כמה שאלות בסיסיות בנושא HTPC שיעזרו לי לצאת מכל הבילבול הזה
קראתי תחילה את הביקורות ב YNET על נגני הרשת וקראתי גם מ"ס כתבות באתר זה על הנושא אבל עדיין נשארו לי מספר שאלות שאשמח לקבל עליהם תשובות.
1. מה ההבדל למשל בין נגן רשת כמו NC-500 שעולה 1500 ש"ח לדוגמה (או המכשירים שהציגו באותה כתבה ב YNET) לבין מחשב קולנוע ביתי שעלה 5000 ש"ח מינימום ?
2. לפי מה שהבנתי הנגן רשת (NC-500) מתחבר באמצעות כרטיס רשת למחשב , אז מה יהיה ההבדל אם אני מחבר את המחשב ישר לטלויזיה ?
3. נגן רשת שמתחבר לטלויזיה באמצעות כבל DVI יציג איכות טובה יותר מאשר אני מחבר את המחשב ישר לטלויזיה באמצעות אותו חיבור ?
4. קראתי שהנגני רשת יכולים להציג גם שאונד באיכויות של DD ו DTS , האם זה מצריך חיבור מיוחד (אופטי) ? או שזה מועבר גם באמצעות כבל של הרשת ? והאם זה תלוי בכרטיס קול שלי ?
1. מה ההבדל למשל בין נגן רשת כמו NC-500 שעולה 1500 ש"ח לדוגמה (או המכשירים שהציגו באותה כתבה ב YNET) לבין מחשב קולנוע ביתי שעלה 5000 ש"ח מינימום ?
2. לפי מה שהבנתי הנגן רשת (NC-500) מתחבר באמצעות כרטיס רשת למחשב , אז מה יהיה ההבדל אם אני מחבר את המחשב ישר לטלויזיה ?
3. נגן רשת שמתחבר לטלויזיה באמצעות כבל DVI יציג איכות טובה יותר מאשר אני מחבר את המחשב ישר לטלויזיה באמצעות אותו חיבור ?
4. קראתי שהנגני רשת יכולים להציג גם שאונד באיכויות של DD ו DTS , האם זה מצריך חיבור מיוחד (אופטי) ? או שזה מועבר גם באמצעות כבל של הרשת ? והאם זה תלוי בכרטיס קול שלי ?
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
tzahi,
בוא נעשה סדר כי נראה לי שהבנת לא נכון את מטרת הנגן,
נגן רשת כשמו הוא ,תפקידו לווסת ולהעביר תכנים ממחשב אחד (שיהיה המקור לתכנים) לכמה טלוויזיות (תלוי במספר הנגנים), ללא הצורך בסירבול של מחשב.
אין הוא תחליף למחשב HTPC כי הוא לא יכול לפעול עצמאית ללא מחשב.
בכלל היום פשוט לא קיים תחליף ראוי למחשב HTPC איכותי וחזק, הם מבחינת יכולות והן מבחינת ביצועים.
נ.ב חיבור DVI של מחשב עם כרטיס מסך איכותי יתן לך את התמונה הטובה ביותר שאפשר לקבל היום (רצוי אחד עם יציאת HD).
בוא נעשה סדר כי נראה לי שהבנת לא נכון את מטרת הנגן,
נגן רשת כשמו הוא ,תפקידו לווסת ולהעביר תכנים ממחשב אחד (שיהיה המקור לתכנים) לכמה טלוויזיות (תלוי במספר הנגנים), ללא הצורך בסירבול של מחשב.
אין הוא תחליף למחשב HTPC כי הוא לא יכול לפעול עצמאית ללא מחשב.
בכלל היום פשוט לא קיים תחליף ראוי למחשב HTPC איכותי וחזק, הם מבחינת יכולות והן מבחינת ביצועים.
נ.ב חיבור DVI של מחשב עם כרטיס מסך איכותי יתן לך את התמונה הטובה ביותר שאפשר לקבל היום (רצוי אחד עם יציאת HD).
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
- tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
גם מחשב HTPC יכול להוציא סאונד DD. זה תלוי ביציאה (אופטית או COAX).tzahi כתב: 4. קראתי שהנגני רשת יכולים להציג גם שאונד באיכויות של DD ו DTS , האם זה מצריך חיבור מיוחד (אופטי) ? או שזה מועבר גם באמצעות כבל של הרשת ? והאם זה תלוי בכרטיס קול שלי ?...
בכל כרטיס קול בסיסי היום כבר יש יציאה כזו. ז"א שתוכל לשמוע DD גם מהמחשב.
