מכונה לניקוי תקליטים - מצטרף להמלצה שמצאתי בפורום

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
shineon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

בעקבות המלצה של diz שהתפרסמה כאן בפורום הזמנתי אצל www.kabusa.com מכונה ידנית לניקוי תקליטים. קיבלתי את המכונה אתמול בערב והיום יצא לי להפעיל אותה לראשונה.

ההבדל העקרוני בין המכונה של KAB לאלה של vpi, nitty gritty וחברות אחרות הוא שהמכונה ידנית לחלוטין ואין לה מנועים - מריחת התמיסה על גבי התקליט, הקרצוף, סיבוב התקליט נעשים באופן ידני ופעולת השאיבה נעשית על ידי שואב האבק הביתי שמתחבר למכונה באמצעות צינור גמיש (מצורף למכונה). המחיר בהתאם - $159.

לא יצא לי לנסות את המכונות האוטומטיות שהזכרתי כך שאין לי בסיס להשוואה. אני מניח שהן חוסכות זמן ומאמץ (בעיקר שליפת השואב הביתי מהמקום, חיבורו למכונה וקיפול השואב בסופו של התהליך). מה שכן, המכונה עובדת מצויין.

הפעולה אורכת כמה רגעים - מניחים את התקליט, מרטיבים אותו בכמה טיפות (לא להגזים - השואב לא אמור לשאוב נוזלים) ומקרצפים את צדו העליון של התקליט באמצעות מברשת מצורפת. בסוף פעולת הקרצוף הופכים את התקליט, מפעילים את השואב ומסובבים את התקליט לאט 2-3 סיבובים. הסיבוב הראשון מספיק על מנת לייבש את התקליט, הסיבובים הנוספים מייבשים את המברשת שעל גבי המכונה. מרטיבים ומקרצפים את צידו העליון של התקליט שעדיין לא נוקה, הופכים את התקליט וחוזרים על השאיבה.

התוצאה כמובן תלויה במצבו של התקליט. רעשי הרקע שנובעים מהצטברות של אבק בתוך החריץ נעלמים, אלה הנובעים משחיקה פיזית של הויניל נשארים, מן הסתם.

המברשות המצורפות - אחת המשמשת לקרצוף ומזכירה מברשת רגילה לניקוי תקליטים והשניה מסביב לפתח השאיבה במכשיר - שתיהן מברשות מקוריות של nitty gritty.

המכשיר מגיע עם בקבוקון של תמיסת ניקוי שאמור להספיק ל40 תקליטים, ניתן לרכוש באתר גם תמיסות ניקוי או להכין תמיסה בבית על בסיס מים מזוקקים, אלכוהול איזופרופיל וסבון (אפשר למצוא מתכונים ברשת).

אני מאוד מרוצה - המכונה בהחלט שווה את המחיר (שווה ערך ל 5-10 תקליטים) ועובדת מצויין. Kevin, האיש שעומד מאחורי האתר מקצועי ונחמד מאוד.

תודה diz על ההמלצה.
תמונה מהאתר
 תמונה מהאתר

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #2 

תשמע זה נשמע מאתגר אני חייב להגיד
ברכות אחי ברכות..... (Y)
תהנה ותתחדש :pizza:
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

shineon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אם זה נשמע מאתגר זה רק בגלל שאני נוטה להסביר דברים פשוטים בפרוטרוט :-)

תודה רבה mastermix, לא התכוונתי להשוויץ בצעצוע החדש שקניתי. אם הייתי קונה מכונה כמו זו למטה היתה לי באמת סיבה טובה להשוויץ!

נראה לי פשוט שמכונה לניקוי תקליטים זה must לכל חובב ויניל ומסתבר שלא חייבים לשבור את הבנק בשביל זה.
!oh baby
 !oh baby

shineon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אגב עוד יתרון לא צפוי של ניקוי תקליטים במכונה - פחות חשמל סטטי.

כנראה לנוזל יש אפקט אנטי-סטטי, בכל אופן אני יכול להסיר את התקליט מהפטפון אחרי שניגנתי אותו מבלי לשמוע קולות נפץ (כאילו מישהו מפוצץ קפצונים בתוך הטוויטרים).

