תגובות לביקורת על מקרן פנסונים AX200

מקרנים קידמיים - Front Projector.
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

לגבי ההבדל בין 720P ל 1080P

שליחה #2 

אני חייב לציין שאני לא ממש מסכים איתך

לדעתי בכמעט כל חומר שבדקנו היה הבדל ברור בין 720P ל 1080P, ראינו פרטים עוד יותר מטורפים ממה שרואים ב- 720P.
אמנם למיטב זכרוני כשהקרנו חומר ב1080P במקרן 720P האיכות שלו טיפה עלתה, אבל עדיין הוא לא נתן תוצאות דומות.

אני מאוד מסכים שההבדל והתחושה שיש אחרי שאתה רואה 720P אחרי SD הוא עצום לעומת התחושה שיש לך כשאתה עובר מ 720P ל 1080P.

לעומת זאת כשאתה מדבר על עלות תועלת - לדעתי כיום, לאור מיעוט תכנים יחסית, תשתית (יס והוט משדרים רק 1080i) אז למי שיש תוכניות לשדרוג המערכת - שווה כיום לעבור רק ל 720P ולא ישר ל 1080P, ולחכות שנתיים שלוש, עד שהמחיר של ה-1080P ירד - ואולי גם נראה בשוק טכנולוגיות חדשות יותר.

שבת שלום

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

יס והוט משדרים רק 1080i
...
מה ז"א "רק" ?
מה רצית שיישדרו?
אגב, ברור לך שמבחינת רזולוציה, אין הבדל בין i ל-p, נכון ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

תגובה

שליחה #4 

א. ברור לי שזה אותה רזולוציה - אולי בנושא זה באמת קצת הגזמתי
אני אגיד רק - שלדעתי חבילת ה HD היא מאוד בעייתית - אמנם היו פה כמה שאמרו - זה עוד (או פחות- תלוי איך מסתכלים על זה) ארוחה במקדונלדס, אבל להגיע למצב שאתה משלם קרוב ל-300 ש"ח בשביל להנות מ HD - שאין לשכוח שאין לך איזה יכולת הקלטה או משהו, לא נראה לי הגיוני בכלל.

שישדרו 1080P.... הכי טוב שאפשר...

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

Lawpower, לא אמרתי שלא רואים יותר פרטים עם 1080, אמרתי שני דברים:
1. כאשר הקרנו מקור 1080 וזיגזגנו במהירות בין ה- AX200 לשאר מקרני ה 1080, לא בכל סצנה הייתי מסוגל להבחין בהבדל כלשהו ברמת הפירוט. בסצנות מסוימות כן, באחרות לא.

2. מבחינת *תחושה אישית*, לא הרגשתי שמדובר בהבדל משמעותי שהופך את חווית הצפייה למהנה יותר, כמו למשל ההבדל בין SD ל 720p, או בין הקונטרסט של ה AX200, לקונטרסט של שאר מקרני ה 1080p שבדקנו.

כראיה לכך, אני חושב שהייתה ביננו הסכמה שכאשר הוקרן הסרט Shooter באבחנה 720p (זה היה קובץ MKV כמדומני) דרך מקרני ה- 1080p, לא היינו יכולים להגיד בוודאות האם מדובר בסרט 720 או 1080. הפירוט של התמונה נראה מאוד מספק. אם היה לנו מקור 1080 אמיתי עבור הסרט הנ"ל, אני בטוח שבסצנות מסוימות היינו מסוגלים להבחין בעוד קצת פירוט, אך לטעמי זה לא מה שיוביל לחווית צפייה אחרת.

אני בסה"כ מנסה להכניס את הדברים לפרופורציה.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2128
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #6 

אני גם מסכים להגדרה שההבדל בין SD ל 720 הוא עצום וההבדל ב 720 ל 1080 הוא נחמד.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #7 

אגב כשמדברים על 720 מול 1080 רצוי גם לציין שההבדלים (גדולים או קטנים) נראים
בצורה הכי בולטת דרך מקרן בעוד, שכיום הרבה אנשים רוצים לרכוש מסך טלוויזיה
1080 בלי להבין שהם בקושי יראו את ההבדלים, אלא אם הם יושבים ממש קרוב למסך.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

לדבר על הלקוח המצוי חבל על הזמן

שליחה #8 

אני בכלל לא חושב שרוב האנשים מבינים מה הם יצטרכו לעשות/לרכוש בשביל לנצל גם פלזמות/LCD רגילים... (אני מתכוון לנצל 720P)

אהה זה שטוח? יפה? שים לי 2.

