עזרה למתחיל!

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
uknowmy פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

אני מעוניין לחבר למסך טלויזיה שלי בחדר את המחשב כדי לראות סרטים אבל אחרי שכל כך הרבה זמן לא עקבתי אחרי מה שקורה היום בשוק המסכים והמחשבים הבנתי שאני ממש לא מעודכן ושיצאו דברים חדשים, מדיה סנטר וHTPC וכל מיני דברים, בקיצור רציתי לדעת אם מישהו יכול לתת לי מאמר או משהו שיוכל לעזור לי להתחיל להבין את כל העניין של זה.

oceans68
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

תנסה כאן. בהצלחה.

http://www.hometheater.co.il/article88.html

uknowmy פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תאמת עם כל המוסגים שיש שם התבלבלתי לגמרי, מה שבעצם הבנתי זה שHTPC זה מחשב לכל דבר שהוא בעצם מומלץ באריזה יפה יותר ועם ספק שקט יותר ואז הוא יכול להיראות כמו חלק ממערכת שנמצאת בסלון או בחדר והוא פשוט יותר מקצועי למוזיקה וסרטים, אז אני לא מבין מה הבעיה לחבר את המחשב הרגיל שיש לך לטלויזיה להתקין עליו ויסטה ולהביא לו כרטיס מסך טוב וזהו יש לך HTPC כאילו מה ההבדל למה זה כל כך טוב הדבר הזה?

yovav
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 225
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

uknowmy כתב:תאמת עם כל המוסגים שיש שם התבלבלתי לגמרי, מה שבעצם הבנתי זה שHTPC זה מחשב לכל דבר שהוא בעצם מומלץ באריזה יפה יותר ועם ספק שקט יותר ואז הוא יכול להיראות כמו חלק ממערכת שנמצאת בסלון או בחדר והוא פשוט יותר מקצועי למוזיקה וסרטים, אז אני לא מבין מה הבעיה לחבר את המחשב הרגיל שיש לך לטלויזיה להתקין עליו ויסטה ולהביא לו כרטיס מסך טוב וזהו יש לך HTPC כאילו מה ההבדל למה זה כל כך טוב הדבר הזה?
...
ראה ידידי מי שרוכש HTPC לרוב..רוכש אותו כמחשב נוסף למולטימדיה ולא במקום המחשב הביתי המשמש לגלישה באינטרנט , תכנות , OFFICE וכד' ,כמובן שניתן לעשות את כל זה גם בHTPC אך הרעיון פה הוא לבנות מערכת שתוכל לטפל בהקלטות שידורי טלויזיה, ניגון תכני
HD והאזנה למוסיקה בלבד לכן לרוב מערכות אלא לא יכילו מעבדים מפלצתיים או כרטיסי מסך
של גיימרים אלא לוח טוב בעל כרטיס אינטגרלי ,מעבד בינוני בכוחו (לרוב של AMD) וכונן קשיח בעל נפח גדול (הרוב פה רכשו 500G).

מקווה שהבהרתי את העיניין.. (Y)

uknowmy פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

הבהרת את העניין מצויין, ואם בכל זאת אני רוצה להפוך את המחשב שמשמש אותי לאינטרנט לHTPC איך אני עושה את זה?
דרך אגב יש לא מעבד ליבה כפולה 2.4 שהוא די חזק ולוח אם גם די טוב ו700 גיגה זיכרון וכרטיס מסך גיפורס 8500 שאני אוטוטו מחליף אותו למשהו בסביבות ה1200 ש"ח עדיין אני לא סגור על איזה.
אז לפי נתונים אלה אני יכול להפוך את המחשב שלי לHTPC לא?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #6 

המאמר שנתנו לך בתגובה הראשונה מיושן ולא מעודכן.

מחזק את יובב, ואכן, אין ממש צורך בכרטיס מסך חיצוני. ספציפית, לך על אחד מלוחות האם עם הצ'יפסט החדש של AMD, ה-780G, שכולל כרטיס מסך מובנה הכי חזק שיש היום מכרטיסי המסך המובנים, יכול לפענח H.264 בחומרה (לא תמיד שימושי בשביל קבצי MKV ותרגום עברי אבל נחמד), בעל תמיכה מלאה ב-1080P, ויכול גם להריץ הרבה משחקים עם דרישות עיבוד תלת מימד בינוניות.

עם המחשב הנוכחי, בקינפוג נכון ונקי של מערכת הפעלה וקודקים, תוכל לנגן ללא בעייה קבצי MKV באיכות 720P, שממש אין צורך ביותר מזה, אלא אם כן יש לך טלוויזייה שהיא FULL HD, ואתה מעוניין לצפות במסך שהוא מעל 50 אינץ'.

uknowmy פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

יש לי טלויזיה GA8 של שארפ שתאמת עדיין לא חיברתי את המחשב אליה כי היא לא הכי אוהבת מחשבים, ניסיתי לחבר בכל VGA אבל לא רואים משהו ואז חיברתי וDVI-HDMI אבל הגבולות לא בסדר ובכל מקרה הטלויזיה מגיע עד רזולוציה של 1024*768 בגלל שהיא לא תומכת NR אז קודם כל הטלויזיה שלי היא באסה, למרות שהיא טובה בשידורי טלויזיה וDVD אבל חוץ מיזה היא לא משהו.
עכשיו בקשר למחשב שאני רוצה להפוך לHTPC וגם שיהיה לי לאינטרנט ומשחקים, לא הסברת לי איך אני עושה את זה כי אחרי הכל יש לי לוח אם די טוב:Asus P5LD2 SE (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
ומעבד:DualCore Intel Core 2 Duo E6600, 2400 MHz (9 x 267)
2 הארד דיסקים של 700 גיגה ביחד.
וכרטיס קול מובנה 5.1 בקשר לכרטיס מסך אז יש לי גיפורס 8500גיטי שהוא סבבה ואין לי בעיה ללכת לקנות כרטיס מסך חדש שיעלה עד 1500 ש"ח.
זה לא מספיק כדי להפוך את המחשב לHTPC?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

