עזרה באפיון מערכת מדיה כוללת

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
HotPie פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולכם,
אני רוצה לעשות לבעלי הפתעה! :D

אני רוצה לקנות מחשב לסלון אבל שיעשה את כל הדברים שהוא "חולם" עליהם.

אני לא מבינה גדולה בתחום אבל הוא ממש מבין בכל הדברים האלו (והוא תמיד רוצה את ההכי מתקדם..) ואני רוצה ממש להרשים אותו אז הכל צריך להיות מושלם ! .. :wink:

הייתה לי איתו שיחה על זה והוא אמר לי שהמחשב צריך להתמודד עם "פורמטים חדשים", הגדלה ל- 1800B (אם אני לא טועה..) ושיהיה שקט ויחליף לנו את ה-DVD. הבנתי שגם הכבלים צריכים להתחבר לשם איפשהו.. :?

עכשיו.. לנו מאוד חשובה איכות הסאונד גם! לכן הבנתי לצריך להשקיע בכרטיס קול (אני מקווה שזה זה..)

אני ממש רוצה להשקיע בזה את הזמן והמחשבה אבל ממש צריכה את עזרתכם ומקווה שתוכלו לעזור לי!!

תודה!

HotPie פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

תעזרו לי בבקשה..

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #3 

הרעיון שלך מגניב אבל בגלל שהוא "ממש מבין" יש מצב לא רע שלמרות שאפשר להרכיב לך מפרט לתפארת, זה לא יהיה "זה" כי הוא יודע בדיוק מה הצרכים שלו מהמערכת ומה הוא רוצה/צריך. אולי תנסי לחלוב ממנו עוד קצת מידע? :lol:
הוא רוצה להריץ 1080p שזה סרטים באיכות גבוהה (HD), אבל השאלה היא אם הטלווויזיה כרגע היא HD ready או FULL, אם בכלל? אם היא אחת מהשתיים, זה יופיע על המסגרת של המסך.. רצוי גם לבחור כרטיס מסך בהתאם לטלוויזיה הנוכחית/עתידית (בגלל הכבלים והרזולוציה)..
לגבי הסאונד תלוי איזה רמקולים יש לכם ולאן כל העסק יתחבר. להחליף את ה- DVD - בטוח שזה "רק" להחליף את הDVD והוא לא דיבר על HD-DVD או BluRay?

בקיצור, אם יש לך מישהו שמבין קצת בתחום בסביבתך הקרובה שיכול לפחות לעזור לך בפרטים שאת לא מבינה או אפילו לדבר עם בעלך ולהבין ממנו בדיוק מה הוא רוצה זה יכול לעזור לך להצליח. (f)

HotPie פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה רבה על התגובה! (f) - מזל טוב אגב! :)

קודם כל הטלויזיה שיש לנו כרגע היא טלויזיה הקרנה אחורית שאותה אנחנו מתכננים להחליף לטלויזיה LCD. הוא הסביר לי שאת הכבלים (YES) הוא רוצה לחבר למחשב כדי שהמחשב "יגדיל את התמונה לרזולוציה של הLCD.

הוא הוסיף שעוד מעט יגיעו לארץ פורמטים חדשים והוא רוצה דרך המחשב להריץ את הכל, בנוסף יש לנו DVD חדש של פיוניר (300) והוא רוצה להוציא מהמחשב איכות קול ותמונה טובים יותר כי הוא לא כל כך מרוצה ממנו.

יש לנו רסיבר בן כחצי שנה בערך של NAD. אני ממש אוהבת את הצליל שלו! השכן אמר לי לבדוק איזה חיבורים יש לו ולבדוק מה אפשר להעביר דרכו. מסתבר :) שיש לו רק חיבורים "אנלוגיים" שלא מתאימים ל-LCD.

אני יודעת שמצפה לי פרוייקט לא קטן. אבל אני ממש רוצה ללמוד את התחום ולעשות את הקנייה המושלמת והמשתלמת לבעלי המקסים :P .

אגב, שכן שלי דיי מבין בעניין והוא זה שהפנה אותי לפורום הזה. הוא הוסיף משהו שאני ממש לא מבינה אותו אבל זה הולך ככה:
אם אני רוצה ממש להפתיע את בעלי אני צריכה לבנות מחשב שישמש כ- "פרה-אמפ". אשמח לדעת מה זה.