יש לה גם כונס אוויר?
שים 3

:twisted:

alon_fleischer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 274
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

האם פתרו את בעיית ה-VB?

שליחה #9 

אני עם ה-AE700 שלי סך הכל מבסוט וחוגג. החומר מ-YESHD באיכות גבוהה וכייפית לצפייה. ביחוד ה-NG שגם משדרים DD כל הזמן (להבדיל מהסרטים).

רציתי לדעת האם בעיית ה-VERTICAL BENDING הידועה של מקרני ה-700 וה-900 נפתרה?

הטכניקה שלי להעלים אותם הייתה לנתק את החשמל בין הקרנות (דבר אשר פתר את הבעייה). לצערי, בסיגנל HD עדיין יש שאריות של VB - במיוחד כאשר יש תמונה אחידת צבע - למשל מגרש כדורגל ירוק.

בסיגנל SD בעיית ה-VB כאמור נעלמה. היא חזרה, מאד בעדינות, תחת סיגנל HD.

מעניין אותי לדעת האם ב-200 הבעיה טופלה והאם גם רעיי (למרטין יש 900 או 700 כזכור לי) חוזים בתופעה בסיגנל מ-YESHD.

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #10 

ועוד שאלה, האם בבדיקה נכח גם ה1100 של מיצובישי ?
מה הרשמים לדעתכם בין השניים ?
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

ה 1100 הודלק בסוף, אך לא נכח ב Shootout עצמו.

אני מכיר טוב את ה 1100 וה 3100. מבחינת קונטרסט הם ללא ספק טובים יותר מאשר ה AX200.

הבעיה שהייתה לי עם שניהם (קצת יותר חמורה עם ה 1100) היא בעניין ה- Screen door ממרחקים קרובים (של פחות מ- 1.5 פעמים רוחב המסך), חוסר גמישות ה Zoom וחוסר ה Lens shift.

אם אתה עונה כל הקריטריונים הבאים:
1. הולך לשבת למעלה מ- 1.5 פעמים רוחב המסך,
2. לא רגיש לאפקט הקשתות,
3. לא הולך להשתגע עם גודל המסך,
4. לא מעוניין במסך בפורמט 2.35:1 (ללא עדשה אנמורפית)
5. מסוגל למקם את המקרן בחדר ללא זום חזק או הטיית עדשה.
6. לא מתכוון לצפות עם תאורה חיצונית.

במידה וענית על כל הסעיפים בתשובה "כן", אז ללא ספק כדאי לך להעדיף את ה- HC1100/HC3100 על ה AX200. אני גם חושב שרוב האוכלוסיה תענה על כל הסעיפים בתשובה "כן".

eitanrn
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 452
שם מלא: eitanrn
נתן תודות: 0

שליחה #12 

חברים,
מ זה ND פילטר ?
אני מתכוון לרכוש אותו בעוד חודש, הסלון שלי די חשוך והמסך בטח יהיה 100"
הבנתי מהביקורת שזה עלול להיות בוהק וכואב לעיניים ??

אני מתכוון להשתמש ב ECO MODE ובטח באחד מהמצבים הפחות בהירים - זה יעזור ?
המטרה היא לא חיי המנורה אלא הפחת רעש המאוורר

מה המסקנות לגבי רעש המאוורר ??
יש לחבר שלי את ה BENQ W500 ובמצב נורמלי הוא רועש יותר מטרקטור
ובמצב אקונומי הוא סביל (רק בווליום סביר לא שומעים אותו)

לאחר ביקורת שלו - איך אתה משווה אותו מול ה SANYO Z5 ? שהוא שקט יותר,
עם קונטקסט גבוהה יותר ותמונה חדה יותר - יש מסקנות ?

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

חברים,
מ זה ND פילטר ?
אני מתכוון לרכוש אותו בעוד חודש, הסלון שלי די חשוך והמסך בטח יהיה 100"
הבנתי מהביקורת שזה עלול להיות בוהק וכואב לעיניים ??
...
100 אינטש (אלכסון 16:9) זה גבולי. במצב Eco ייתכן ותרגיש נוח.

ND filter זה פשוט פילטר שמלבישים על עדשת המקרן, והפילטר הזה מפחית את עוצמת האור של המקרן. הפילטר החלש ביותר מפחית את עוצמת האור למחצית, הבא בתור מפחית את עוצמת האור לרבע. בכל אופן לא מדובר בסיפור יקר, פילטר מצוין יעלה לך בערך 30 דולר, לא כולל משלוח לארץ.

