יש לי כרטיס של קריאייטיב דגם AUDIGY2.
בהגדרות שלו אני יכול לבחור בין 44.1, 48 ו96 KHZ.
מזה בעצם KHZ ואיך הוא משפיע על איכות השמע אם בכלל?
ומה מומלץ להגדיר?
כרגע אני על 44.1, כשאני משנה ל48 לא קורה כלום, אך כשאני משנה ל96 רשום ברסיבר PCM 96...אני מחובר בחיבור COAX.
KHZ זה קילו הרץ, כלומר אלפי פעמים בשניה.
מה שהכרטיס עושה זה העלאת תדר הדגימה, מהמקור (אם זה CD אז במקור הוא 44.1KHZ) לתדר הדגימה שביקשת, כלומר upscaling של הצליל, בדיוק כמו upscaling של תמונה.
-במקרה שתארת אל תבנה על איכות סאונד טובה יותר כי מה שבעיקר מעניין זה קצב וגודל הדגימה של המקור
ולכן במקרה אצלך לא תרגיש ירידה או שיפור באיכות
-המקרה ההפוך הוא הבעייתי כלומר נניח שהגדרת שידור ב 44.1kHz וההקלטה במקור הייתה 96kHz אז בהכרח תהיה ירידה באיכות
כי יתבצע downsampling
אגב מקרה אחר שהוא הרבה יותר מורכב וכואב יכול להתרחש בניגון של תכני אודיו רב ערוצי מקודדים (כגון AC3/DD ו DTS) דרך שימוש בחיבור ה SPDIF של כרטיס הקול.
במקרה זה קיים סיכוי שכרטיס הקול מאפשר עבודה רק בקצב דגימה אחד (בדרכ"כ זה 48kHz) ואז במידה והתוכן מקודד לקצב דגימה אחר (נניח 44.1kHz) או שלא ישלח דבר מכרטיס הקול או שמישהו יבצע קידוד מחדש לערוץ האודיו המקודד (בדר"כ זה יהיה ל PCM סטראו) ופה יש ירידה משמעותית באיכות
אני משנה את זה בCREATIVE AUDIO CONSOLE...שם יש עוד כל מיני הגדרות כמו אם להשתמש בDECODER של הכרטיס או להשתמש בSPDIF...
בעקרון זה היה על 48 כל הזמן, אני לא ממש שם לב אם יש שינוי בין 48 ל96...בכל מקרה כשמתנגן סטרים של DD/DTS אז אני חושב שהוא חוזר אוטומטית ל48.