המלצה לעורכי האתר דבר שיעזור לכולם - ערכי כיול
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5384 פעמים
RAZGO3,
וזה יעזור לך, איך בדיוק?
האם יש לך בדיוק את אותו ה-SETUP, אותו ציוד וכו'?
אני לרוב לא טורח לציין את זה במקרים או שהמסך עצמו כבר מגיע קרוב לכיול, או אם אין ערך לכיול עצמו. בעבר דווקא פרטתי נתוני כיול כשזה היה רלוונטי. במרבית המקרים, זה לא ממש יעזור לך.
מנסיוני, עם בדיקה של 5 מכשירים, לכל אחד היה כיול מעט שונה, אז מה עשינו?
וזה יעזור לך, איך בדיוק?
אני לרוב לא טורח לציין את זה במקרים או שהמסך עצמו כבר מגיע קרוב לכיול, או אם אין ערך לכיול עצמו. בעבר דווקא פרטתי נתוני כיול כשזה היה רלוונטי. במרבית המקרים, זה לא ממש יעזור לך.
מנסיוני, עם בדיקה של 5 מכשירים, לכל אחד היה כיול מעט שונה, אז מה עשינו?
עופר,oferlaor כתב:RAZGO3,
וזה יעזור לך, איך בדיוק?
מנסיוני, עם בדיקה של 5 מכשירים, לכל אחד היה כיול מעט שונה, אז מה עשינו?...
תרשה לי לא להסכים איתך.
נתוני כיול אלו יכולים לשמש כקרש קפיצה ראשוני לקראת הכיול הסופי ,בתוספת "שינויים קלים" (במידה ויידרשו).
ללקוח יהיה הרבה יותר קל לעשות את אותו מקצה שיפורים...
בנוסף-תאמין לי-אותו אפקט פסיכולוגי ש "עופר לאור כייל מסך זהה" יגרום ברוב המיקרים
לאותו לקוח להישאר עם אותם הערכים מהמסך שנבחן.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אבל זה לא טוב אם אין לו את אותו הציוד, מכוון שאז הוא ישתמש בערכים שיניבו בדיוק ההיפך - חוסר כיול (כמובן שזה תלוי באיזו רמה, אבל אני מניח שהבנת את כוונתי).אותו אפקט פסיכולוגי ש "עופר לאור כייל מסך זהה" יגרום ברוב המיקרים
לאותו לקוח להישאר עם אותם הערכים מהמסך שנבחן....
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
אני מתכוון בעיקר לבעלי מסך זהה לזה שנבחן,בחיבור לכבלים/לויין באמצעות סקארט/hdmiMarioMan כתב:אבל זה לא טוב אם אין לו את אותו הציוד, מכוון שאז הוא ישתמש בערכים שיניבו בדיוק ההיפך - חוסר כיול (כמובן שזה תלוי באיזו רמה, אבל אני מניח שהבנת את כוונתי).אותו אפקט פסיכולוגי ש "עופר לאור כייל מסך זהה" יגרום ברוב המיקרים
לאותו לקוח להישאר עם אותם הערכים מהמסך שנבחן.......
- oferlaor
- מנהל

