תקליטים תוצרת הארץ , עד כמה נוראה הגזירה ? :)
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
איסטרוניקס .....? אינטל ....? מדפיסים....................................?
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
- MASTERMIX
- חבר ותיק

udii לדעתי הליקון נחשבים לטוב +
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
shineon כתב:
איסטרוניקס היתה ועדיין נציגה של מספר חברות גדול העוסקות בעיקר באלקטרוניקה ובעברה היא יצגה גם את חברת RCA המפורסמת שגם יצרה תקליטים. לאיסטרוניקס היה הזיכיון להדפיס כותרים של RCA. הם גם הדפיסו כותרים של חברות נוספות שכרגע אינני זוכר את שמן.באותו העניין - מישהו כאן יודע אם איסטרוניקס היבואנים של אינטל הדפיסו תקליטים בעבר? נתקלתי בתקליט של david bowie מתוצרת איסטרוניקס ותהיתי אם מדובר באותה החברה....
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
תאמת שתקליטים משנות ה70 שיוצרו בארץ ממש איכותיים 140 גרם ונשמעים טוב מאוד....
יש לי איזה MOODY BLUES ישן נשמע ממש טוב ואפילו WISH YOU HERE תוצרת הארץ ונשמע מדהים.
לא יודע מתי התחילו לזרוק על ההדפסות אבל בערך כל תקליט תוצרת הארץ משנות שמונים והלאה
נשמע זוועה....

יש לי איזה MOODY BLUES ישן נשמע ממש טוב ואפילו WISH YOU HERE תוצרת הארץ ונשמע מדהים.
לא יודע מתי התחילו לזרוק על ההדפסות אבל בערך כל תקליט תוצרת הארץ משנות שמונים והלאה
נשמע זוועה....
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים
- chalmh
- חבר מביא חבר

מבלי להיכנס לשמות של חברות תקליטים מהארץ, באופן כללי המחשבה הראשונה שלהם היתה קודם כל לעשות כסף ולחסוך באיכות (בלשון המעטה). ולראיה טיב העטיפות שעם הזמן הפכו לבריסטול פשוט, שקית הניילון המצ'וקמת שהתקליט מונח בתוכה וכלה באיכות ההדפסה. גם באיכות הדפסות הדיסקים אני נתקל לא אחת בהקלטות עלובות. לדוגמה: לא סיננו מתוכם את ה-HUM של 50 הרץ (ויש לי הוכחות !!!) או קפיצות קטנות.
לצערי הרבה מהתקליטים שיש לי הם תוצרת הארץ וקניתי אותם חדשים (בזמנו). הם לא היו ממש נקיים מפגמים ונשמעו תמיד "משומשים משהו". הגיע אלי גם תקליט עם בועת אויר בויניל שבמשך הזמן "התפוצצה" ונוצר שם "מכתש" קטן.
אני חושב שאם ישנם בפורום טכנאי קול שעבדו בחברות התקליטים בזמנו, יוכלו להעיד טוב יותר על הפשרות באיכות ביחס לעלות המינימלית שהחברות שאפו אליה. החברות הללו כיוונו בזמנו בעיקר לקהל יעד שלא מבין באיכות שמע ושאינו אנין האזנה. לקהל עם מערכות שמע פשוטות ובעלי מחרשות שאתם לא ניתן להבחין בהבדלי האיכות.
לא כן התקליטים שיש לי והודפסו בחו"ל. הם בדרך כלל איכותיים יותר באיזון הצליל ובתחום הדינמי. אני מגדיר את זה "צליל עם בשר" לעומת "עור ועצמות" בתקליטים תוצרת הארץ.
לצערי הרבה מהתקליטים שיש לי הם תוצרת הארץ וקניתי אותם חדשים (בזמנו). הם לא היו ממש נקיים מפגמים ונשמעו תמיד "משומשים משהו". הגיע אלי גם תקליט עם בועת אויר בויניל שבמשך הזמן "התפוצצה" ונוצר שם "מכתש" קטן.
אני חושב שאם ישנם בפורום טכנאי קול שעבדו בחברות התקליטים בזמנו, יוכלו להעיד טוב יותר על הפשרות באיכות ביחס לעלות המינימלית שהחברות שאפו אליה. החברות הללו כיוונו בזמנו בעיקר לקהל יעד שלא מבין באיכות שמע ושאינו אנין האזנה. לקהל עם מערכות שמע פשוטות ובעלי מחרשות שאתם לא ניתן להבחין בהבדלי האיכות.
לא כן התקליטים שיש לי והודפסו בחו"ל. הם בדרך כלל איכותיים יותר באיזון הצליל ובתחום הדינמי. אני מגדיר את זה "צליל עם בשר" לעומת "עור ועצמות" בתקליטים תוצרת הארץ.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- MASTERMIX
- חבר ותיק

