האם יש כרטיס קול שתומך בפורמטים החדשים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #21 

osherov כתב:danlior,

אתה מכיר בכלל את ההבדלים בין הפורמטים החדשים לישנים ומה המשמעות של 8 ערוצים לעומת ה 6 בפורמטים הישנים ?
האם אתה מבין מה המשמעות של ש LPCM בכלל ו LPCM 7.1 בפרט ?
אתה מכיר את המושג bitstream בקונטקסט של אודיו ?
אני אשמח לדבר איתך או עם חברך כדי להבין\להסביר עליהם :)

רשמת:
"לו כך היה אז היו אומרים 7.1 ולא 5.1 ! דווקא זה שבפירוש כתוב 5.1 מוכיח את שני הדברים שאני טוען: שהפורמטים החדשים הם 5.1 (ערוצים דסקריט) ושלא מדובר ב-DTS ו DD אלא בפורמטים החדשים."

אולי תגבה קצת את המילים גם בראיות,
-האם תוכל לצרף איזה קישור לכרטיס מסך\קול שיודע לטפל ולהוציא את הפורמטים החדשים
-האם תוכל לומר לנו על איזה פורמטים חדשים של 5.1 אתה מדבר (אגב LPCM 5.1 זה לא פורמט חדש)

אני שוב חוזר ואומר שיש לך בלבול בין הפורמטים עצמם.
גם LPCM שני ערוצים או דסקריט !! זה עדיין לא עושה אותו פורמט חדש עליו אנחנו מדברים

אגב, הכול נכתב ברוח טובה (Y)
...
האמן לי שאין לי כל בלבול - כשאמרתי דיסקריט, מן הסתם התכוונתי ל-5.1 דסקריט (לו הייתי יודע שמישהו מחפש אותי כאן, הייתי נזהר במילים שלי ומדייק יותר)

לומר לי שיש לי בלבול עם הפורמטים החדשים זה די מגוחך ופטרוני.

וכדי לעזור לך - כיום כשנגן בלו-ריי מפענח את הפורמטים החדשים (ולא מעביר אותם לפיענוח חיצוני) הוא מוציא את התוצאה המפוענחת כ-PCM רב ערוצי. ברור שהתוצאה המפוענחת היא כבר לא "הפורמטים החדשים", אלא התוצאה שלהם. פעם נגנים שפיענחו את הפורמטים הישנים בעצמם (DTS, DD ואפילו SACD ו - DVD A ) הם הוציאו את התוצאה המפוענחת בצורה אנאלוגית. כיום זה נעשה דרך ה-HDMI כ-PCM רב ערוצי. כרטיסי המסך ההי-אנד של ATI כיום מתפקדים כנגן בלו-ריי לכל דבר, גם בפריסה ופיענוח של הוידאו וגם של האודיו)

עם כל הכבוד, מכיוון שבחרת לרכוש ולעבוד עם כרטיס מסך פושט של 450 ש"ח, כנראה אין לך מושג מה ל-BIG BOYS יש להציע. בהמשך אותה רוח טובה, אשמח לארח אותך ולהדריך אותך. זה שבחרת לקרוא לעצמך גורו, דורש ממך להשקיע קצת יותר בציוד אם רק כדי לחוות את התוצאה.

ולגבי ראיות וסוגי פורמטים: כבר הראתי:
Blu-ray/HD DVD Full Rate Audio Support
...
כרגע מדובר בגרסאות מצומצמות ל-DTS קונקט ו-DD LIVE בלבד.
...
לגבי ATI, זה רק עניין של זמן ודרייבר.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #22 

osherov כתב:
michael123 כתב:קראתי איפהשהו ש-ASUS הולכים להוציא איזה מפלצת עם כמה כרטיסים..
...
אכן אמורים לצאת כרטיסים חדשים בקרוב שיתמכו בפורמטים החדשים:
שניים כאלה שאני מכיר הם:
-האחד של ASUS:
http://www.anandtech.com/tradeshows/sho ... i=3252&p=6

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... %2A#518384

-והשני של חברת Auzentech האיכותית:
http://www.auzentech.com/site/company/press.php

