האם PS3 תומך בפרומט TRUEHD?

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
hsheffer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני חיברתי באמצעות כבל HDMI איכותי PS3 אל RECEIVER ONKYO 805.
כאשר הגדרתי ב-PS3 חיבור HDMI AUDIO BITSTREAM קיבלתי בONKYO שידור של DOLBY DIGITAL. כאשר הגדרתי בPS3 חיבור HDMI AUDIO LINEAR PCM קיבלתי בONKYO שידור של MULITCHANNEL. איך אני צריך להגדיר בPS3 כדי שאקבל שידור של TRUEHD?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #2 

hsheffer כתב:אני חיברתי באמצעות כבל HDMI איכותי PS3 אל RECEIVER ONKYO 805.
כאשר הגדרתי ב-PS3 חיבור HDMI AUDIO BITSTREAM קיבלתי בONKYO שידור של DOLBY DIGITAL. כאשר הגדרתי בPS3 חיבור HDMI AUDIO LINEAR PCM קיבלתי בONKYO שידור של MULITCHANNEL. איך אני צריך להגדיר בPS3 כדי שאקבל שידור של TRUEHD?
...
זה אחד הדברים שהכי הרגיזו אותי ולכן אין לי להגיד לך אלא Join The Club

נאמר על ה PS3 ש:
"זאת מפלצת חומרה שתומכת כמעט בכל דבר כולל ב HDMI 1.3. הרי הם הראשונים שתומכים בכך ולכן ברור שהם תומכים בכל הפורמטים החדשים !!! ברור ?!?!"

אז חשבתי שכולם כותבים על זה אבל בעצם אף פעם לא קראתי שמישהו הצליח בכך
ואמרתי לעצמי שצריך רק לוודא את זה והתחלתי לחפש קצת חומר בנושא ונחש מה אני מוצא:
http://formatwarcentral.com/index.php/2 ... e-hdmi-13/

והנה ה Manual של ה PS3 (ראו תמונה מצורפת):
http://www.playstation.com/manual/pdf/PS3-01-1.0_1.pdf

אין לי מילים

מה אנחנו כאלה מטומטמים ?!

בקיצור ה PS3 לא יודע להעביר As Is שום פורמט חדש:
Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD ,DTS-HD !!!!
הוא כן יודע לפענח פורמט Dolby TrueHD ולשלוח אותו כ LPCM אבל זה הכול !!!

איך יכול להיות שהם מתהדרים בתמיכה ב HDMI 1.3 ?! זה פשוט לא נכון !

Highendman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 415
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

קראתי על זה קצת כי הסוגיה רלוונטית גם לי. הנה מה שאני מצאתי ברשת:

פענוח TrueHD קורה במעבד הפנימי של ה-PS3. להבנתי, זה ממש לא משנה מי מפענח, ה-PS3 או המגבר. זה פורמט loseless ולכן בהכרח גם המגבר וגם ה-PS3 יפענחו את הפורמט הזה בצורה זהה. זה אולי יותר "מגניב" שהמגבר יפענח, אבל זה שקול (שווה) לחלוטין, כפי שאני מבין.

ופענוח DTS-HD אמור להתווסף בעדכון פירמוור בקרוב (לא הצלחתי למצוא תאריך, אבל נראה שבאחד הקרובים).

כל זמן שהמגבר שלך תומך ב 7.1 LPCM מעל HDMI (ואם הוא תומך ב-TueHD ו-DTS-HD אז הוא בהכרח מגבר / פרוססור מהדור החדש ולכן תומך) אז אתה מכוסה.

ממש לא חיוני שה-PS3 יעביר ביט סטרים של התוכן לא מפוענח כדי שהמגבר יפענח, כדי להיות מסוגל להנות מהפורמטים החדשים.

Highendman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 415
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

שני לינקים רלוונטים:
http://www.bigpicturebigsound.com/ps3-n ... 1353.shtml

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=921710

שאומרים מה שכתבתי למעלה: יש לשנות את הסאונד ב-PS3 ל-PCM, ובהנתן שהמגבר שלך תומך - תשמע TrueHD משבעה ערוצים - רק בלי שידלק לך הלוגו של TrueHD על המגבר (כי הפענוח מתבצע ב-PS3 ולא במגבר). לגבי DTSHD - מחכים לעדכון פירמוור בקרוב מאוד.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46430
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #5 

שימו לב כי התמיכה המתוכננת הינה ל DTS-HD High Resolution Audio בלבד ולא ל DTS-HD Master Audio.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #6 

