מתעניין בבנייה של HTPC - שאלות של מתחילים

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 952
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #1 

בעקבות שרשור אחר בו שאלתי על קומבינציות אפשריות להקלטה/שידור תכני HD, הבנתי שכנראה האופציה הכי יעילה היא HTPC.
קראתי כאן משהו כמו 10 עמודים אחורה ולמדתי לא מעט. יש לי כמה שאלות לפתיחה:

1. בכל מקום אנשים כותבים ש-HTPC זו הרפתקאה ושאח"כ מתחתנים עם הפורומים כדי לפתור את כל הבעיות. אני כבר שנים קונה ובונה מחשבים לבד לעצמי ולחברים, מתקן לכולם תקלות מחשבים ובואפן כללי מתמצא ומנוסה בתחום. מה הופך HTPC-ים לכ"כ מסובכים וברי תקלות בהשוואה לPC רגילים?

2. השימושים של ה-HTPC שאני מתעתד לקנות (לפי סדר חשיבות): הקלטה מ-Yes, שידור תכני HD (אני מבין שהפורמט השולט כיום הוא אריזות ה-MKV או H.264). הבחירה בYes Max ועוד מזרים-מדיה חיצוני היא סבירה, אבל פחות פתוחה לשינויים בעתיד (מקודדים חדשים וכו'). האם אכן HTPC היא התשובה?

3. הקלטה - מתבצעת רק באמצעות כרטיס TV חיצוני? קראתי לא מעט על PVR150 ועל זה שאיכות ההקלטה שלו סבירה מינוס. אילו חלופות איכותיות קיימות?

4. פשטות - ה-HTPC הזה אמור להיות בשימוש של ההורים. הוא חייב להיות פשוט ונוח להקלטה ותפעול הקלטות. האם MCE ו/או תוכנות הקלטה בהן משתמים עונים על דרישה זו?

5. מחיר - בסכום של 3000 ש"ח אפשר למצוא משהו איכותי לצרכים הנ"ל?

6. אם הבנתי נכון לכרטיסים עם פענוח חומרה לא ניתן כיום להוסיף כתוביות. האם פענוח תוכנתי הוא ענין מורכב או כזה המצריך יותר השקעה בזכרון/מעבד?

תודה!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

אם זה בשביל ההורים ועם דגש להקלטה אז עדיף שתפנה אותם ל Yes Max או Hot Magic כדי שיהיה גם פשוט וגם בשביל לקבל הקלטות באיכות טובה יותר מכל כרטיס לכידה.

לדעתי HTPC בפרוש אינו תשובה למצב שלך ולפני שתדחוף אחד כזה להורים עדיף שתבנה ותתנסה בעצמך בבית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #3 

Trip כתב:בעקבות שרשור אחר בו שאלתי על קומבינציות אפשריות להקלטה/שידור תכני HD, הבנתי שכנראה האופציה הכי יעילה היא HTPC.
קראתי כאן משהו כמו 10 עמודים אחורה ולמדתי לא מעט. יש לי כמה שאלות לפתיחה:

1. בכל מקום אנשים כותבים ש-HTPC זו הרפתקאה ושאח"כ מתחתנים עם הפורומים כדי לפתור את כל הבעיות. אני כבר שנים קונה ובונה מחשבים לבד לעצמי ולחברים, מתקן לכולם תקלות מחשבים ובואפן כללי מתמצא ומנוסה בתחום. מה הופך HTPC-ים לכ"כ מסובכים וברי תקלות בהשוואה לPC רגילים?

2. השימושים של ה-HTPC שאני מתעתד לקנות (לפי סדר חשיבות): הקלטה מ-Yes, שידור תכני HD (אני מבין שהפורמט השולט כיום הוא אריזות ה-MKV או H.264). הבחירה בYes Max ועוד מזרים-מדיה חיצוני היא סבירה, אבל פחות פתוחה לשינויים בעתיד (מקודדים חדשים וכו'). האם אכן HTPC היא התשובה?

3. הקלטה - מתבצעת רק באמצעות כרטיס TV חיצוני? קראתי לא מעט על PVR150 ועל זה שאיכות ההקלטה שלו סבירה מינוס. אילו חלופות איכותיות קיימות?

4. פשטות - ה-HTPC הזה אמור להיות בשימוש של ההורים. הוא חייב להיות פשוט ונוח להקלטה ותפעול הקלטות. האם MCE ו/או תוכנות הקלטה בהן משתמים עונים על דרישה זו?

