שאלה בנוגע לשוליים השחורים בסרטים
נכון ברוב הסרטים במחשב יש את השוליים השחורים, אז שאני צורב לי סרט לDVD אין לי מושג איך אבל אני רואה אותו בDVD שלי ( Grunding GDIVX120 ) במסך מלא בטלוויזיה LCD 42 ללא השוליים השחורים ולא רואים מתוח ולא כלום, עכשיו יש לי סרטי HD במחשב שאני רוצה לראות אותם בLCD אבל אי אפשר לצרוב אותם לDVD כי זה כבר דיסקים Bluray, אז מה שאני רוצה לעשות זה פשוט לחבר את המחשב לטלוויזיה ישירות עם כבל DVI לHDMI אבל ככה המסך LCD יתפקד פשוט כמו המסך של המחשב, עוד לא עשיתי את זה אבל ולפי ההשערה שלי יהיו מן הסתם השוליים השחורים כי אני פשוט יריץ את הסרט בMedia Player, השאלה שלי איך אני יכול לעשות שאני יראה את הסרט במסך מלא כמו שאני צורב אותו לDVD ללא השוליים השחורים
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
אחי, השוליים השחורים נובעים מיחס התמונה.
הסיבה שבסרטים שאתה רואה על מסך מחשב יש שוליים שחורים היא בגלל שיחס המסך שלך, כנראה, 4:3 ויחס הסרט הוא 16:9
וכך גם הטלוויזיה שלך, אני מניח.
אם תחבר את המחשב ישירות לטלוויזיה, בהינתן והמדיה היא 16:9 וכך גם הטלוויזיה, לא יהיו לך שוליים שחורים.
הסיבה שבסרטים שאתה רואה על מסך מחשב יש שוליים שחורים היא בגלל שיחס המסך שלך, כנראה, 4:3 ויחס הסרט הוא 16:9
וכך גם הטלוויזיה שלך, אני מניח.
אם תחבר את המחשב ישירות לטלוויזיה, בהינתן והמדיה היא 16:9 וכך גם הטלוויזיה, לא יהיו לך שוליים שחורים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
בהמשך לנושא הפסים בשחורים
קראתי את המאמר המצורף, אך עדיין לא ברורה לי הנקודה הבאה:
אני מורידה סרטי HD וצופה בהם על מסך רחב - 16:9. (מחשב מחובר לטלביזיה)
למיטב הבנתי רזולוציה של 720P היא 1366/768 שזהו אותו יחס של 16/9 כך שעל פניו נראה כי לא אמורים להיות פסים שחורים.
ובכל זאת הפסים השחורים קיימים.
מישהו יכול להסביר לי כיצד ניתן לשנות זאת?
תודה
אני מורידה סרטי HD וצופה בהם על מסך רחב - 16:9. (מחשב מחובר לטלביזיה)
למיטב הבנתי רזולוציה של 720P היא 1366/768 שזהו אותו יחס של 16/9 כך שעל פניו נראה כי לא אמורים להיות פסים שחורים.
ובכל זאת הפסים השחורים קיימים.
מישהו יכול להסביר לי כיצד ניתן לשנות זאת?
תודה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: