שילוב רמקולים/רסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 952
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אני כרגע בתהליכים של הרכבת סט לק"ב. הידע שלי בתחום עד לפני כמה שבועות היה אפסי, אבל בזכות המון-המון קריאה בפורומים כאן ובפורומים גודלים בחו"ל ואתרי ביקורות, למדתי די הרבה.
השימושים הם בעיקר TV, קצת DVD ובעתיד כנראה גם YES HD. לגבי מוזיקה "רגילה" ,זה די שולי.
מסך כבר נבחר - פיוניר 508XD, בגודל 50 אינץ'. ראיתי והתאהבתי.
החדר אינו גדול במיוחד וכיסוי של 5.1 מספיק (גם אין לי מקום לעוד שני רמקולים).

ראיתי מספר רסיברים ורמקולים (אם כי לא יצא לי לשמוע את כולם) וקראתי ה-מ-ו-ן ביקורות. אני אשמח לקבל את חוות דעתכם לגבי הרסיברים הבאים והשילוב שלהם עם הרמקולים.
התחלתי עם ה 517 של פיוניר, אבל אז הבנתי שהוא ממש בסיסי. ראיתי את הדנון 1708 וקראתי עליו הרבה, אבל אז גיליתי את ה Onkyo 605. אני מתלבט בין השניים האלה, כשנראה לי שהאחרון עדיף.
קראתי שעיבוד הוידיאו של האונקיו לא מושלם, במיוחד ב-upconversion של מקורות אנלוגיים. מצד שני, אני לא חייב לחבר אותו כמעבד וידיאו (כלומר - עוד כבלים למסך וצורך למתג וידיאו גם במסך וגם ברסיבר, אם אני מבין נכון).
קראתי גם שהוא מתקשה 5 ערוצים (בהתנגדות של 8 אוהם, מספק 30W בלבד לערוץ), אע"פ שבכל סקירה ראיתי דיעה אחרת לגבי הנושא הזה.
מצד שני, אני מבין שלאונקיו יש סט תכונות מרשים שיהווה בסיס טוב גם בעתיד, ושמבחינת עלות/תועלת הוא די מצטיין. יש לו HDMI 1.3a, יש לו פענוח מלא של Dolby TrueHD וגם , DTS-HD

הערה - תכננתי תקציב נמוך יותר עבור הרסיבר/רמקולים, ככה שהאונקיו הוא ממש בגבול העליון שלי. אני לא רוצה להשקיע יותר מזה.

לגבי רמקולים - כאן הבחירה אפילו יותר קשה. ראיתי ושמעתי את הklipsch Quintet II וגם את Morel Bravo. שניהם נשמעו סבבה, אבל היה לי קשה להגיד מי יותר טוב, מה גם שכל אחד מחובר למכשיר אחר ובחנות אחרת. ראיתי עוד רמקולים בטווחי מחירים שונים.
אני גם לא יודע איך השילוב של הרמקולים עם הרסיברים (אע"פ שהם סטליטים ואם אני מבין נכון זו לא בעיה גדולה "לדחוף" אותם?).

אני אשמח לקבל עצות/הכוונה...

תודה!

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #2 

ברכות וברוך הבא.

הבחירה שלך של רסיבר מצויינת. מכיוון שהחלטת לא לא לקנות רסיבר יותר יקר אייעץ לך בחום להישאר עם הבחירה שלך. בחו"ל ה-605 נחשב ל-BEST BUY ולא סתם: כל רסיבר שתקנה במעט פחות יתן לך הרבה פחות ביצועים ופיצרים אך כדי לקבל יותר תאלץ לשלם עבור רסיבר יקר הרבה יותר.

30W לצד? מהיכן זה הגיע?:

http://www.us.onkyo.com/model.cfm?m=TX- ... ceiver&p=s

אם הוא "מתקשה" אז רק אם מדובר ברמקולים מאוד קשים לדחיפה וזה לעומת מתחרים העולים כפליים ממנו.

לגבי רמקולים, מה התקציב שלך? מה חלוקת ההאזנה שלך לק"ב מול מוסיקה בסטריאו? איזה סוג מוסיקה אתה אוהב?

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תודה על הברכות והתגובה (Y)

את הנתון של 30W מצאתי בסקירה (אחת מיני רבות שקראתי) ואני לא מצליח לאתר אותו שוב. הוא כנראה לא באמת קריטי כי זה הופיע רק בסקירה אחת על המכשיר וכל היתר היללו את יכולת הסאונד שלו.
האם בהשוואה לדנון 1708, ה 605 עדיין מוביל ומצדיק את הבדל המחירים הלא זניח?

