משין הד...הרכב טראש מטאל מקליפרוניה ארה"ב.......מגיעה אלינו כשהיא נמצאת בתקופת שיא שלה. הלהקה מונה 5 חברים , 2 גיטריסטים ( והזמר והמנהיג הוא אחד מהם) באס, ותופים. ויש שמחשיבים את האלבום האחרון שלהם לאחד מאלבומי העשור של הטראש מטאל.
והנה הערב הגיע....מזג אויר נעים....שדרות ירושלים ביפו. קצת לפני 8 בערב. השדרה ממול כבר מלאה בלובשי שחורים........איך לא.כל אחד והטריקו השחור שלו. והלהקה האהובה עליו טבועה על החולצה. גם אני היית עם שחור....לד זפלין פיארו את החולצה שלי.
טוב..ניכנסים פנימה ( אני וחבר שגם הוא חובב דיסטורשנים.........) , בשמונה וחצי אמורה לעלות להקת החימום. הלא היא בצפר....הרכב מטאל ישראלי שמצליח מאוד בחו"ל. ונימצא באותו לייבל תקליטים שנימצאת משין הד הלא הוא ......רואדראנר רקורדס. מהלייבלים המובילים היום בסצינת המטאל בעולם.
ללהקת בצפר....כבר היה הכבוד להיות להקת החימום של מגאדאת בביקור האחרון שלהם.
הם מבצעים קטעים מהאלבום החדש שלהם......ואין מה להגיד. הם הרכב מכובד , שיודע להחזיק גרוב....נישמעים טוב....ביחד. הסאונד היה בסדר גמור ויותר.
הרבה גראולינג בשירה לטעמי......ולזמר יש קול טוב.לא מנוצל לטעמי לשירה רגילה.
לטעמי חסר להם עומק.......והם דיי חוזרים על עצמם.ונישמעים דומה מאוד.
אבל נתנו הופעה טובה.......סאונד אחללה....ויש להם מתופף.......רועי ברמן. פשוט מעולה........מחזיק אותם מצויין..מעברים חבל"ז.......אחלה מתופף. בהחלט ברמה..
הפסקה..........עוד קצת בירה......האולם כבר דיי מלא.מועדון התיאטרון ביפו.
והאוירה מתחממת לקראת הדבר המרכזי.
אבל כמו שכבר למדנו.כגודל הציפיות...גודל האכזבה.
אין ספק...משיןהד פירגנו לקהל הישראלי בענק.נתנו באמת שואו גדול ....ניהלו דיאלוג עם הקהל.......בעיקר רוב פליין הזמר....שהיה מבסוט להגיד שלום . ולחיים כל הזמן וללגום עוד כוסית פלסטיק מלאה ביין כנראה. אבל הוא נישמע רע לצערי.
בקיצור ... משין הד אהבו את הקהל. והקהל השתולל רוב ההופעה בריקודי פוגו. הייתי במרחב מוגן
אבל הסאונד. אוף הסאונד........איך זה יכול לקרות
אין לי הסבר טכני. עמדתי בדיוק באותה עמדה כמו בחימום של ביצפר......משמאל לקונסולה. וביצפר נישמעו טוב ממשין הד. ( כן היה להם איש סאונד שלהם)
סאונד שירה על הפנים......... תופים.....הכל.
צפוף באוזן...אתה לא מסוגל להבין מי מנגן מה. באס???????? אולי נהמות היו......באס מנגן לא הצלחתי לשמוע.
זה בסדר.....האוזניים שלי כנראה בסדר. גם לידי אמר מישהו...........איך מביאים להקה כזו ברמה הזו....עם סאונד בשקל וחצי.............
אתה רואה מתופף.......... חיית דאבל בייס דראם......מעברים....כוח.......הכל.......אבל במקום לשמוע תופים....אתה שומע דפיקות. כמה חבל.
בקיצור......ניגמרו לי המילים. זה לא היה זה......ובטח לא 200 ש"ח.
אגב...בהדרן......שמה משין הד את דגל ישראל על מערכת התופים. כל הכבוד להם.....הם באמת פירגנו לנו......חבל שהסאונד לא פירגן לי באוזניים. את הציפצופים אני עדיין מרגיש..............
ניזכרתי במופע של אורייה היפ האחרון מהקיץ.......הם שמו אצלי את רף הסאונד גבוה. הם היו מדהימים. אפילו חצי מזה לא היה הערב.
נקווה לעוד מופעים.....עם סאונד טוב יותר. על זה יפול מופע.
לילה מצויין.........
אנסה לצרף תמונות מחר......חייב לעבד אותם עם קצת תאורה.היה חשוך יחסית.
רפי_א