תוכנה שמבצעת UpScale
לא צריך תוכנה מיוחדת,
במידה והגדרות הרזולוצייה של כרטיס המסך הם שונות מרזולוציית התוכן אותו אתה מנגן מתבצע upscale (או downscale) ע"י כרטיס המסך
במידה והגדרות הרזולוצייה של כרטיס המסך הם שונות מרזולוציית התוכן אותו אתה מנגן מתבצע upscale (או downscale) ע"י כרטיס המסך
אכן כן,
נניח שאתה מנגן סרט AVI ברזולוציית מקור של 640x480 ועכשיו נניח שרזולוציית כרטיס המסך שלך היא 1920x1080 במידה ותמתח את הסרט שיתפוס את כל התצוגה (Full Screen) יתבצע upscale מ 640x480 ל 1920x1080
נניח שאתה מנגן סרט AVI ברזולוציית מקור של 640x480 ועכשיו נניח שרזולוציית כרטיס המסך שלך היא 1920x1080 במידה ותמתח את הסרט שיתפוס את כל התצוגה (Full Screen) יתבצע upscale מ 640x480 ל 1920x1080
-
nondos
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 207
- שם מלא: nondos
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
כשאתה מדבר על רזולוצית כרטיס המסך אתה בעצם מתכוון לרזולוצית העבדה של שולחן העבודה שלי בווינדוס?
כמו כן אם כך ה Upscale ממש לא איכותי אני קיבלתי את הרושם שממש ניתן לקחת DVD ולהגיע לתוצאות זהות כמעט ל HD לא?!
תודה רבה על התגובות
כמו כן אם כך ה Upscale ממש לא איכותי אני קיבלתי את הרושם שממש ניתן לקחת DVD ולהגיע לתוצאות זהות כמעט ל HD לא?!
תודה רבה על התגובות
-
nondos
-
- חבר פעיל מאוד

אני עובד עם הקודקים הכי טובים שיש CoreAvc ו Ffdshow הענין הוא שמתכתובות שונות פה בפורם הבנתי שניתן לקחת מקור
480i/576i/480p/576p ולהמיר אותו ל 1080 ולקבל תוצאות די טובות כמעט כמו HD, הבנתי שאפילו חלק מהתוכניות ביס HD משודרות באופן כזה שהם עברו Upscale כזה. לדוגמא דיברו פה על אולפן ליגת האלופות האחרון ששודר ב 5 HD
כיום שאני מותח סרט DivX רגיל למסך מלא כמובן שהאיכות לא מתקרבת ל HD אז השאלה האם ניתן (אם בכלל) להגיע לתוצאות יותר טובות?
תודה
480i/576i/480p/576p ולהמיר אותו ל 1080 ולקבל תוצאות די טובות כמעט כמו HD, הבנתי שאפילו חלק מהתוכניות ביס HD משודרות באופן כזה שהם עברו Upscale כזה. לדוגמא דיברו פה על אולפן ליגת האלופות האחרון ששודר ב 5 HD
כיום שאני מותח סרט DivX רגיל למסך מלא כמובן שהאיכות לא מתקרבת ל HD אז השאלה האם ניתן (אם בכלל) להגיע לתוצאות יותר טובות?
תודה
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
הבנתי שניתן לקחת מקור 480i/576i/480p/576p ולהמיר אותו ל 1080 ולקבל תוצאות די טובות כמעט כמו HD = חרטה
פשוט אם יש מקור 576P בעל ביטרייט טוב, זה נראה לא רע בלי קשר (בתנאי שה- UPSCALE לא הורס).
פשוט אם יש מקור 576P בעל ביטרייט טוב, זה נראה לא רע בלי קשר (בתנאי שה- UPSCALE לא הורס).
HiFiMusic IL
יש שלושה מרכיבים עיקריים האחראים לאיכות התמונה בניגון DVD רגיל דרך המחשב (שבדר"כ הוא Interlaced במקור)
1. האחד זה רכיב שמבצע deinterlacing (אלא אם כן שולחים את זה כך למסך ,לדוגמה אם מגדירים שידור של 1080i)
2. השני זהו רכיב שמבצע את פעולת ה upscaling
3. השלישי זה הגדרות שונות ומשונות שניתן לעשות על הוידאו הפרוס (פעולות Post processing)
יש מספר רכיבים שיודעים לבצע deinterlacing במחשב לדוגמה: הפילטרים של FFDSHOW, Cyberlink .
את הפעולה הזאת ניתן לבצע או בתוכנה או ע"י שימוש ביכולת החומרה של כרטיס המסך עצמו
כנ"ל לגבי יכולת ה upscaling שבדרך כלל מי שעושה זאת זה כרטיס המסך (דרך עבודה מול ה Renderer פילטר)
אתה צריך לשחק עם המרכיבים האלה כדי נסות לשפר את התמונה אצלך
1. האחד זה רכיב שמבצע deinterlacing (אלא אם כן שולחים את זה כך למסך ,לדוגמה אם מגדירים שידור של 1080i)
2. השני זהו רכיב שמבצע את פעולת ה upscaling
3. השלישי זה הגדרות שונות ומשונות שניתן לעשות על הוידאו הפרוס (פעולות Post processing)
יש מספר רכיבים שיודעים לבצע deinterlacing במחשב לדוגמה: הפילטרים של FFDSHOW, Cyberlink .
את הפעולה הזאת ניתן לבצע או בתוכנה או ע"י שימוש ביכולת החומרה של כרטיס המסך עצמו
כנ"ל לגבי יכולת ה upscaling שבדרך כלל מי שעושה זאת זה כרטיס המסך (דרך עבודה מול ה Renderer פילטר)
אתה צריך לשחק עם המרכיבים האלה כדי נסות לשפר את התמונה אצלך
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78885
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
כמו ש osherov אמר,
איכות ה-UPSCALE נקבעת במחשב היום כמעט תמיד אך ורק על ידי כרטיס המסך.
איכות ה-UPSCALE נקבעת במחשב היום כמעט תמיד אך ורק על ידי כרטיס המסך.
-
nondos
-
- חבר פעיל מאוד

מבחינת חומרה אני משתמש בחומרה החזקה ביותר:
q6600
8800gt
4GB זכרון
השאלה היא האם ניתן לעשות upscale מקצועי בעזרת תוכנה כלשהי כמו שמדברים עליו
בשרשור הזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... A+%2Ahd%2A
q6600
8800gt
4GB זכרון
השאלה היא האם ניתן לעשות upscale מקצועי בעזרת תוכנה כלשהי כמו שמדברים עליו
בשרשור הזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... A+%2Ahd%2A
אז ככה, שידור אולפן ליגת האלופות והתקצירים היה בעצם שידור של 4:3 (עם מתיחה אופקית). השידור עבר אפסקייל מקצועי ל-1080I והתוצאה היתה מרשימה ביותר - אלף פעם יותר טוב מהאפסקייל שהממיר או כל מסך עושה. התמונה היתה חדה ואיכותית ללא כל עיוות או ריצוד. אילו לא היתה המתיחה ל-16:9 או שידור אמורפי הייתי נופל בפח ואומר שמדובר בשידור HD באיכות בינונית.
...