לגבי רמקולים - 98% מהזמן הם ישמשו לק"ב (DVD, טלוויזיה רגילה ו HD). אני מניח שיהיה שימוש מידי פעם לטובת סטריאו (ואני מתבייש להוסיף - רדיו), אבל זו אינה המטרה שלשמה אני רוכש רמקולים. כיום קיימת בסלון מערכת פשוטה לניגון CD והיא צוברת אבק מחוסר שימוש...
תקציב - באתי בראש פתוח ויצאתי עם חשבון כולל של כמעט 40K על מסך+רסיבר+רמקולים+DVD+התקנה/כבלים. אני מעוניין להקדיש לנושא הרמקולים משהו כמו 4000-5000 ש"ח ולא יותר. ברור לי שתמיד אפשר למצוא מציאות "אם רק תוסיף 500 ש"ח" אבל זה גם ככה מותח לי את התקציב כמו מסטיק - במיוחד לאור העובדה שאני לא מתכוון להשתמש בהם כל יום כל היום. השימוש העיקרי יהיה בסרטים וקצת גם בשידורי טלוויזיה רגילים.

האם הרמקולים שציינתי נחשבים בסיסיים או נחותים? על הקליפש מצאתי ביקורות טובות ("רמקולים בסיסיים אך באיכות גבוהה ומפתיעה ביחס לגודלם/מחירם").

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

ה-605 היה אצלי לבדיקה ואני יכול להבטיח לך שהאמפליפייר שלו מאוד נעים לשמיעה (יחסית למחיר), ויהיה די והותר בטח למערכת הרמקולים העכשוית שאתה מתכוון לרכוש וגם לשידרוג עתידי.

אני אישית לא אוהב את מערכת הרמקולים של מורל. את מערכת הקליפש הזאת מעולם לא שמעתי אך אני מאוד מחזיק מהחברת קליפש והתרשמתי מנתוני המערכת לעומת המחיר. במיוחד מהסאב - מדובר בסאב אקטיבי 10" עם הגברה של 225W ויכולת ירידה עד 29HZ.

לא תהיה לך בעיה למצוא חנות עם ה-605 והקליפש בתצוגה. תאזין לשניהם ביחד ואם ימצא חן, לך על זה. בגלל שציינת שכמעט כל מה שתשמע יהיה ק"ב אני בכלל לא מנסה למצוא לך אלטרנטיבות ברמקולים. לא נראה לי שתמצא אלטרנטיבות טובות יותר בכזה מחיר.

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

האם זה שהכל מנותב דרך הרסיבר (אודיו/וידאו) אומר שהרמקולים שבאים בילט אין עם המסך - מנוטרלים?
ז"א, במידה וארצה לשמוע רק דרך הרמקולים של המסך - האם צורת החיבור הנ"ל (הכל מנותב דרך הרסיבר, הוא מחובר עם HDMI בודד למסך) לא תאפשר לי לעשות את זה מבלי להפעיל את הרסיבר או לנתב בו משהו ספציפי?
האם מבחינת מוזיקה - הרמקולים הנ"ל לא טובים?

תודה רבה!

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

אין שום קשר. הכל תלוי איך אתה מחבר. לכל מקור (יס מקס, DVD.....) יש כמה יציאות. אם תחבר גם לרסיבר וגם לטלוויזיה תוכל לשמוע בשניהם. אם תרצה הסבר מפורט אמור לי אילו מקורות אתה מתכוון להשתמש ואוכל להדריך אותך.

איכות הרמקולים הכלולים בפיוניר הם מהגבוהות שתוכל למצוא במסך פלזמה או LCD אך עדיין האיכות רחוקה מהרמקולים אותם אתה מתכוון לרכוש.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

OK , הבנתי.
שאלה אחרונה (לבינתיים) - הסאב של klipsch הוא אכן קנייה טובה, לפי מה שקראתי עליו באתרים בחו"ל, אך אולי תהייה לי בעיה של מיקום ואצטרך לקחת סאב אחר, קטן יותר במימדיו (משהו בצורת קופסה מלבנית). האם השילוב של סאב/רמקולים של אותה חברה הוא קריטי? אם לא, איזה סאב אחר , נמוך יותר במימדיו, מומלץ לקחת (שישמור על אותה מסגרת תקציבית)?