מסכים איתך כמעט בכל מילה למעט כמה הדפסות כמו של ריטה - האלבום עם אהובת הספן ונגיד ירדנה ארזי - ארץ אהובה ואפילו דויד ברוזה - האישה שאיתי וגם אריאל זילבר - בחברה להגנת הטבע שהוקלטו בארץ יצאו דיי טובים אז כנראה שהישראלי היה שולט בתחום ההדפסה המובחרת אבל זה המועט הזורם בנהר שוטף וגדול....chalmh כתב:אני מגדיר את זה "צליל עם בשר" לעומת "עור ועצמות" בתקליטים תוצרת הארץ....
בעיניי זה פשוט פיספוס דוגמא לכך היא נגיד של CBS
לגבי CBS בארץ ההדפסות היו מתחת לכל ביקורת ממש היו גרועים נחרט בזכרוני עוד מאז את "הבוז" והזילזול שלהם למכונות ההדפסה של הוונילים שלהם וציוד נוסף שהיה שם בחוץ...
אם אני לא טועה בשם החברה אילו היו הם, עד כמה שזכור לי ישבו ברחוב המרכבה באיזור התעשיה בחולון.
מידיי פעם הייתי פוקד ומבקר את המקום מכיוון שזו עיר מולדתי וכשיצאו מכונות ההדפסה של התקליטים מכלל שימוש הם הראשונים שזרקו אותם החוצה אפילו אני זוכר שראיתי כמה משאיות ברזל עם מנוף מעלות להעמסה כמה מכונות עליהם להשמדה או (כנראה למיחזור ברזלים)... אפילו תקליטים הסתובבו שם על הריצפה פזורים לכל עבר זלזול שלא נראה כדוגמתו בכל אופן היה נראה שכך....וזה היה פשוט חבל בעיניי.
אגב הם אוחסנו בחצר האחורית של המפעל כמעט איזה חורף שלם בחוץ שהגשם השוטף היה מרביץ בהם זה היה אז בסוף שנות ה - 80 תחילת ה - 90 אם זיכרוני לא מתעתע בי.
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
ממש עצוב MASTERMIX
אני נתקלתי בכמה שיטות של "חיסכון" מגעיל של תקליטים שנוצרו בארץ.
בעטיפות זה הכי בולט - במקום הצבעים המקוריים של העטיפה, השתמשו בשחור לבן, או כל צבע שהיה להם עם לבן.
עטיפות שהיו כפולות במקור, כמובן שלא היו כפולות בארץ.
פעם ראיתי עטיפה שבתוכה היתה תמונה של תקליט אחר - פשוט לקחו את הקרטון שנשאר להם מהדפסה קודמת של משהו אחר והדפיסו מחדש על הצד השני...
בתקליטים, זה לא סוד שהחברות בארץ (לא כולן כמובן) השתמשו בכמה שפחות חומר לייצירת התקליטים (בגלל זה הם דקים וקלים כל כך).
מה שעוד שמעתי זה שהיו ממחזרים תקליטים - היו לוקחים תקליט שחוק, משייפים אותו
וחורטים עליו מחדש מידע...
roeek סיפר לי שהוא נתקל בתקליט כזה - המדבקה במרכז של התקליט התקלפה, ומתחת היה משהו אחר...
מה שכן, היום גם חברות טובות - PAX אני חושב שהיא אחת מהם. שמעתי אפילו שהם קיבלו הקלטות מקוריות לתקליטים שלהם
בעטיפות זה הכי בולט - במקום הצבעים המקוריים של העטיפה, השתמשו בשחור לבן, או כל צבע שהיה להם עם לבן.
פעם ראיתי עטיפה שבתוכה היתה תמונה של תקליט אחר - פשוט לקחו את הקרטון שנשאר להם מהדפסה קודמת של משהו אחר והדפיסו מחדש על הצד השני...
בתקליטים, זה לא סוד שהחברות בארץ (לא כולן כמובן) השתמשו בכמה שפחות חומר לייצירת התקליטים (בגלל זה הם דקים וקלים כל כך).
מה שעוד שמעתי זה שהיו ממחזרים תקליטים - היו לוקחים תקליט שחוק, משייפים אותו
roeek סיפר לי שהוא נתקל בתקליט כזה - המדבקה במרכז של התקליט התקלפה, ומתחת היה משהו אחר...
מה שכן, היום גם חברות טובות - PAX אני חושב שהיא אחת מהם. שמעתי אפילו שהם קיבלו הקלטות מקוריות לתקליטים שלהם
אמנם אני כבר לא שומע תקליטים מעל 20 שנה
ומכרתי כמעט את כל התקליטים גם תוצרת הארץ וגם תוצרת חו"ץ.
ומבחינת שמע ואיכות לא ראיתי שום הבדל .מכרתי תקליטים תוצרת
הארץ שהיו אצלי משנות ה70 וב20 שנה אחרונות שכבו במחסן
לח וקר וכלום לא קרה להם נישארו בדיוק כמו ביום שניקנו.
לא כל דבר תוצרת הארץ הוא גרוע.
ומכרתי כמעט את כל התקליטים גם תוצרת הארץ וגם תוצרת חו"ץ.
ומבחינת שמע ואיכות לא ראיתי שום הבדל .מכרתי תקליטים תוצרת
הארץ שהיו אצלי משנות ה70 וב20 שנה אחרונות שכבו במחסן
לח וקר וכלום לא קרה להם נישארו בדיוק כמו ביום שניקנו.
לא כל דבר תוצרת הארץ הוא גרוע.
- MASTERMIX
- חבר ותיק

