מחשב ישן,יוכל לשמש כHTPC?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
hananmori12 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 838
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אני לפני קניית מחשב חדש וחשבתי לעצמי,מה נעשה עם הישן
המחשב הישן הוא Pentium 4 2.0GHz עם 512MB זיכרון וכרטיס מסך בלי יציאה דיגיטלית בן 3 שנים,
האם שווה לי להשקיע קצת על המחשב על זה ולעשות ממנו HTPC?אם כן מה צריך לשדרג?וכמה עולה פחות או יותר?
או האם שווה לי לחבר כבר את המחשב החדש?

תודה,
חנן

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #2 

להערכתי, עם קינפוג נכון ונקי, תוכל לנגן איתו בקושי קבצי X.264 באיכות 720P, ולעשות איתו הקלטות ללא בעייה. קבצי XVID בסגנון סרטים ב-DVDRIP ואף קבצי XVID באיכות "HR" תוכל לנגן ללא כל בעייה.
כרטיס טלוויזיה הוא השידרוג היחיד שתצטרך לעשות אם אתה מעוניין בהקלטות, דוגמת ה-Hauppauge PVR150 (קיט של כרטיס עם שלט רחוק יעלה 300-400 שקל) או ה-AverMedia M785 (קצת יותר יקר). שני הכרטיסים האלו דוחסים ל-MPEG2 בחומרה, ולכן אין כמעט עומס על המחשב.
מעבר לכך, כל שידרוג אחר יחייב החלפת לוח אם. יש כרטיס HD2400 בממשק AGP הכולל פענוח H.264 בחומרה, אולם יש עדיין בעיות עם תמיכה בכתוביות עברית המצורפות לקבצי HD (נפתרות לאט לאט...), ולכן לא הייתי ממליץ לקנות.

hananmori12 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

אוקיי,
אני מבין שמבחינת החוזק שלו יהיה לי קשה להריץ 720P,אז אם הוא לא מספיק חזק להריץ 720P אולי לא שווה לי להשקיע?
מבחינת השידרוגים,מה עם כרטיס מסך?אני רוצה לחבר אותו לLCD בHDMI ואין לי יציאה דיגיטלית בכרטיס הקיים,האם יש כרטיס שיכול להתחבר ללוח שלי ולעשות את העבודה המתאימה ואולי גם לעזור למחשב להריץ 720P עם פחות קושי?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #4 

לגבי ה-720P, נסה לנגן איתו כמו שהוא עכשיו. הורד קובץ MKV באיכות כזו (למשל, פרק בסידרה כמו אבודים הוא בגודל 1.1 ג'יגה-בייט), נגן אותו (על פי הדיווחים פה בפורום, הקודק הכי קליל לעניין זה הוא ה-CoreAVC), ותוודא שהסינכרון בין האודיו לתמונה נשאר לאורך כמה דקות, וצריכת המעבד אינה עולה מעבר ל-90%.
אם לא מצליח ויש לך סבלנות, נסה לפרמט את ההארד דיסק ולהתקין מחדש XP נקי + הקודקים הדרושים בלבד. אם גם זה לא מצליח, אז כנראה שאין טעם לשדרג אותו. מה שאתה כן תוכל לעשות איתו במקרה כזה לעשות איתו זה שרת איחסון בתוספת של הארד דיסקים גדולים.
יש מאמר מצויין של OferL המסביר איך להתקין ולנגן קבצי HD על מחשבים חלשים:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=973
לגבי החיבור למסך - חיבור VGA (אנלוגי) ייתן איכות תמונה מצויינת, וההבדל עם חיבור DVI/HDMI הוא לא כזה גדול. כמובן שכל כרטיס מסך, גם ישן, עם יציאת DVI והוספת כבל DVI ל-HDMI בהחלט יעשו את העבודה והחיבור שלך יהיה דיגיטלי. כאמור, לדעתי זה זניח וחבל על הכסף, ועדיף להישאר עם VGA.

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #5 

איזה כרטיס מסך יש לך?
אני בכל מקרה ממליץ לך ללכת על זה. בתור התחלה קנה רק מארז חדש (בכל מקרה תהיה חייב לקנות מארז עבור מחשב HTPC).
תחכה עם קניית כרטיס מסך עד שתראה איך המחשב מתפקד. כמו כן ייתכן מאוד שתקבל תמונה טובה יותר ב-VGA מאשר ב-HDMI (תלוי באיזה חיבור אתה מצליח להגיע לרזולוציה הכי קרובה לזו של המסך).

תנסה אחת מתוכנות הבאות: MCE (לא ויסטה), Media Portal או SAGE TV.
ההחלטה במי מהתוכנות לבחור תלוייה בצרכים שלך - MCE נוחות הגדרה ופשטות, אך היא מערכת סגורה עם מעט אפשרויות.
Media Portal - חינמית, קוד פתוח כך שכמעט כל דבר ניתן לקינפוג (גם ללא ידע בתכנות), מעולה למדיה, בכל מה שקשור ל-PVR - נופלת מהמתחרות (למרות שמשתפרת לאט לאט).
SAGE TV - עולה כסף, ממשק פחות יפה ממדיה פורטל ו-MCE (לדעתי), שולטת בכל מה שקשור ל-PVR וניהול הקלטות.

hananmori12 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

אני כרגע לא בבית,שאני יגיע אני ינסה להריץ פרק של אבודים ולראות עם הכל תואם,בקשר לכרטיס מסך אני ירשום את הדגם שאני יהיה בבית.
את הכרטיס מסך אני יצטרך להחליף בכל מקרה כי הטלויזיה שלי טושיבה 32A3000 לא תומכת במסך מלא (16:9) בחיבור VGA אלא רק 4:3 וזה לא בא בחשבון כי אני רוצה לנצל את מלא המסך,
אם המחשב לא יריץ 720P כמו שצריך עדיף לי להביא כבר מחשב חדש ולחבר אותו בDVI\HDMI וככה להנות מסרטי HD מתי שאני רוצה?

sierra13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #7 

תודה שהרמת את השאלה כי זו שאלה שמעניינת גם אותי.
יש לי מעבד AMD Athlon XP2000 שאני חושב שאמור להיות מקביל לשלך. קצת זיכרון ולוח אם. את כל השאר אני צריך לקנות.
מאחר וגם אני אצטרך לקנות כ.מסך השאלה שלי היא כזו:
האם יש כרטיס מסך שיעשה את עבודה פיענוח סרטי ה- HD עליו ויוריד את מהמעמסה מהמעבד הישן? (אני לא זקוק ל- PVR)
מטבע הדברים אני רוצה לחסוך בעלויות והשאלה היא מה יהיה יותר עדיף מבחינה כספית:
כ.מסך חדש על מערכת ישנה או מערכת חדשה ברמה בינונית (אני חושב שראיתי שמפרט בסיסי מתחיל ב- 1500 ש"ח)

hananmori12 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

הכרטיס מסך שלי הוא NVIDIA GeForce4 MX 440
מה אתם ממליצים לי לעשות?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”