צפיה בקבצי AVI ב media player 11 תחת vista

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
emaayan1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

רכשתי השבוע מדיה סנטר עם מערכת הפעלה ויסטה. הופתעתי שהמדיה פלייר 11 בויסטה לא מצליחה להציג לי את הסרטים והסדרות עם קבצי avi שאני רואה במחשב הותיק (לרבות עם תרגומים srt) עם ה XP.
1. אודה על המלצה על קודקים מתאימים למדיה פלייר תחת ויסטה הום פרימיום (32 ביט).
2. האם דרך המדיה פלייר ניתן לראות סדרות או סרטים של HD (קבצי mkv וכד')? האם צריכים גם כאן קודקים מתאימים במיוחד לנ"ל? האם בכלל מומלצת תוכנה אחרת לצפיה לרבות תרגומים?

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

תתקין בתור התחלה ffdshow + matroska splitter ואני חושב שזה יסגור לך את רוב הפינות. לאחר מכן תתחיל ליטושים לשיפור בביצועים
Microsoft Regional Director- Windows Media Center

הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

AVI ממש כמו MKV הוא לא פורמט קידוד אלא פורמט אריזה. רובנו לא שמים לזה לב כי מיקרוסופט בנתה מפצל AVI ישר לתוך מערכת ההפעלה. אבל מיקרוסופט לא דאגה, ובצדק, להוסיף את כל המפענחים לכל הפורמטים האפשריים שאפשר לארוז ב AVI.

הניחוש שלי הוא שקובץ ה AVI שלך מכיל ווידאו שקודד עם XVID/DIVX ופס קול דו ערוצי בפורמט mp3. בשביל זה אתה צריך מפענח ל mpeg4 ASP (יש מפענח ל mp3 שכב בנוי ב media player). ההמלצה שלי היא להוריד ולהתקין את ffdshow tryout האחרון ו Haali media splitter ושניהם ביחד יתנו לך פיתרון לפענוח (כמעט) כל פורמטי האודיו ווידאו שאתה עשוי להיתקל בהם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Kotlicki
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #4 

שתי הערות:

1. תתקין גם VobSub אם יש לך קבצי Subtitles ותוודא שמכוון ל- Always Load כדי שיפעל בתוך VMC.

2. הפתרון ישים רק למחשב עצמו. אם יש לך כוונות להוסיף Extender, תצטרך להמיר את כל הקבצים ל- WMV.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

ffdshow מספק את אותו הפתרון כמו vobsub לכתוביות. שניהם מתבססים על אותו קוד - רק שהפתוח של vobsub הופסק לפני שנתיים.

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3873
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #6 

ולהתקין את ffdshow tryout האחרון ו Haali media splitter ושניהם ביחד יתנו לך פיתרון לפענוח (כמעט) כל פורמטי האודיו ווידאו
...
במה\ באיזה סוגי קבצים Haali media splitter יכול להשלים את FFDSHOW ?
And the meek shall inherit the earth
...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

Haali Media Splitter יודע לפתוח אריזות של MKV ו TS ולהפנת את מרכיבי הווידאו והאודיו למפענחים המתאימים.

ffdshow הוא מפענח אודיו ווידאו רב תכליתי שמסוגל לטפל בכל פורמטי הווידאו הנפוצים. החל מ mpeg-2, WMV וגם ב H.264. הוא מהווה נקודת התחלה מצויינת לכל מי שרוצה להתנסות במולטימדיה על המחשב ללא חשש של התקנת תוכנות שהסרתם לאחר מכן היא כמו קריעת ים סוף.

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3873
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #8 

גם CCCP יוכל לעשות את העבודה? (ללא FFDSHOW )
And the meek shall inherit the earth
...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

ומה אתה חושב שיש ב CCCP? שני ניחושים והניחוש שאומר שאין שם ffdshow+haali הוא הניחוש הלא נכון.

emaayan1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0

שליחה #10 

ראשית תודה על העצות ואכן עם התקנת חבילת המקודדים k-lite 3.8.0 הבעיה של הצפיה בקבצים נפתרה לרבות ענין התרגום.
בעיה אחרת שקיימת עכשיו היא שהתמונה נראית צרה וארוכה כאילו נמתחה לצדדים והדמויות מתעוותות גם הן לצדדים. על מנת לפתור את הבעיה אני לוחץ על zoom בשלט של ה panasonic pw8 "42. אני צריך לציין שהמדיה סנטר מחוברת למסך עם כבל RGB (עם מתאם ליציאת DVI של כרטיס המסך ATI3850). סרטים/סדרות אלו נראו מצויין ב DVD בחיבור קומפוננט למסך.
האם הבעיה בחיבור RGB שאינו תואם הרזולוציה שלו למסך זה? האם להחליף חיבור לקומפוננט (תוך שימוש במתאם מתאים לDVI)?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”