרן הראשון שלהם, הם לא ישימו לב לשום בעיה, אפקט ה-WOW הראשוני יחפה על הכל ולאורך זמן.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78847
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #15 

רן,

אנחנו טיפה סוטים מהנושא (אלא שהנושא החדש דווקא מעניין יותר אותי...)

בזמנו קראו לי לביתו של סלבריטי בעל SHARP 12K שדיווח על תקלה חמורה במערכת שלו, שהתבררה כלא יותר משילוב של COMBING (בגלל עיבוד תמונה גרוע בנגן) ו-CUE (גם בגלל הנגן) ואשר חשב שהמקרן שלו היה מקולקל.

זה לא קרה בחו"ל, האיש לא שמע מאף אחד על CUE או על COMBING, הוא פשוט דיווח על תקלה וקראו לי כי לא הכירו את שמות התופעות או מה בדיוק גורם להם.

ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך גם דרוש פרוססינג טוב יותר, במיוחד כאשר המקור מפוקפק (כלומר לא 1080i עם 3:2 מושלם).

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

עופר ,

זו דוגמא מענינת אבל היא בוודאי לא מלמדת על הכלל. הרוב המוחלט לא יבחין "בטעיויות" שמבצע הפרוססור, בל נשכח שאם אתה מצמצת יכול ופספסת את הבעיה.
בעיית רמת האפור (אין רמה של שחור, יש רמה של אפור) היא בעייה שאנשים ישמו אליה לב, כמו צבעים או אופטיקה.

מקרני ה-1080P שיצאו עד היום לשוק הציגו פרוססינג חזק מאד. לסוני יש עיבוד חזק מאד עם ה-QUALIA וה-RUBY ומרנטץ כבר הצהירו כי ה-Genum יהיה ב-1080P החדש שלהם.אחרים לא יהיו רחוק מאחור.

רן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78847
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #17 

דווקא ה-GENNUM הוא רכיב יחסית עלוב (יחסית ביחס לשני המתחרים שלו)...

בכל מקרה, אני מסכים איתך שזה בעיה משנית לבעיות רמת האפורים (ניסוח טוב, אני אשמור עליו).

ruve פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

את הwow הראשוני באצם קיבלתי די מהר שראיתי מקרן ב6,000 שקל שחשבתי שעולה בטח כפול, אבל אם תוכלו לתרגם את מה שרשמתם בסינית (ביטויים באנגלית שאפילו במילון אוקספורד לא נמצאים) מאוד אבל מאוד אודה לכם.
כי יכול להיות שבחנות אני לא ירגיש את זה ובבית אחרי כמה זמן זה ישגע אותי.
תודה ראובן

ruve פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

חזרתי עכשיו מאווזי בראשון היה טעים...
יש להם שם מקרן של טושיבה והמקום מאוד מואר וראים יחסית מדהים ניסיתי לחפש את המקרן באינטרנט ונראה לי שזה s20 מה דעתכם עליו אם זה זה?
שוב פעם אני לא מתכוון להקרין סרטים בגינה באור יום אבל איזו חשיבות יש ללומנס.
תודה

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”