החזר מטורף מהתקרה - אפשרויות טיפול ?
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
היי,
יש לי מקרן Optoma HD81, מקרן DLP ברזולוצית 1080p.
אני מקרין על מסך 106" אלכסון עם 60 ס"מ מסגרת עליונה (בצדדים ולמטה סטנדרטית), בחדר חשוך עם תקרה לבנה, ובכל זאת אני מקבל החזר אור פשוט מטורף מהתקרה.
מדובר במצב שמאד קשה לחיות איתו, כי זה פשוט מאיר את החדר וכמובן דופק דראסטית את הקונטראסט on/off.
כיצד ניתן לטפל בתופעה ללא צביעת התקרה ?
האם פילטר ND יוכל לעזור (המקרן הוא 1400 ANSI Lumens עפ"י היצרן, ואכן נראה שהתמונה יותר מדי בהירה) ?
תודה מראש.
יש לי מקרן Optoma HD81, מקרן DLP ברזולוצית 1080p.
אני מקרין על מסך 106" אלכסון עם 60 ס"מ מסגרת עליונה (בצדדים ולמטה סטנדרטית), בחדר חשוך עם תקרה לבנה, ובכל זאת אני מקבל החזר אור פשוט מטורף מהתקרה.
מדובר במצב שמאד קשה לחיות איתו, כי זה פשוט מאיר את החדר וכמובן דופק דראסטית את הקונטראסט on/off.
כיצד ניתן לטפל בתופעה ללא צביעת התקרה ?
האם פילטר ND יוכל לעזור (המקרן הוא 1400 ANSI Lumens עפ"י היצרן, ואכן נראה שהתמונה יותר מדי בהירה) ?
תודה מראש.
נערך לאחרונה על ידי MarioMan ב 15/03/2008 12:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מסכים.או שמשתוללים עם פתרון דרסטי או שחיים עם זה....
אני למשל, לפני כל שימוש במקרן, מבלה 15 דקות בפריסת בדים שחורים בכל חדר ההקרנה (פרט לשטיח הרצפה, שהוא כחול כהה), ולאחר סיום השימוש מבלה 10 דקות בקיפול הבדים ואיחסונם.
שתי האלטרנטיבות האחרות, קרי - צפייה בחדר לבן, או לחלופין השחרה קבועה של החדר - אינן באות בחשבון.
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

איזה מקרן בסוף קנית ?
ונשמע סיבוך רציני לפרוס בדים בחדר. עוד חודשיים כנראה המערכת תקבל את המקום הראוי לה בסלון (כרגע היא בפינה בסידור לא הכי אופטימלי) ואז אני אבדוק את האופציה של הוילון.
מה שבטוח, המקרן הבא שלי יהיה מקרן שאפשר יהיה להשתמש בו יחד עם מסך High Power, או שיהיה בחדר יעודי.
ונשמע סיבוך רציני לפרוס בדים בחדר. עוד חודשיים כנראה המערכת תקבל את המקום הראוי לה בסלון (כרגע היא בפינה בסידור לא הכי אופטימלי) ואז אני אבדוק את האופציה של הוילון.
מה שבטוח, המקרן הבא שלי יהיה מקרן שאפשר יהיה להשתמש בו יחד עם מסך High Power, או שיהיה בחדר יעודי.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
ax200.איזה מקרן בסוף קנית ?...
ונשמע סיבוך רציני לפרוס בדים בחדר....
זה לא נעים, אבל שווה את זה.
גם אם היה לי מסך High Power, עדיין הייתי פורס את הבדים. לפחות עבורי, אין כמו הקרנה בחדר שחור.מה שבטוח, המקרן הבא שלי יהיה מקרן שאפשר יהיה להשתמש בו יחד עם מסך High Power, או שיהיה בחדר יעודי....
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
noam23
אני מבין שרכשת את המקרן של פנסוניק עם תאורה חזקה (2000).
בגלל שאין לי רצון להתעסק עם יבוא אישי ויורוקום לא מציעה מקרן זה למכירה למיטב ידיעתי(גם אם תציע המחיר לא יהיה נמוך מ-12,000 ש"ח שזה מעל התקציב שלי) התכווננתי למקרן ה-HC1100.