בשני המקרים בשביל לשמוע DD (גם דרך נגן המדיה וגם דרך ה-HTPC), תצטרך להשתמש בכבל אופטי.
כאחד שיש לו גם HTPC בבית. אני אומר:
בדקתי את NC-600 שזה הדור החדש - הוא מסוגל להציג ללא בעיה סרטי HD בDVI או COMPONENT - כך שהטענה שלמעלה היא לא נכונה!!!
התמונות של הסרטים שראית בסקירה הם ישר מסרטי דוגמא של HD של מיקרוסופט
הוא מגיע בעוצמתו למחשב HTPC כיון שמשתמש בCPU POWER PC על הCHIP ההיברדי של SIGMA DESIGNS יחד עם מעבד ARM להצגת תפריטים ותייוך בין רכיב התקשורת לרכיב התצוגה. ככלל עם אתה יוצר ציפ יחודי הוא יוכל לבצע את העבודה בחומרה יותר יעיל ויותר זול ויותר שקט ממחשב HTPC שמבוסס תוכנה. הפענוח של HD נמצא בצד של הנגן!
מה שכן לא תוכל לשחק איתו משחקים או לבצע הקלטות עליו PVR ועדיין אתה צריך מחשב שרת שיחזיק את הסרטים התמונות והמוזיקה עם דיסק גדול. וכמובן שאתה מוגבל בהיצע התוכנות התומכות בו אם כי זה הולך וגדל כל הזמן.
בדקתי את NC-600 שזה הדור החדש - הוא מסוגל להציג ללא בעיה סרטי HD בDVI או COMPONENT - כך שהטענה שלמעלה היא לא נכונה!!!
התמונות של הסרטים שראית בסקירה הם ישר מסרטי דוגמא של HD של מיקרוסופט
הוא מגיע בעוצמתו למחשב HTPC כיון שמשתמש בCPU POWER PC על הCHIP ההיברדי של SIGMA DESIGNS יחד עם מעבד ARM להצגת תפריטים ותייוך בין רכיב התקשורת לרכיב התצוגה. ככלל עם אתה יוצר ציפ יחודי הוא יוכל לבצע את העבודה בחומרה יותר יעיל ויותר זול ויותר שקט ממחשב HTPC שמבוסס תוכנה. הפענוח של HD נמצא בצד של הנגן!
מה שכן לא תוכל לשחק איתו משחקים או לבצע הקלטות עליו PVR ועדיין אתה צריך מחשב שרת שיחזיק את הסרטים התמונות והמוזיקה עם דיסק גדול. וכמובן שאתה מוגבל בהיצע התוכנות התומכות בו אם כי זה הולך וגדל כל הזמן.
בוא נגיד ואני לא מעוניין בלשחק בו משחקים ולבצע הקלטות
יש לי מחשב די חזק בפינת מחשב בבית שמרוחקת כ 6 מטרים מהסלון עם טלויזית LCD וריסיבר
אני רוצה לראות את התכנים של המחשב שלי (סרטים וסדרות) בטלויזיה של הסלון ולשמיו בריסיבר שלי.
עכשיו אני לא רוצה לקנות מחשב HTPC ב 5000 ש"ח , השאלה שלי היא מה עדיף לי לעשות :
לחבר את המחשב ישירות לטלויזיה או להשתמש בנגן רשת ?
כי אם אני מחבר את המחשב שלי לטלויזיה אז בעיקרון חוץ מעיצוב ואפשרות הקלטה זה כמו מחשב HTPC ?
אני רוצה לראות את התכנים של המחשב שלי (סרטים וסדרות) בטלויזיה של הסלון ולשמיו בריסיבר שלי.
עכשיו אני לא רוצה לקנות מחשב HTPC ב 5000 ש"ח , השאלה שלי היא מה עדיף לי לעשות :
לחבר את המחשב ישירות לטלויזיה או להשתמש בנגן רשת ?
כי אם אני מחבר את המחשב שלי לטלויזיה אז בעיקרון חוץ מעיצוב ואפשרות הקלטה זה כמו מחשב HTPC ?
נגן רשת משתמש בתוכנת רקע של שרת המעביר בתקשורת קבצים - לא מפענח אותם.
זה מאפשר הפעלת המחשב בלי עומס עליו לדברים אחרים
כך מישהו יכול לראות סרט ואילו השני לשחק על המחשב בלי שירגיש האטה בביצועים שלו
אם הוא מרוחק 6 מטר אתה יכול להוסיף מקלדת BLUETOOTH ועכבר BLUETOOTH או שלט של ATI רדיו שיגיע עד המחשב המרוחק ויבצע שליטה מרחוק.
