x264 נהיה שחור לבן
-
Ambious
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אוקי, משהו מוזר.
עד לפני יומיים הייתי צופה בקבצי x264 בלי שום בעיה, בצבע מלא.
לפני יומיים ניסיתי לנגן קובץ מסוים ופתאום הוא היה בשחור לבן.
השתמשתי עד אותו רגע ב- ffdshow עם haali media splitter, וכשהתחילו הבעיות ניסיתי לשנות במדיה פלייר ל- internal matroska splitter, מה שפתר את בעית הצבע, אבל גרם לבעית סנכרון קשה.
ניסיתי כל מיני פילטרים וכל מיני הגדרות, ולא הצלחתי בשום פנים ואופן לפתור את זה.
מישהו כבר נתקל בזה בעבר? למישהו יש רעיון איך לפתור את זה?
אשמח לשמוע רעיונות.
-אלעד
עד לפני יומיים הייתי צופה בקבצי x264 בלי שום בעיה, בצבע מלא.
לפני יומיים ניסיתי לנגן קובץ מסוים ופתאום הוא היה בשחור לבן.
השתמשתי עד אותו רגע ב- ffdshow עם haali media splitter, וכשהתחילו הבעיות ניסיתי לשנות במדיה פלייר ל- internal matroska splitter, מה שפתר את בעית הצבע, אבל גרם לבעית סנכרון קשה.
ניסיתי כל מיני פילטרים וכל מיני הגדרות, ולא הצלחתי בשום פנים ואופן לפתור את זה.
מישהו כבר נתקל בזה בעבר? למישהו יש רעיון איך לפתור את זה?
אשמח לשמוע רעיונות.
-אלעד
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
ראשית אני מניח שאתה מדבר על ניגון דרך ה Media Player Classic (שלא להתבלבל עם Microsoft Media Player)
שנית אם ה GraphEdit לא מצליח לבנות לך גרף מתאים שינגן קובץ MKV אז זה סימן שלא כל שהקודקים מותקנים\מוגדרים אצלך כמו שצריך.
דוגמה לפילטרים (קודקים) שניתן להשתמש בהם על מנת לנגן קובץ MKV (יש עוד הרבה שיודעים לעשות את המשימה הזאת):
Haali Media Splitter - אחראי על פתיחה ופיצול ערוץ האודיו והוידאו והכתוביות מקובץ ה MKV
CoreAVC, FFDSHOW Video, CyberLink וכו - אחראים על פיענוח ערוץ הוידאו המקודד
FFDSHOW Audio, AC3Filter וכו - אחראים על פיענוח ערוץ האודיו המקודד
שים לב שאכן חלק מהנגנים מאפשרים שימוש בפילטרים פנימיים לצורך ביצוע חלק מהמשימות (כגון Media Player Classic שמאפשר להשתמש ב Haali Media Splitter פנימי)
שנית אם ה GraphEdit לא מצליח לבנות לך גרף מתאים שינגן קובץ MKV אז זה סימן שלא כל שהקודקים מותקנים\מוגדרים אצלך כמו שצריך.
דוגמה לפילטרים (קודקים) שניתן להשתמש בהם על מנת לנגן קובץ MKV (יש עוד הרבה שיודעים לעשות את המשימה הזאת):
Haali Media Splitter - אחראי על פתיחה ופיצול ערוץ האודיו והוידאו והכתוביות מקובץ ה MKV
CoreAVC, FFDSHOW Video, CyberLink וכו - אחראים על פיענוח ערוץ הוידאו המקודד
FFDSHOW Audio, AC3Filter וכו - אחראים על פיענוח ערוץ האודיו המקודד
שים לב שאכן חלק מהנגנים מאפשרים שימוש בפילטרים פנימיים לצורך ביצוע חלק מהמשימות (כגון Media Player Classic שמאפשר להשתמש ב Haali Media Splitter פנימי)
הגרף שלך נראה תקין ולכן לדעתי הבעייה קשורה להגדרות של ה FFDSHOW Video Decoder
תנסה לחזור לברירות המחדל בהגדרות שם ולראות האם זה פותר את הבעייה
תנסה לחזור לברירות המחדל בהגדרות שם ולראות האם זה פותר את הבעייה
-
Ambious
- חבר פעיל מאוד

לצערי כבר ניסיתי את זה וללא הועיל....
לעניות דעתי מדובר בבעיה דווקא ב- Splitter, מאחר וכשניסיתי את ה- Splitter הפנימי של Media Player Classic זה היה עם צבע, למרות שאני לא בטוח במאה אחוז אם זה ספליטר או מקודד.
יש עוד איזה רעיונות של דברים שאני יכול לנסות - אפילו רק בשביל הדיבאגגינג?
ניסיתי כבר להסיר לחלוטין את FFDSHOW וגם את ה- SPLITTER ולהתקין מחדש, ניסיתי גרסאות שונות, ניסיתי הכל ובכל פעם או שהסרט מוצג בשחור-לבן, או שהוא מוצג ללא תמונה בלבד - או - כפי שציינתי - במקרה אחד ספיציפי שבו המדיה פלייר קלאסיק השתמש בספליטר המובנה שלו - זה היה צבעוני אבל ללא סינכרון בין קול לתמונה.
-אלעד
לעניות דעתי מדובר בבעיה דווקא ב- Splitter, מאחר וכשניסיתי את ה- Splitter הפנימי של Media Player Classic זה היה עם צבע, למרות שאני לא בטוח במאה אחוז אם זה ספליטר או מקודד.
יש עוד איזה רעיונות של דברים שאני יכול לנסות - אפילו רק בשביל הדיבאגגינג?
ניסיתי כבר להסיר לחלוטין את FFDSHOW וגם את ה- SPLITTER ולהתקין מחדש, ניסיתי גרסאות שונות, ניסיתי הכל ובכל פעם או שהסרט מוצג בשחור-לבן, או שהוא מוצג ללא תמונה בלבד - או - כפי שציינתי - במקרה אחד ספיציפי שבו המדיה פלייר קלאסיק השתמש בספליטר המובנה שלו - זה היה צבעוני אבל ללא סינכרון בין קול לתמונה.
-אלעד
-
Ambious
- חבר פעיל מאוד

עדכון: הבעיה קיימת גם בסוגי קבצים אחרים - כל סוגי הוידאו, משמע - הבעיה היא ב- FFDShow.
אחרי שחיפשתי קצת בגוגל ונתקלתי באנשים שנתקלו בבעיות דומות (קל יותר לחפש בגוגל על בעיה שהיא בכל הוידאו מאשר בעיה רק ב- X264), גיליתי שהבעיה היתה ב- YUV.
משנכנסתי ל- Output ב- FFDSHOW Video Options וביטלתי את כל מה שיש ב- Packed YUV ו- Planer YUV, הצבע חזר לחיי!
אין לי מושג מה כל זה אומר - אבל עכשיו זה עובד, אז שוין.
תודה לכל מי שעזר
אחרי שחיפשתי קצת בגוגל ונתקלתי באנשים שנתקלו בבעיות דומות (קל יותר לחפש בגוגל על בעיה שהיא בכל הוידאו מאשר בעיה רק ב- X264), גיליתי שהבעיה היתה ב- YUV.
משנכנסתי ל- Output ב- FFDSHOW Video Options וביטלתי את כל מה שיש ב- Packed YUV ו- Planer YUV, הצבע חזר לחיי!
אין לי מושג מה כל זה אומר - אבל עכשיו זה עובד, אז שוין.
תודה לכל מי שעזר