gameboy,
אבל אין דמיון בין הממירים השונים - נגיד שאני אגיד לך שהאוכל שאני מכין טעים יותר תמיד עם שתי כפיות מלח, האם תכין כל מנה עם שתי כפיות מלח?
דוגמא לא מוצלחת, אבל לא מצאתי אנלוגיה טובה יותר.
יש לי כאן כמה ממירים וציודים שונים לבדיקה. כל אחד דורש כיול אחר לחלוטין, האם לפרסם את כל המספרים?
בגדול, ההמלצות שלי הן לקרוא את המאמרים על כיול. כיול בסיסי של BRIGHTNESS/CONTRAST אינו מסובך בכלל ואינו דרוש מומחה לביצועו.
מי שרוצה המלצה כללית, אז היא:
BRIGHTNESS +3
CONTRAST = 50
מקווה שזה יעזור (בכל המסכים ובכל הממירים).
יש לי הרגשה שזה לא (ושזה גם לא ממש רציני).
אבל אין דמיון בין הממירים השונים - נגיד שאני אגיד לך שהאוכל שאני מכין טעים יותר תמיד עם שתי כפיות מלח, האם תכין כל מנה עם שתי כפיות מלח?
דוגמא לא מוצלחת, אבל לא מצאתי אנלוגיה טובה יותר.
יש לי כאן כמה ממירים וציודים שונים לבדיקה. כל אחד דורש כיול אחר לחלוטין, האם לפרסם את כל המספרים?
בגדול, ההמלצות שלי הן לקרוא את המאמרים על כיול. כיול בסיסי של BRIGHTNESS/CONTRAST אינו מסובך בכלל ואינו דרוש מומחה לביצועו.
מי שרוצה המלצה כללית, אז היא:
BRIGHTNESS +3
CONTRAST = 50
מקווה שזה יעזור (בכל המסכים ובכל הממירים).
יש לי הרגשה שזה לא (ושזה גם לא ממש רציני).
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
לא, אבל אם במתכון רשום שתי כפיות מלח, אני אתחיל כך, וזה יהיה הבסיס שלי לתיקונים.oferlaor כתב:אבל אין דמיון בין הממירים השונים - נגיד שאני אגיד לך שהאוכל שאני מכין טעים יותר תמיד עם שתי כפיות מלח, האם תכין כל מנה עם שתי כפיות מלח?...
Silence speaks louder than words
- oferlaor
- מנהל

MetalliJoe,
אם אתה אח"כ מתקן לפי כיול אמיתי, אז למה אתה צריך להוסיף מלח בכלל?
אני אומר, אל תוסיף מלח בבישול ואח"כ שכל אחד יוסיף מלח למנה שלו לפי כמה שצריך, לא לפי כמה שהטבח בטלויזיה היה צריך...
אם אתה אח"כ מתקן לפי כיול אמיתי, אז למה אתה צריך להוסיף מלח בכלל?
אני אומר, אל תוסיף מלח בבישול ואח"כ שכל אחד יוסיף מלח למנה שלו לפי כמה שצריך, לא לפי כמה שהטבח בטלויזיה היה צריך...
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

לא מבשלים בצורה תפלה ואחר כך מוסיפים מלח. זה ממש לא זהה לאוכל שבושל עם מלח. מה שהתכוונתי זה שאם במתכון רשום שתי כפיות, אני אדע שהכמות הנכונה עבורי נעה כנראה בין כפית לשלוש כפיות, ולא בין כוס לשתיים. הכמויות במתכון נותנות את הכיוון הבסיסי.
בכל מקרה, נראה לי שמתחנו את הדוגמא הזאת קצת יותר מדי...
בכל מקרה, נראה לי שמתחנו את הדוגמא הזאת קצת יותר מדי...
- oferlaor
- מנהל

MetalliJoe,
אוקיי, אז אשתמש באנלוגיה טובה יותר.
זה סוג של מבחן, ואתם רוצים להעתיק את התשובות ממה שיצא לי במבחן...
הבעיה שכל אחד מקבל מבחן טיפה שונה.
אני אישית לא מתכוון לתת לאחרים להעתיק ממני אם יש לי חשד קל ביותר, שזה עלול לגרום לכם להעתיק על בליינד ואח"כ לקבל תוצאות מבחן גרועות ממה שהייתם מקבלים ללא עזרתי.
כל מה שאני מבקש הוא שתעשו מינימום מאמץ בכדי ללמוד למבחן במקום להעתיק מאחרים (מה שגם יכול לגרום לכם, כאמור, לציון גרוע במיוחד אם המבחנים אכן שונים)...
אני אישית לא מתכוון לתת לאחרים להעתיק ממני אם יש לי חשד קל ביותר, שזה עלול לגרום לכם להעתיק על בליינד ואח"כ לקבל תוצאות מבחן גרועות ממה שהייתם מקבלים ללא עזרתי.
כל מה שאני מבקש הוא שתעשו מינימום מאמץ בכדי ללמוד למבחן במקום להעתיק מאחרים (מה שגם יכול לגרום לכם, כאמור, לציון גרוע במיוחד אם המבחנים אכן שונים)...
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

