אפשרות הקלטת תכנים סבירה?
-
Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
חיפשתי וקראתי, ואם אני מבין נכון אין שום אפשרות סבירה להקלטת תכנים מהלווין/כבלים כיום?
מזרימי המדיה שמקליטים - יחסית לא זולים ולא בהכרח תומכים בפורמטים מתקדמים (ו/או אין להם מעבד שנחשב חדיש)
יש את יס מקס ושות' - אבל זה כובל אותי אליהם ל-3 שנים.
DVD מקליט - עולה לא מעט ולא הכי ורסטילי.
יש אופציה מועדפת או משהו אחר?
אני רק רוצה להקליט תכני SD מידי פעם לשם צפייה מאוחרת..אולי בכלל קנות כרטיס לכידה ולחבר את הממיר למחשב?
מזרימי המדיה שמקליטים - יחסית לא זולים ולא בהכרח תומכים בפורמטים מתקדמים (ו/או אין להם מעבד שנחשב חדיש)
יש את יס מקס ושות' - אבל זה כובל אותי אליהם ל-3 שנים.
DVD מקליט - עולה לא מעט ולא הכי ורסטילי.
יש אופציה מועדפת או משהו אחר?
אני רק רוצה להקליט תכני SD מידי פעם לשם צפייה מאוחרת..אולי בכלל קנות כרטיס לכידה ולחבר את הממיר למחשב?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46390
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
בדוק את ה ellion HMR-700A. אם תוכל לחכות מעט, תוכל לקרוא ביקורת מקיפה עליו.
-
Trip
- חבר פעיל במיוחד

תודה על ההעזרה של שניכם.
אני מרגיש שאין פה פתרון יעיל של הקלטה + ניגון קבצים חיצוניים + מחיר שפוי.
אני מעוניין למצוא פתרון פשוט שגם ההורים יוכלו לתפעל אותו בקלות. HTPC גם יעלה הרבה יותר מפתרון כמו סטרימר, אם אני מבין נכון. חשבתי גם על מכשירי DVR פשוטים, אבל העלות שלהם (כולל קניית HD IDE) מגיעה למשהו כמו 1100 ש"ח, כשאם אני מוסיף עוד כמה מאות שקלים אני כבר מקבל סטרימר שגם יודע לנגן קבצים חיצוניים.MartinHSabag כתב:HTPC ?...
הוא לא יודע לנגם MKV ו/או H.246, וזה קצת חיסרון.ziv_r כתב:בדוק את ה ellion HMR-700A. אם תוכל לחכות מעט, תוכל לקרוא ביקורת מקיפה עליו....
אני מרגיש שאין פה פתרון יעיל של הקלטה + ניגון קבצים חיצוניים + מחיר שפוי.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

פתרון לצרכים שהצגת בעלות מקסימלית של 1100 ש"ח לא קיימת כיום למיטב הבנתי.
-
Trip
- חבר פעיל במיוחד

ועבור 2000 ש"ח, נניח?ziv_r כתב:פתרון לצרכים שהצגת בעלות מקסימלית של 1100 ש"ח לא קיימת כיום למיטב הבנתי....
אולי בכלל כדאי לוותר על רכישה של ה- DV-400 ולקחת מכשיר שגם ידע לנגן DVD וגם לעשות את הנ"ל? זה גם מרווח את התקציב עוד טיפה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

sufgi123,
רק לא לשכוח לציין כי זה פתרון אשר מחייב כמובן Setp-top box מתאים אשר עולה בהתאם.
רק לא לשכוח לציין כי זה פתרון אשר מחייב כמובן Setp-top box מתאים אשר עולה בהתאם.
Trip כתב:אני רק רוצה להקליט תכני SD מידי פעם לשם צפייה מאוחרת...
עבור פתרון הכי מהיר, גמיש וקל להפעלה על ידי כל שכבות האוכלוסיה ללא תלות בגיל הייתי ממליץ על yes MAX | hot magic. אין פה כבילה ל 3 שנים כי ניתן תמיד לשלם את הקנס ולצאת. העלות של פתרון כזה מאוד נמוכה היום (לאורך 3 שנים אתה תשלם הרבה פחות מ 2K) וזולה בהרבה מ HTPC תואם או איזשהיא קומבינה עם מזרימדיה.Trip כתב:אני מעוניין למצוא פתרון פשוט שגם ההורים יוכלו לתפעל אותו בקלות...
-
Trip
- חבר פעיל במיוחד

