אני יודע שזו שאלה שחוזרת על עצמה, ובאמת שניסיתי למצוא בפורום תשובה, אבל בכל זאת לכל אחד יש את הדגשים שלו, ולכן אודה אם תשיבו לי למרות שהנושא שחוק...
מדובר על המלצה לרכישת 2 טלויזיות דקות (LCD או פלזמה) וכן מקרן HD.
הצרכים שלי הם כך:
טלויזיה אחת היא לחדר שינה, ובעיקרה היא לצפייה בשידורי כבלים (נניח 95%) ולעיתים נדירות די.וי.די (נניח 5%).
טלויזיה שניה היא לחדר משפחה, גם היא בעיקר לשידורי כבלים (נניח 60%), קצת DVD (בעיקר הילדים; נניח 20%), ובדעתי לחבר אליה גם HTPC (נניח 20%).
מקרן ה- HD, הוא כמובן לחיבור למחשב והקרנת תכני 720P ובתקווה גם FHD (כיום אני צופה על Dell 2407) .
עוד לפני הגדלים, אני מנחש שתייעצו לי פלזמה (ולא LCD) לחדר שנה ואולי אפילו גם לחדר משפחה, כי אם אני מבין נכון - פלזמה טובה יותר לשידור טלויזיה רגיל ופחות רואים פיקסליזציה.
אבל כאן יש לי שאלה ראשונה - האם לא כדאי לקנות על אף הכל מסך LCD שהוא FHD, ולו רק בגלל ששידורי HD יחדרו בשנים הקרובות, ואני הרי לא אחליף מסך...
ברור לי שהיום אין תכנים בערוצים הבודדים (והיקרים) שפתחו, אבל זה בטח ישתנה, ודי מהר...
לכן, נראה לי (וכאן אני רוצה את עצתכם), שנכון לקנות דווקא מסך FHD (וכאן אני מבין שזה מחייב LCD), אבל עם מעבד תמונה ממש טוב, שמסוגל להתמודד בכבוד גם עם שידור רגיל.
ואם הניתוח שלי נכון - אני אשמח לשמוע על מסכי FHD שחזקים דווקא בשידור רגיל (שזה מה שיש בינתיים), ויהיו מצויינים גם כששידורי FHD יהפכו ראויים לצריכה כאן בארץ.
לחלופין, אולי עדיף לי לקנות מסך FHD עם מעבד תמונה חיצוני, אבל נראה לי שזה יהיה יותר יקר ואולי הגזמה.
עכשיו לגבי הגדלים - מרחק הצפיה בחדר השינה הוא כארבעה מ'. האם ללכת על 42'' או יותר? 50'' זה מוגזם? זו כמובן גם שאלה של מחיר...
בחדר המשפחה עוד לא החלטנו סופית על המיקום, אבל הוא יהיה או 2.5 מ' או מעל 4 מ' (תלוי בקיר שעליו יתלה המסך). שאלת הגודל - כנ"ל.
מבחינה תקציבית אין לי ממש מגבלה. לא שאני אוהב לשפוך כסף, אבל הבית החדש עלה לי כל כך הרבה, שהכל נראה מעט לעומת זה
על כן, מה שהייתי שמח לשמוע זה איזה מסך נותן את התמורה הכי טובה לכסף (בפרמטרים שלעיל).
אני לא צריך בהכרח את הכי טוב והכי יקר בשוק, ואני בטח לא אהיה מוכן לשלם עוד 5,000 ש"ח לשיפור קל באיכות התמונה שרק מקצוענים ירגישו בו.
מצד שני - אם אפשר לקבל שיפור איכות ניכר לעיין (גם לעיין הלא מקצועית) - אהיה מוכן לשלם יותר.
לגבי המקרן - זה כבר חלום ישן שלי, ואני רוצה לקנות גם מקרן FHD וגם מערכת סאונד טובה, ולהכין חדר יעודי לזה. נראה לי שאני כבר אשמור את השאלות בעניין זה לשרשור נפרד.
אני מציין את זה כאן, כי כשזה יקרה - את התכנים האיכותיים אראה איתו, אבל עד אז נראה לי שה- HTPC שיהיה מחובר בחדר המשפחה יעבוד יותר קשה (ואז אחוזי הצפיה האיכותית, דרך מחשב, בחדר זה - יגדלו).
תודה מראש על כל תשובה. בסופו של דבר, אחרי כל ההתפלפלות שלי - אני צריך המלצות קונקרטיות (שמות של דגמים).