ועוד שאלה - למה הרמקולים הנ"ל (klipsch quintet II) עולים 5K במקום אחד ו 3K במקום אחר? זה חתיכת פער...

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

אתה רוצה סטאליטים או רמקולים רמקולים?

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

כמו שאמרתי, אני "חדש" בתחום. אני מבין שרמקולים רגילים יפיקו סאונד משובח יותר מסטאליטים. האם אני צריך להעדיף רמקולים רגילים מסיבות אחרות? אם באותו מחיר אני יכול לקנות רמקולים איכותיים יותר אני אשמח, כמובן.
אגב, ממה שראיתי העדפתי סטאליטים כי הם גם יותר קטנים ופחות מורגשים על הקירות.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

אין בעיה, במיוחד אם מוזיקה היא לא מה שמעניין אותך.
בתקציב שלך תוכל לקנות היום RXV-361 + קנטון MOVIE 100 .

ביחד יעלו לך 4000 ש"ח היום.

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

אורי_ו כתב: בתקציב שלך תוכל לקנות היום RXV-361 + קנטון MOVIE 100 .
...
הRXV-361 בכלל לא כולל HDMI וגם לא מקודד DTS HD או Dolby True HD. הוא רמה אחת מתחת לאונקיו שהצעתי, לא? נראה לי שחבל לקנות היום רסיבר, שכבר היום נחשב מיושן. במיוחד אם המטרה העיקרית שלי היא לראות DVD/HD/טלוויזיה בעזרתו והוא לא כולל HDMI.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

Trip כתב:
...
הRXV-361 בכלל לא כולל HDMI וגם לא מקודד DTS HD או Dolby True HD. הוא רמה אחת מתחת לאונקיו שהצעתי, לא? נראה לי שחבל לקנות היום רסיבר, שכבר היום נחשב מיושן. במיוחד אם המטרה העיקרית שלי היא לראות DVD/HD/טלוויזיה בעזרתו והוא לא כולל HDMI.
...
אולי אתה מתחיל בתחום אבל בנתיים אתה עושה בית ספר לאחד הותיקים פה :)

brillix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #13 

הייתי מציע לך לשמוע את את הרמקולים של Definitive Technology סידרת ה-Pro-Cinema
אני חושב שהם נותנים את התמורה הטובה ביותר בטווח המחירים שלהם.

קבל קישור -
http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid= ... Cat2ID=196

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

Trip כתב:כמו שאמרתי, אני "חדש" בתחום. אני מבין שרמקולים רגילים יפיקו סאונד משובח יותר מסטאליטים. האם אני צריך להעדיף רמקולים רגילים מסיבות אחרות? אם באותו מחיר אני יכול לקנות רמקולים איכותיים יותר אני אשמח, כמובן.
אגב, ממה שראיתי העדפתי סטאליטים כי הם גם יותר קטנים ופחות מורגשים על הקירות.
...
בוודאי שרמקולים גדולים יפיקו צליל יותר משובח אבל הכל זה עניין של תקציב ויעוד.

בתקציב שלך וליעוד של ק"ב בלבד, לא נראה לי שתגיע לקומבינציה טובה יותר.

לגבי הסאב, לא הייתי מתפשר על סאב יותר קטן. עשה מאמץ ולך כל הסט הזה. לא תצטער. אין דבר פאטתי מסאב קטן וחלש. עם סאב טוב, כל הסאונד הכללי מקבל יותר נפח, גודל ועומק.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

danlior כתב:
Trip כתב:
...
...
אולי אתה מתחיל בתחום אבל בנתיים אתה עושה בית ספר לאחד הותיקים פה :)
...
איזה בי"ס ואיזה בטיח...

בתקציב הזה כדי שיהיה משהו טוב זה בערך מה שהוא יכול לקנות.

לקנות משהו זול ועוד לראות דרכו טלויזיה? זה מתכון לבעיות .

תעשו מה שאתם רוצים , זה כנראה ההבדל בינכם לביני , לי יש את הנסיון , ואני יודע מה אני מדבר.

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

אורי_ו כתב: בתקציב הזה כדי שיהיה משהו טוב זה בערך מה שהוא יכול לקנות.

