הבהרה בקשר יכולת הHD באודיו
במסע חיפושים אחריי הרסיבר המתאים בשבילי נתקלתי בבעיה שאני אשמך אם תוכלו להבהיר לי.
הבעיה התעוררה כאשר שקלתי לקנות רסיבר מיד
שניה שלא תומך בHD והשאלה שלי היא
האם ברסיבר שתומך בHD הסאונד משתפר או שזה בעיקר לטלויזיה
והסאונד גם בHD וגם בחיבור דיגיטלי -אופטי יהיה שווה,
ועד כמה באמת צריך את החיבור של הHD ברסיבר.
תודה מראש
הבעיה התעוררה כאשר שקלתי לקנות רסיבר מיד
שניה שלא תומך בHD והשאלה שלי היא
האם ברסיבר שתומך בHD הסאונד משתפר או שזה בעיקר לטלויזיה
והסאונד גם בHD וגם בחיבור דיגיטלי -אופטי יהיה שווה,
ועד כמה באמת צריך את החיבור של הHD ברסיבר.
תודה מראש
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
לא ברורה לי השאלה.
אם אתה שואל אם יש יתרון לסאונד אשר עובר דרך HDMI אל מול אודיו שמגיע דיגיטלית (קואקס או אופטי)?
התשובה היא לא - אין יתרון בכך, אלא אם כן מדובר על אודיו HD (כלומר הפורמטים החדשים).
לגבי שיפור באיכות התמונה, חלק מהרסיברים החדשים כוללים מעבדים חזקים יותר (בעיקר HQV רלוונטי, אבל גם ABT) והם באמת יכולים לשפר את איכות התמונה בטלויזיה.
אם אתה שואל אם יש יתרון לסאונד אשר עובר דרך HDMI אל מול אודיו שמגיע דיגיטלית (קואקס או אופטי)?
התשובה היא לא - אין יתרון בכך, אלא אם כן מדובר על אודיו HD (כלומר הפורמטים החדשים).
לגבי שיפור באיכות התמונה, חלק מהרסיברים החדשים כוללים מעבדים חזקים יותר (בעיקר HQV רלוונטי, אבל גם ABT) והם באמת יכולים לשפר את איכות התמונה בטלויזיה.
במידה וזה HD אודיו אז יש הבדל בין רסיבר שיודע לפענח את זה (עם כניסת HDMI) לבין רסיבר שאין לו כניסת HDMI
כלומר במחשבה על העתיד משתלם לקנות רסיבר שיודע לפענח HD אודיו או רסיבר טוב יותר אך, ללא יכולת פענוח הHD
מקווה שעכשיו יצא יותר ברור
כלומר במחשבה על העתיד משתלם לקנות רסיבר שיודע לפענח HD אודיו או רסיבר טוב יותר אך, ללא יכולת פענוח הHD
מקווה שעכשיו יצא יותר ברור
אני אנסה(כמיטב יכולתי) לעשות קצת סדר בדברים..
shuka,
לפי השאלה שלך יש לי הרגשה שאתה מבלבל בין סוג חיבור לבין סוג המידע שמועבר על אותו חיבור.
HDMI הוא סוג של חיבור להעברת אותות דיגיטליים.
HD הוא שם כולל של פורמטי שידור דיגיטליים( למשל dolby trueHD).
חשוב שתדע כי רסיבר בעל כניסת HDMI לא חייב לדעת לפענח dolby trueHD או DTS HD.
חיבור ה HDMI אומנם מעביר רק מידע דיגיטלי, אך סוג ה CODEC שמועבר ע"י החיבור יכול להיות גם AC3 "רגיל" ולא HD.
אם אתה מעביר DD או DTS "רגילים", סוג החיבור הדיגיטלי לא ישפיע על איכות הקול.(הביטים הם אותם ביטים)
אבל,
אם ברצונך להינות מפורמטי סאונד של HD אתה חייב להשתמש בחיבור HDMI עקב רוחב הפס הגבוה שדורשים הפורמטים החדשים.
עכשיו השאלה שצריכה להישאל: איפה לעשות את ההמרה - במגבר או בנגן? זו שאלה שהתשובה עליה תלויה בהרבה גורמים וגם את מי שואלים, אבל זכור:
אתה לא חייב מגבר עם מפענחי HD כדי להינות מ HD.
ההמרה, או הפריסה אם תרצה, יכולה להיעשות בנגן(אם אכן לנגן יש מפענחים עליו) ולהישלח על HDMI (לא משנה איזה גירסא!!) בפורמט של LPCM למגבר עם כניסת HDMI(ללא מפענח).
המגבר פשוט ימיר את ה LPCM הרב ערוצי למידע אנלוגי רב ערוצי, יגביר, וישלח לרמקולים.
מקווה שעזרתי,
עודד
לפי השאלה שלך יש לי הרגשה שאתה מבלבל בין סוג חיבור לבין סוג המידע שמועבר על אותו חיבור.
HDMI הוא סוג של חיבור להעברת אותות דיגיטליים.
HD הוא שם כולל של פורמטי שידור דיגיטליים( למשל dolby trueHD).
חשוב שתדע כי רסיבר בעל כניסת HDMI לא חייב לדעת לפענח dolby trueHD או DTS HD.
חיבור ה HDMI אומנם מעביר רק מידע דיגיטלי, אך סוג ה CODEC שמועבר ע"י החיבור יכול להיות גם AC3 "רגיל" ולא HD.
אם אתה מעביר DD או DTS "רגילים", סוג החיבור הדיגיטלי לא ישפיע על איכות הקול.(הביטים הם אותם ביטים)
אבל,
אם ברצונך להינות מפורמטי סאונד של HD אתה חייב להשתמש בחיבור HDMI עקב רוחב הפס הגבוה שדורשים הפורמטים החדשים.
עכשיו השאלה שצריכה להישאל: איפה לעשות את ההמרה - במגבר או בנגן? זו שאלה שהתשובה עליה תלויה בהרבה גורמים וגם את מי שואלים, אבל זכור:
אתה לא חייב מגבר עם מפענחי HD כדי להינות מ HD.
ההמרה, או הפריסה אם תרצה, יכולה להיעשות בנגן(אם אכן לנגן יש מפענחים עליו) ולהישלח על HDMI (לא משנה איזה גירסא!!) בפורמט של LPCM למגבר עם כניסת HDMI(ללא מפענח).
המגבר פשוט ימיר את ה LPCM הרב ערוצי למידע אנלוגי רב ערוצי, יגביר, וישלח לרמקולים.
מקווה שעזרתי,
עודד
תוספת קטנה להודעתו של odedmaman היא שלא כל רסיבר תומך בקבלת פורמט אודיו רב ערוצי לא מקודד (Multi Channel LPCM) דרך חיבור HDMI ולכן צריך קודם לבדוק באם הרסיבר שלך תומך ביכולת זו
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים