בניית מקדש לאלוהי ה-HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
utsur פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אני שוקל לבנות מחשב HTPC. ניסיתי לקרוא כל מה שיכולתי בנושא, אבל זה לא מספיק ונשארתי עם כמה שאלות.
הקדמה: השימוש העיקרי של הינוקה יהיה לנגן סרטי DIVX ו MPG, אני לא רואה שימוש נראה לעין ב-HDTV (אני עדיין מחכה שטלויזית הטושיבה שלי תסכים ללכת לעולמה, אבל היא מסרבת בתוקף ונראה כי רק פטיש 5 קילו יוכל לעשות את זה ואין לי פטיש 5 קילו) ושמיעת קבצי MP3.
אבל אני עדיין רוצה שזה יהיה עם אופציה לשדרוג בעתיד לנושא ה-HDTV.וגם מידי פעם להקליט אבל לא יותר מידי, יש לי רק ערוצים 1,2ו- 10 כך שזה לא העיקר.

והרי כמה שאלות בנושא:
1. המארז שחשבתי עליו הוא http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=2643 בעל מקדם הדאווין המדהים אבל המחיר המטורף גורם לי לחשוב יותר בכיוון ה- ANTEC NSK2480 380W עם IMON VFD (אני ממש מנסה לעבוד על זה שאני אדם מבוגר ולא צריך יותר דאווין אבל זה לא ממש עובד) והשאלה: עם עדיף ANTEC Fusion SILVER 430W על פני NSK2480 מאחר ובכל מקרה יש לי שלט אוניברסלי הרמוני 720 ואני לא ממש צריך את השלט של ה-IMON והבנתי שב-FUSION כבר קולט IR . השאלה האם ה-FUSION יעבוד לי עם שלט ההרמוני (פעולות עכבר וכו')

2. בתור מעבד חשבתי על ה-Intel DUAL CORE E2180 2GHz 800MHz 1MB BOX (יש לי נסיון טוב עם אינטל ורע עם AMD אז אני מעדיף להשאר באינטל), מאחר ואין לי דרישות מוגזמות של עיבוד, ואם אני ישדרג ל-HDTV חשבתי כבר להוסיף כרטיס מסך עם עיבוד בחומרה של הכרטיס. והשאלה היא איזה לוח אם מומלץ?
הדרישות שלי: כרטיס גרפי מובנה שיספיק לבינתיים(אני אשמח עם הוא יוכל לנגן גם HDTV אבל לא חובה) עם יציאת SVIDEO ,כרטיס קול מובנה וכרטיס רשת אלחוטי וקוי מובנה(אם יש כזה)

3. האם ה-IMEDIAN שבה עם ה-IMON יכול להחליף MEDIA CENTER או שאני ממש לא מבין מה זה IMEDIAN . ואם לא מה עדיך XP MCE או VISTA MCE?(אין סיכוי שאני יתחיל להתעסק עם לינוקס. אני עצלן, עוד באירופה אני הייתי עצלן :D )

4. ושאלת השאלות היא עם אני בכלל צריך HTPC כי אופציה נוספת היא בכלל מזרים Ellion HMR-700A שיכול להקליט. אבל מה שמפחיד אותי ב-ELLION הוא שהוא קופסה סגורה ואני לא יודע אם הוא יכול להפעיל את מגוון הקודקים האפשריים היום או סתם פעולות מיותרות כמו היפוך עברי ושאר ירקות. האם נכון יותר לקנות HTPC שפתוח לשדרוגים?(משהו התלבט בשאלה הזאת לפני שהוא בנה מפלצת HTPC)

5. אחרונה חביבה. יש לי מחשב נייד (לא אריה אבל גם לא עלה נידף) וחשבתי להפוך אותו ל-HTPC בינתיים אבל...הבנתי שאין דרך לכבות אותו דרך שלט חיצוני כמו IMON מאחר והוא מתחבר ל-USB (ואין סיכוי שאני יקום מהספה הנוחה שלי כדי להדליק אותו בדיוק שמצאתי את התנוחה האולטימטיבית) השאלה אם יש דרך לפתור בעיות של עצלן כמוני בכלים טכנולוגיים(ובדקתי כבר, r2d2 כבר תפוס)

זהו פשוט, אני פה רק בשביל שאלה קטנה.

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #2 

לגבי שימוש בלפטופ, זה ממש לא נראה לי רעיון טוב.
לפטופ מתחמם הרבה הרבה (הרבה!) יותר מהר ממחשב שולחני רגיל, והוא גם לא בנוי לפעולה רציפה 24/7.
שימוש ממושך בלפטופ כHTPC יקצר לו את אורך החיים באופן משמעותי, שהוא בהרבה פעמים מלכתחילה לא מאוד ארוך.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

1. שלט הרמוני יעבוד עם כל דבר, אבל הוא לא בנוי להחליף עכבר.