Highendman ו ziv_r,

כמו שכבר רשמתי ה PS3 יודע לפענח רק פורמט Dolby TrueHD ולשלוח אותו כ LPCM אבל וזה עניין יותר מורכב שדיברתי עליו פעם אז אני אחזור על זה בקצרה:
לגבי ה LPCM 7.1 שכולם מדברים ומשבחים אותו כפורמט loseless שלא מאבד מידע ביחס למקור, אז אומנם זה נכון אבל וזה אבל מאוד חשוב, הכול תלוי בגודל וקצב הדגימה של היחידה המשדרת (במקרה שלנו זה ה PS3)

ובמידה וגודל הדגימה וקצב הדגימה שנתמכים הם נמוכים מקידוד המקור אז בהכרח יש איבוד מידע וירידה באיכות גם בשימוש ב LPCM

לדוגמה:
מנסים לנגן סרט בעל קידוד אודיו של Dolby TrueHD בקצב דגימה 96kHz וגודל דגימה של 24bit, עכשיו נניח שהרכיב שמפענח את הקידוד (זה יכול להיות מחשב, רסיבר או PS3) תומך רק בשידור LPCM של קצב 48kHz וגודל דגימה של 16bit.
במקרה זה יהיה איבוד מידע ביחס למקור גם בשידור של LPCM 7.1 !!!
עכשיו לך תבדוק מהם באמת יכולות המקור בשליחת LPCM ?!

עד לא מזמן הייתי די סקפטי לגבי החשיבות של הרכיב שיפענח את הפורמטים החדשים (וגם הישנים) במידה וזה יהיה הנגן או הרסיבר אבל עם הזמן ככל שאני רואה את הדיסאינפורמציה שקיים בשוק העצום הזה כגון PS3 שתומך ב HDMI 1.3, כרטיסי קול ומסך במחשב (שרק על כמות הבאגים וההטעיות שיש בתחום הזה אני יכול מלא מאמר שלם), רסיברים שמלאים בבאגים בכל מה שקשור ל HDMI 1.3, נגנים במחשב שמתהדרים שיש להם תמיכה בפורמטי האודיו החדשים למרות שאין היום שום דרך לבדוק או להשתמש בכך, בלגן שלם שמתרחש בכול מה שקשור ל HDCP ועוד עוד.

בקיצור היום אין לי ספק שעדיף שהפענוח יעשה ברסיבר ולא בשום יחידה אחרת
(עכשיו מה שנשאר זה להביא את הערוץ המקודד לרסיבר :( )

hsheffer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

OK, האם מישהוא יודע מתי PS3 יוכל לקדד DTS-HD? מתי PS3 יוכל להעביר ב-BITSTREAM אודיו של DOLBY TRUHD או DTS_HD?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #8 

אני לא מבין מאיפה החשש הגדול להשתמש ב LPCM. רק לידיעה, Dolby TrueHD & DTS-HD Master Audio הם פורמטים Lossless, בדיוק כמו LPCM. ההבדל בינהם הוא שהראשונים עוברים דחוסים ואילו ה LPCM עובר בצורה פתוחה (לא שזה מציין על יתרון של אחד הפורמטים על משנהו).
עד שהוגדר תקן 1.3, המכשירים חוייבו לפרוס את הקידוד לרמת LPCM לפני השליחה לרכיב המקבל. לכשהוגדר תקן 1.3, זה השאיר את האופציה לנגנים השונים לשלוח את האות הלא פרוס או לתת לרסיבר את האחריות לפענוח. מצד שני, רסיבר אשר מתפאר בתקן 1.3, מוטלת עליו החובה לדעת לפענח את התקנים השונים.

Dolby TrueHD הינו פורמט בקצב דגימה של 96K. אם קיימת טענה כי באיזה שהוא רכיב בשרשרת מתקיים Downscale לקצב אחר (כמו ל 48K), זה מחייב עוד אלקטרוניקה. כל שינוי כזה מהמקור מצריך טיפול נוסף מצד הרכיב המשנה - אז למה לעזאזל בכלל שמהנדסי החברה ישקיעו בזאת? הפתרון הכי קל וזול הינו להשאיר את האות בדיוק כפי שהוא.
בכל מקרה, הרכיב המנגן חייב לשלב מנגנון אופטי על מנת לפענח את כל הביטים השונים מכותר המקור. לאחר שמתבצע הפענוח, לא קיים שום הגיון בביצוע עיבודים כלשהם על האות כאשר התקנים השונים כיום מאפשרים לרכיב לשלוח את הנתונים ישירות הלאה (לרסיבר) ללא שום התערבות.

