איזה מערכת הפעלה להתקין? תוכנה?
בקרוב אני מקבל את הHTPC.
מעבד E8400 + זיכרון 4GB. (כל שאר המפרט בפוסטים אחרים)
אני הולך להוסיף כנראה שלט Harmony One
מקלדת אלחוטי Dinovo Mini שיקנו לי בחו"ל.
ובקר משחקים אלחוטי.
שימוש לסרטים, מוזיקה וקצת משחקי PC.
מחפש המלצות מנסיונם של אחרים לגבי איזו מערכת הפעלה להתקין שהכל ירוץ לי כמה שיותר חלק יתאים לשימושים ללא בעיות.
1. Vista - בגלל שיש לה מדיה סנטר מובנה.
אם כן איזו גרסא כדאי לרכוש? הבנתי שיצא SP1 למישהו יש נסיון אם זה שיפר אותה?
2. התקנת שתי מערכות במחיצות נפרדות - XP + מדיה סנטר בנפרד.
אשמח להערות והארות בנושא.
תודה!
מעבד E8400 + זיכרון 4GB. (כל שאר המפרט בפוסטים אחרים)
אני הולך להוסיף כנראה שלט Harmony One
מקלדת אלחוטי Dinovo Mini שיקנו לי בחו"ל.
ובקר משחקים אלחוטי.
שימוש לסרטים, מוזיקה וקצת משחקי PC.
מחפש המלצות מנסיונם של אחרים לגבי איזו מערכת הפעלה להתקין שהכל ירוץ לי כמה שיותר חלק יתאים לשימושים ללא בעיות.
1. Vista - בגלל שיש לה מדיה סנטר מובנה.
אם כן איזו גרסא כדאי לרכוש? הבנתי שיצא SP1 למישהו יש נסיון אם זה שיפר אותה?
2. התקנת שתי מערכות במחיצות נפרדות - XP + מדיה סנטר בנפרד.
אשמח להערות והארות בנושא.
תודה!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לדעתי עדיף ללכת על ויסטה. התקן ויסטה 32 ביט והימנע מה-64 ביט, יש איתו עדיין הרבה בעיות עם דרייברים וקודקים. גירסאות ההום פרימיום והאולטימייט כוללות מדיה סנטר מובנה. ההום פרימיום זול יותר, ומספיק בהחלט. אצלי הויסטה עובד בסדר גמור ללא SP1.
תודה pixies.pixies כתב:לדעתי עדיף ללכת על ויסטה. התקן ויסטה 32 ביט והימנע מה-64 ביט, יש איתו עדיין הרבה בעיות עם דרייברים וקודקים. גירסאות ההום פרימיום והאולטימייט כוללות מדיה סנטר מובנה. ההום פרימיום זול יותר, ומספיק בהחלט. אצלי הויסטה עובד בסדר גמור ללא SP1....
היות ואין לי נסיון עם וויסטה.
מה עדיף מבין הום ואולטימייט ללא קשר למחיר מבחינת יציבות ועבודה חלקה?
האם יש הבדל במדיה סנטר שלהם?
תודה שוב.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אין שום הבדל. באולטימייט יש פיצ'רים נוספים של מערכת ההפעלה, אשר אינם חשובים כלל לשימושי HTPC, ולכן ההום פרימיום מספיק בהחלט.
שים לב לא להתקין את גירסת ה Home Basic (שונה מה Home Premium) מכיוון שהיא לא כוללת את המדייה סנטר
גם XP וגם ויסטה יעשו את העבודה ולכן אין חובה להשתמש באחד ולא בשני (אלא אם המחשב שלך חלש מידי להריץ ויסטה).Trip כתב:שאלת תם:
למה לא XP בגרסת HTPC, אגב? בגלל שהוא רוצה גם משחקים וXP-MCE לא יאפשר את זה?...
גם משחקי PC רגילים ירוצו בשניהם בסדר גמור.
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
[quote="osherov
גם XP וגם ויסטה יעשו את העבודה ולכן אין חובה להשתמש באחד ולא בשני (אלא אם המחשב שלך חלש מידי להריץ ויסטה).
