יציאת סנטר/סאב מוציאה ערוץ בודד - מה לעשות?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

לא מזמן שמתי בסלון מדיה סנטר, ומאז יש רק בעיות. אחרי שסוף סוף פתרתי את אחת החמורות שבהן, נשארה לי רק בעיה אחת - הסאונד.

לוח האם שלי הוא זה: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... uctID=2669

הוספתי לו יציאה דיגיטלית. כשאני מחבר אותו בעזרת כבל אופטי לרסיבר, אני מקבל שני ערוצי קול בלבד, לא סראונד. אחרי כמה ניסיונות וקריאה בפורומים הבנתי שזאת די בעיה של כרטיס הקול, למרות שישנן מספר תוכנות שמסוגלות לעקוף את העניין, אבל כל הניסיונות שלי להשתמש בתוכנות אחרות (בעיקר VLC ו PowerDVD) נכשלו, ולכן החלטתי להשתמש בחיבור אנלוגי, כלומר - להוציא שלוש יציאות RCA מכרטיס הקול, שיתחברו לכניסות המפענח החיצוני ברסיבר.
ברמקולים הקדמיים והאחוריים הכל טוב ויפה, אבל בסנטר/סאב (שאותם מחברים לחיבור המיקרופון בתצורה זו) יש בעיה - שניהם יוצאים על ערוץ בודד. כשאני מחבר את כל ה RCA לרסיבר, רק יציאה אחת שלו עובדת, ועליה עוברים האותות של שני הרמקולים. או שהסנטר מוציא גם קולות של סאב, או שהסאב מוציא גם קולות של סנטר, תלוי איך אני מחבר את הכבל.

למה זה קורה? איך אפשר לתקן את הבעיה? אני מניח שפיצול פשוט לא יעזור, כי אז שני הרמקולים ישמיעו את כל האותות, ולא כל אחד מהם ישמיע רק את האותות שלו. אני מאמין שזה גם יכול להיות בעייתי לסנטר, ואולי אפילו להרוס אותו.

אשמח לתשובות, בתקווה כאלה שיאפשרו לי לשמור על החיבור האנאלוגי, מכיוון שככל הנראה אצטרך להשתמש בו בכל מקרה בעתיד - אני מתכוון לקנות PS3 בשלב מסויים, ובשבילו אצטרך כניסה דיגיטלית פנויה, ויש לי רק אחת כזאת ברסיבר בשלב זה.

תודה.

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #2 

הבעיה נפתרה - למרבה המבוכה מסתבר ששקע ה PL לא היה מוחדר עד הסוף.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”