תעשו מה שאתם רוצים , זה כנראה ההבדל בינכם לביני , לי יש את הנסיון , ואני יודע מה אני מדבר.
...
אורי, כמו שאמרתי בהתחלה - אני חדש בתחום ולכן מעוניין ללמוד ממי שמבין יותר ממני (וזה כנראה כמעט כל האנשים כאן). לא הייתה לי שום כוונה להעליב. אני שמח שאתה ואחרים עוזרים ומייעצים מהניסיון שיש לכם.
ובכל זאת - למראית עין הרסיבר שהמלצת עליו פחות מתקדם ועם פחות ראייה לעתיד מהאונקיו. כמו שאמרתי, השימושים יהיו גם DVD וגם HD, ולכן לא ברורה לי ההמלצה שלך של רסיבר שאין לו HDMI ושלא תומך בפורמטי האודיו החדשים ביותר.
לקנות משהו זול ועוד לראות דרכו טלויזיה? זה מתכון לבעיות .
...
לא הבנתי את ההקשר. הYamaha הוא דווקא הזול מבין השניים.

אני אשמח אם תסביר למה התכוונת
תודה!.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

עכשיו ראיתי משהו שכנראה אתמול מרוב עייפות פספסתי.

הבנתי משום מה שהתקציב שלך לכל המערכת הוא 4000-5000 ש"ח.

סליחה, טל"ח... לא יודע איך פספסתי את זה ...:)

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

אורי_ו כתב:עכשיו ראיתי משהו שכנראה אתמול מרוב עייפות פספסתי.

הבנתי משום מה שהתקציב שלך לכל המערכת הוא 4000-5000 ש"ח.

סליחה, טל"ח... לא יודע איך פספסתי את זה ...:)
...
עכשיו הכל מסתדר :-)
אני אשמח לשמוע את חוות דעתך (ושל אחרים, כמובן) לגבי השילוב שבחרתי וספציפית לגבי הרמקולים.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

טוב קראתי הכל ואני חיי ב להודות שלא הבנתי ותר מדיי.
מצד אחד כתוב 40K להכל.

השאלה זה כמה נשאר לך כבר?

מה גודל החדר?

האם אתה קונה רסיבר ק"ב 605 ורוצה לחבר אליו רמקולים עד 4000-5000 ש"ח?

מה המטרה של המגבר בסופו של דבר? לדעתי להעביר סיגנל וידאו דרך מגבר שאין לו יכולות עיבוד משלו זה חבל.

בקיצור, אני חייב להודות שחוץ מזה שאתה מעוניין בסט של קליפש מסיבה שלא מובנות לי (אני פשוט לא סובל אישית) וב605 לא הבנתי כלום.סורי...

לגבי הבדלי המחירים זה הגיוני פשוט חנות אחת עובדת בשיטת המצליח. יבוא מישהו שיקנה ב 5K סבבה. רוצה בפחות? נעשה לך "הנחה" , לי זה עולה יותר וכו...

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

אורי_ו כתב:טוב קראתי הכל ואני חיי ב להודות שלא הבנתי ותר מדיי.
מצד אחד כתוב 40K להכל.
השאלה זה כמה נשאר לך כבר?
מה גודל החדר?
האם אתה קונה רסיבר ק"ב 605 ורוצה לחבר אליו רמקולים עד 4000-5000 ש"ח?
מה המטרה של המגבר בסופו של דבר? לדעתי להעביר סיגנל וידאו דרך מגבר שאין לו יכולות עיבוד משלו זה חבל.
בקיצור, אני חייב להודות שחוץ מזה שאתה מעוניין בסט של קליפש מסיבה שלא מובנות לי (אני פשוט לא סובל אישית) וב605 לא הבנתי כלום.סורי...
...
לעינייני הסאונד (רסיבר + רמקולים) נשאר משהו כמו 10K.
הקליפש מסתדרים מבחינת מחיר עם ה605, וגם המליצו לי עליהם באחד המקומות שהייתי בהם. מצד שני, אני פתוח להצעות אחרות.
הרסיבר דווקא מבצע Upscaling ל 720P, ומצד שני כן מעביר 1080P, אע"פ שהמסך הנ"ל (פיוניר 508XD) הוא רק HDReady ולא Full. למה אתה אומר שאין לו עיבוד תמונה משלו?

בעיה אחרת היא שהחנות ממנה אני מעוניין לקנות (כי סגרתי כבר על הנחה די רצינית, וגם קיבלתי יחס סופר-מקצועי ממי שעמד מולי להבדיל מהרבה מקומות אחרים) לא מחזיקה את כל החברות מבחינת רמקולים, ולכן חלק מההמלצות בעייתיות.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”