ניגון קבצי אודיו DTS מהמחשב מצליח לשמוע אך לא 5.1...

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Pimpy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
המחשב שלי מחובר לרסיבר ביציאת SPDIF ואין לי בעיה לשמוע סרטים בסראונד, לעולם לא הייתה לי בעיה והרסיבר תמיד זהה 5.1 או 6.1 אפילו אם יש.
היום הורדתי לראשונה קובץ של אודיו DTS ולאחר חיפושים פה בפורום הצלחתי להשמיע את הקובץ, אך אני עדיין מאוכזב שהמגבר לא מסמן שהוא מזהה 5.1 ברמקולים או לחלופין אין שום סימון לDTS.
מסומנים אך ורק ה- PRO LOGIC ו PCM.
עכשיו אני דיי בטוח שהקבצים הם DTS 5.1 מכיןןן שהורדתי אותם משני מקורות שונים של דוגמאות למוזיקה 5.1 DTS. אך למרות זאת תוכנות כדוגמאת G-SPOT ן MEDIAINFO מזהות את הקבצים כ-2 ערוצים.

יש למישהו פיתרון?
האם התוכנות מזהות את הקבצים נכון כ-2 ערוצים והקבצים שהורדתי בכלל לא תומכים ב-5.1 למרות שכתוב שחור על גבי לבן!?!?!?
הורתי מפה אחד מהם:http://www.diatonis.com/downloads_dts_ac3.html

תודה לכול מי שעוזר!!! :מבולבל:

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #2 

גם ה G-SPOT וגם ה MEDIAINFO לא יודעים לזהות DTS או AC3 בתוך קובץ Wav (הקידוד רשום בתוך ה WAV header שנמצא בתחילת כל קובץ WAV)
אכן התוכן בתוך הקבצים בקישור שהבאת הם DTS תיקנים.
הבעייה היא ,כנראה ,בתדר הדגימה שהוא 44kHz והכרטיס קול שלך לא תומך בכך ביציאת ה SPDIF שלו.
הרבה כרטיסי הקול תומכים רק בתדר דגימה של 48kHz בלבד (רוב הסרטים מקודדים בתדר זה)
ולכן במקרה אצלך ,כנראה ,שמישהו בדרך מפענח את תוכן ה DTS (לדוגמה ה AC3Filter יכול לעשות את זה)
ומעביר אותו כ PCM (סטראו לא מקודד) לרסיבר.
כדי לבדוק זאת תנסה להוריד קובץ אחד בתדר דגימה של 48kHz
לדוגמה תוריד את קבצי ה AC3 48kHz מהאתר הבא http://www.kellyindustries.com/sounds.html
ותנסה לנגן שוב (שים לב שקבצי ש DTS 48kHz בקישור לא ניתנים לניגון במחשב אז אל תנסה להוריד אותם)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

תבדוק שכרטיס הקול שלך יודע להוציא החוצה DTS דרך S/PDIF. בןןיסטא בודקים את זה דרך ה playback devices - יש שם בדיקה לפורמטים הנתמכים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”