האם ממיר ה HD של YES מוציא באמת 1080i או בטעות Progressive ?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
jpost פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #1 

כיביתי היום במקרה את פעולת ה Interlace במסך שלי. במקום לראות בנפרד את הקווים הזוגיים והאי זוגיים בתנועה מהירה, כפי שאני רואה במקורות אחרים, ראיתי תנועה חלקה אף יותר.

האם למרות שהממיר מסונכרן על 1080i יכול להיות שהוא מוציא בעצם 1080p וניסיון ה Interlace של המסך רק פוגע באיכות התמונה ?

אם מישהו אחר יכול לנסות לכבות את פעולת ה Interlace במסך או במעבד הוידיאו, ולראות אם גם הוא מקבל תנועה חלקה יותר ממיר ה HD של YES.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78912
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

jpost,

לא. משמעות הדבר שהשידור עקבי בסדר שידור הקוים. כלומר, המקור הוא פרוגרסיבי, הוא מפורק ל-1080i והמסך פשוט מרכיב את זה עם WEAVE.

ממה שראיתי, ערוץ הסרטים משדר קבוע עם 2:2 PULLDOWN.

בערוץ הספורט, לעומת זאת, זה משתנה לפי סוג התוכן. ראיתי תכנים שהם INTERLACED אמיתי (כלומר שני FIELDS לחלוטין). יש VERTICAL UNSHARP FILTER בכדי למנוע ממך בערוץ הספורט מלהבחין בזה (ככל הנראה זה נעשה במקור, כלומר, לא על ידי יס, אלא ברמת הצילום או מוקד השידור באנגליה, לדוגמא).

התשובה הפשוטה היא שמה שאתה צריך זה לשים FILM BIAS במעבד שלך וזה יעבוד טוב יותר...

אגב, זה גם נכון לתכנים בערוצי הסרטים של יס ב-SD...

jpost פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

גם אצלי ערוץ YES HD מזוהה במעבד הוידיאו באופן אוטומטי כ Film 2:2 ומבוצע Pulldown. גם המקרן שלי מזהה את התוכן כ Film כאשר הממיר מחובר ישירות. למרות זאת יש לי הרגשה לא טובה שהזיהוי שגוי.

אני לא מומחה Interlace אבל בעיניים שלי התנועה המהירה חלקה יותר כאשר מפסיקים את ביצוע ה Interlace ואני לא רואה Field נפרדים. ראיתי באתר אנשים נוספים שהתלוננו על בעיות בתנועה מהירה.
עפר אני סומך עליך ואתה הקובע. יכול להיות שאני טועה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78912
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

תשמע.

יש כמה אפשרויות:
1. זיהוי שגוי = הפיכת FIELDS, אם יש לך מקרן FHD (לא ציינת את המודל, כך שאין לי דרך לדעת) אתה תראה את זה מיד. אי אפשר לפספס - זה COMBING מטורף.

2. טיפול בתמונה כ-540P. במקרה כזה, אתה מקבל כפליים רזולוציה TEMPORAL, כלומר התנועה תשתפר על חשבון הרזולוציה (יראו פחות פרטים). זה בעיקר רלוונטי עבור מקרים שהמקור הוא וידאו, והמקרן לא עושה עיבוד מספיק חכם ב-DEINTERLACING שלו.

צריך לדעת מה בדיוק הכוונה בכיבוי ה-DEINTERLACER, כי מקרן הוא תמיד פרוגרסיבי, כך שטכנית הוא תמיד עובד ב-PROGRESSIVE גם כשהמנגנון כבוי כך שצריך להבין מה הוא מתכוון כשהוא אומר שהוא מכבה אותו....

jpost פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

זיהוי שגוי של סדר השדות אני מכיר. זה קורה לי לפעמים בערוץ 1 ב CSI. ע"י תיקון במעבד הוידיאו זה נפתר.

יש לי את ה VW60 של סוני. בתיעוד כתוב:

Off:
Plays a video signal in an interlace format without converting

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”