לגבי המסך - ניתן בהחלט ליהנות מאוד גם כשהרזולוציה היא 1024 על 768, ולצפות בקבצים באיכות 720P בהנאה רבה.
יש לך מחשב חזק מאוד וממש אין צורך לרכוש כרטיס מסך בשביל להפוך אותו ל-HTPC. הסיבה היחידה לרכישת כרטיס מסך תהיה אולי בשביל משחקים עתירי דרישות תלת מימד (3D). בשביל פענוח H.264, כאמור, המעבד שלך מספיק חזק.
אם אתה רוצה לעשות גם הקלטות משידורי הלווין או הכבלים, אז כדאי לרכוש את הקיט של כרטיס הטלוויזיה PVR150 של Hauppauge, שכולל גם ערכת שלט רחוק ומשדר IR להעברה אוטומטית של ערוצים בממיר. העלות בסביבות ה-300-400 ש"ח.
עוד דרך נחמדה "לבזבז" את ה-1500 ש"ח שלך - החלפת מארז המחשב שלך לכזה שיותר מתאים ל-HTPC.
מעבר לכך, לא רואה שום סיבה להשקיע עוד ממון במחשב. תיהנה! 8)

uknowmy פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

יש לי מארז ביותר מ1000 שקל שקניתי במיוחד למחשב אז אני לא ילך להחליף אותו הוא מקצועי מאד.
ולגבי זה שאני רוצה להקליט שידורים של יס או הוט מהמחשב מזתומרת איך אני עושה את זה? לא מהמדיה סנטר?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

אם אתה מרוצה מהמארז אז תישאר איתו.
המדיה סנטר זו התוכנה בעזרתה אתה מתכנת הקלטות וצופה בהן (וגם בקבצים שהורדת מהאינטרנט). אבל בשביל שעניין ההקלטות יעבוד אתה צריך חומרה, כלומר כרטיס טלוויזיה שיש בו כניסות וידאו ואודיו, אליהן תחבר את יציאות הוידאו והאודיו של הממיר. כמו כן, משדר ה-IR שמגיע עם הקיט יוצמד על ידך לעינית ה-IR של הממיר ויעביר לך אוטומטית לערוץ המתאים לפני ההקלטה (כדי שלא תצטרך לתכנת פעמיים - פעם במדיה סנר ועוד פעם בממיר).

uknowmy פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

קודם כל המחשב הוא לא ליד הטלויזיה הוא בשולחן שלו אז הקטע עם הIR לא נראה לי אטואלי רק אם אפשר להגיע למצב שהעינית תיהיה בקידמת המארז של המחשב, ובקשר לכרטיס טלויזיה שיש בו כניסת וידאו ואודיו מה הכוונה זה כמו קיט כזה או שצריך כרטיס מסך שתומך באודיו ווידאו?

uknowmy פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

חוץ מזה בנתיים אין לי ויסטה על המחשב אני מחכה שתצא הSP1 בעברית כדי שאני יוכל להתקין את הויסטה הקלה והנוחה יותר על המחשב כי הויסטה שהייתה עד עכשיו הייתי איטית ומעפנה עם מלא בעיות וסתם התבאסתי עליה אז חזרתי לאקס פי, ואם כבר אני מדבר על ויסטה אז יש למישהו מושג מה הגירסא הכי קלה והכי מומלצץ שיש ? (שיש בה מדיה סנטר).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #13 

הקיט כולל כרטיס טלוויזיה, שאתה שם בתוך המחשב (PCI). ערכת ה-IR היא חיצונית ומתחברת דרך ה-USB.
אני עובד עם ויסטה מדיה סנטר (אנגלית עם תמיכה בעברית ללא SP1) ומאוד מרוצה, לא מכיר את האפשרויות ב-XP.

uknowmy פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

הבנתי שאפשר להשים בXP אבל זה באסה אז אני יחכה לויסטה SP1 שתיהיה יותר מוצלחת ממה שיש היום בעברית.
בקשר לIR אם אפשר לחבר אותו לUSB מקדימה זה מצויין כי יש לי יציאה מקדימה בדיוק ממול הטלויזיה אז זה יקלוט.
עכשיו לא הבנתי איך עובדים עם המדיה סנטר? ראיתי אצל חבר שלי שנכנסים ואפשר לראות בנות בחדרים בלבוש מינמלי שסתם משתעשעות זה שם כאילו זה המדיה סנטר?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #15 

uknowmy כתב:ראיתי אצל חבר שלי שנכנסים ואפשר לראות בנות בחדרים בלבוש מינמלי שסתם משתעשעות זה שם כאילו זה המדיה סנטר?
...
:lol:

uknowmy פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

שתיהיה בריא הצחוק שלך לא ענה לי על השאלה!

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”