PS3 ושני מסכים (לא בהכרח בו זמנית)

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
Ran פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 295
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אז ככה:
חדר 1 - מסך CRT מחובר ל PS3 בכבל קומפוזיט רגיל.
חדר 2 - פלאזמה LG עם חיבורי HDMI או קומפוננט.

אני רוצה לשחק על ה PS3 בחדר 2 עם הפלאזמה, *כאשר לא משחקים בחדר 1*.
כלומר, לחבר שני חיבורים שונים ולהחליט על מה מציגים בהתאם לאיפה שרוצים לשחק.

האפשרות הכי טובה, או לפחות ככה חשבתי, זה להשאיר את הPS3 מחוברת בקומפוזיט בחדר 1 ולהעביר כבל HDMI לחדר 2.
העניין הוא שמבחינה פרקטית זה סטאפ ממש מסובך, כי כל פעם צריך לקבוע ל PS3 על מה להציג, ואם שיחקו בפעם האחרונה על ה HDMI אז צריך להעלות את המסך מה HDMI, לשנות את ההגדרות וידאו + אודיו לתצוגה והשמעה ב SCART/קומפוזיט, וללכת למסך השני כדי לאשר את הבחירה.

השאלה היא, האם יש פתרון לסרבול הזה, או שהפתרון היחיד הוא להשתמש באותו ממשק, ופשוט לפצל את אותו האות לשני מסכים.
שכאן נוצרת בעיה חדשה בגלל שב CRT יש רק קומפוזיט שאין לי בפלאזמה, אבל אולי ה CRT תוחלף בקרוב... או שאמיר קומפוזיט לקומפוננט...

בכל מקרה כל רעיון מקורי או הצעה יתקבלו בשמחה... תודה.

Ran פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

BUMP?
למישהו אולי יש רעיון על איפה כדאי לשאול? פורום PLAYSTATION עם אוריינטציה טכנית?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

תראה, אתה מוגבל כבר ב-PS3, שכן הוא לא יודע להוציא שני אותו במקביל ברזולוציות שונות ובפורמטים שונים, אי לכך, הדרך האופטימלית היא להשאיר את מה שחיברת ופשוט כל פעם להכינס להגדרות ולשנות.
האופציה היותר מורכב ויקרה היא להוציא תמיד HDMI ואז להוריד את ה-HDMI בעזרת PROCESSOR וידאו לקומפוזיט ובעתיד פשוט לפצל את ה-HDMI לשני המסכים.
לעשות שימוש בפרוססור בשביל זה, נראה לי מטורף ועדיף כבר פשוט לקנות עוד קונסולה.....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Ran פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

האמת, בדיוק שמעתי על משהו שקצת עלול להקל על הדברים - לחיצה על כפתור ההדלקה למשך חמש שניות מדליקה מיציאת הוידאו הדיפולטית, אני אבדוק את זה בהמשך... אז זה סוגר את העניין של ההדלקה "חזרה" בטלוויזיה המקורית עם הקומפוזיט.

בנוגע להדלקה על HDMI, פעם אחת נתקלתי במסך של "התגלה חיבור HDMI אקטיבי, האם להוציא את הוידאו דרכו?" כאשר הדלקתי את הקונסולה, אבל אין לי מושג באיזה מצב הייתי ומה היה מחובר ומה לא, אני אצטרך לבדוק את כל המצבים ולראות.

פשוט מתפלא שאני לא מוצא אף אחד שעושה את זה כבר, חרשתי על גוגל במקום למצוא איזכורים לסטאפ כזה ופשוט לא עלה כלום.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

אם ה-5 שניות עובד

שליחה #5 

אז אתה מסודר - כי אני באמת כל פעם שחיברתי אותו מאחותי (אצלה קומפוזיט - אצלי HDMI) הוא ישר ידע לעבור ל HDMI - אבל בכיוון ההפוך - זה לא עבד - וכמו אידיוט רצתי הלוך חזור עם ה PS3.
אז תבדוק - אם ה-5 שניות הזה עובד הסתדרת 0- תודיע פה אולי זה יעזור גם לי ולאחרים...

Ran פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אז רגע, באיזה מצב הוא שואל האם להוציא מה HDMI? במידה והוא מגלה HDMI מחובר אבל זו לא הבחירה הנוכחית?

התושב של החדר עם הקומפוזיט כבר ישן :oops: מחר FIRST THING אבדוק את זה וכנראה שזה באמת דיי מסדר את המצב...
ככה הפתרון יהיה בתצורה הבאה:
ה PS3 מחובר לשניהם ומכובה במצב ראשוני.
1. אם האחרון היה HDMI ורוצים HDMI אז לוחצים רגיל.
2. אם האחרון היה HDMI ורוצים קומפוזיט אז לוחצים חמש שניות.
3. אם האחרון היה קומפוזיט ורוצים קומפוזיט אז מדליקים רגיל ובוחרים NO כאשר נשאלים אם להוציא מה HDMI, אני חושב שכן הטריק יהיה נחמד מכיוון שהשאלה תישאל רק במידה והפלאזמה עם ה HDMI דולקת (ומכוונת על ה INPUT הנ"ל??) אחרת ה HDMI לא באמת "מחובר"
4. אם האחרון היה קומפוזיט ורוצים HDMI אז מדליקים רגיל כאשר הפלאזמה דלוקה ובפלאזמה בוחרים להוציא מה HDMI.

בנוגע לסאונד - כאשר בוחרים להוציא מה HDMI אוטומטית גם הסאונד מגיע אני חושב. רק נשאר לבדוק אם בהדלקה של חמש שניות גם הסאונד חוזר לקומפוזיט (סביר מאוד להניח שכן...).

אני יודע שכל זה ברור אבל כתבתי בשביל לסדר לעצמי בראש :lol: מחר אבדוק אם באמת כל התאוריה מתאמתת.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

בהצלחה ותודיע לנו

שליחה #7 

מה נסגר בשביל העניין...

Ran פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

עובד... זה יותר כמו שלוש שניות, אבל זה לא משנה כי פשוט יש צפצוף נוסף.
וגם אז אתה נשאל האם להוציא מה-HDMI או לא.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”