אוקיי. אם אתה אומר שהעתקת הכיול תגרום לתוצאות גרועות יותר (למרות שיש שינויים קלים בלבד) לעומת ניסיון שלנו לכייל בעצמנו (למרות שאין לנו מושג בזה), אז קיבלתי.
אני,לעומת זאת,עדיין מתבצר בעמדתי...MetalliJoe כתב:אוקיי. אם אתה אומר שהעתקת הכיול תגרום לתוצאות גרועות יותר (למרות שיש שינויים קלים בלבד) לעומת ניסיון שלנו לכייל בעצמנו (למרות שאין לנו מושג בזה), אז קיבלתי....
עופר,מהסיבות שציין,אינו מעוניין-וזו זכותו המלאה.
oferlaor
מה שהם מתכוונים עם הבנתי נכון זה לתת ערכים בסיסים
לדוגמא משהו שאני קראתי בקישור שלך היה לשים את ה-SHRP בצפייה בהוט או יס על הגדרה נמוכה
או בסמסונג לכוון על WIDE ZOOM ו-DIGITAL NR על AUTO סתם לדוגמא
בהצלחה לכולם בכיולים
מה שהם מתכוונים עם הבנתי נכון זה לתת ערכים בסיסים
לדוגמא משהו שאני קראתי בקישור שלך היה לשים את ה-SHRP בצפייה בהוט או יס על הגדרה נמוכה
או בסמסונג לכוון על WIDE ZOOM ו-DIGITAL NR על AUTO סתם לדוגמא
בהצלחה לכולם בכיולים
- oferlaor
- מנהל

igk,
את זה אני בד"כ עושה בין כה וכה.
gameboy,
אפשר לחשוב שאני עושה מהסיפור הזה כסף. עד היום כיילתי רק למישהו אחד בארץ את המסך שלו...
יש חברות כמו דינגו ואודיו דיזיינס שעושים כסף טוב מכיול.
gameboy,
אפשר לחשוב שאני עושה מהסיפור הזה כסף. עד היום כיילתי רק למישהו אחד בארץ את המסך שלו...
יש חברות כמו דינגו ואודיו דיזיינס שעושים כסף טוב מכיול.
עופר,oferlaor כתב:igk,
gameboy,
יש חברות כמו דינגו ואודיו דיזיינס שעושים כסף טוב מכיול....
הכוונה שלי לא הייתה קשורה לכסף.
אני דווקא חשבתי עם זה שהיו משגעים לך את השכל בנושא
- yuvR
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 100
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
אוקיי, אז מה לגבי ללמד / להראות איך מבצעים את התהליך, מה משמעות הפרמטרים השונים, ואיפה מכוונים כל אחד?oferlaor כתב:MetalliJoe,
כל מה שאני מבקש הוא שתעשו מינימום מאמץ בכדי ללמוד למבחן במקום להעתיק מאחרים (מה שגם יכול לגרום לכם, כאמור, לציון גרוע במיוחד אם המבחנים אכן שונים)......
מה רלוונטי ב YES / הוט לעומת מה רלוונטי בטלויזיה?
אנחנו לא רוצים להעתיק את התשובות, אלא ללמוד לפתור את השאלות. מאיפה מתחילים?
לא נראה לי שמתחילים..yuvR כתב:אוקיי, אז מה לגבי ללמד / להראות איך מבצעים את התהליך, מה משמעות הפרמטרים השונים, ואיפה מכוונים כל אחד?oferlaor כתב:MetalliJoe,
כל מה שאני מבקש הוא שתעשו מינימום מאמץ בכדי ללמוד למבחן במקום להעתיק מאחרים (מה שגם יכול לגרום לכם, כאמור, לציון גרוע במיוחד אם המבחנים אכן שונים)......
מה רלוונטי ב YES / הוט לעומת מה רלוונטי בטלויזיה?
אנחנו לא רוצים להעתיק את התשובות, אלא ללמוד לפתור את השאלות. מאיפה מתחילים?...
- oferlaor
- מנהל

