יחס תמונה 2.35:1 במסך 16:9 בפלזמה עושה צריבה בעתיד או לא

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
sadnes פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

האם אתם יוכלים לעוזר לי בזה שאני צופה בפלזמה פיוניור קורו "שחור" 50" ויש סרים שאני צופה בהם ביחס תמונה 2.35:1 שברור המסך אצלי הינו 16:9 אם דבר זה עושה בעיות בעתיד לגבי הצריבה או לגבי דבר אחר למרות שאני משתמש ביחס קונסטרכת 40 וגם את הטכנולוגיה של מניעת הצריבה במסך אני כן מפעיל אותה
תודה זה דחוף

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

תיאורטית כן.
אתה מבזבז את הפיקסלים בתוך האזור של התמונה יותר מאשר בפסים השחורים, אמאמה, דווקא הקורו פחות רגישה לצריבות.
ככה שאם זה סרט פה, סרט שם, אז אין הרבה מה לדאוג.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

sadnes פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

תודה לך
אבל כפי שאני רואה יד הרבה הרבה סרטים ביחס זה .

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #4 

כל הנושא הזה של סרטים שמוקלטים בתמונה צרה שרואים שני פסים שחורים מעל ומתחת לתמונה הפך להיות מגפה אני לא מצליח להבין בשביל מה מיצרים מסכים 16X9 עם במיילא רואים פסים שחורים,ובכלל אני לא מבין מה גרם להוליווד להמיר את הסרטים לגודל הנ"ל ,אוקיי אז רואים בתמונה רחבה קצת יותר פרטים אבל הורסים את חווית צפייה בסרט על במסך גדול, מה עזרו חכמים בתקנתם עם המסכים הגדולים וצורות ההקלטה המוזרות שאדם קונה מסך גדול ובסוף רואה את הסרט בעזרת זכוכית מגדלת בגלל שהסרט מוקלט צר מאוד וגם מסתכן בצריבת המסך . מצבי הזום במסכים לא תמיד עוזרים בדרך כלל הם לא הזום מחסיר פרטים כגון התרגום שחשוב להרבה אנשים בסמסונגים אני ראיתי בנוסף לזום גם אפשרות צידוד למעלה ולמטה שזה רעיון חביב

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #5 

מה הקשר ל"מגיפה"?

קרא כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=134
About.me

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

כתבה מעניינת אבל אני עדיין טוען שיש כאן הגזמה בגודל התמונה
לא מבין איזה הנאה יש לצופה מלראות תמונה על מסך 100" שהופכת לגודל של 20"
נראה לי שהצופים התבלבלו בהצבעה וצריכים להצביע מחדש :)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #7 

אתה מפספס נקודה קטנה, היעד הוא לא מסכים קטנים אלא קולנוע....
About.me

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אני חושב שאתה לא צודק מרטין זה רק עניין של זמן (והוא קצר) עד שגם בתי קולנוע יסגרו,
תראה מה קורה בארץ בתי קולנוע נסגרים מחוסר רווחיות נשארו מעט מאוד בתי קולנוע (2 גם בארה"ב כמות הצופים בבתי הקולנוע ירדה. כל נושא המדיה לצרותיו עובר יותר ויותר לכיוון הסלון שלנו כמה שיותר נוח ,כמה שיותר קל ,הכול זמין לידנו שלא נצטרך לקום מהספה לדעתי זו המטרה לאחד את כל הדברים למקור אחד גדול כמה שיותר זמינות ליד הכול נעשה דרך השלט לצערי גם כמה שיותר ניוון גופני

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #9 

נסגרים ?
YES PLANET רק נפתח לאחרונה, IMAX בקריות ועוד...

אתה לא מעודכן...
About.me

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #10 

shay1 כתב:אני חושב שאתה לא צודק מרטין זה רק עניין של זמן (והוא קצר) עד שגם בתי קולנוע יסגרו,
תראה מה קורה בארץ בתי קולנוע נסגרים מחוסר רווחיות נשארו מעט מאוד בתי קולנוע (2 גם בארה"ב כמות הצופים בבתי הקולנוע ירדה. כל נושא המדיה לצרותיו עובר יותר ויותר לכיוון הסלון שלנו כמה שיותר נוח ,כמה שיותר קל ,הכול זמין לידנו שלא נצטרך לקום מהספה לדעתי זו המטרה לאחד את כל הדברים למקור אחד גדול כמה שיותר זמינות ליד הכול נעשה דרך השלט לצערי גם כמה שיותר ניוון גופני
...
אם אתה צודק, אז מה שיקרה זה שמפיקי סרטים ויצרני אמצעי תצוגה ביתיים יתכנסו על אותו יחס מלבני.
בינתיים לא נראה שאתה צודק. תעשיית הקולנוע (הלא ביתי) פורחת בכל העולם.
הייעוד העיקרי של מסכים ביתיים הוא לשידורי טלויזיה שהם בדרך כלל לא סרטי קולנוע, אלא סדרות טלויזיה ושאר תוכניות.
משה