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

כל מכונה שמנקה הרי זה משובח
לא משנה בעיניי אם היא עולה מליון דולר או שהיא עולה רק 159 דולר האמן לי שתייהן עושות את אותה העבודה
הלוואי עלי גם סתם מכונה שמנקה או שנבנתה כתחביב , לי אין אפילו אחת פשוטה ביותר .
לגבי הניקוי זה חובה לכל חובב תקליטים ....
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 19/03/2008 19:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

המשך גלישה נעימה .. (f)

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #6 

טוב, פסח מתדפק והנה עוד סיבה למכונת ניקוי תקליטים :lol:
יש לך 7 דקות להכין את התקליטים למסדר ניקיון. :lol:
ברכות, תהנה ושימוש מוצלח.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

חנן זה מה שנקרה "לשימוש עצמי" עוד מכור קשה ....
רגע ותגיד לי מי לא מכור כאן?
יש כזה משהו בכלל...?

ברכות והנאה

חג שמח אנשים.... (f)

המשך גלישה נעימה .. (f)

shineon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

שימוש עצמי? רוצה לאמר שאני שותה את תמיסת הניקוי במקום לקרצף איתה את התקליטים? (b)

yuval2d
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 644
שם מלא: יובל דולב

שליחה #9 

הלוואי עלי אחת כזאת... גם אני כמו מאסטר מיקס - "וויניליסט עני"... אין לי מכונה לניקוי.... למעשה אני לא מנקה את התקליטים שלי מפחד להרוס אותם, אני תמיד מחכה שמתישהו אני אקנה אחת...לא ברור מתי..
חומרים לתמיסה דווקא קניתי, כדי שיהיה אם יתחשק לי מתישהו בכל זאת לנסות... מה שמפחיד אותי בלנסות לנקות ידני זה פעלות הקרצוף, זה לא ישרוט לי את התקליטים אם אני מקרצף עם ספוג? קראתי באיזה מדריך שאחד אמר שככה הוא מנקה, אני בהחלט חושש מזה...
בכל מקרה, תתחדש!!! נשמע מגניב לאללה...

shineon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

yuval2d כתב:מה שמפחיד אותי בלנסות לנקות ידני זה פעלות הקרצוף, זה לא ישרוט לי את התקליטים אם אני מקרצף עם ספוג?
...
המכונה מגיעה עם שתי מברשות קטיפה, אחת מהם מודבקת על המכונה (אפשר לחשוב על המכונה כמו אבזר משוכלל שמתחבר לשואב האבק - פתח שאיבת אויר ומסביבו פד קטיפה) והשניה מברשת ידנית שמשמשת לקרצוף.

לא נראה לי שהמברשות האלה יכולות לשרוט את הויניל. ניקיתי היום כמה מהתקליטים האהובים עלי ביותר, הקשבתי להם אח"כ והם בסדר גמור.

אין סיבה שספוג ישרוט את הויניל, הבעיה היא שהנוזל והאבק נשארים על פני התקליט ובתוך החריץ. אם אתה מנקה את התקליטים ברטוב מבלי לשאוב אותם אח"כ תוודא שאתה לא משתמש בנוזל שעלול להשאיר משקעים ע"ג (בשום אופן אל תשתמש במי ברז) ותשטוף אותם היטב על מנת לא להותיר עליהם בוץ.

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

shineon, מה לגבי כתמים קשים (שאריות מהניילון, אזורים דביקים וכו') - איך זה מנקה אותם?

כמעט בניתי מכשיר לניקוי תקליטים, אפילו חשבתי על חיבורו לשואב האבק הביתי - אבל נראה לי שאני אשקיע את המעט במכשיר הזה - תודה על ההמלצה!!! (Y) (Y) (Y)

:wink:

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

איזה יופי

שליחה #12 

(Y) איזה המלצה נהדרת- כבר מזמן אני חולם על משהו כזה ובמחיר סביר שכזה.

תגיד, כמה שאלות-
- האם המכונה מגיעה עם מברשות ספר, וכל כמה תקליטים מומלץ להחליף את המברשות?

- האם יש לך איזה פורמולה מומלצת להכנת תמיסה ביתית?
נערך לאחרונה על ידי barvfr ב 20/03/2008 0:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

shineon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

Ozen כתב:shineon, מה לגבי כתמים קשים (שאריות מהניילון, אזורים דביקים וכו') - איך זה מנקה אותם?
...
הפעולה היחידה שהמכונה בעצם עושה זה שאיבה. הניקוי העצמו נעשה באמצעות נוזל ומברשת.