לגבי הרעש, לא תהיה לך בעיה במצב Eco, ולדעתי גם מצב High לא רועש במיוחד.

לא ראיתי את ה Z5 אז לא יכול להגיב.
נערך לאחרונה על ידי noam23 ב 21/03/2008 18:26, נערך פעם 1 בסך הכל.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6606
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

מ זה ND פילטר ?
...
ND - Neutral Density זהו פילטר (בד"כ אפור), שמפחית בצורה שווה את העוצמה של כל מרחב הצבעים. במקרן עוצמתי כמו ה 200, ניתן להשתמש בו למי שמקרין על מסך יחסית קטן, והסנוור מפריע לו.

גם באקו המקרין הזה מאוד בהיר

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #15 

סקירה יפה מאוד
מה שבעיניי קצת העיב על הסקירה זה עניין האובייקטיביות.
ברגע שעורך הסקירה הוא גם בעליו (המאושר) של המכשיר אז מעבר לנתונים הטכניים היבשים , יש לי קושי להתייחס אל ההיערות שמעבר לנתונים הללו.(מתי ראיתם מישהו אומר שמה שברשותו נחות או פגום?) אני לא בטוח שבעלי מקרן 1080P יסכימו עם כל מה שנכתב כאן .

shaymomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 692
נתן תודות: 0

שליחה #16 

ביקורת יפה תמשיכו כך (Y)

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

דודי,

בוא אני אהפוך את הסיפור לקל מאוד עבורך. כסף לא משחק אצלך פקטור ?, לך על מקרן 1080p בלי לחשוב פעמיים.

או אם אצטט את מילות הסיכום שלי מהביקורת:
לסיכום הביקורת, אין ספק כי מקרני ה- 1080p שנבדקו מציגים שיפור על ה PT-AX200 כמעט בכל אספקט של התמונה.
...
אני הייתי בדילמה רצינית לפני קניית המקרן, האם ללכת על 720 או 1080. בסופו של דבר החלטתי שהמחיר של 1080 עדיין גבוה מאוד, ויש לו עוד הרבה לאיפה לרדת, גם בשנה הקרובה.

ייתכן ששנה הבאה אשדרג ל 1080p LCD. בנתיים, בהשוואה לקולנוע, אני די מרוצה (ומנסה לשכוח את מה שראיתי ב Shootout :lol: ).

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #18 

noam23 כתב:ה 1100 הודלק בסוף, אך לא נכח ב Shootout עצמו.

אני מכיר טוב את ה 1100 וה 3100. מבחינת קונטרסט הם ללא ספק טובים יותר מאשר ה AX200.

הבעיה שהייתה לי עם שניהם (קצת יותר חמורה עם ה 1100) היא בעניין ה- Screen door ממרחקים קרובים (של פחות מ- 1.5 פעמים רוחב המסך), חוסר גמישות ה Zoom וחוסר ה Lens shift.

אם אתה עונה כל הקריטריונים הבאים:
1. הולך לשבת למעלה מ- 1.5 פעמים רוחב המסך,
2. לא רגיש לאפקט הקשתות,
3. לא הולך להשתגע עם גודל המסך,
4. לא מעוניין במסך בפורמט 2.35:1 (ללא עדשה אנמורפית)
5. מסוגל למקם את המקרן בחדר ללא זום חזק או הטיית עדשה.
6. לא מתכוון לצפות עם תאורה חיצונית.

במידה וענית על כל הסעיפים בתשובה "כן", אז ללא ספק כדאי לך להעדיף את ה- HC1100/HC3100 על ה AX200. אני גם חושב שרוב האוכלוסיה תענה על כל הסעיפים בתשובה "כן".
...
תודה.
אני כבר בעליו של 1100 חביב.
אני פורס מסךשל 100 אינצ' לערך, שזה 2 מטר רוחב.
ויושב כ3.2 מטר מהמסך. אני לא רואה שום רשת על המסך, ככל הנראה אני יושב במרחק תקין.

אבל לא הבנתי את 4, מה הכוונה פורמט 2.35:1 ?

אגב, אני מאוד מתקשה להתקין אותו, יש לי מנורה בסלון שמסתירה !