זה מאפשר הפעלת המחשב בלי עומס עליו לדברים אחרים
כך מישהו יכול לראות סרט ואילו השני לשחק על המחשב בלי שירגיש האטה בביצועים שלו
אם הוא מרוחק 6 מטר אתה יכול להוסיף מקלדת BLUETOOTH ועכבר BLUETOOTH או שלט של ATI רדיו שיגיע עד המחשב המרוחק ויבצע שליטה מרחוק.
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -
ואם המחשב ממוקם מאחורי מקום הישיבה שלי
אני עדיין יוכל להשתמש במקלדת BLUETOOTH ועכבר BLUETOOTH או שלט של ATI רדיו ?
מהו הנגן רשת שעליו היית ממליץ ביותר ? שיתמוך בכל הפורמטים כולל כתוביות ?
מהו הנגן רשת שעליו היית ממליץ ביותר ? שיתמוך בכל הפורמטים כולל כתוביות ?
חידוד נקודה
האם למי שאינו מעוניין לשחק , ורק רוצה לראות תכנים כולל TS וכל סוגי HD המכשיר של הרשת מספיק מהיר ויש לו מעבד מספיק חזק ? הרי זו די מהפכה לדעתי היות וממילא לא הכי נוח לשחק בסלון ורוב המשתמשים רק רואים סרטים ומוזיקה. ומבחינת עיצוב ומקום זה פתרון הרבה יותר אלגנטי וזול
והאם המכשיר כבר משווק ? ראיתי באתר רק את דגם 500 ?
אייל
והאם המכשיר כבר משווק ? ראיתי באתר רק את דגם 500 ?
אייל
אני בדקתי את אב טיפוס שלו שעבר גיור. כללי ה600 מבוסס על אותה תשתית של ה500 (תוכנה בשרת ובנגן) אבל עם הרחבות לHD של מיקרוסופט. הפונקציות שפעלו ב500 גם פעלו ב600 מעבר להרחבת פורמטים ותקשורת אלחוטית 11G. ורסיה חדשה של תוכנת שרת צפויה לעבור גיור בהמשך MYIHOME אבל לא ראיתי שינויים מהותיים מעבר לזה.
האם בדקת אותו עם סרטי HD וקבצי TS?? על איזה מסך?AdiLev כתב:אני בדקתי את אב טיפוס שלו שעבר גיור. כללי ה600 מבוסס על אותה תשתית של ה500 (תוכנה בשרת ובנגן) אבל עם הרחבות לHD של מיקרוסופט. הפונקציות שפעלו ב500 גם פעלו ב600 מעבר להרחבת פורמטים ותקשורת אלחוטית 11G. ורסיה חדשה של תוכנת שרת צפויה לעבור גיור בהמשך MYIHOME אבל לא ראיתי שינויים מהותיים מעבר לזה....
איך התרשמת מהביצועים שלו?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78927
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5399 פעמים
emordeko,
אין תמיכה במכשיר ב-TS.
אני מנסה (ללא הצלחה) לפנות לחברה ולקבל הבהרה בנידון. מקווה שבאיזה שלב הם יחזירו לי תשובה.
ללא תשובה חיובית על TS, המכשיר כרגע בסטטוס "HOLD" אצלי (כלומר, ללא המלצת רכישה).
אין תמיכה במכשיר ב-TS.
אני מנסה (ללא הצלחה) לפנות לחברה ולקבל הבהרה בנידון. מקווה שבאיזה שלב הם יחזירו לי תשובה.
ללא תשובה חיובית על TS, המכשיר כרגע בסטטוס "HOLD" אצלי (כלומר, ללא המלצת רכישה).
מה שראית בכתבה היו דוגמאות של HD מאתר מיקרוסופט. טכנולוגיות וידאתי שיודע לפענח אותם.
לגבי מסך HD לא היה לי -כך שאינני יכול להגיב. הוידאו האנלוגי למסך שאינו HD היה נקי מרעשים ולא חיברתי דיגיטאלי.
זה רעיון לא רע להביא אותם לתערוכה הקרובה לעבוד מול מסכי איכות ומגבירי אודיו SPDIF. לתשומת מארגני התערוכה....
לגבי מסך HD לא היה לי -כך שאינני יכול להגיב. הוידאו האנלוגי למסך שאינו HD היה נקי מרעשים ולא חיברתי דיגיטאלי.
