האמן לי שאין לי כל בלבול - כשאמרתי דיסקריט, מן הסתם התכוונתי ל-5.1 דסקריט (לו הייתי יודע שמישהו מחפש אותי כאן, הייתי נזהר במילים שלי ומדייק יותר)osherov כתב:danlior,
אתה מכיר בכלל את ההבדלים בין הפורמטים החדשים לישנים ומה המשמעות של 8 ערוצים לעומת ה 6 בפורמטים הישנים ?
האם אתה מבין מה המשמעות של ש LPCM בכלל ו LPCM 7.1 בפרט ?
אתה מכיר את המושג bitstream בקונטקסט של אודיו ?
אני אשמח לדבר איתך או עם חברך כדי להבין\להסביר עליהם![]()
רשמת:
"לו כך היה אז היו אומרים 7.1 ולא 5.1 ! דווקא זה שבפירוש כתוב 5.1 מוכיח את שני הדברים שאני טוען: שהפורמטים החדשים הם 5.1 (ערוצים דסקריט) ושלא מדובר ב-DTS ו DD אלא בפורמטים החדשים."
אולי תגבה קצת את המילים גם בראיות,
-האם תוכל לצרף איזה קישור לכרטיס מסך\קול שיודע לטפל ולהוציא את הפורמטים החדשים
-האם תוכל לומר לנו על איזה פורמטים חדשים של 5.1 אתה מדבר (אגב LPCM 5.1 זה לא פורמט חדש)
אני שוב חוזר ואומר שיש לך בלבול בין הפורמטים עצמם.
גם LPCM שני ערוצים או דסקריט !! זה עדיין לא עושה אותו פורמט חדש עליו אנחנו מדברים
אגב, הכול נכתב ברוח טובה...
לומר לי שיש לי בלבול עם הפורמטים החדשים זה די מגוחך ופטרוני.
וכדי לעזור לך - כיום כשנגן בלו-ריי מפענח את הפורמטים החדשים (ולא מעביר אותם לפיענוח חיצוני) הוא מוציא את התוצאה המפוענחת כ-PCM רב ערוצי. ברור שהתוצאה המפוענחת היא כבר לא "הפורמטים החדשים", אלא התוצאה שלהם. פעם נגנים שפיענחו את הפורמטים הישנים בעצמם (DTS, DD ואפילו SACD ו - DVD A ) הם הוציאו את התוצאה המפוענחת בצורה אנאלוגית. כיום זה נעשה דרך ה-HDMI כ-PCM רב ערוצי. כרטיסי המסך ההי-אנד של ATI כיום מתפקדים כנגן בלו-ריי לכל דבר, גם בפריסה ופיענוח של הוידאו וגם של האודיו)
עם כל הכבוד, מכיוון שבחרת לרכוש ולעבוד עם כרטיס מסך פושט של 450 ש"ח, כנראה אין לך מושג מה ל-BIG BOYS יש להציע. בהמשך אותה רוח טובה, אשמח לארח אותך ולהדריך אותך. זה שבחרת לקרוא לעצמך גורו, דורש ממך להשקיע קצת יותר בציוד אם רק כדי לחוות את התוצאה.
ולגבי ראיות וסוגי פורמטים: כבר הראתי:
Blu-ray/HD DVD Full Rate Audio Support...
לגבי ATI, זה רק עניין של זמן ודרייבר.כרגע מדובר בגרסאות מצומצמות ל-DTS קונקט ו-DD LIVE בלבד....