האם עצמת תאורה חזקה לא אמורה לחפות על חדר שהוא לא מושלם להקרנה (קצת מואר, קירות לבנים)?
אם אני מתכוון לרכוש מקרן בעצמת הערה נמוכה יותר ואין בכוונתי לכסות את הקירות/תקרה בווילונות כהים לא אוכל להינות מהצפייה?
אני מבין שרכשת את המקרן של פנסוניק עם תאורה חזקה (2000).
בגלל שאין לי רצון להתעסק עם יבוא אישי ויורוקום לא מציעה מקרן זה למכירה למיטב ידיעתי(גם אם תציע המחיר לא יהיה נמוך מ-12,000 ש"ח שזה מעל התקציב שלי) התכווננתי למקרן ה-HC1100.
האם עצמת תאורה חזקה לא אמורה לחפות על חדר שהוא לא מושלם להקרנה (קצת מואר, קירות לבנים)?
אם אני מתכוון לרכוש מקרן בעצמת הערה נמוכה יותר ואין בכוונתי לכסות את הקירות/תקרה בווילונות כהים לא אוכל להינות מהצפייה?
זה לא העניין של לא להנות, אתה תהנה עם ה HC1100 הרבה יותר מאשר עם טלויזיה. העניין הוא שלצפות במקרן בחדר שחור זו פשוט חוויה טובה בהרבה מאשר בחדר לבן, זה הכל.האם עצמת תאורה חזקה לא אמורה לחפות על חדר שהוא לא מושלם להקרנה (קצת מואר, קירות לבנים)?
אם אני מתכוון לרכוש מקרן בעצמת הערה נמוכה יותר ואין בכוונתי לכסות את הקירות/תקרה בווילונות כהים לא אוכל להינות מהצפייה?...
הייתי מדרג את זה כך (בסולם של 1-10):
לראות סרט בטלויזיה - 3
לראות סרט עם מקרן בחדר לבן - 6
לראות סרט עם מקרן בחדר שחור - 10
גם לדעתי, נועם, you went overboard
לפי המספרים שלך, חווית הצפייה במקרן בחדר לבן קרובה יותר לטלויזיה מאשר למקרן בתנאים אידיאליים.
משתמע מכך שאתה רואה בקונטרסט כמעט את חזות הכל.
לא חושב שאגזים אם אומר שכמעט כל אדם אחר שתשאל, יגדיר את ההבדל המהותי בין טלויזיה למקרן בגודל התמונה. בזה הקרבה הגדולה לחוויה הקולנועית. אנשים הרי נהנים ממקרן גם כשהוא מקרן פרזנטציות וגם עם מעט אור סביבתי. מה שהם רואים רחוק מאוד ממה שאתה רואה, אבל את הקפיצה הגדולה הם חוו, אפילו אם איכות התמונה ירדה יחסית לטלויזיה.
כל הכבוד לך על המאמץ שאתה עושה כדי לשפר את החוויה, אך אין לך צורך במספרים הללו בשביל להצדיק אותה, ההנאה שלך זה מספיק
לפי המספרים שלך, חווית הצפייה במקרן בחדר לבן קרובה יותר לטלויזיה מאשר למקרן בתנאים אידיאליים.
משתמע מכך שאתה רואה בקונטרסט כמעט את חזות הכל.
לא חושב שאגזים אם אומר שכמעט כל אדם אחר שתשאל, יגדיר את ההבדל המהותי בין טלויזיה למקרן בגודל התמונה. בזה הקרבה הגדולה לחוויה הקולנועית. אנשים הרי נהנים ממקרן גם כשהוא מקרן פרזנטציות וגם עם מעט אור סביבתי. מה שהם רואים רחוק מאוד ממה שאתה רואה, אבל את הקפיצה הגדולה הם חוו, אפילו אם איכות התמונה ירדה יחסית לטלויזיה.