2. האצה בחומרה של פענוח ווידאו זה נחמד אבל עובד רק במגבלות מסויימות (פרופיל קידוד המקור/מערכת הפעלה/נגן/כיתוביות ועיבוד מתקדם). תחקור קצת את הנושא לפני שתעשה החלטה פזיזה. יש פה יופי של שרשור בנושא אבל אני מתעצל לחפש אותו בשבילך.

3. אין סיכוי שיחליף כי זה ממש לא אותו הדבר. עדיף למתחילים להתקין Vista Home Edition Premium ולסגור עניין.

4. הביקורות לא כל כך מחמיאות: http://www.mpcclub.com/banner_log.php?id=5047 אין ניגון H.264 שלא לאדבר על פתיחת MKV, אפשרויות הקלטה מאוד בסיסיות. מצד שני אם אתה הולך לכיוון HTPC צפויים לך ביקורים רבים בפורום זה.

5. לדעתי מחשב נייד מוגבל, איטי ומעצבן מידי בתור HTPC אבל אם זה עובד בשבילך, לך על זה!
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

A_Dotan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

הבירורים שביצעתי לפני שבניתי את ה HTPC שלי, הומלץ לי לא לקנות מארז עם מסך מאחר וזה יכול לגרום לבעיות בהגדרת רזולוצית המסך (הטלוויזיה והמסך במארז)
כמו כן כל פעם שתראה סרט תצטרך לכבות את המסך הקטן
זהו כמובן יתרון בהשמעת מוזיקה - אין צורך להדליק את הטלוויזיה

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2437
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #5 

בנושא תכנון תרמי ואקוסטי אין מה להשוות
antec לוקח בקלילות
לגבי דאווין - תראה אצל המקצוענים
כמה פחות כפתורים ואורות
(תראה ציוד סטריאו איכותי - לפעמים בקושי רואים לחצן הפעלה)
ניסיתי גם מארז עם מסך - לא ממש שימושי
ולא שווה את המחיר
עברתי ל-fusion מעולה אבל כמו שאמר פה מישהו
אם הייתי צריך לקנות היום הייתי לוקח את
nsk רק אם אתה חייב ir מובנה לך על fusion v2
שתומך בשלט ms ונתמך native במדיה סנטר
ובכל מקרה imon לא פייבוריט בתוכנות המובילות

utsur פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

Catskinner כתב:1. שלט הרמוני יעבוד עם כל דבר, אבל הוא לא בנוי להחליף עכבר.

2. האצה בחומרה של פענוח ווידאו זה נחמד אבל עובד רק במגבלות מסויימות (פרופיל קידוד המקור/מערכת הפעלה/נגן/כיתוביות ועיבוד מתקדם). תחקור קצת את הנושא לפני שתעשה החלטה פזיזה. יש פה יופי של שרשור בנושא אבל אני מתעצל לחפש אותו בשבילך.

3. אין סיכוי שיחליף כי זה ממש לא אותו הדבר. עדיף למתחילים להתקין Vista Home Edition Premium ולסגור עניין.

4. הביקורות לא כל כך מחמיאות: http://www.mpcclub.com/banner_log.php?id=5047 אין ניגון H.264 שלא לאדבר על פתיחת MKV, אפשרויות הקלטה מאוד בסיסיות. מצד שני אם אתה הולך לכיוון HTPC צפויים לך ביקורים רבים בפורום זה.

5. לדעתי מחשב נייד מוגבל, איטי ומעצבן מידי בתור HTPC אבל אם זה עובד בשבילך, לך על זה!
...
לגבי סעיף 2
קראתי בפורום ולא מצאתי משהוא נגד שימוש במעבד DUAL CORE E2 של אינטל עם כרטיס מסך טוב. למען האמת בשירשור לגבי ניסוי של הקרנת קובץ HD רוב המשמשים הודיעו על קפיצות ודווקא זה עם מעבד E2 DUAL CORE אבל עם כרטיס מסך טוב הודיע שאצלו הכל רץ תקין.

חוץ מזה יש למשהו המלצה לגבי לוח אם טוב שמתאים לאינטל?

utsur פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

ra כתב:בנושא תכנון תרמי ואקוסטי אין מה להשוות
antec לוקח בקלילות
לגבי דאווין - תראה אצל המקצוענים
כמה פחות כפתורים ואורות
(תראה ציוד סטריאו איכותי - לפעמים בקושי רואים לחצן הפעלה)
ניסיתי גם מארז עם מסך - לא ממש שימושי
ולא שווה את המחיר
...
לגבי המקצוענים אני לא מסכים מסיבה פשוטה שבציוד סטריאו הסיבה העיקרית לאי שימוש במסכים היא שמדובר במידע אנלוגי והחשש לעוות אותו. במחשב המידע דיגיטלי וכמעט לא ניתן לשינוי בהשראה של מסך.
אני מבין שזה לא הכי שימושי ושזה צעצוע זה ברור לי בגלל זה לא נראה לי שאני אקנה אותו בסוף. אגב מה לגבי מארזים של AMEX?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”