אפשר לקנות (או להכין) סוגים שונים של נוזל - כאלה המבוססים על מים ואלכוהול איזופרופיל או לחלופין תמיסה אנזימטית. נראה לי שזו האחרונה תהיה יעילה יותר בטיפול בכתמים קשים.

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011
קיבל תודות: 0

שליחה #14 

איפה אפשר למצוא מתכונים? :P

shineon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: איזה יופי

שליחה #15 

barvfr כתב: - האם המכונה מגיעה עם מברשות ספר, וכל כמה תקליטים מומלץ להחליף את המברשות?

- האם יש לך איזה פורמולה מומלצת להכנת תמיסה ביתית?
...
אפשר לקנות מברשות ספייר - זה לא סיפור יקר, וכך גם לגבי תמיסות ניקוי.

אם אתה רוצה להכין את הנוזל בעצמך הנוסחה היא 70-80% מים מזוקקים, 30-20% אלכוהול איזופרופיל וכמה טיפות Kodak Photo Flo.

Photo Flo זה סבון שמשתמשים בו בשטיפה הסופית של נגטיבים אחרי פיתוח - הוא מוריד את מתח הפנים של נוזל השטיפה וגורם לכך שהנוזל יורד יפה ולא מותיר אחריו משקעים.

בזמנו כשעוד הייתי מפתח נגטיבים שחור לבן בעצמי הייתי משתמש במוצר של agfa שנקרא agepon. אני מניח שזה אותו הדבר. בכל אופן בזהירות! - רק כמה טיפות. כימיקלים לצילום אפשר עדיין למצוא בפוטו יוגנד, בן יהודה 2 תל אביב (מתחת לבניין מגדלור).

יש באינטרנט המון מתכונים. אפשר לחפש בגוגל או ב www.audioasylum.com בפורום ויניל. הבעיה היא שחלקם מבוססים על חומרי ניקוי שאני לא בטוח שאפשר למצוא בחנויות כאן בארץ. העקרון זהה בכולן - מים מזוקקים ברמה גבוהה, אלכוהול איזופרופיל ו wetting agent - סבון.

לא מצאתי מתכוני diy לתמיסה אנזימטית. אם תחפש טוב אולי תמצא, לחלופין המחירים של KAB די סבירים. כדאי לבדוק את האתר שלהם.

בישול נעים :-)

yuval2d
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 644
שם מלא: יובל דולב

שליחה #16 

יש לי סיכוי למצוא במחיר הזה בארץ או שאני חייב לקנות מהאתר במקרה שאני רוצה? כי יש לי כרגע בעיה קטנה עם האשראי ואני לא יכול לרכוש לבינתיים בחו"ל...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #17 

תודה !
יופי של המלצה.

נשמח אם תוכל להעלות עוד תמונות של כל התהליך שתיארת או אפילו סרטון קצר ונעשה מזה מאמר.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

shineon כתב:שימוש עצמי? רוצה לאמר שאני שותה את תמיסת הניקוי במקום לקרצף איתה את התקליטים? (b)
...
חלילה..
אני מתכוון לעוד ציוד להשמיש את הישן מה שנקרה בעיניי מכור קשה...
אנחנו לא יכולים להפרד מהסאונד האנלוגי אפילו לשניה וגם לא מתפשרים על איבודו תוך כדי השמעה והריי זה משובח...

המשך גלישה נעימה .. (f)

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

MartinHSabag כתב:תודה !
יופי של המלצה.

נשמח אם תוכל להעלות עוד תמונות של כל התהליך שתיארת או אפילו סרטון קצר ונעשה מזה מאמר.
...
(Y) ברכות ברכות ברכות אני איתך מרטין (Y)

המשך גלישה נעימה .. (f)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #20 

יש לי רק בעייה אחת עם זה - אתה אמור לשאוב את התקליט לאחר הניקוי, שזה כולל את שאריות המים וחמרי ניקוי (מבוססי אלכוהול מן הסתם) - שואב ביתי רגיל ממש לא בנוי לשאוב דברים כאלו, אלא אם כן הוא בעניין של להתאבד...

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”