5. מחיר - בסכום של 3000 ש"ח אפשר למצוא משהו איכותי לצרכים הנ"ל?

6. אם הבנתי נכון לכרטיסים עם פענוח חומרה לא ניתן כיום להוסיף כתוביות. האם פענוח תוכנתי הוא ענין מורכב או כזה המצריך יותר השקעה בזכרון/מעבד?

תודה!
...
1. מחשב HTPC לא יותר מסובך או "בר תקלות" מאשר כל מחשב אחר אשר נמצא בשימוש. צריך לזכור, שגם במאה הנוכחית, מחשב זה עדיין לא דבר ידידותי ופשוט לקינפוג ותחזוק.

2. אין ספק ש-HTPC יתן את המענה הכי רחב מבחינת יכולות בכל מה שקשור להקלטות מיס ושידור תכנים (HD או SD). הנה רשימה חלקית של פיצ'רים ייחודים: דילוג על פרסומות, place shift, ניידות החומר (אפשרות להעביר אותו בקלות ל-DVD או נגן נייד), שליטה מלאה על מדיה (מוזיקה, תמונות, וידאו) מתוך ממשק אחיד ומאוחד ועוד כהנה וכהנה.

3. בהקלטה שמתבצעת על ידי כרטיס חיצוני ולא על ידי הממיר עצמו או כרטיס dvbs יש איבוד איכות שנובע מדגימה מחודשת של האות. על ידי קינפוג והתאמת bit rate אפשר לפתור את הבעיה. אני מקליט בקצב ממוצע של 6Mbps וקצב מכסימלי של 10Mbps, ומכיוון שהתכנים משודרים במקור ב-bit rate נמוך יותר - אין איבוד איכות.

4. תפעול שותף של htpc נוח וקל כמו תפעול של ממיר/יס מקס, ואין לי ספק שהוא קל יותר מתפעול של ממיר+סטרימר. כל הפעולות נעשות מהשלט, והן נוחות ואינטואטיביות.

5. לא יודע.

6. פענוח עם כתוביות דורש עבודה מהמעבד. לא צריך לפחד מזה, ואני לא חושב שצריך איזו שהיא השקעה מטורפת במעבד או זכרון. רק כדי לסבר את האוזן אני עם 1GB זכרון, ומעבד מהדור הקודם.

העבודה עם HTPC היא הקינפוג וההתקנה. ברגע שזה נעשה - אין צורך לגעת בכלום. אני מצטרף להמלצה כאן - כדאי שיהיה לך נסיון אישי לפני שאתה ממליץ לאחרים.
You are never fully dressed without a smile

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

Catskinner כתב:
לדעתי HTPC בפרוש אינו תשובה למצב שלך ולפני שתדחוף אחד כזה להורים עדיף שתבנה
ותתנסה בעצמך בבית.
...
Shed כתב:
2. אין ספק ש-HTPC יתן את המענה הכי רחב מבחינת יכולות בכל מה שקשור להקלטות מיס ושידור תכנים (HD או SD). הנה רשימה חלקית של פיצ'רים ייחודים: דילוג על פרסומות, place shift, ניידות החומר (אפשרות להעביר אותו בקלות ל-DVD או נגן נייד), שליטה מלאה על מדיה (מוזיקה, תמונות, וידאו) מתוך ממשק אחיד ומאוחד ועוד כהנה וכהנה.

4. תפעול שותף של htpc נוח וקל כמו תפעול של ממיר/יס מקס, ואין לי ספק שהוא קל יותר מתפעול של ממיר+סטרימר. כל הפעולות נעשות מהשלט, והן נוחות ואינטואטיביות.

העבודה עם HTPC היא הקינפוג וההתקנה. ברגע שזה נעשה - אין צורך לגעת בכלום. אני מצטרף להמלצה כאן - כדאי שיהיה לך נסיון אישי לפני שאתה ממליץ לאחרים.
...
תודה על התשובה!
קצת בלבלתם אותי :D
אתם אומרים מצד אחד שעדיף ללכת על יס מקס יחד עם סטרימר כי הם יותר פשוטים.
ומצד שני שHTPC נוח לתפעול כמוהם ויותר וורסטילי, אבל צריך שיהיה לי ניסיון לפני שאני בונה כזה להורים..
אני אבהיר נקוה מסויימת: אני מתכוון לבנות רק אחד כזה - ורק בשביל ההורים. אני גר עם ההורים וברור שאסביר להם ואפתור כל תקלה שיש - אין כוונה לבנות אחד כזה ולזרוק אותו עליהם. ברור שאני אנצל אותו גם לדברים אחרים (שידור תכנים), אבל אני מנסה למצוא פתרון כולל ולא לרכוש עוד ועוד מכשירים רק כדי לזרוק אותם עוד שנה כי הם לא תומכים בפורמטים מסויימים.