כדי שפענוח יבוצע בצורה לא נכונה (כפי שנטען כאן), צריך שכל המכשירים בשרשרת (לרוב הנגן + הרסיבר) יתפקדו לא נכון. גם המשדר לא תהיה היכולת לפרוס בקצב הנכון וגם המקבל יודיע שהוא לא מסוגל לקבל את האות הלא פרוס.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #9 

-תבין "האלקטרוניקה" כבר קיימת
קיים רכיב במערכת שמפענח, נניח DTS-HD, מערוץ מקודד לנניח 7.1 LPCM אבל זה לא כל הסיפור כי עכשיו צריך לקחת את ה PCM הלא מקודד ולהכניס אותו לאריזת פרוטוקול HDMI (שאגב ב HDMI 1.3 הדרך "לארוז" LPCM שונה מאשר אריזת אודיו מקודד מהפורמטים החדשים) ,בעולם המחשבים רכיב זה יעשה ע"י הדרייבר של כרטיס ה HDMI,
ולכן מספיק שרכיב זה יודע לטפל בדגימה של עד 16ביט (2 בתים) אז הוא פשוט יחתוך את ה 24 ביט של הדגימה המקורית ל 16 ביט בלי למצמץ (כנ"ל לגבי ה downsampling)

-דבר דומה נעשה כבר היום כמעט בכל כרטיסי הקול שתומכים רק בקצב דגימה של 48kHz ביציאת ה SPDIF (תנסה לנגן קובץ DTS 44.1kHz ותראה מה יקרה או לא יקרה)

-באמת ההיגיון אומר שצריכה להיות תמיכה של פענוח ל LPCM של לפחות עד 96kHz/24bit אבל אני לא ייפול מהכיסא אם לא כך הדבר בהרבה נגנים (אגב מה קורה לדוגמה עם DTS-HD Master Audio שמסוגל להגיע כבר לתדר דגימה של 192kHz)

-רשמת "הפתרון הכי קל וזול הינו להשאיר את האות בדיוק כפי שהוא." אז לפי ההיגיון הזה היה צריך לומר שאין יותר פשוט מאשר להעביר As Is את הערוץ המקודד !!
זה הרי הרבה יותר פשוט מאפשר לפענח אותו ל LPCM

-אני שוב אומר שה LPCM זה פורמט Lossless אבל אבל כדי להסביר את כוונתי אני אסיים בדוגמה:
גם כיווץ ה Zip הוא Lossless אבל אם תכווץ קובץ MP3 לדחיסת Zip התוכן בפנים
ביחס למקור עדיין יהיה lossy !!!

shuka
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77
נתן תודות: 0

שליחה #10 

אז במילים פשוטות יותר לפי מה שהבנתי אסור להסתמך על הPS3 כמקור פענוח של TrueHD או DTS-HD ודולבי HD אלא רק על רסיבר שיודע לפענח אותם?

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #11 

shuka כתב:אז במילים פשוטות יותר לפי מה שהבנתי אסור להסתמך על הPS3 כמקור פענוח של TrueHD או DTS-HD ודולבי HD אלא רק על רסיבר שיודע לפענח אותם?
...
איך הבנת את זה?
ל-PS3 יש יותר עוצמה חישובית מ-10 רסיברים ביחד!
בודואי שצריך להשתמש ב-PS3 כמקור של LPCM..
קודקים הם LOSSLESS בכל מקרה

ובגלל האינטרקטיביות אני מבין שזה גם המסלול המועדף
תקראו פה:
http://www.anthemav.com/NewSitev2.0/Ant ... ns_PDS.pdf
"Sending Dolby TrueHD across HDMI v1.3 causes loss of interactive audio features built into the disc, such as language selection

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #12 

michael123,
זה בדיוק מה שמפריע לי בשוק הזה היום, וזה כל הפרסומים הסובייקטיביים האלו (למרות שפה ושם יש פסקה שדעתי זהה לנכתב שם)
חברה שיש לה מוצר שאין לו תמיכה ב HDMI 1.3 פשוט "מלכלכת" "ומזלזלת" ואומרת בעצם שכל מי שרוכש מוצר עם תמיכה כזאת פשוט פריאייר !
מהצד השני יש מצב הפוך עם מוצרים שדווקא כן תומכים ב HDMI 1.3 ששם דווקא מפחידים אותך ואומרים לך שאם לא תרכוש את הטכנולוגיה החדשה אתה גם פריאייר !