גם משחקי PC רגילים ירוצו בשניהם בסדר גמור.[/quote]
מעבר לזה שויסטה מגניבה ויפה, היא גם זוללת זכרון. איזה יתרונות יש ללהתקין אותה ולא את XP המוכרת/יציבה/יותר-נתמכת-ברמת-הדרייברים?
גם XP וגם ויסטה יעשו את העבודה ולכן אין חובה להשתמש באחד ולא בשני (אלא אם המחשב שלך חלש מידי להריץ ויסטה).
גם משחקי PC רגילים ירוצו בשניהם בסדר גמור.[/quote]
מעבר לזה שויסטה מגניבה ויפה, היא גם זוללת זכרון. איזה יתרונות יש ללהתקין אותה ולא את XP המוכרת/יציבה/יותר-נתמכת-ברמת-הדרייברים?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כמובן שאם רוצים לעבוד עם SageTV או עם מדיה פורטל, אז בהחלט ניתן להסתפק ב-XP.
עם 2 ג'יגה ומעלה הויסטה עובדת יפה מאוד, ולכן עדיף ללכת על מערכת הפעלה עדכנית, ולא ה-XP שמעבר לתיקונים דחופים לא נעשה עליו שום שיפור של המדיה סנטר המובנה במערכת ההפעלה.
עם 2 ג'יגה ומעלה הויסטה עובדת יפה מאוד, ולכן עדיף ללכת על מערכת הפעלה עדכנית, ולא ה-XP שמעבר לתיקונים דחופים לא נעשה עליו שום שיפור של המדיה סנטר המובנה במערכת ההפעלה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
למדיה סנטר של vista יש 2 יתרונות "קטנטנים" על פני המדיה סנטר של XP
1. רואים יותר טוב (כי ה renderer ב vista עבר מקצה שיפורים והוא מסונכרן לכרטיס המסך)
2. שומעים טוב יותר (כי כל מערכת האודיו עברה כתיבה מחדש)
למדיה סנטר של XP יש יתרון שממשק המשתמש שלו טוב יותר, אבל לכל מי שבונה מחשב חדש למשחקים + אודיו ווידאו הייתי ממליץ להתרגל וללכת ל vista.
1. רואים יותר טוב (כי ה renderer ב vista עבר מקצה שיפורים והוא מסונכרן לכרטיס המסך)
2. שומעים טוב יותר (כי כל מערכת האודיו עברה כתיבה מחדש)
למדיה סנטר של XP יש יתרון שממשק המשתמש שלו טוב יותר, אבל לכל מי שבונה מחשב חדש למשחקים + אודיו ווידאו הייתי ממליץ להתרגל וללכת ל vista.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
דוגמה ליתרונות:Trip כתב: מעבר לזה שויסטה מגניבה ויפה, היא גם זוללת זכרון. איזה יתרונות יש ללהתקין אותה ולא את XP המוכרת/יציבה/יותר-נתמכת-ברמת-הדרייברים?...
-היא חדשה יותר, נראית טוב יותר ובעלת טכנולוגיה "מתקדמת" יותר (כמו תמיכה ב DXVA2 וכו)
-ה Renderer של ויסטה שופר (נקרא EVR) ונותן תמונה טובה יותר (ונטולת tearing) מזאת שמקבלים ב XP בשימוש ה VMR-ים למיניהם (הטריק להתקין את ה EVR ב XP לא יביא לאותם התוצאות)
-המדייה סנטר מגיע כחלק מהמערכת (יש שאומרים שהוא יותר מצועצע ופחות טוב מזה של XP) ולא דורש התקנה נפרדת
לדעתי החיסרון הגדול של ויסטה הוא שבאמת צריך מחשב חזק כדי להריץ אותו לעומת XP, כל שאר ההבדלים הם יחסית לא גדולים בין שתי המערכות ולכן במחשבים חזקים אני לא רואה יתרון גדול מידי של גירסה זאת או אחרת (אגב באופן כללי גם הויסטה יציבה מאוד)
עוד הערה קטנה:
אם הולכים על ויסטה אז רק בגירסת ה 32 ביט !!!