שאלה לגבי פלאזמות
-
username80
-
- חבר פעיל

- תגובות: 52
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום,
יש לי שאלה כללית בנוגע למסכי פלאזמה. שמעתי שאחרי כמה שנים הצבע דוהה.
האם זה נכון? האם איכות הצפייה יורדת לאחר מספר שנים?
האם זה נכון? האם איכות הצפייה יורדת לאחר מספר שנים?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
בוא נתחיל מההתחלה.
כל פיקסל בפלזמה בנוי למעשה כמו מנורת פלורסנט, כלומר, יש תא שבפנים יש גז (זו הפלזמה...) והקיר הקידמי של התא הזה מצופה בחומר זרחני (פלורסטי).
כש"מתניעים" את הגז הזה והוא פוגע בחומר הפלורסנטי, זה בתורו פולט פוטונים (אור).
כשהמסך חדש יש לחומר הזה יעילות מסויימת, כלומר, עבור X מתח הוא פולט Y פוטונים.
ככל שעובר הזמן, כמות הפוטונים PER מתח שהוא פולט הולך ויורד.
הנתון שמציין את אורך החיים נקרא "מחצית זמן חיים" והוא מציין את כמות השעות שייקח למסך להפיק חצי מכמות הפוטונים (בהירות) שהוא פלט כשהוא היה חדש.
כיום, הזמן הזה שווה למשהו כמו-100,000 שעות. תעשה את החשבון לבד כמה שנים זה עבורך.
עכשיו אתה למעשה גם מבין מאיפה באה ה"צריבה".
כש"מזבזים" פיקסלים בצורה לא שווה (לוגו למשל מבזבז את הפיקסלים שן בצורה מהירה יותר) אז בסופו של דבר אותם פיקסלים ייפלטו פחות אור ולכן אנחנו נראה את הסימן הזה כאילו הוא "צרוב".
יתרה מזאת, ירידת היעילות של החומר הזה הוא לא לינארי לרוב, אלא מהיר יותר בשעות הראשונות ואז יש התייצבות לירידה איטית יותר, זו הסיבה שאנחנו ממליצים על הרצה בשעות הראשונות, כדי שה"ביזבוז" הזה בשעות הראשונות ף לכל הפחות יהיה אחיד.
אגב, גם ב-LCD יש נתון של "מחצית זמן חיים" בגלל שהנורות האחרויות (למעט המסכים בעלי תאורת רקע של LED) הן גם פלורסטיות, מה שאומר שאחרי אותו "מחצית זמן חיים" גם הבהירות של ה-LCD יהיה חצי ממה שהיה כחדש.
אם כבר נכנסו לעיניין הזה, אזי גם ב-CRT הישן והטוב, יש את אותה תופעה בדיוק (ירידת היעילות של הפוספורוסים, צריבה וכו'), והוא אפילו נמוך יותר משל פלזמה !!! אממה? בזמנו אף אחד לא התייחס לנתון הזה, פשוט כי לא היתה טכנולוגיה אלטרנטיבית....
כל פיקסל בפלזמה בנוי למעשה כמו מנורת פלורסנט, כלומר, יש תא שבפנים יש גז (זו הפלזמה...) והקיר הקידמי של התא הזה מצופה בחומר זרחני (פלורסטי).
כש"מתניעים" את הגז הזה והוא פוגע בחומר הפלורסנטי, זה בתורו פולט פוטונים (אור).
כשהמסך חדש יש לחומר הזה יעילות מסויימת, כלומר, עבור X מתח הוא פולט Y פוטונים.
ככל שעובר הזמן, כמות הפוטונים PER מתח שהוא פולט הולך ויורד.
הנתון שמציין את אורך החיים נקרא "מחצית זמן חיים" והוא מציין את כמות השעות שייקח למסך להפיק חצי מכמות הפוטונים (בהירות) שהוא פלט כשהוא היה חדש.
כיום, הזמן הזה שווה למשהו כמו-100,000 שעות. תעשה את החשבון לבד כמה שנים זה עבורך.
עכשיו אתה למעשה גם מבין מאיפה באה ה"צריבה".
כש"מזבזים" פיקסלים בצורה לא שווה (לוגו למשל מבזבז את הפיקסלים שן בצורה מהירה יותר) אז בסופו של דבר אותם פיקסלים ייפלטו פחות אור ולכן אנחנו נראה את הסימן הזה כאילו הוא "צרוב".
יתרה מזאת, ירידת היעילות של החומר הזה הוא לא לינארי לרוב, אלא מהיר יותר בשעות הראשונות ואז יש התייצבות לירידה איטית יותר, זו הסיבה שאנחנו ממליצים על הרצה בשעות הראשונות, כדי שה"ביזבוז" הזה בשעות הראשונות ף לכל הפחות יהיה אחיד.
אגב, גם ב-LCD יש נתון של "מחצית זמן חיים" בגלל שהנורות האחרויות (למעט המסכים בעלי תאורת רקע של LED) הן גם פלורסטיות, מה שאומר שאחרי אותו "מחצית זמן חיים" גם הבהירות של ה-LCD יהיה חצי ממה שהיה כחדש.
אם כבר נכנסו לעיניין הזה, אזי גם ב-CRT הישן והטוב, יש את אותה תופעה בדיוק (ירידת היעילות של הפוספורוסים, צריבה וכו'), והוא אפילו נמוך יותר משל פלזמה !!! אממה? בזמנו אף אחד לא התייחס לנתון הזה, פשוט כי לא היתה טכנולוגיה אלטרנטיבית....
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אתה בטח תזרוק אותה לפני שזה יקרהusername80 כתב:שלום,
האם זה נכון? האם איכות הצפייה יורדת לאחר מספר שנים?...
-
username80
-
- חבר פעיל

- תגובות: 52
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
תודה על התשובה המנומקת.
יש לי שאלה נוספת. שמעתי שצריכת החשמל בפלאזמות גבוהה. השאלה שלי היא עד כמה זה משמעותי לעומת טלויזית CRT רגילה? האם חשבון החשמל יתפח בעשרות אחוזים או שזה לא מורגש כל כך?
יש לי שאלה נוספת. שמעתי שצריכת החשמל בפלאזמות גבוהה. השאלה שלי היא עד כמה זה משמעותי לעומת טלויזית CRT רגילה? האם חשבון החשמל יתפח בעשרות אחוזים או שזה לא מורגש כל כך?
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אני לא זוכר כבר מה היה ב-CRT.username80 כתב:תודה על התשובה המנומקת.
יש לי שאלה נוספת. שמעתי שצריכת החשמל בפלאזמות גבוהה. השאלה שלי היא עד כמה זה משמעותי לעומת טלויזית CRT רגילה? האם חשבון החשמל יתפח בעשרות אחוזים או שזה לא מורגש כל כך?...
פנסוניק שלי 50 אינצ' צורכת (עד) 650 ואט..