תגובות למאמר: מגברי וינטאג' למה זה טוב?
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
יופי של מאמר
תענוג היה לקרוא, להזדהות וללמוד.
כל כך מזדהה עם הרישא של המאמר. אם הייתי יודע אז מה שאני יודע היום... בהחלט הפסדתי לא מעט מציאות, יקרות סנטימנטלית (קודם כל) וערכית.
זיכרון חד הוא בדמות תקליטים נדירים ביותר, הראשונים שמלפני החשמל, במהירות 78, כאשר כל צד כלל שיר אחד. היו שם תקליטים קלאסים, בכל מני שפות, אפילו היה יפה יקרוני לילדים. הם לא היו עשויים מויניל והיו מאוד שבירים וכבדים. עד שסבתא החליטה לשים אותם בארגז ירקות פינת הרחוב, וכאשר גיליתי - היה מאוחר מדי...
תענוג היה לקרוא, להזדהות וללמוד.
כל כך מזדהה עם הרישא של המאמר. אם הייתי יודע אז מה שאני יודע היום... בהחלט הפסדתי לא מעט מציאות, יקרות סנטימנטלית (קודם כל) וערכית.
זיכרון חד הוא בדמות תקליטים נדירים ביותר, הראשונים שמלפני החשמל, במהירות 78, כאשר כל צד כלל שיר אחד. היו שם תקליטים קלאסים, בכל מני שפות, אפילו היה יפה יקרוני לילדים. הם לא היו עשויים מויניל והיו מאוד שבירים וכבדים. עד שסבתא החליטה לשים אותם בארגז ירקות פינת הרחוב, וכאשר גיליתי - היה מאוחר מדי...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
גם לי יש זכרונות שההורים אינם בבית, אני שם תקליט שלי ושומע בווליום "כמו שצריך" (כלומר, נקודה אחת מתחת לנקודה שבה השכנים מלמטה מוציאים את המטאטה ומכים בו בתקרה שלהם בחוזקה).
גם אני "ילד שנות השבעים" ויש לי חיבה לעיצובים הללו (פרט לציפוי פלסטיק דמוי עץ שמעולם לא דיבר אלי...)
גם אני "ילד שנות השבעים" ויש לי חיבה לעיצובים הללו (פרט לציפוי פלסטיק דמוי עץ שמעולם לא דיבר אלי...)
- roypeles
- חבר מביא חבר

oferlaor כתב:גם לי יש זכרונות שההורים אינם בבית, אני שם תקליט שלי ושומע בווליום "כמו שצריך" (כלומר, נקודה אחת מתחת לנקודה שבה השכנים מלמטה מוציאים את המטאטה ומכים בו בתקרה שלהם בחוזקה).
גם אני "ילד שנות השבעים" ויש לי חיבה לעיצובים הללו (פרט לציפוי פלסטיק דמוי עץ שמעולם לא דיבר אלי...)[/quote]
אכן עולם הטפטים היה חלק בלתי נפרד משנות ה 70. דחפו אותם בכל מקום אפשרי - החל מהקירות ועד למכשירי חשמל שונים....
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
אני מעדיף את המגברים דווקא עם העץ שמקיף אותם-לא ציפוי,אלא עץ "על באמת",באוסף שלי
יש שני רסיברים ומגבר משולב אחד של פיוניר עם שנמצאים בתוך "תיבה" חיצונית מעץ,וגם הסאנסוי 5000X שהעץ מוסיף לו הרבה משקל..בעיני העץ מעניק תחושה ביתית "וחמימה"
למגברים האלה..
יש שני רסיברים ומגבר משולב אחד של פיוניר עם שנמצאים בתוך "תיבה" חיצונית מעץ,וגם הסאנסוי 5000X שהעץ מוסיף לו הרבה משקל..בעיני העץ מעניק תחושה ביתית "וחמימה"
למגברים האלה..
- Kosh
- גורו וינטאג'

סאנסוי,מרנץ ורוטל לא מספיק מפורסמים? המאמר בא לתת "טעימה" מהנושא של ציוד הוינטג'+
כמה טיפים..ואם נחזור לנושא המגברים עצמם,יש תמונות של 2275 ו-8080,הייתי אומר שהם
דגמים שהיו מאוד מפורסמים בזמנו.
דגמים שהיו מאוד מפורסמים בזמנו.
- dror_caspi
-
- חבר פעיל