הכוונה היא שהממשק יהיה פשוט מספיק כדי שגם אנשים בלי ניסיון במחשבים יוכלו להקליט ולנגן הקלטה, לקפוץ על פרסומת ויתר תפעולים פשוטים. אני לא מצפה שהם יפתרו קונפליקטים בין CODEC's :-) האם זה אכן פשוט ונוח לתפעול?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #5 

לדעתי Catskinner חשב שאתה לא גר איתם ולכן יעץ להימנע מ-HTPC. במקרה שלך, דווקא מומלץ HTPC.
הסר דאגה מליבך - בעיות הקודקים והדרייברים על פי רוב קורות רק במהלך ההתקנה הראשונית. אחרי שגומרים עם ההתקנה, כמו ש-Shed ציין, אין צורך בהתעסקויות והשימוש ב-HTPC נעשה לצורך הנאה בלבד. וכן, זה נכון גם עבור ויסטה מדיה סנטר, ונוח ופשוט לתפעול.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #6 

אני בדעתי עם Catskinner שהיס מקס הרבה יותר נוח וקל לתפעול מאשר כ PVR מאשר שימוש ב HTPC למרות התכונות הרבות הנוספות שיש ל HTPC

השרשורים הבאים אולי יעזרו לך קצת להבין את ההבדלים:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 2A&start=0

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 2A&start=0

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #7 

הכוונה היא שהממשק יהיה פשוט מספיק כדי שגם אנשים בלי ניסיון במחשבים יוכלו להקליט ולנגן הקלטה, לקפוץ על פרסומת ויתר תפעולים פשוטים. אני לא מצפה שהם יפתרו קונפליקטים בין CODEC's [חיוך] האם זה אכן פשוט ונוח לתפעול?
...
גם אני חשבתי שאתה לא גר עם ההורים ולכן המלצתי לך להתנסות עם התקנה לפני.

לאור ההודעה השניה שלך, וההברה - אין לי ספק ש-HTPC יתן לך מענה עשיר יותר בתכונות, בלי להתפשר על נוחות הפעלה.

אני, בניגוד ל-osherov, לא חושב שעם יס מקס יותר נוח לכוון הקלטה, לצפות בהקלטה, להגדיר הקלטה ידנית, להגדיר הקלטה של סדרה, וכו' וכו'.

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

תודה לכולכם על התגובות. אני בהחלט מחכים פה.

כששאלתי על פתרון נוח להקלטה, MartinHSabag ישר אמר HTPC. אם מוסיפים על זה גם את הרצון לנגן תכני SD ובמיוחד תכני HD, אז HTPC הופך להיות עוד יותר רלוונטי. מקריאה בשרשור שסיפק osherov על הסקר אני מבין שתפעול הYes-Max הוא יותר פשוט (והגיוני שכך הדבר). מצד שני, דווקא הוורסטיליות של HTPC קורצת לי - אני לא צריך לחכות שמישהו ישחרר לי Firmware בשביל לראות תכנים במקודד חדש, או שמישהו יעלה לי את המחיר מחר (כמו YesMax שמחירו טיפס מ-20 ש"ח לחודש לאזור ה-40 ש"ח כיום).

אני אסכם:
הפרמטרים שיכריעו הם פשטות התפעול ואיכות ההקלטה.
אם בעלי הניסיון כאן יגידו שתפעול יומיומי של HTPC מבחינת הקלטות הוא מסובך אזי זה אינו הפתרון המתאים. אני מבין שנוחות התפעול תלוייה מאוד בתוכנה. מבחינת סיבוכיות,ברור לי שיס מקס פשוט יותר. השאלה היא אם שימוש במחשב כ-PVR הוא מסובך לאדם רגיל מן השורה בלי יכולות טכנלוגיות עילאיות (קרי ההורים שלי).

פרמטר שני הוא איכות - אם תגידו שהאיכות היא נמוכה באופן ניכר - אז אני אחפש פתרון אחר.