כל הכבוד לך על המאמץ שאתה עושה כדי לשפר את החוויה, אך אין לך צורך במספרים הללו בשביל להצדיק אותה, ההנאה שלך זה מספיק
משה
אני גם הייתי אומר שמקרן לעומת טלויזיה זה הבדל ענק. ההבדל בין חדר לבן/סלון לחדר שחור היא כמו עם הדובדבן על הקצפת.
במיוחד במקרנים של היום שבאים עם צמצם אוטומטי (מאד לא לטעמי) הרי בסצינות הכהות רמת האור שמגיעה למסך היא קטנה וגם ההחזר מהתקרה הוא קטן.
הבעייה באה הרבה יותר לביטוי דוקא במקרנים ללא צמצם כאשר שם בפריים שחציו מואר חזק וחצי כהה ששם יש החזר גבוה מהתקרה שגורם לחצי הכהה לאבד פרטים.
במיוחד במקרנים של היום שבאים עם צמצם אוטומטי (מאד לא לטעמי) הרי בסצינות הכהות רמת האור שמגיעה למסך היא קטנה וגם ההחזר מהתקרה הוא קטן.
הבעייה באה הרבה יותר לביטוי דוקא במקרנים ללא צמצם כאשר שם בפריים שחציו מואר חזק וחצי כהה ששם יש החזר גבוה מהתקרה שגורם לחצי הכהה לאבד פרטים.
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

זה המצב אצלי (אני משתמש בצמצם הסטאטי ולא הדינאמי) למרות שיכול להיות שהתופעה הזו ספציפית נוגעת מגאמה לקויה ולאו דווקא מההחזר.י-א כתב: הבעייה באה הרבה יותר לביטוי דוקא במקרנים ללא צמצם כאשר שם בפריים שחציו מואר חזק וחצי כהה ששם יש החזר גבוה מהתקרה שגורם לחצי הכהה לאבד פרטים....
- idan309
-
- חבר מביא חבר

תודה לכל המגיבים.
מעולם לא היה ברשותי מקרן והאמת גם הטלויזיה שלי היא HD Competible.
המחשבה היתה להחליף לפלזמה 50" אבל במרחק שאני יושב (כ-3.5 מ') היחידה שהיתה אפשרית היא בתכני SD היתה ה-508XD שלא עומדת בתקציב שלי.
אני לא מצפה לראות ברמה קולנועית אבל מצפה לראות בעיקר תכני HD ו-DVD בצורה נאותה (אשמח אם גם כדורגל בערוץ 10 אוכל לצפות באיכות סבירה, מערוצי הספורט פרט כמובן ל-5HD אין לי אין שום ציפייה ואני אמשיך לראות דרך הפלזמה).
שמחתי לקבל את תגובתכם שממנה אני מבין שבדירוג של נועם צריך לשנות את הציון למקרן בחדר עם קירות לבנים ולא חשוך לגמריי לציון 8.
היום אני הולך לראות את ה-HC1100 בסלון מואר, וללא מסך ובחיבור לממיר רגיל של HOT. אם אני אראה תמונה סבירה בתנאים האלה אני מאמין שבתכנים שלי אני אראה טוב.
מעולם לא היה ברשותי מקרן והאמת גם הטלויזיה שלי היא HD Competible.
המחשבה היתה להחליף לפלזמה 50" אבל במרחק שאני יושב (כ-3.5 מ') היחידה שהיתה אפשרית היא בתכני SD היתה ה-508XD שלא עומדת בתקציב שלי.
אני לא מצפה לראות ברמה קולנועית אבל מצפה לראות בעיקר תכני HD ו-DVD בצורה נאותה (אשמח אם גם כדורגל בערוץ 10 אוכל לצפות באיכות סבירה, מערוצי הספורט פרט כמובן ל-5HD אין לי אין שום ציפייה ואני אמשיך לראות דרך הפלזמה).
שמחתי לקבל את תגובתכם שממנה אני מבין שבדירוג של נועם צריך לשנות את הציון למקרן בחדר עם קירות לבנים ולא חשוך לגמריי לציון 8.