- תגובות: 71
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
ומה עם כל הקיטים שנמכרו בארץ בשנות ה-70?
הרכבתי עשרות כאלו בילדותי - דקדה (עוד מהזמן שנקרא גיורא הנדלמן אלקטרוניקה), SG ועוד סוגים שאני לא זוכר... ואף פעם לא יצא לי להשוות אותם ל-BRAND NAMES של התקופה
KOSH אתה לא הבנתי אותי , אני לא חולק על מילה אחת שלךKosh כתב:סאנסוי,מרנץ ורוטל לא מספיק מפורסמים? המאמר בא לתת "טעימה" מהנושא של ציוד הוינטג'+
דגמים שהיו מאוד מפורסמים בזמנו....
הרי זה ברור לי ולכל מכיריך , שבחור מוכשר כמוך , יכל לעשות מאמר הרבה יותר מקיף .
אני רק חולק על ההחלטה של המנהלים להקדיש רק עמוד אחד לכתבה הזאת .
אבל מי אני ומה חיי .
אני רואה שרוב העינין הוא סביב רסיברים משנות השבעים .
היה מעניין לקרוא על ציוד היי אנד מאותה תקופה : קווד , לקסמן מקינטוש ...... רצויי ממשהוא שבאמת בתחום .
הבדלים לציוד מודרני ?
יש גם המון ציוד מנורות ופרה אמפליפיירים - העם יש משהוא מקצועי שיכול לתת סקירה ?
היה מעניין לקרוא על ציוד היי אנד מאותה תקופה : קווד , לקסמן מקינטוש ...... רצויי ממשהוא שבאמת בתחום .
הבדלים לציוד מודרני ?
יש גם המון ציוד מנורות ופרה אמפליפיירים - העם יש משהוא מקצועי שיכול לתת סקירה ?
אי אפשר לדבר על וינטג' מבלי להזכיר את The Fisher ממציאת הרסיבר הסטריאופוני.

אני גדלתי על רסיבר דומה (לצערי אין לי תצלום זמין) ... לקח לנו 15 שנה לפחות לשדרג

אבי.

אני גדלתי על רסיבר דומה (לצערי אין לי תצלום זמין) ... לקח לנו 15 שנה לפחות לשדרג
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
tzachi כתב:אני רואה שרוב העינין הוא סביב רסיברים משנות השבעים .
הבדלים לציוד מודרני ?
יש גם המון ציוד מנורות ופרה אמפליפיירים - העם יש משהוא מקצועי שיכול לתת סקירה ?...
אמן מייסר
- roypeles
- חבר מביא חבר

אחחחח... פישר.... תענוג... אני חובב גדול מאוד שלהם....varon כתב:אי אפשר לדבר על וינטג' מבלי להזכיר את The Fisher ממציאת הרסיבר הסטריאופוני.
אבי....
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 155
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אפרופו פישר, גם אני גדלתי על רסיבר שלהם מדגם 122 (יוצר בשנת 75' כמדומני) שעדיין נמצא בבוידעם וממתין לחידוש; הוא תקין, אבל דורש אוברול, אתם יודעים...
ולעניין המאמר הנחמד והמעניין - אני מסתייג רק מההצעה של תום להסתפק במגבר וינטאג' ולחברו לרמקולים מודרניים, מאחר שלדעתי רמקולים מודרניים הורסים ומקלקלים את הצליל הישן והמשובח.
מגברי וינטאג' נשמעים הכי טוב עם רמקולים וינטאג'. ובכלל, לדעתי רמקולים הם הרכיב שבו חלה ההידרדרות הגדולה ביותר באיכות בעשור האחרון, ולמצוא כיום רמקולים חדשים שנשמעים סביר - שלא לדבר על טוב או מצוין - זו משימה כמעט בלתי אפשרית, בכל תקציב שהוא.
ולעניין המאמר הנחמד והמעניין - אני מסתייג רק מההצעה של תום להסתפק במגבר וינטאג' ולחברו לרמקולים מודרניים, מאחר שלדעתי רמקולים מודרניים הורסים ומקלקלים את הצליל הישן והמשובח.
מגברי וינטאג' נשמעים הכי טוב עם רמקולים וינטאג'. ובכלל, לדעתי רמקולים הם הרכיב שבו חלה ההידרדרות הגדולה ביותר באיכות בעשור האחרון, ולמצוא כיום רמקולים חדשים שנשמעים סביר - שלא לדבר על טוב או מצוין - זו משימה כמעט בלתי אפשרית, בכל תקציב שהוא.
- Kosh
- גורו וינטאג'