שאלה - איך בשימוש ב-HTPC כ-PVR אני צריך יכול להקליט ערוץ אחד ולראות ערוץ אחר? אני יודע שהמקס משתמש פשוט בשני ממירים לשם כך - האם זה אומר שגם HTPC צריך שני ממירים מחוברים בשביל זה?

הפתרון של יס-מקס (לשם הקלטה) ומזרים-מדיה כלשהו (בשביל ניגון) הוא יותר זול ויותר פשוט, אבל תוקע אותי בראייה עתידית (מבחינת נפח דיסק ביס מקס ומבחינת תמיכה במקודדים עתידיים במזרימדיה).

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #9 

Shed כתב: אני, בניגוד ל-osherov, לא חושב שעם יס מקס יותר נוח לכוון הקלטה, לצפות בהקלטה, להגדיר הקלטה ידנית, להגדיר הקלטה של סדרה, וכו' וכו'.
...
כנראה שעל טעם וריח..... (Y)

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #10 

אני עדיין לא מבין על סמך מה הקביעה הכל כך נחרצת שתפעול שוטף של יס מקס נוח ופשוט יותר מאשר תפעול של HTPC (כאשר ה-HTPC מותקן ומקונפג כראוי).

אני מודה: הקילומטרז' שיש לי על יס מקס לא כזה גדול, אבל אני מוכן להתערב שבפעולות השוטפות התפעול ב-HTPC יהיה אותו מספר לחיצות על השלט או פחות. אני מקווה גם שברור לכולם שאצלי בסלון אין בכלל מקלדת או עכבר מחוברים למחשב, וכל התפעול נעשה על ידי שלט, ללא שום אמצעי קלט נוסף.

בעקבות השרשורים שהועלו כאן, עלתה בי בזמנו המחשבה לצלם בוידאו איך נעשה תפעול הטלוויזיה אצלי בבית. אבל כמו שאומרים - מחשבות לחוד ואילוצי זמן לחוד...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

shed, תפעול של אביזר ייעודי תמיד יהיה קל וישיר יותר מתפעול של אביזר רב תכליתי כמו HTPC. זה שאצלך אתה מצליח להשיג תפעול זורם ו"רזה" לא בהכרח אומר שכך המצב אצל יתר המשתמשים.

ןאני באמת לא חשבתי ש Trip גר עם ההורים. אבל אם ככה אז יהיה לו הרבה יותר קל להענות לדרישות שלהם להדרכות ותיקונים, כי נראה לי שהם הולכים לפתוח אצלו את קריאת השרות שלא נגמרת. :P

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

Catskinner כתב:אם ככה אז יהיה לו הרבה יותר קל להענות לדרישות שלהם להדרכות ותיקונים, כי נראה לי שהם הולכים לפתוח אצלו את קריאת השרות שלא נגמרת. :P
...
אתם מפחידים אותי :(
אני פעם בחודש פותח מחשב (של חברים/משפחה/אחרים) לתיקונים, התקנתי עד היום עשרות מערכות הפעלה, תיקנתי מאות תקלות תוכנה והתקנתי עשרות חומרות מסוגים שונים. מה הופך HTPC לכ"כ מסובך שכולם נבהלים מזה? סיבוכים של מקודדים? אי-בשלות של המוצרים השונים (כרטיסי לכידה, שלטים, בלאסטרים וכו')?

אני אשמח גם לקבל תשובה לגבי הקלטות דרך HTPC - האם אפשר להקליט ולצפות בערוצים שונים ואם כן - האם צריך שני ממירים?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #13 

shed,
אני חושב שעצם היכולות שלך לבנות מערכת PVR מבוססת לינוקס שתעבוד בצורה זהה ,לפחות, ליס מקס
(לא לשכוח שהתקנת גם 2 כרטיסי לכידה ויש לך 2 ממירים לצורך העניין ושלט אוניברסלי וכו וכו) עדיין לא אומרת שכולם יש את הרמה והידע והזמן לבנות מערכת דומה. מספיק לעשות חיפוש קטן בפורום באתר כדי לראות כמה בעיות יש לאנשים עם התקנה, חומרה, הגדרות, עדכונים והפעלה של PVR-ים מבוססי PC למיניהם לעומת בעיות שאנשים נתקלו עם היס מקס (אני בטוח שהיחס הוא הרבה יותר מאשר 1:10 לרעת ה HTPC)

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #14 

Trip כתב:
Catskinner כתב:אם ככה אז יהיה לו הרבה יותר קל להענות לדרישות שלהם להדרכות ותיקונים, כי נראה לי שהם הולכים לפתוח אצלו את קריאת השרות שלא נגמרת. :P
...
אתם מפחידים אותי :(
אני פעם בחודש פותח מחשב (של חברים/משפחה/אחרים) לתיקונים, התקנתי עד היום עשרות מערכות הפעלה, תיקנתי מאות תקלות תוכנה והתקנתי עשרות חומרות מסוגים שונים. מה הופך HTPC לכ"כ מסובך שכולם נבהלים מזה? סיבוכים של מקודדים? אי-בשלות של המוצרים השונים (כרטיסי לכידה, שלטים, בלאסטרים וכו')?