אגב עוד תקליט ששכחתי כמעט היה של אדם - "סוד" - גם הוא הודפס טוב +
אם אני חושב על זה שוב אז שוב אני מגיע לאותה המסכנה והיא שבאמת נתנו כנראה עדיפות עליונה לאיכות דווקא בישראלי רק שהוא היה לא רב לצערי , ואני חושב שדי חבל גם אני נזכר עכשיו שלפני שנים נפל לידיי המאסטר של השיר "חפיף חפיף הכל הולך חפיף" של איתן מסורי, באיכות טובה וזה מה שמחזק לי את העובדה שדווקא המאסטר היה אז באיכות טוב מאוד והניסוי של התקליט הראשון בהדפסת הווניל נפל לידיי היה דווקא של הליקון דאז...ישראפון וגם של זהבה בן האלבום הראשון שלה זה שפרסם אותה ועשה ממנה מלכה .
(לצערי לא שמרתי אותם, ואיפה שהוא הם נעלמו לי במשך השנים)...........
אגב נשאר לי איזה "סטמפר" שעבר "שיפצור" ושינוי קל אצלי לגלי עטרי גם הוא מצויין לשבח באיכות ולכן הדבקתי עליו את התמונה שלי ושל אישתי כדי שזה יעזור לי לשמור את הסטמפר ושלא ילך איבוד גם הוא....לפחות זה נשאר ....
אם אני חושב על זה שוב אז שוב אני מגיע לאותה המסכנה והיא שבאמת נתנו כנראה עדיפות עליונה לאיכות דווקא בישראלי רק שהוא היה לא רב לצערי , ואני חושב שדי חבל גם אני נזכר עכשיו שלפני שנים נפל לידיי המאסטר של השיר "חפיף חפיף הכל הולך חפיף" של איתן מסורי, באיכות טובה וזה מה שמחזק לי את העובדה שדווקא המאסטר היה אז באיכות טוב מאוד והניסוי של התקליט הראשון בהדפסת הווניל נפל לידיי היה דווקא של הליקון דאז...ישראפון וגם של זהבה בן האלבום הראשון שלה זה שפרסם אותה ועשה ממנה מלכה .
(לצערי לא שמרתי אותם, ואיפה שהוא הם נעלמו לי במשך השנים)...........
אגב נשאר לי איזה "סטמפר" שעבר "שיפצור" ושינוי קל אצלי לגלי עטרי גם הוא מצויין לשבח באיכות ולכן הדבקתי עליו את התמונה שלי ושל אישתי כדי שזה יעזור לי לשמור את הסטמפר ושלא ילך איבוד גם הוא....לפחות זה נשאר ....
-
- באמצע יש תמונה שלי ושל אישתי שהיינו חברים עוד מאותם ימים כמעט.....לצורך השימור של "הסטמפר" אם לא גם הוא היה נעלם לי ....
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 15/03/2008 19:14, נערך 4 פעמים בסך הכל.
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
- MASTERMIX
- חבר ותיק

