PS2 עם כבל קומפוננט - מסך לא מלא
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אחרי שרכשתי מסך LCD חיברתי ל PS2 כבר קומפוננט, ומאז התמונה לא ממלאת את המסך. בכל פעם שמשתנה מצב התצוגה אני רואה חיווי על זה בפינת המסך (למשל, כשאני מדליק את הקונסולה הוא מדווח על 576i, כשהוא עובר למשחק אמריקאי הוא משתנה ל480i, ואם המשחק תומך ב progressive scan, הוא משתנה ל 480p, אבל המסך לא מלא. מישהו נתקל בבעיה ויודע מה אפשר לעשות?
קרה לי לא מעט
קרה לי די הרבה, לא הצלחתי לפתור את זה, אבל יש לי שני הסברים שאני די בטוח שאחד מהם נכון:
הראשון: בעיות של overscan. אם זאת הבעייה, לשחק ע"י הגדרות המסך במידה ויש יכול לפתור במידת מה. אם כי זה גם לא עוזר לגמרי, מה שגורם לי לחשוב ולחשוש שזאת הסיבה השנייה:
בעיות רזולוציה. פאל מוציא רזולוציה של 720 על 576. NTSC מוציא רזולוציה של 640 על 480.
לדעתי, ברגע שעוברים לשדר בקומפוננט, הפי אס מעבד את סיגנאל ה - NTSC על רכיבי עיבוד הפאל שברשותו.
כלומר, ה-ו-א משדר בכוונה מסגרת שחורה.
אני לא יודע אם זה המקרה, אבל אני אני מניח שכן.
אגב, הדבר כמעט ולא מורגש במסכי CRT מאחר ויש להם overscan היסטרי ביחס למסכים דקים...
מה לעשות, הפי אס 2 לא נועד להתמודד עם מסכים דקים כמו שצריך..
הראשון: בעיות של overscan. אם זאת הבעייה, לשחק ע"י הגדרות המסך במידה ויש יכול לפתור במידת מה. אם כי זה גם לא עוזר לגמרי, מה שגורם לי לחשוב ולחשוש שזאת הסיבה השנייה:
בעיות רזולוציה. פאל מוציא רזולוציה של 720 על 576. NTSC מוציא רזולוציה של 640 על 480.
לדעתי, ברגע שעוברים לשדר בקומפוננט, הפי אס מעבד את סיגנאל ה - NTSC על רכיבי עיבוד הפאל שברשותו.
כלומר, ה-ו-א משדר בכוונה מסגרת שחורה.
אני לא יודע אם זה המקרה, אבל אני אני מניח שכן.
אגב, הדבר כמעט ולא מורגש במסכי CRT מאחר ויש להם overscan היסטרי ביחס למסכים דקים...
מה לעשות, הפי אס 2 לא נועד להתמודד עם מסכים דקים כמו שצריך..
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
כלומר, במשחקים לא אמריקאיים זה אמור להיות בסדר?
אני צריך לבדוק את זה.
אני צריך לבדוק את זה.
לא לא
זה קורה לי גם במשחקים לא אמריקאיים.
התכוונתי, שלפי ההשערה שלי, מ-כ-ש-י-ר אמריקאי יהיה בסדר.
בכל מקרה... אני די וויתרתי בנסיון לסדר את זה...
אגב, כשמריצים את אותם משחקים דרך ה - פי אס 3 (צריך אחת מהגרסאות הראשונות...) ובמבצעים אפסקייל, זה עובד נהדר.
התכוונתי, שלפי ההשערה שלי, מ-כ-ש-י-ר אמריקאי יהיה בסדר.
בכל מקרה... אני די וויתרתי בנסיון לסדר את זה...
אגב, כשמריצים את אותם משחקים דרך ה - פי אס 3 (צריך אחת מהגרסאות הראשונות...) ובמבצעים אפסקייל, זה עובד נהדר.