חיברתי מגבר סטריאו ליציאת PRE OUT של רסיבר קולנוע ביתי,
כך שבפועל עלי לכוון 2 כפתורי ווליום,(אחד של המגבר והשני של הרסיבר)
נאמר לי בעבר כי עלי ללחוץ על כפתור ה-BYPASS של הרסיבר על מנת לשמוע סטריאו נקי באמצעות המגבר .
משום מה כאשר אני לא לוחץ על כפתור ה BYPASS של הרסיבר אני שומע יותר "עומק/צבע/עושר -אולי מלאכותי בצליל מאחר והרסיבר מכוון על מלוא הבסים וטרבל.
למגבר הסטריאו אין כיווני בסים וטרבל אך הצליל שקוף יותר ונאמן למקור.
לעיתים בא לי לשמוע עם יותר צבע .
השאלה: הפעלת כפתור ה BYPASS של הרסיבר הכרחית?
האם לא ייגרם נזק למגבר בזמן שהוא מקבל הגברה גם של הרסיבר ?
תודה.
שאלה למבינים בנושא חיבור מגבר סטריאו ליציאת PRE OUT של רסיבר
-
רונן
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- byrdparis
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1419
אין שום סכנה
הפרא של הרסיבר אינו מגביר לך את מגבר הסטיראו אתה רק מקבל את ה"צבע" של הפרא של הרסיבר שלך .
תהנה .
הפרא של הרסיבר אינו מגביר לך את מגבר הסטיראו אתה רק מקבל את ה"צבע" של הפרא של הרסיבר שלך .
תהנה .
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
היי רונן.
אז ככה, למעשה יש לך עכשיו שני קדם-מגברים משורשרים (זה של הרסיבר ולאחריו זה של המגבר סטריאו) ואז מגבר כח אחד (זה של מגבר הסטריאו).
אחד מהקדם-מגברים צריך להיות בקשר (יותר נכון רצוי). בד"כ מה שעושים בקונפיגורציה כזו זה מוצאים מה הווליום תריך להיות על המגבר סטריאו כך שכל הרמקולים נשמעים באותה עוצמה עם בדיקת ה-TEST TONE (בד"כ זה יוצא ווליום מאוד גבוה - קרוב לקצר).
ה-BYPASS של הרסיבר או מה שנקרא אצל אחרים, מצב DIRECT או PURE DIRECT לא קשור לסיפור הזה והוא למעשה עוקף ומכבה את כל ה-DSP והקולייזרים למינהם ברסיבר.
אין "חוק" שלפיו ככה צריך לשמוע מוסיקה.
מניסיוני אכן זה נשמע יותר נכון ככה, אולם כמו שהגשש אומר : "אם אתה נהנה, אז תפעיל"...
אז ככה, למעשה יש לך עכשיו שני קדם-מגברים משורשרים (זה של הרסיבר ולאחריו זה של המגבר סטריאו) ואז מגבר כח אחד (זה של מגבר הסטריאו).
אחד מהקדם-מגברים צריך להיות בקשר (יותר נכון רצוי). בד"כ מה שעושים בקונפיגורציה כזו זה מוצאים מה הווליום תריך להיות על המגבר סטריאו כך שכל הרמקולים נשמעים באותה עוצמה עם בדיקת ה-TEST TONE (בד"כ זה יוצא ווליום מאוד גבוה - קרוב לקצר).
ה-BYPASS של הרסיבר או מה שנקרא אצל אחרים, מצב DIRECT או PURE DIRECT לא קשור לסיפור הזה והוא למעשה עוקף ומכבה את כל ה-DSP והקולייזרים למינהם ברסיבר.
אין "חוק" שלפיו ככה צריך לשמוע מוסיקה.
מניסיוני אכן זה נשמע יותר נכון ככה, אולם כמו שהגשש אומר : "אם אתה נהנה, אז תפעיל"...
-
רונן
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684