היום אני הולך לראות את ה-HC1100 בסלון מואר, וללא מסך ובחיבור לממיר רגיל של HOT. אם אני אראה תמונה סבירה בתנאים האלה אני מאמין שבתכנים שלי אני אראה טוב.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

למיטב הבנתי גם ה- HC1100 הוא DLP.
כמו כן הבנתי שמחירו הוא כ-8,000 ש"ח הכולל 3 שנות אחריות שהוא מחיר שאני יכול לעמוד בו.
כמו כן בקניית מקרן משומש אני צריך לרכוש מסך חדש בנפרד והתקנה של כל הדברים יחד.
בגדול אני מתכוון לרכוש יחד עם המקרן מסך חשמלי (4:3 כי הוא משום מה יותר זול) + התקנה + כבילה במחיר כולל של כ-12,500 ש"ח ולא נראה לי שאוכל לסגור עסקה דומה למקרן משומש ב- 50% פחות כלומר בעצם לרכוש את המקרן המשומש בכ-2,000 ש"ח.
כמו כן הבנתי שמחירו הוא כ-8,000 ש"ח הכולל 3 שנות אחריות שהוא מחיר שאני יכול לעמוד בו.
כמו כן בקניית מקרן משומש אני צריך לרכוש מסך חדש בנפרד והתקנה של כל הדברים יחד.
בגדול אני מתכוון לרכוש יחד עם המקרן מסך חשמלי (4:3 כי הוא משום מה יותר זול) + התקנה + כבילה במחיר כולל של כ-12,500 ש"ח ולא נראה לי שאוכל לסגור עסקה דומה למקרן משומש ב- 50% פחות כלומר בעצם לרכוש את המקרן המשומש בכ-2,000 ש"ח.
לא מדויק. תסתכל על המספרים שלי מבחינה יחסית/אחוזית, לא מבחינה אבסולוטית, ותראה שהכוונה שלי הייתה להגיד שחדר שחור מוסיף המון, אך לא כמו ההבדל בין מעבר מטלוויזיה למקרן בחדר לבן.לפי המספרים שלך, חווית הצפייה במקרן בחדר לבן קרובה יותר לטלויזיה מאשר למקרן בתנאים אידיאליים....
זה לא ממש העניין של ה- ANSI CR (למרות שגם הוא חשוב), זה הרבה יותר העניין שכאשר אתה צופה בחדר לבן, אתה מודע לחדר (לארון, מזנון, כסא, תמונות, קירות לבנים תוחמים...), ולכן כל מה שאתה רואה על המסך, תמיד נמצא בפרופורציה מול עצמים רגילים מהסלון שלך.משתמע מכך שאתה רואה בקונטרסט כמעט את חזות הכל....
כאשר צפיתי בפעם הראשונה בחדר שלי במצב שחור לחלוטין, היה לי ברור שזו החוויה שאני רוצה להשיג בכל פעם שאני מדליק את המקרן, ולא מוכן להתפשר על שום דבר פחות מכך. פעם ראשונה הרגשתי כאילו אני באמת בקולנוע. התמונה נתפשת פתאום כהרבה יותר גדולה (כי אין למה להשוות) ועצם העובדה ששום עצם מהעולם האמיתי לא בטווח הראייה, פשוט שואבת לתוך הסרט בצורה שלא ניתן להשיג בחדר לבן.
תאמינו לי שהשקעה של חצי שעה עבור כל סרט בתליית בדים והורדתם, אינה תענוג, בלשון המעטה. אני עושה את זה מכיוון שאני מרגיש שההבדל שווה את זה.
נערך לאחרונה על ידי noam23 ב 16/03/2008 20:13, נערך 2 פעמים בסך הכל.
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

טוב, אם כבר אני מביא את הכסא כל פעם לתלות את המנורה על הוו, אז אסדר כבר איזה משהו עם הבדים (למזלי יש לי 3 קירות לטפל בהם, מכוון שקיר אחד תפוס ע"י תריסים חשמליים בצבע אפור כהה), או לפחות מיסוך עליון.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.