ziv_r,
אני מניח שאכן הפתרון יהיה שילוב של כמה מכשירים: יס מקס בשביל ההקלטות, מזרים מדיה בשביל הניגון ואולי גם DVD נפרד.
שאלה טכנית: האם מזרים מדיה יודע לנגן על גבי הרשת גם מכונן במחשב אחר (והאם שומעים את האודיו וגם וידיאו ללא שום כבילה, רק על גבי הרשת?)
מה לגבי PVR, אגב? משום מה לא ראיתי עליהם הרבה דיבורים כאן בפורומים.
אני מניח שאכן הפתרון יהיה שילוב של כמה מכשירים: יס מקס בשביל ההקלטות, מזרים מדיה בשביל הניגון ואולי גם DVD נפרד.
שאלה טכנית: האם מזרים מדיה יודע לנגן על גבי הרשת גם מכונן במחשב אחר (והאם שומעים את האודיו וגם וידיאו ללא שום כבילה, רק על גבי הרשת?)
מה לגבי PVR, אגב? משום מה לא ראיתי עליהם הרבה דיבורים כאן בפורומים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

על נגני TViX ניתן לנגן כותרי DVD ללא בעיה בעזרת מחשב אשר יקושר למזרימדיה.
הנה מדריך בנושא:
http://www.mpcclub.com/modules/Club_Are ... o_TViX.pdf
לגבי PVR, הרוב משתמשים בפתרונות של חברות הכבלים והלווין (בצדק) או בפתרונות מבוססי HTPC.
ההקלטה בנגני PVR (ללא EPG) כל כך דומה לתהליך שעשינו במקליטי VHS בשנות השמונים, שלא פלא שהם הולכים ונמוגים.
הנה מדריך בנושא:
http://www.mpcclub.com/modules/Club_Are ... o_TViX.pdf
לגבי PVR, הרוב משתמשים בפתרונות של חברות הכבלים והלווין (בצדק) או בפתרונות מבוססי HTPC.
ההקלטה בנגני PVR (ללא EPG) כל כך דומה לתהליך שעשינו במקליטי VHS בשנות השמונים, שלא פלא שהם הולכים ונמוגים.
עד לא מזמן הקלטתי תוכניות מהממיר שיש לי ישירות ל HDD שיש במחשב ,sufgi123,
...
כך שההקלטה אמורה להתבצע גם לתוך HDD שיש בסטרימר.
מספיק ממיר עם יציאת רשת כדי לבצע הקלטה לHDD שנמצא ב IP אחר .
מדובר כמובן רק למי שיש צלחת לווין פרטית (לא עובד עם יס)
ממיר כזה עולה החל מ 700 ש"ח (ממיר פשוט עולה כ 400 ש"ח)
כמובן שיש לממיר יכולות נוספות שלא כאן המקום לדבר עליהן.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

sufgi123,
בדיוק הרחבת על מה שאמרתי מוקדם יותר, ה Setp top box עולה יותר, צריך רשת ביתית או כבל רשת ארוך במיוחד על מנת לחבר בין 2 הגורמים, תוכנה מתאימה בצד של המחשב והרבה סבלנות וידע.
בדיוק הרחבת על מה שאמרתי מוקדם יותר, ה Setp top box עולה יותר, צריך רשת ביתית או כבל רשת ארוך במיוחד על מנת לחבר בין 2 הגורמים, תוכנה מתאימה בצד של המחשב והרבה סבלנות וידע.
כמובן שזה יעבוד רק על מזרימדיה עם כניסה מתאימה עבור הקלטה (כמעט ולא קיים כיום) וגם אז, ההקלטה תהיה במהירות 1:1.sufgi123 כתב:כך שההקלטה אמורה להתבצע גם לתוך HDD שיש בסטרימר...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

שוב, צריך מזרימדיה מתאים אשר יכול לשמש ככונן NAS ובעל תמיכה באותו פרוטוקול תקשורת (UPnP, SMB?) כמו ה Set top box. אין הרבה כאלה...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

sufgi123,
החזרה על הדברים שלי נעשתה מכיוון שמשום מה הדברים לא הובנו בפעם הראשונה שנאמרו.
לגבי יכולות ה Popcorn Hour, הכל רשום בביקורת.
החזרה על הדברים שלי נעשתה מכיוון שמשום מה הדברים לא הובנו בפעם הראשונה שנאמרו.
לגבי יכולות ה Popcorn Hour, הכל רשום בביקורת.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

תכני SD בערוצי הלווין השונים (גם ביס בגם דרך צלחת פרטית) לרוב לא עוברים קצב נתונים של 4Mb, לפיכך לא תהיה שום הגבלה מצד ה A-100.