אני איתך אחי גם אני נתקלתי לא מעט בדיוק באותם תופעות מוזרות מכיוון שאני בזמנו הייתי צרכן מכור לרייח הווניל מכה כואבת מאוד שאתה מגלה בסופו של דבר הפתעה כזו שאתה מגיע להניח על הפטיפון שלך תקליט מסוג ז' בגלל זה הייתי לפעמים בעצם ברוב הזמן נותן עדיפות למקסי סינגלים מתוצרת חוץ ולאוו דווקא לדברים שהודפסו בארץ כמו אוספים באיכות 0- פשוט זו הייתה בעיניי הירידה שבירידות משהו מסוג רמת ה -0 - והפתעות לא צפוייות מהסוג הזה כמו ש-roeek נתקל גם אני עברתי זו הייתה התעללות לשמה !Ozen כתב:ממש עצוב MASTERMIX![]()
פעם ראיתי עטיפה שבתוכה היתה תמונה של תקליט אחר - פשוט לקחו את הקרטון שנשאר להם מהדפסה קודמת של משהו אחר והדפיסו מחדש על הצד השני...![]()
מה שעוד שמעתי זה שהיו ממחזרים תקליטים - היו לוקחים תקליט שחוק, משייפים אותווחורטים עליו מחדש מידע...
![]()
...
הייתי צריך לרוץ ולהחליף תתקליט מהר לפני שהחנות תסגור ואז יהיה בעייתי בעניי המוכר וגם לך תוכיח שאין לך אחות ....
להוכיח למוכר זו היתה בעיה קשה במיוחד שהתקליט דפוק או קופץ ושלא שמעת אותו אפילו ממש כמו להוכיח שהחברה שהוא קונה ממנה ....דפוקה כמוהו
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
- chalmh
- חבר מביא חבר

שכחתם גם שבאותם ימים היה בחנויות התקליטים שלט מאיר עיניים "אין החלפות ואין החזרות". היית חייב לשמוע חלקים של התקליט בחנות על המחרשה של המוכר שהמחט לא הוחלפה שם אף פעם וגם היא היתה מסוג ז'. זה היה בבחינת "נגעת נסעת". לא אחת הייתי מגיע הביתה ומגלה שהתקליט דפוק בדיוק במקום שלא האזנתי לו בחנות. אני זוכר איזה חנות בתל אביב בשם "אלגרו" שהחזיקו בעיקר תקליטים תוצרת חוץ. קניתי רק כמה מהחנות הזאת והם באמת היו תקליטים ברמה ואיכות שונים.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!