אני אשמח גם לקבל תשובה לגבי הקלטות דרך HTPC - האם אפשר להקליט ולצפות בערוצים שונים ואם כן - האם צריך שני ממירים?
...

המטרה היא לא להבהיל, להיפך, לפי תאורייך לא נראה לי שתהיה לך בעיה לבנות מערכת HTPC שתעשה את העבודה. זה רק יצרוך ממך זמן להתקין ולהגדיר עד שהכול יעבוד כמו שאתה רוצה.
הדיון הוא סה"כ על מה יותר פשוט לתפעול ותחזוקה כ PVR
היס-מקס או PVR מבוסס מחשב.

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

תודה על התשובות.
מה לגבי השאלה הנוספת - האם (ב-HTPC) אפשר להקליט ולצפות בערוצים שונים ואם כן - האם צריך שני ממירים?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

אני בעקרון לא בונה ולא מתקן מחשבים לבני משפחה. כי זה כמו הפתגם הסיני שאומר שאם הצלת חייו של אדם אתה מחוייב לדאוג לו לכל החיים.

מה שונה בין HTPC למחשב רגיל? שום דבר והכל.

זה מחשב כמו כל המחשבים, כלומר יש משתמשים שיודעים לתפעל אותו בדרגה זו או אחרת של עצמאות ובדרגה זו או אחרת של אמינות.

אבל בנוסף יש לו נדבך של טיפול באודיו ווידאו + הקלטות + הזרמת מדיה ארוז בממשק שאמור להפוך את הכל לנגיש לבני תמותה רגילים וכאן הבעיה: זה בדיוק מספיק נגיש לבן התמותה הרגיל כדי שיוכל לחרבש את כל העסק אחת לכמה שבועות. HTPC לא יעבוד אף פעם ברמת האמינות של מכשיר ייעודי אבל זה סוחב איתו את כל התסבוכת של מחשב רגיל. לכן מי שלא מצליח להפעיל מחשב רגיל שבוע בלי לרוץ ל"אבאלה" שיתקן אין מה להציב אצלו HTPC.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

Trip כתב:תודה על התשובות.
מה לגבי השאלה הנוספת - האם (ב-HTPC) אפשר להקליט ולצפות בערוצים שונים ואם כן - האם צריך שני ממירים?
...
צריך שני כרטיסי לכידה או כרטיס לכידה שיש לו שני טיונרים.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #18 

osherov כתב:shed,
אני חושב שעצם היכולות שלך לבנות מערכת PVR מבוססת לינוקס שתעבוד בצורה זהה ,לפחות, ליס מקס
(לא לשכוח שהתקנת גם 2 כרטיסי לכידה ויש לך 2 ממירים לצורך העניין ושלט אוניברסלי וכו וכו) עדיין לא אומרת שכולם יש את הרמה והידע והזמן לבנות מערכת דומה. מספיק לעשות חיפוש קטן בפורום באתר כדי לראות כמה בעיות יש לאנשים עם התקנה, חומרה, הגדרות, עדכונים והפעלה של PVR-ים מבוססי PC למיניהם לעומת בעיות שאנשים נתקלו עם היס מקס (אני בטוח שהיחס הוא הרבה יותר מאשר 1:10 לרעת ה HTPC)
...
1. osherov, תבדיל בין התקנה לבין תפעול. על התקנה אני בכלל לא מדבר. אני מתייחס רק לתפעול.

2. אין אצלי שלט אוניברסלי. על השולחן בסלון יש לי שני שלטים. שלט משמש לכיבוי והדלקה של הטלוויזיה, והשלט השני הוא השלט שהגיע עם ה-pvr150, אשר שולט על כל השאר. דרך אגב, בשלט המקורי של מיקרוסופט אפשר לתכנת את כפתור ה-power לכיבוי והדלקה של הטלוויזיה.

