הו, פספסתי את זה.
טוב, נחמד שביום האישה הבי"ל יש כאן בפורום דיון בין שתי נשים, אין כאן הרבה כאלה.
אני לא רוצה להטעות אותך כי באמת שהידע שלי בכל מה שקשור לסאונד הוא בסיסי מאוד ואין לי ציוד כזה בבית. נראה שיש יציאה קואקסלית ברסיבר שלכם, שזו יציאה דיגיטלית שצריכה בהחלט לספק אתכם מבחינת איכות. היא די נפוצה, שימי לב לשם הזה - Coaxial, יכול להופיע גם כ- SPDIF.
אני לא מאמינה שאוכל לתת לך תשובה מעמיקה בהמשך השבוע, אז אני אנסה לתת לך קצת הכוונה לגבי המחשב עצמו, עכשיו שהבנתי פחות או יותר מה הכיוון:
מעבד - הדעות חלוקות בין AMD ל- Intel. אינטל צעד אחד קדימה ואם אתם רוצים הכי חדש והכי טוב ואין לך בעיה להשקיע יותר כסף, זו הבחירה שלך. AMD גם מצוינים נותנים תמורה יותר טובה לכסף, אז אם התקציב לחוץ יותר - את יכולה לקחת AMD בראש שקט. כדאי שתבררי מה יש לכם כרגע במחשב (קליק ימני על המחשב שלי > מאפיינים, תחת "מחשב" יופיע Intel או AMD).
לוח אם חייב להתאים למעבד, לכן בהתאם לבחירה הזו צריך לבחור לוח מתאים.
יש שני לוחות די פופולריים למערכות HTPC שנותנים יחס מצוין בין עלות לבין מה שהם מציעים (במיוחד הלוח של AMD), שניהם של ASUS.
ASUS M2A-VM HDMI מתאים ל-AMD
ASUS P5E-VM HDMI מתאים ל- Intel.
זיכרון RAM: לפחות 2GB, אם מתכננים להריץ Vista - רצוי 4GB. כדאי שיחולקו לשני "סטיקים" (רכיב הזיכרון) באותו גודל ומאותו סוג וחברה - אם את לוקחת 2GB אז שניים של 1GB, אם 4GB - אז שניים של 2GB. כמובן שצריך להתאים את הזיכרון ללוח אם, אבל את זה כבר תוכלי לעשות בעזרת המוכר בחנות. בגלל שזה רכיב זול יחסית הרבה לא מייחסים חשיבות לחברה, אבל כדאי לא ללכת על הזיכרון הכי זול מחברה לא מוכרת אלא לבקש זיכרון איכותי יחסית. מצד שני גם לא צריך להתפרע סתם.
כונן קשיח (הארדיסק): זה בעצם המקום שעליו תאחסנו את הסרטים, מוזיקה וכו'. נורא תלוי כמה יש לכם כרגע, כמה נראה לכם שתצטרכו וכו'. בד"כ הסטנדרט למערכות כאלה זה לא פחות 250GB , וכמובן שאין סוף לגודל. בכל מקרה אני דוגלת בשיטה של לחלק את ההארדיסקים ולא לקחת הארדיסקים בנפחים של יותר מ320GB. יש כאלה שלא מסכימים עם הגישה הזו כי זה טיפה פחות נוח מהארדיסק אחד, אבל כטכנאית ראיתי כל-כך הרבה הארדיסקים מתקלקלים (אורח חיים של הארדיסק ממוצע - 4-5 שנים) וחבל על עוגמת הנפש שבאיבוד כללל החומר. אבל תעשי את השיקול שלך לגבי זה אחרי שתתעמקי קצת.
צורב DVD - הוא גם יכול לקרוא DVD וגם לצרוב. לא כזה משנה מה לוקחים, היום ברוב הצורבים יש אותם הדברים בדיוק.. רק שתהיה חברה מוכרת. מציעה לך לחפש באינטרנט דגם שמציעים לך בחנות לפני שאת בוחרת כדי לוודא שזה לא דגם בעייתי (יש כאלה). חברות מוכרות = LG, Samsung, LiteOn, Sony, ASUS, NEC...
עכשיו, תלוי בתקציב ובצרכים, יש את נושא כרטיס המסך וכרטיס הקול.
בשני לוחות האם שהזכרתי יש כרטיס מסך וקול מובנים על לוח האם והם יריצו בכיף סרטים ב- 1080p באיכות קול ותמונה טובים.
צריך לבדוק כמה מכשירים בדיוק צריכים להתחבר לכל הסיפור ואיזה יציאות (חיבורים) יש להם. יכול להיות שתצטרכי להוסיף כרטיס רק בגלל כמות היציאות, והאמת שאין לי מושג עם מה פלייסטיישן מתחבר ואיך הוא משתלב בכל החבילה. לדעתי הוא צריך להתחבר ישירות לטלוויזיה ולרסיבר כך שזה קצת פחות רלוונטי.
הרבה מוסיפים כרטיס מסך, למרות ששוב, עם הלוחות האלה לא תהיה בעיה. אם המחשב גם ישמש למשחקים רצוי מאוד להוסיף כ. מסך, אם רק למדיה סנטר אפשר להסתדר גם בלי. קחי בחשבון שכ. מסך איכותי יוסיף כ-500-1000 ש"ח לכל הסיפור, תלי מה לוקחים. כרטיס קול קצת פחות נפוץ להוסיף, כדאי לבדוק אם זה שווה את זה ואם תרגישו בכלל בהבדל עם הציוד שלכם.
בסוף בסוף, יש את עניין מערכת ההפעלה.
הכי חדש היום זה כמובן Vista, שיש בה VMC (Vitsa Media Center), אבל הרבה מעדיפים XP "רגיל" עם תוכנה אחרת שתנהל את כל נושא המדיה סנטר - SageTV, Media Portal ועוד.. יש גם גירסה של XP עם מדיה סנטר (זה נקרא XP MCE) אבל לא יודעת עד כמה אפשר להשיג אותה חוקית בארץ היום.
שמחה שעזרתי ושיהיה בהצלחה!