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

בוא נחשוב רגע לפני שנים שעוד לא היה אינטרנט אנשים היו יוצאים לראות סרט בבתי קולנוע.
מאז פריחת האינטרנט בשנים האחרונות כל הסרטים כבר נהפכו לזמינים ברשת ואנשים מורידים באופן חופשי פ]ועל יוןצא מיכך שאותו אדם שהוריד את הסרט באינטרנט כבר לא זקוק לצפות בו בבית הקולנוע.
2 בוא וניהיה כנים עם עצמנו ונחשוב כמה פעמים במהלך השנה האחרונה הלכנו לבית קולנוע בהשואה לשנים עברו אני יכול לספור את הפעמים שהלכתי לסרט בשנה האחרונה על יד אחת.
3 אני מסכים איתך שעדיין פורחת תעשיית הקולנוע אבל במימדים קטנים מבעבר.
4 גם רשתות הטלוויזיה הולכים לשדר על אותו פורמט קטן תקן אותי אם אני טועה
5 לסיכום אולי אתה צודק ואולי לא אין לנו דרך לבחון את הדברים כרגע ,לפי איך שניראת הטכנולוגיה היום העתיד כבר לא רחוק כבעבר העתיד היום מאוד קרוב להווה נשאר רק לחכות וליראות

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

MartinHSabag כתב:נסגרים ?

אתה לא מעודכן...
...
אולי אני לא מעודכן אבל סינמה סיטי כבר לא מלא כפי שהיה בעבר

ארז-ניר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 156
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #13 

אתה לא מעודכן...
...
לפני כחצי שנה היו 3 בתי קולנוע בראדיוס של חצי שעה נסיעה וכיום השמידו אותם, תמ יד נסגרים וזה קורה בקצב מסחרר, לפעמים גם נפתחים אבל זה נדיר, בתי קולנוע נסגרים במהירות מסחררת אני מתפלא שדווקא אתה לא יודע זאת מרטין

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #14 

shay1,
אין ספק שהבידור הביתי נוגס בהליכה לבתי קולנוע (אני אישית, מאז שקניתי מקרן לפני 3.5 שנים לא ביקרתי בקולנוע, פרט לכשהייתי בביקור בארה"ב). השאלה היא אם הנגיסה כל כך גדולה שהליכה לבתי הקולנוע נהפכת ללא משמעותית וזה בבירור לא המצב בעולם . בטח לא בארה"ב. כמובן מסכים לנקודה 5, מדבר על המציאות כיום.

עיניין התחרות של בידור ביתי מול בתי קולנוע דווקא מאוד קשור לפורמט המלבני של הסרטים ודווקא הפוך ממה שאתה מצפה.
התחרות הגדולה לבתי קולנוע לא החלה בשנים האחרונות בגלל האינטרנט. הורדות באינטרנט לא מהוות תחרות רצינית כל כך. גם השכרות DVD ווידיאו לפני כן, לא היו התחרות ההיסטורית הגדולה.
את המכה הגדולה מבחינה זו קיבל הקולנוע עוד בשנות ה50, כשהתחרות הייתה כניסת טלויזיה לכל בית בארה"ב.
התחרות לא הייתה דווקא שידור סרטים בטלויזיה, אלא עצם האפשרות לבידור חזותי פסיבי בבית.
עכשיו מה הקטע? איך התחרתה תעשיית הקולנוע בטלויזיה? תשובה: על ידי בידול של החוויה הקולנועית מהחוויה הטלויזיונית. במסגרת זו הוכנסו שינויים שבין השאר כללו דולבי סאונד וסרטים בפורמט מלבני רחב . עד אז, כל או כמעט כל הסרטים היו 3:4 ובגלל זה גם בנו טלויזיות ככה. (היו גם חידושים אחרים שלא כל כך תפסו כמו סינרמה ועוד).

דווקא התחרות גרמה לחוסרת תאימות, לא לתאימות.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #15 

ארז-ניר כתב:

אתה לא מעודכן...
...
לפני כחצי שנה היו 3 בתי קולנוע בראדיוס של חצי שעה נסיעה וכיום השמידו אותם, תמ יד נסגרים וזה קורה בקצב מסחרר, לפעמים גם נפתחים אבל זה נדיר, בתי קולנוע נסגרים במהירות מסחררת אני מתפלא שדווקא אתה לא יודע זאת מרטין
...
החוויות הפרטיות שלכם לגבי בתי קולנוע באזורכם, או אפילו בישראל בכלל לא רלוונטיות. צריך לבדוק את המספרים עצמם.
ראה פה: http://www.mpaa.org/researchStatistics.asp
(זה אומנם פרסום של הMPA שהם מאוד אינטרסנטים בתחום אבל אני מניח שהמספרים לא מפוברקים).
משה

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

moco כתב:shay1,
אין ספק שהבידור הביתי נוגס בהליכה לבתי קולנוע (אני אישית, מאז שקניתי מקרן לפני 3.5 שנים לא ביקרתי בקולנוע, פרט לכשהייתי בביקור בארה"ב). השאלה היא אם הנגיסה כל כך גדולה שהליכה לבתי הקולנוע נהפכת ללא משמעותית וזה בבירור לא המצב בעולם . בטח לא בארה"ב. כמובן מסכים לנקודה 5, מדבר על המציאות כיום.