עכשיו אני יודע שתגידו לי שזה עולם השיווק והפרסום וזו הרי זכותם ואני מקבל את זה אבל כל זה בתנאי שלא לא נחצה איזשהו קו אדום שמתחיל ברגע שמנסים להטעות את האנשים במידע שיקרי

סתאם דוגמה קטנה מהקישור למשפט:
Keep in mind that new HDMI versions are about connection, not necessarily features

לענייננו אני עדיין חושב שללא ספק עדיף לתת לרסיבר לעשות את העבודה רק הבעייה שאין דרך לעשות את זה כי אף אחד לא מוכן להעביר לו את המידע (אני מדבר על ה PS3)
העניין הוא שהדבר היחיד שנשאר זה להשתמש ביכולות הפענוח ושליחת ה LPCM של PS3 אבל מה לעשות עם זה שהוא לא יודע לטפל בהם כגון ה Dolby Digital Plus Dolby TrueHD ,DTS-HD ???

בקשר לציטוט שלהם:
"Sending Dolby TrueHD across HDMI v1.3 causes loss of interactive audio features built into the disc, such as language selection

אני מודה ומתוודה שאין לי מושג על מה הם מדברים ואם זה נכון ?!
אותי זה יפתיע אם כן, אבל בעולם הזה לך תדע....

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

osherov כתב:michael123,
זה בדיוק מה שמפריע לי בשוק הזה היום, וזה כל הפרסומים הסובייקטיביים האלו (למרות שפה ושם יש פסקה שדעתי זהה לנכתב שם)
חברה שיש לה מוצר שאין לו תמיכה ב HDMI 1.3 פשוט "מלכלכת" "ומזלזלת" ואומרת בעצם שכל מי שרוכש מוצר עם תמיכה כזאת פשוט פריאייר !
מהצד השני יש מצב הפוך עם מוצרים שדווקא כן תומכים ב HDMI 1.3 ששם דווקא מפחידים אותך ואומרים לך שאם לא תרכוש את הטכנולוגיה החדשה אתה גם פריאייר !

עכשיו אני יודע שתגידו לי שזה עולם השיווק והפרסום וזו הרי זכותם ואני מקבל את זה אבל כל זה בתנאי שלא לא נחצה איזשהו קו אדום שמתחיל ברגע שמנסים להטעות את האנשים במידע שיקרי

סתאם דוגמה קטנה מהקישור למשפט:
Keep in mind that new HDMI versions are about connection, not necessarily features

לענייננו אני עדיין חושב שללא ספק עדיף לתת לרסיבר לעשות את העבודה רק הבעייה שאין דרך לעשות את זה כי אף אחד לא מוכן להעביר לו את המידע (אני מדבר על ה PS3)
העניין הוא שהדבר היחיד שנשאר זה להשתמש ביכולות הפענוח ושליחת ה LPCM של PS3 אבל מה לעשות עם זה שהוא לא יודע לטפל בהם כגון ה Dolby Digital Plus Dolby TrueHD ,DTS-HD ???

בקשר לציטוט שלהם:

אני מודה ומתוודה שאין לי מושג על מה הם מדברים ואם זה נכון ?!
אותי זה יפתיע אם כן, אבל בעולם הזה לך תדע....
...
ההבדל בין HDMI 1.3 ל-1.1 מבחינת אודיו זה רק יכולת להעביר SACD/DSD ו-BITSTEAM.
לא ראיתי שום פרוססור HI-END עם יכולת פענוח של DTS-HD וחבריו..

ולמה לדעתך רסיבר יעשה DECODING של DTS-HD יותר טוב מ-PS3?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #14 