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... zentech%2A
...
מדובר בשני כרטיסים שמקבלים FEED מהכרטיס הגרפי דרך HDMI ומוציאים את הסיגנל החוצה לפיענוח חיצוני לרסיבר שתומך בפורמטים החדשים (כמו האונקיו 605 ודומיו):
The benefit of this approach is that you can enable passthrough of high definition codecs such as Dolby TrueHD
...
ביג דיל! ה-ATI מפענח ל-PCM רב ערוצי והרילטק מפענח דולבי לייב ןDTS קונקט לאנאלוג 7.1

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #23 

danlior היקר,

-אתה הרי זה שרשם שה 2600XT תומך בפורמטים החדשים הנה ציטוט שלך:
danlior כתב: שים לב, מכיוון שמדובר ב-HD, השאלה היא "האם יש עדיין כרטיס מסך התומך בפורמטים החדשים?" והתשובה היא כן!

כל הכרטיסים האיכותיים של ATI - 2600, 3050, 3070 כוללים פיענוח בחומרה של הוידאו ושל האודיו (כולל הפורמטים החדשים) ומוציאים PCM 5.1 דרך ה-HDMI, ממש כמו נגן בלו-ריי. אין קשר לכרטיס הקול המותקן במחשב.
...
עכשיו אה אומר שהוא כרטיס פשוט ולא מסוגל לעשות את העבודה:
danlior כתב: עם כל הכבוד, מכיוון שבחרת לרכוש ולעבוד עם כרטיס מסך פושט של 450 ש"ח, כנראה אין
לך מושג מה ל-BIG BOYS יש להציע.
...
-שאלתי באם אתה יכול לתת קישורים למקורות שמהם הסקת שהכרטיסים תומכים בפענוח ובשליחת הפורמטים החדשים כ LPCM ובקישור שרושם ש LPCM 5.1 מאפשר להעביר בלי איבוד מידע תכנים שפוענחו ממקור של הפורמטים ההחדשים :roll:
עדיין לא רשמת קישור כזה.
אז הנה באתי לקראתך ולהלן הקישור ל spec של כרטיס ATI 3800
http://ati.amd.com/products/radeonhd3800/specs.html

אם תוכל להראות לנו איפה רשום שהם תומכים בפענוח הפורמטים החדשים וב LPCM 5.1 (שלו לדבר על 7.1)

-רשמת:
danlior כתב: זה שבחרת לקרוא לעצמך גורו, דורש ממך להשקיע קצת יותר בציוד אם רק כדי לחוות את התוצאה.
...
אם היית צודק ובאמת הכרטיסים האלה היו מבצעים את מה שאתה אומר אז ללא ספק הייתי קונה אותם.
רק מה לעשות שהם לא :oops:

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #24 

danlior כתב: ביג דיל! ה-ATI מפענח ל-PCM רב ערוצי והרילטק מפענח דולבי לייב ןDTS קונקט לאנאלוג 7.1
...
או או כמה שזה כן ביג דיל,
הייתי מנסה להסביר כמה המימוש של זה הוא לא דבר פשוט ועובדה אף אחד עד היום עוד לא מימש את זה אבל אתה בכל מקרה לא תאמין לי אז חבל על ההסבר.

אגב אני רואה שעכשיו אתה כבר עוזב את ה LPCM 5.1 על ה HDMI ועובר ליציאה האנלוגית 7.1 :roll:

ההבדל בין שימוש ביציאה אנלוגית 7.1 לבין יכולת לקבל 7.1 אמיתי דרך LPCM 7.1 או דרך שליחה ה bitstream המקודד עצמו לפענוח ע"י הרסיבר. זה כמעט כמו ההבדל בין SD ל HD