3. היום כבר לא צריך להיות גאון גדול כדי להרים מערכת כזו, במיוחד לא מערכת לינוקסאית. אפשר להשתמש בהפצה מוכנה (mythbuntu) או אפילו לרכוש CD מוכן מ-sage.

4. אני לא רוצה לגנוב את השרשור, ולכן אסיים עם המלצה לפותח השרשור: אין לך מה לחשוש. לפי התיאורים שלך, אתה לא חושש ולא נבהל כאשר צריך להתעסק עם משהו בזמן התקנה. לדעתי כעבור שבוע של התעסקות תהיה לך מערכת יציבה שלא צריך לגעת בה. אצלי בבית הטלוויזיה מחוברת רק למחשב, אין בכלל חיבור ישיר בינה לבין הממיר של יס. כל האורחים שלי (וגם ההורים) מתפעלים את הדברים בלי בעיה. מי שיודע ללחוץ על שלט בשביל יס מקס, יודע ללחוץ על שלט בשביל HTPC. אחרי הכל - אין ממש הבדל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #19 

Trip כתב:אתם מפחידים אותי :(

...
לאחר שתיארת את הידע שלך, אני יכול להגיד חד משמעית שאתה בהחלט יכול להתנסות בהתקנת HTPC, זה לא כזה מסובך, באמת שלא.

- בשביל להקליט/רק לצפות (ללא יכולות PVR) בשני ערוצים שונים בו"ז, צריך 2 ממירים וכרטיס PVR אחד.
- בשביל להקליט/לצפות עם יכולות PVR בשני ערוצים שונים בו"ז, צריך 2 ממירים ו-2 כרטיסי PVR.
- בשביל לצפות בהקלטה שעשית קודם ולהקליט בו"ז, מספיק ממיר אחד.

רוב בעלי ה-HTPC רגילים לתצורה השלישית, כלומר לעולם לא צופים ב"שידור חי" של תכנית, אלא תמיד צופים יום אחרי או כמה ימים אחרי בהקלטה (כמובן מדלגים על פרסומות אם יש) ומיד אחרי זה מוחקים. זה נותן לך חופש מוחלט לעצור מתי שאתה רוצה (למשל, אם צריך לשירותים, הטלפון מצלצל, הילד בוכה וכו).

עוד כמה נקודות למחשבה:
1. למרות כל מה שכתבתי לעיל, אם הפרמטרים המכריעים שלך הם *רק* איכות הקלטה ונוחות שימוש לתכנות ההקלטות וצפייה בהן, הרי שפה היס מקס מנצח ובגדול... כי ההקלטות שלו נעשות אחד לאחד מ-Stream השידור הדיגיטלי של יס, בעוד עם כרטיס PVR יש המרה מדיגיטלי לאנלוגי בתוך הממיר, ואז שוב המרה מאנלוגי לדיגיטלי בכרטיס ה-PVR.

2. הקלטות מהערוצים הלא מוצפנים 1, 2, 10, 33 ו-99 ניתן לעשות עם כרטיס קליטת לוויין DVB-S שמתחבר ללא ממיר ישירות לקיר במקביל לממיר עם מפצל (מותר לך חוקית). במקרה כזה, תוכל גם להקליט בו זמנית מערוצים 2 ו-10 כי הם משדרים על אותו טרנספונדר. כאן האיכות היא מקסימלית בדיוק כמו ביס מקס, אבל אתה מוגבל רק לערוצים שציינתי. לערוצים המוצפנים של יס, הפתרון היחיד החוקי שיש כרגע הוא כרטיס PVR + ממיר של יס.

3. יס הכריזה לפני כחצי שנה על פתרון של כרטיס DVB-S ל-HTPC שיאפשר גם הקלטה באופן חוקי מהערוצים המוצפנים. למרבה הצער, הם החליטו לעת עתה להקפיא את המיזם הזה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #20 

Shed כתב: 1. osherov, תבדיל בין התקנה לבין תפעול. על התקנה אני בכלל לא מדבר. אני מתייחס רק לתפעול.
...
Shed,
העניין הוא שטיב התפעול נובע בטיב ההתקנה,
כלומר אם לא תגדיר משהו בצורה נכונה בשלב ההתקנה זה יהיה מסובך לעבודה בשלב התפעול

Trip,
אם אתה אוהב לשחק ולהתקין מחשבים ותוכנות אז לך על זה.
רק אל תשכח לעדכן אותנו (Y)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”