michael123 כתב: ההבדל בין HDMI 1.3 ל-1.1 מבחינת אודיו זה רק יכולת להעביר SACD/DSD ו-BITSTEAM.
...
זה לא מה שהם כתבו בקישור, הם כתבו ש HDMI 1.3 זה בעיקר עניין של חיבורים (מהירות) וכמעט בלי תכונות חדשות.
מה שפשוט לא מדויק
michael123 כתב: לא ראיתי שום פרוססור HI-END עם יכולת פענוח של DTS-HD וחבריו..
...
הרבה רסיברים תומכים בכך, לדוגמה ה Onkyo 605 שהוא ממש לא HI-END יודע לפענח
DTS-HD Master
Audio
michael123 כתב: ולמה לדעתך רסיבר יעשה DECODING של DTS-HD יותר טוב מ-PS3?
...
הרסיבר וה PS3 יפענחו בדיוק באותה הצורה מכיוון שפענוח של פורמט Lossless כגון ה DTS-HD הוא חד חד ערכי כלומר כל מי שמפענח אותו מפענח אותו באותה "איכות"
הבעייה שלי היא שליחת התוכן המפוענח כ LPCM 7.1 דרך הנגן לרסיבר.
שלמרות שהוא Lossless יש סיכוי של איבוד מידע בעקיבות קצב דגימה וגודל דגימה קטנים מהתוכן המקודד (ראה הודעות קודמות שלי בשרשור הזה)

ולכן הכי "בטוח" (כדי לדעת שלא מאבדים שום דבר בדרך) ,במידה וזה אפשרי,
לתת לרסיבר לעשות את העבודה

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #15 

osherov,
רצוי לרשום כי כל הדברים הללו הם לדעתך.
פענוח דיגיטלי על ידי ה Transport עצמו הינו ברוב המקרים (אלא אם כן התרחשה תקלה חמורה בתכנון) שווה ערך לפענוח על ידי הרסיבר עצמו. זה שהתרגלנו בשנים האחרונות כי הרסיבר מציג לנו על התצוגה שלו את הפורמט המנגן - מה טוב. אך צריך להבין כי רוב הנגנים פשוט לא תוכננו מראש להעביר את המידע לרסיבר לפענוח מכיוון שהפורמטים פשוט חדשים והיה רצון לשמור על תאימות אחורה. עם הזמן אנחנו נמצא עוד ועוד נגנים אשר יוכלו להעביר את הפענוח לידי הרסיבר, כמו ה Pioneer BDP-LX70 אשר סקרתי לאחרונה.

שליחת LPCM מה Transport לרסיבר הינה זהה מבחינת איכות אם ה Transport היה שולח את המידע לרסיבר לפענוח. הופעת איזה שהוא לוגו על ה VFD של הרסיבר הינו נחמד, אך ממש לא מבטיח לנו איכות נעלה יותר לעומת האופציה הקודמת.

צריך להבין ש LPCM זוהי לא פשרה, כל רסיבר אשר יקבל את המידע לפענוח בעצמו - יפענח בדיוק אותו דבר. פענוח בצורה שונה על ידי דגימה באיכות נמוכה יותר כפי שהוזכר לא הגיוני שתתקיים על ידי אף יצרן, זה יחייב אותו בעבודה נוספת על מנת לבצע המרות שונות ועבודה קשה הרבה יותר מאשר פשוט להשאיר את הסיגנל כפי שהתקבל.

אני מפנה אותך ל #49 Podcast מאתר AVRANT מבית Audioholics. הדוברים הינם Tom Andry אשר מכהן בתפקיד Associate Editor של אתר Audioholics ו Clint DeBoer אשר הינו Editor-in-Chief של Audioholics.
Podcast מעניין אשר מדבר בדיוק למה הפענוח מתבצע לרוב ב Transport ולמה אנחנו בכלל לא צריכים איזה שהוא אישור על ידי לוגו על ה VFD של הרסיבר.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

ziv_r כתב:osherov,
פענוח דיגיטלי על ידי ה Transport עצמו הינו ברוב המקרים (אלא אם כן התרחשה תקלה חמורה בתכנון) שווה ערך לפענוח על ידי הרסיבר עצמו. זה שהתרגלנו בשנים האחרונות כי הרסיבר מציג לנו על התצוגה שלו את הפורמט המנגן - מה טוב. אך צריך להבין כי רוב הנגנים פשוט לא תוכננו מראש להעביר את המידע לרסיבר לפענוח מכיוון שהפורמטים פשוט חדשים והיה רצון לשמור על תאימות אחורה. עם הזמן אנחנו נמצא עוד ועוד נגנים אשר יוכלו להעביר את הפענוח לידי הרסיבר, כמו ה Pioneer BDP-LX70 אשר סקרתי לאחרונה.

שליחת LPCM מה Transport לרסיבר הינה זהה מבחינת איכות אם ה Transport היה שולח את המידע לרסיבר לפענוח. הופעת איזה שהוא לוגו על ה VFD של הרסיבר הינו נחמד, אך ממש לא מבטיח לנו איכות נעלה יותר לעומת האופציה הקודמת.