דראגון,כתבתי שאפשר לשלב בין ישן לחדש,אך זאת בטח לא חובה..זה כבר הטעם האישי.
מגבר הוינטג' הראשי שלי (רוטל RX-603) מחובר לרמקולים חדשים של פוקאל,דגם 806V
הם נשמעים נפלא איתו.לגבי רמקולי וינטג',אני מחזיק בעצמי בשלושה זוגות של מדפיים כאלה-
וורפידל 302,מישן 760 שהתווספו לאחרונה ובוסטון אקוסטיק A40-אלה שנמצאים במקום
העבודה שלי.אף אחד מהם לא משתווה לפוקאלים החדשים,וניסיתי הרבה שילובים שונים עם
מגברים שונים..למישן ולוורפידל הישנים יש את הקסם שלהם,אני מסכים..האזנתי לכל מיני
רמקולי וינטג',ורמקולים שבד"כ לא אהבתי,היו של היצרנים היפנים-אותם חברות שיצרו את המגברים ויצרו בזמנו גם רמקולים,מרנץ,סאנסוי,סוני,סאניו(ד"ש מזהו זה) וכל הגברדיה שאנחנו
אוהבים את המגברים שלהן..לעומת זאת הרמקולים הישנים של האירופאים או האמריקאים
תמיד נשמעו לי טוב יותר.(אני לא מדבר על הייאנד) תמיד היה נראה לי שבזמנו היפנים בנו
מגברים נהדרים-והרמקולים עצמם-נראו חיצונית כמו יצירות אומנות עם גרילים יפים ורשתות עם פיתוחים וכל היתר..אבל באיכות הסאונד שיוצא מהם הם זילזלו..(לפחות ברמת המיינסטרים).איך מרטין תמיד נוהג לכתוב-אין חוקים,כל מקרה לגופו.מגברי וינטג' יכולים
להישמע נפלא עם רמקולים מודרניים,ולהפך,לפחות מהדוגמה האישית שלי.כל אחד צריך
לבחון את הסטאפ הראוי לו,ולשלב את מה שנשמע לאוזניו "נכון" יותר.
מגבר הוינטג' הראשי שלי (רוטל RX-603) מחובר לרמקולים חדשים של פוקאל,דגם 806V
הם נשמעים נפלא איתו.לגבי רמקולי וינטג',אני מחזיק בעצמי בשלושה זוגות של מדפיים כאלה-
וורפידל 302,מישן 760 שהתווספו לאחרונה ובוסטון אקוסטיק A40-אלה שנמצאים במקום
העבודה שלי.אף אחד מהם לא משתווה לפוקאלים החדשים,וניסיתי הרבה שילובים שונים עם
מגברים שונים..למישן ולוורפידל הישנים יש את הקסם שלהם,אני מסכים..האזנתי לכל מיני
רמקולי וינטג',ורמקולים שבד"כ לא אהבתי,היו של היצרנים היפנים-אותם חברות שיצרו את המגברים ויצרו בזמנו גם רמקולים,מרנץ,סאנסוי,סוני,סאניו(ד"ש מזהו זה) וכל הגברדיה שאנחנו
אוהבים את המגברים שלהן..לעומת זאת הרמקולים הישנים של האירופאים או האמריקאים
תמיד נשמעו לי טוב יותר.(אני לא מדבר על הייאנד) תמיד היה נראה לי שבזמנו היפנים בנו
מגברים נהדרים-והרמקולים עצמם-נראו חיצונית כמו יצירות אומנות עם גרילים יפים ורשתות עם פיתוחים וכל היתר..אבל באיכות הסאונד שיוצא מהם הם זילזלו..(לפחות ברמת המיינסטרים).איך מרטין תמיד נוהג לכתוב-אין חוקים,כל מקרה לגופו.מגברי וינטג' יכולים
להישמע נפלא עם רמקולים מודרניים,ולהפך,לפחות מהדוגמה האישית שלי.כל אחד צריך
לבחון את הסטאפ הראוי לו,ולשלב את מה שנשמע לאוזניו "נכון" יותר.
- roypeles
- חבר מביא חבר

תלוי על מה נופלים.
אני משתמש ב fisher xp7 רמקול גדול, מסיבי, כבד, 5 אלמנטים, ואני חייב להגיד, שלא שמעתי עד היום רמקולים שדומים להם. כשהם עובדים, הם פשוט נעלמים מהעין עם כל הגודל והמסיביות שלהם.
הם כבר בני מעל 30, ומעולם לא עברו כל טיפול, שדרוג או אוברול כלשהם ועדיין רמת הפירוט, האימג', הדיוק, החמימות פשוט מדהימים.
הם מחבורים אצלי לסנסוי 2000A, מגברונצ'יק של 35 לערוץ, קרוב לגיל 40 שעושה להם רק טוב..
אני משתמש ב fisher xp7 רמקול גדול, מסיבי, כבד, 5 אלמנטים, ואני חייב להגיד, שלא שמעתי עד היום רמקולים שדומים להם. כשהם עובדים, הם פשוט נעלמים מהעין עם כל הגודל והמסיביות שלהם.
הם כבר בני מעל 30, ומעולם לא עברו כל טיפול, שדרוג או אוברול כלשהם ועדיין רמת הפירוט, האימג', הדיוק, החמימות פשוט מדהימים.
הם מחבורים אצלי לסנסוי 2000A, מגברונצ'יק של 35 לערוץ, קרוב לגיל 40 שעושה להם רק טוב..
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 155
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
ברור שזאת לא חובה, ובמקרים רבים אין ברירה וצריך להסתפק ברמקולים של היום, אבל מה שאמרתי הוא שתוצאה מיטבית תתקבל אם גם הרמקולים - שלהם חשיבות מכרעת - הם כאלה שתוכננו ונבנו ב"עידן הזהב" ע"פ הפילוסופיה של אז ועם הרכיבים של אז. למי שיכול להשיג רמקולים כאלה - מומלץ ביותר.