זה רעיון לא רע להביא אותם לתערוכה הקרובה לעבוד מול מסכי איכות ומגבירי אודיו SPDIF. לתשומת מארגני התערוכה....
מצטער - מה בדיוק זה פורמט TS Transport Stream MPEG-2 Video Stream
- אני מכיר DIVX וASF (של מיקרוסופט)
זה מבוסס MPEG-2 לפי דעתי בזמן הקרוב MPEG-4 הולך להחליף את MPEG-2
המכשיר יודע להציג הקלטות של MPEG-2 שביצעתי בPVR מעבר לזה אני לא מאמין שלאןרך זמן MPEG-2 ישרוד.
כבר עכשיו חברות מיצרות מוצרים קצה לVOD המחליפים בזמן אמיתי MPEG-2 לMPEG-4
- אני מכיר DIVX וASF (של מיקרוסופט)
זה מבוסס MPEG-2 לפי דעתי בזמן הקרוב MPEG-4 הולך להחליף את MPEG-2
המכשיר יודע להציג הקלטות של MPEG-2 שביצעתי בPVR מעבר לזה אני לא מאמין שלאןרך זמן MPEG-2 ישרוד.
כבר עכשיו חברות מיצרות מוצרים קצה לVOD המחליפים בזמן אמיתי MPEG-2 לMPEG-4
הקלטת שידורים מהטלוויזיה (YES) למחשב
שלום,
אני מתנצל מראש אם השאלה שלי בסיסית, פשוט אני לא מכיר אף אחד שיכול לענות לי..
לאחרונה חזרתי מארה"ב שם ראיתי את ה-MEDIA CENTER של MICROSOFT. ברצוני לקנות כרטיס טלוויזיה ולהקליט באמצעותו תוכניות מ-YES.
עומדות בפני מספר שאלות שלהן אשמח לקבל תשובה:
1. איזה כרטיס צריך?
2. האם זה אפשרי להקליט מ-YES (אין חיבור קואקסלי מהממיר החוצה, מה שאומר שאני צריך לחבר ישירות למחשב?)
3. במידה ואפשרי לראות והלקליט, איזו תוכנה יודעת להעביר ערוצים (במידה ואני רוצה לשים לוח שידורים שלפיו ה-MEDIA CENTER יקליט תוכניות)?
אשמח מאוד לתשובה בעניין!
תודה רבה, עמית.
[email protected]
אני מתנצל מראש אם השאלה שלי בסיסית, פשוט אני לא מכיר אף אחד שיכול לענות לי..
לאחרונה חזרתי מארה"ב שם ראיתי את ה-MEDIA CENTER של MICROSOFT. ברצוני לקנות כרטיס טלוויזיה ולהקליט באמצעותו תוכניות מ-YES.
עומדות בפני מספר שאלות שלהן אשמח לקבל תשובה:
1. איזה כרטיס צריך?
2. האם זה אפשרי להקליט מ-YES (אין חיבור קואקסלי מהממיר החוצה, מה שאומר שאני צריך לחבר ישירות למחשב?)
3. במידה ואפשרי לראות והלקליט, איזו תוכנה יודעת להעביר ערוצים (במידה ואני רוצה לשים לוח שידורים שלפיו ה-MEDIA CENTER יקליט תוכניות)?
אשמח מאוד לתשובה בעניין!
תודה רבה, עמית.
[email protected]
קרא דביק בPVR אבל בקצרה:
כרטיס טלויזיה - בעקרון PVR150 MCE HAPAGGUGE ככרטיס טלויזיה
כרטיס מסך - 6600GT עם יציאת COMPONENT וDVI
שלט וקולט של מיקרוסופט עם שני IR-BLASTER שתפקידם לשלוח אותות באינפרא רד להחליף ערוצים - (בעזרת תוכנת MCE עצמה)
ורצוי גם KEYBOARD של מיקרוסופט לMCE
ותומכה להמרה לEPG שמוזכר פה תחת פתרונות לMCE בדביק
כרטיס טלויזיה - בעקרון PVR150 MCE HAPAGGUGE ככרטיס טלויזיה
כרטיס מסך - 6600GT עם יציאת COMPONENT וDVI
שלט וקולט של מיקרוסופט עם שני IR-BLASTER שתפקידם לשלוח אותות באינפרא רד להחליף ערוצים - (בעזרת תוכנת MCE עצמה)
ורצוי גם KEYBOARD של מיקרוסופט לMCE
ותומכה להמרה לEPG שמוזכר פה תחת פתרונות לMCE בדביק