צריך להבין ש LPCM זוהי לא פשרה, כל רסיבר אשר יקבל את המידע לפענוח בעצמו - יפענח בדיוק אותו דבר. פענוח בצורה שונה על ידי דגימה באיכות נמוכה יותר כפי שהוזכר לא הגיוני שתתקיים על ידי אף יצרן, זה יחייב אותו בעבודה נוספת על מנת לבצע המרות שונות ועבודה קשה הרבה יותר מאשר פשוט להשאיר את הסיגנל כפי שהתקבל.

אני מפנה אותך ל #49 Podcast מאתר AVRANT מבית Audioholics. הדוברים הינם Tom Andry אשר מכהן בתפקיד Associate Editor של אתר Audioholics ו Clint DeBoer אשר הינו Editor-in-Chief של Audioholics.
Podcast מעניין אשר מדבר בדיוק למה הפענוח מתבצע לרוב ב Transport ולמה אנחנו בכלל לא צריכים איזה שהוא אישור על ידי לוגו על ה VFD של הרסיבר.
...
(Y)

(Y)

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #17 

שוב אתם חוזרים לטענת הבסיס ש LPCM הוא Lossless ולכן הוא טוב
ואני חוזר ומדגיש שדעתי בעניין זה זהה לגמרי
ולכן אני מסכים לכל מילה שנכתבה כאן:
ziv_r כתב: osherov,

צריך להבין ש LPCM זוהי לא פשרה, כל רסיבר אשר יקבל את המידע לפענוח בעצמו - יפענח בדיוק אותו דבר.
...
הדבר היחיד שאני לא בטוח לגביו זה מה שנכתב כאן:
ziv_r כתב: פענוח בצורה שונה על ידי דגימה באיכות נמוכה יותר כפי שהוזכר לא הגיוני שתתקיים על ידי אף יצרן, זה יחייב אותו בעבודה נוספת על מנת לבצע המרות שונות ועבודה קשה הרבה יותר מאשר פשוט להשאיר את הסיגנל כפי שהתקבל.
...
ודעתי השונה היא שיש סיכוי שבחלק מהנגנים כן יכול להתבצע שינוי הדגימה בזמן בניית חבילת ה LPCM והבעייה שלי היא שאין דרך לדעת את זה (אלא אם הרסיבר ירשום משהו בסגנון LPCM 7.1 96kHz/24bit)

את השערתי אני מבסס על כמות הבעיות\פרסומי שווא ,שכן נתקלתי, שקיימות היום בהרבה מאוד מכשירים שמדברים בפרוטוקול HDMI
ת'אמת בכל מכשיר שרכשתי שקשור לעניין מצאתי לפחות באג אחד שקשור לפרוטוקל HDMI:
א. במסך סמסונג M81 (וכנראה גם ה R81 כניסת ה NR)
ב. ברסיבר של אונקיו 605
ג. בכרטיס המסך של ATI דגם 2600XT
ד. בכרטיס מסך OnBoard (יציאת HDMI) של לוח-אם של אסוס
ה. בפרוטוקול HDCP בשימוש של נגן PowerDVD של חברת CyberLink

-אז מה לעשות שאני הפכתי להיות טיפוס קצת סקפטי וקשה לי להשתכנע מדברים שיצרנים מפרסמים

-בנוסף אני מכיר קצת את עולם ה DD וה DTS שעוברים על חיבור SPDIF (שניצן להמיר אותם כשני ערוצי PCM) ולמרות שזה לא זהה לגמרי למתואר כאן קיימת שם בעייה דומה
ziv_r כתב: אני מפנה אותך ל #49 Podcast מאתר AVRANT מבית Audioholics. הדוברים הינם Tom Andry אשר מכהן בתפקיד Associate Editor של אתר Audioholics ו Clint DeBoer אשר הינו Editor-in-Chief של Audioholics.
...
לא מכיר את המאמר אני מבטיח לחפש לקרוא אותו (Y)

-בלי קשר אני כן חושב שבסופו של דבר מטעמי פשטות ועלות, הקידוד כן יעשה ע"י הרסיבר (כמו שזה נעשה היום ב DD וב DTS למרות ששם לא קיימת אלטרנטיבה של LPCM 5.1)

-לסיום למרות שאני מנסה לרשום את זה אז אם במקרה פספסתי או לא הובנתי נכון
אז אני אחזור וידגיש שכל הנכתב הוא על דעתי בלבד !!

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”