gameboy,
זה בסדר, גם ככה עושים לי את זה כל הזמן (לא רק בהקשר של כיול), בגלל זה החלטתי שאני ... פותח אתר שיכול לעזור לכולם ללמוד לדוג (במקום לספק לכולם דגים כל הזמן)...
yuvR,
נתחיל עם הדברים הבסיסיים (על הההההכל יש מאמרים...):
1. תתחיל עם YES IMPACT - כייל BRIGHTNESS CONTRAST (יש על שניהם מאמר)
2. תלמד מה זה GAMMA (יש על זה מאמר) - כאן יש אלמנט גדול של טעם (התקן הוא 2.1-2.2).
3. כיול עוצמת צבע (צריך פילטר לשם כך, את ה-PATTERN יש כבר ב YES IMPACT)
4. כיול SHARPNESS - דרוש לשם כך דיסק כיול (צריך PATTERN של פסים שחורים על גבי רקע אפור, או פסים לבנים על רקע אפור), במקרה חירום, אפשר להיעזר בתרגום על רקע אפור...
5. NOISE REDUCTION - זה דורש ניסוי וטעיה, אין נכון או לא נכון, זה כבר טעם אישי
6. טמפ' צבע - תתחיל תמיד עם WARM ודומיו.
7. כיול מלא של טמפ' צבע ו-PRIMARIES כבר דורש ציוד מתאים.
כאמור, על הכל יש מאמרים (רובם די ותיקים באתר), יש גם שרשור מתאים בפורום המדריכים.
בהצלחה!!!
זה בסדר, גם ככה עושים לי את זה כל הזמן (לא רק בהקשר של כיול), בגלל זה החלטתי שאני ... פותח אתר שיכול לעזור לכולם ללמוד לדוג (במקום לספק לכולם דגים כל הזמן)...
yuvR,
נתחיל עם הדברים הבסיסיים (על הההההכל יש מאמרים...):
1. תתחיל עם YES IMPACT - כייל BRIGHTNESS CONTRAST (יש על שניהם מאמר)
2. תלמד מה זה GAMMA (יש על זה מאמר) - כאן יש אלמנט גדול של טעם (התקן הוא 2.1-2.2).
3. כיול עוצמת צבע (צריך פילטר לשם כך, את ה-PATTERN יש כבר ב YES IMPACT)
4. כיול SHARPNESS - דרוש לשם כך דיסק כיול (צריך PATTERN של פסים שחורים על גבי רקע אפור, או פסים לבנים על רקע אפור), במקרה חירום, אפשר להיעזר בתרגום על רקע אפור...
5. NOISE REDUCTION - זה דורש ניסוי וטעיה, אין נכון או לא נכון, זה כבר טעם אישי
6. טמפ' צבע - תתחיל תמיד עם WARM ודומיו.
7. כיול מלא של טמפ' צבע ו-PRIMARIES כבר דורש ציוד מתאים.
כאמור, על הכל יש מאמרים (רובם די ותיקים באתר), יש גם שרשור מתאים בפורום המדריכים.
בהצלחה!!!
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

ומי שאין לו YES? מי שבורך ב-HOT? לא מכייל BRIGHTNESS CONTRAST?