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #25 

-אתה הרי זה שרשם שה 2600XT תומך בפורמטים החדשים הנה ציטוט שלך:
...
אכן, ה-2600 פורש בחומרה רק את הוידאו ולא את האודיו - עדיין תמורה מדהימה לכרטיס מאוד, מאוד זול.
-שאלתי באם אתה יכול לתת קישורים למקורות שמהם הסקת שהכרטיסים תומכים בפענוח ובשליחת הפורמטים החדשים כ LPCM ובקישור שרושם ש LPCM 5.1 מאפשר להעביר בלי איבוד מידע תכנים שפוענחו ממקור של הפורמטים ההחדשים
...
בבקשה:
Blu-ray/HD DVD Full Rate Audio Support
...
ומעבר לכך, נוכחתי בזאת במו עיניי ואוזניי. (שנחזור לאפרים קישון?)
אם היית צודק ובאמת הכרטיסים האלה היו מבצעים את מה שאתה אומר אז ללא ספק הייתי קונה אותם.
רק מה לעשות שהם לא
...
כן, כן - אתה צודק - הכרטיס הפושט שלך מושלם וכל הכרטיסים העולים פי 4 ממנו במקרה הטוב משתווים אליו.
או או כמה שזה כן ביג דיל,
הייתי מנסה להסביר כמה המימוש של זה הוא לא דבר פשוט ועובדה אף אחד עד היום עוד לא מימש את זה אבל אתה בכל מקרה לא תאמין לי אז חבל על ההסבר.
...

לא רק שה-ATI 3870 עושה זאת, הוא גם מפענח ל-PCM רב ערוצי. לגבי שני הכרטיסים שהראית, בפירוש מדובר ב-ADD-ON לכרטיס קיים ללא היכולות הללו ולא בפריצת דרך!
אגב אני רואה שעכשיו אתה כבר עוזב את ה LPCM 5.1 על ה HDMI ועובר ליציאה האנלוגית 7.1

ההבדל בין שימוש ביציאה אנלוגית 7.1 לבין יכולת לקבל 7.1 אמיתי דרך LPCM 7.1 או דרך שליחה ה bitstream המקודד עצמו לפענוח ע"י הרסיבר. זה כמעט כמו ההבדל בין SD ל HD
...
לא עזבתי שום דבר, בדרך אגב הצגתי גם צ'יפסט חדש של רילטק הנמצא על בורדים חדשים והראתי את היכולות שלו. הוא בפירוש לא מוציא דבר וחצי דבר דרך HDMI אלא אך ורק דרך יציאות אנאלוגיות.

אני מציע לך לקרוא היטב לפני שאתה קופץ. התעמק יותר בהסברים שלי ואם תרצה שאסביר לך, אשמח! פנה אליי בפרטי.

כל טוב :) (Y)

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #26 

danlior כתב: אכן, ה-2600 פורש בחומרה רק את הוידאו ולא את האודיו - עדיין תמורה מדהימה לכרטיס מאוד, מאוד זול.
...
לוקח לך הרבה זמן להודות שטעית וגם אז אתה עושה את זה בעקיפין אבל לא נורא :wink:
danlior כתב: Blu-ray/HD DVD Full Rate Audio Support
...
הציטוט הזה זאת ההוכחה שלך ?!
מאוד משכנע
danlior כתב: ומעבר לכך, נוכחתי בזאת במו עיניי ואוזניי. (שנחזור לאפרים קישון?)
...
עכשיו ממש שכנעת אותי בכך.... :roll:
danlior כתב: כן, כן - אתה צודק - הכרטיס הפושט שלך מושלם וכל הכרטיסים העולים פי 4 ממנו במקרה הטוב משתווים אליו.
...
ממש לא זכור לי שאמרתי את זה,
אני ממש לא מחזיק מהכרטיס שלי יותר מידי (תעשה חיפוש על הודעות שלי בעבר לגבי הכרטיס הזה)
הסיבה שאני משתמש בו היא רק בגלל שזה הכרטיס הכמעט הכי זול שמצאתי שמסוגל לעשות את כל מה שאני צריך ממנו
(לנגן סרטי 1080P על מסך 1080P) ולכן אין לי צורך בכרטיס אחר שחזק הרבה יותר ממנו
לא יותר ולא פחות

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #27 

נראה לי שאנו דורכים במקום והתשובות שלך נהיות יותר ויותר אישיות ולא לעניין. אני מבין שאתה נלחם על מעמדך כגורו אבל בבקשה, לא על הגב שלי!

כשתרצה להחכים, אשמח לפתוח את עינייך - עד אז, כל טוב! :)
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #28 

הבנתי,
יום טוב ושבוע נעים

michael123