עיניין התחרות של בידור ביתי מול בתי קולנוע דווקא מאוד קשור לפורמט המלבני של הסרטים ודווקא הפוך ממה שאתה מצפה.
התחרות הגדולה לבתי קולנוע לא החלה בשנים האחרונות בגלל האינטרנט. הורדות באינטרנט לא מהוות תחרות רצינית כל כך. גם השכרות DVD ווידיאו לפני כן, לא היו התחרות ההיסטורית הגדולה.
את המכה הגדולה מבחינה זו קיבל הקולנוע עוד בשנות ה50, כשהתחרות הייתה כניסת טלויזיה לכל בית בארה"ב.
התחרות לא הייתה דווקא שידור סרטים בטלויזיה, אלא עצם האפשרות לבידור חזותי פסיבי בבית.
עכשיו מה הקטע? איך התחרתה תעשיית הקולנוע בטלויזיה? תשובה: על ידי בידול של החוויה הקולנועית מהחוויה הטלויזיונית. במסגרת זו הוכנסו שינויים שבין השאר כללו דולבי סאונד וסרטים בפורמט מלבני רחב . עד אז, כל או כמעט כל הסרטים היו 3:4 ובגלל זה גם בנו טלויזיות ככה. (היו גם חידושים אחרים שלא כל כך תפסו כמו סינרמה ועוד).

דווקא התחרות גרמה לחוסרת תאימות, לא לתאימות.
...

כל מה שאתה אומר הוא נכון אבל הוא תקף עד לפני תאוצת הטכנולוגיה ואני מתכוון לתעבורת רשת או התפתחות עידן הDVD למרות שהוא פחות חזק לדעתי
מכייון שהיום הטכנולוגיה כל כך נגישה ניתן לקבל הכול מהכול ללא צורך לקום מהכיסא ומכאן מגיע המכה לבתי הקולנוע.
אפילו ביל גייטס רוצה להיכנס לנושא הטלוויזיה אינטראקטיבית כי שם נמצא הכסף האמיתי.
האנושות כיום יותר ויותר מפתחת טכנולוגיות במגוון תחומים אשר יקלו על החיים" ויתנו לנו כמה שפחות להתאמץ וכמה שפחות זמן לבזבז על מנת להיות יעל יותר ולקבל תפוקה גדולה יותר בזמן שנחסך לדוגמא כול נושא האוכל המוכן שהולך וצובר תאוצה פחות זמן הכנה לבישול, פשוט מכניסים את המצרכים החצי מבושלים לסיר ותוך דקות ספורות ניתן לקבל אוכל הדוגמא הקטנה הזו רק ממחישה לאן צועדת האנושות

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #17 

shay1,
הכל עיניין של טיימינג.
בגדול אתה אומר דברים נכונים אך כמו רבים אתה מתעלם מכך שלוקח הרבה שנים עד שטכנולוגיות חדשות מתפשטות לכל השוק.
אם ביל גייטס רוצה להיכנס למשהו היום, אז זה אומר שלמשל עוד 15 שנים זה יהיה נפוץ בכל בית בארה"ב.

שים לב שהקהל שקורא אותך פה הוא לא יציג לגבי רוב האוכלוסיה. מדובר באנשים שחיים באינטרנט (להיות חבר באתר אינטרנטי כמו פה, למשל) וגם מתענינים בקולנוע ביתי.
דברים זזים יותר לאט ממה שגיקים נוטים לרצות/לחשוב.
הכסף שמניע את התעשיות השונות מגיע מהמסות.

טלויזיה פסיבית בזמנה, נכנסה הרבה יותר בקלות לכל בית מאשר אינטרנט שהוא מדיה אינטראקטיבית ודורש הבנה ולימוד כלשהו.
משה

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אני שמח שיש הבנה :)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #19 

ייתכן מצד שני שבעתיד תהיה ריאקציה להיסגרות בבתים, ודווקא תהיה פריחה לאירועים במגרת של הרבה אנשים זרים.
היציאה לקולנוע היא לא רק על מנת לראות את הסרט.
משה

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

לצערי העולם דווקא הולך בכיוון הפוך אפילו היה / יש ניסיון נדמה לי שביפן
קבוצת חוקרים בנו בניין אשר מאכלס בתוכו אנשים וכל מה שאדם צריך כדי שלא יצא אל מיחוץ לבניין פשוט הכול מכל ללא צורך של האנשים לצאת אל מיחוץ למבנה
אפילו גידולי ירקות עושים בבניין פשוט הכול .לצערי אם זה יתממש כפרויקט מצליח זה יהיה כיוון האנושות בהמשך החיים

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”