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #19 

נועם
קודם כל זה לא אישי ולא התכוונתי לפגוע.
כסף משחק אצלי מאוד (יותר נכון אצל אישתי) וגם אני , אם הייתי קונה היום מקרן לא בטוח שהייתי קונה 1080P אלא 720P .
אבל למרות ההערכה הרבה שלי לסקירה שבצעת , היה לי יותר ברור אם היה עושה זאת מישהו שאין לו את המקרן והוא לא "משוחד" עליו. אני יודע שזה משאלת לב בלתי אפשרית של האתר לבצע בדיקות לכל מיכשור אפשרי מהיבואנים ולא להיצטרך "לנצל" בעלים של מכשירים , ואני יודע שזה לא יכול להיתקיים עדיין אבל בכל זאת זה היה יותר "אובייקטיבי" אם מישהו אחר שמבין היה בודק את המיכשור ולא הבעלים שלו .

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

אבל לא הבנתי את 4, מה הכוונה פורמט 2.35:1 ?
...
זה אומר שהמסך שלך הוא מסך סינמהסקופ, כלומר היחס בין רוחב המסך לגובה המסך אינו 16:9 המסורתי, אלא 2.35:1. במצב הזה, כאשר אתה רוצה להקרין סרט בפורמט 2.35:1, הסרט תופס את כל שטח המסך. כאשר רוצים לצפות בסרט בפורמט 16:9, מקטינים את התמונה בעזרת הזום של המקרן, כך שגובה התמונה יהיה גובה המסך, ואז מקבלים פס שחור מצד ימין ומצד שמאל של התמונה. זה בעצם המנגנון שקיים בקולנוע.

היתרון בשיטה הזו היא שהתמונה של סרט סינמהסקופ היא בעלת אותו הגובה של סרט 16:9, רק רחבה יותר. בצורה הזו אתה יכול לראות סרטי סינמהסקופ על מסך בעל רוחב ענקי, כמו בקולנוע, בעוד סרטי 16:9 יוקרנו על אזור צר יותר, מה שהרבה יותר נעים לעין.

אם היית משתמש במסך סטנדרטי בפרופורציה 16:9, אז תמונת סינמסקופ ענקית, הייתה מחייבת אותך ללכת על תמונת 16:9 עוד יותר גדולה, וזה מאוד לא נעים לעין, כי סרטי 16:9 לא נועדו למסך גדול יותר מאשר סרטי סינמהסקופ, להיפך כמובן. כתוצאה מכך מה שקורה בפועל הוא שאנשים עם מסך 16:9 סטנדרטי, מקבלים תמונת סינמהסקופ קטנטנה. ראיתי את הבעייה הזו בכל סלון עם מסך 16:9, תמונת הסינמסקופ *תמיד* קטנה ולא משכנעת (ובמקרים הנדירים שתמונת הסינמהסקופ גדולה דיו, תמונת ה- 16:9 גדולה עד כדי בחילה).
אבל למרות ההערכה הרבה שלי לסקירה שבצעת , היה לי יותר ברור אם היה עושה זאת מישהו שאין לו את המקרן והוא לא "משוחד" עליו. אני יודע שזה משאלת לב בלתי אפשרית של האתר לבצע בדיקות לכל מיכשור אפשרי מהיבואנים ולא להיצטרך "לנצל" בעלים של מכשירים , ואני יודע שזה לא יכול להיתקיים עדיין אבל בכל זאת זה היה יותר "אובייקטיבי" אם מישהו אחר שמבין היה בודק את המיכשור ולא הבעלים שלו .
...

דודי,
הביקורת לא נעשתה על המקרן שלי. מרטין ועופר הביאו מקרן מהיבואן. לא צפיתי במקרן לבד, איתי צפו עוד מספר אנשים, הם מן הסתם כבר קראו את הביקורת, ואם היו להם השגות הם היו יכולים להגיב, ועדיין יכולים להגיב.

אני מודע לכך שיצא שהבעלים של המקרן, גם בסופו של דבר כתב את הביקורת, אך בשל העובדה הזו חשבתי פעמיים לפני שכתבתי כל מילה, ע"מ להיות בטוח שאני לא מכניס שיקולים זרים, ואני לא חושב שהכנסתי (פרט למשפט האחרון בפסקת הסיום של הביקורת, שם הכנסתי את דעתי כבעלים של המקרן בלי קשר למה שראיתי ב- Shootout). מותר לך כמובן לחלוק עלי ולהישאר ספקן, ואני בכלל מציע לכל מי שעומד לפני קניית מקרן ללכת ולראות במו עיניו...

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”