תודה.

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

מזל טוב על מה? :oops:

המחשב יגדיל את התמונה לרזולוציה של LCD? לא הבנתי כ"כ למה הכוונה.. אולי מישהו אחר יבין אבל זה לא נשמע כ"כ הגיוני. אולי הוא מתכוון להתאמה ל- Native Resoultion אבל לא צריך מחשב כדי להשתמש בה למיטב ידיעתי (בקצרה, Native Resoultion זו הרזולוציה המומלצת למסך שבה המסך עובד באופן מיטבי, זה משתנה בהתאם לגודל המסך ולסוג).
הטלוויזיה החדשה והרסיבר שאתם מתכננים לקנות טיפה מסבכים את התמונה. את יודעת על איזשהי טלוויזיה ספציפית? בכל מקרה יש יציאות שהן סטנדרטיות וצריכות להיות בטלוויזיות ובמחשבים חדשים (HDMI, s-video) אבל אם הוא סגור על דגם כדאי לברר ליתר ביטחון. איזה יציאות יש לכם ברסיבר? רסיבר בן חצי שנה שיש לו יציאות אנלוגיות בלבד נשמע לי קצת מוזר. אם תצייני את הדגם המדויק אפשר לבדוק את זה.

לגבי פרה אמפ - סאונד זה ממש לא התחום שלי אבל אם אני לא טועה זה רכיב שקשור להגברה של מיקרופונים וציוד הקלטה, ומשפר איכות הקלטה. בעלך קשור לזה איכשהו? אחרת אני לא מבינה מה הקשר. אם יש קשר, כדאי שתשאלי לגבי זה ספציפית בפורום סאונד כאן.
פורמטים - שוב, קצת קשה להבין ככה אם הכוונה היא רק לשידורים בHD או גם ל- BluRay או HD-DVD (היום בכל מקרה כבר אין טעם לקנות HD-DVD, אבל לא משנה).

לסיום המלצה - אם את באמת רוצה "לעשות שיעורי בית" בתחום להבין גם מה את עושה ולא ללכת בעיוורון אחרי המלצות בפורומים או של מוכרים, תתחילי לקרוא כאן מאמרים באתר הזה שרלוונטיים לך, תחפשי הודעות בפורומים המתאימים (כאן, בפורום הסאונד המתאים לתקציב, בפורום שידורים דיגיטליים)... כמובן שיש עוד אתרים או פורומים שאת יכולה להיעזר בהם, לחפש כתבות למתחילים בפורטלים הגדולים ועוד, כי זה באמת 'פרוייקט' רציני גם למי שמבין קצת בתחום, על אחת כמה וכמה למי שלא.

HotPie פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

קודם כל, היום יום האישה הבינלאומי אז בגלל זה המזל טוב (f)

זה כל כך מצחיק בשבילי לשאול אותו שאלות בנושא.. אבל זה דווקא דיי מעניין לי. וזה דווקא ממש עובד טוב.. :twisted:

בכל מקרה, הוא רוצה שהממיר ועוד מכשירים כמו הפלייסטיישן יתחברו כולם למחשב, והמעבר בין המכשירים יתבצע כמו שהוא מתבצע ברסיבר. הוא הסביר לי שפרה אמפ זה החלק בנוי בתוך הרסיבר (שרסיבר בנוי ממגבר פנימי ופרה אמפ).
לפי מה שהבנתי שהוא רוצה, שכל הסאונד בין המכשירים השונים וגם הווידאו יעברו במחשב והמחשב ימתג את הכל.

אחרי בדיקה קטנה, הרסיבר שיש לנו הוא NAD T744. בדקתי באינטרנט, והוא לא כולל HDMI אבל כן כולל S-VIDEO.

את הרסיבר אנחנו לא רוצים להחליף כי הוא ממש מדהים. אבל לגבי הטלויזיה, אנחנו שוקלים מאוד לקנות טלויזיה שהיא מה שכתבת 1080P. לדעתי הוא ממש אהב את הפיליפס. הבנתי שהיא כן כוללת HDMI.

בעלי ממש מטורף על איכות של וידאו וסאונד אז אני רוצה שהחבילה תפיק את הסאונד והוידאו הטובים ביותר שניתן.

תודה רבה לך, את ממש נחמדה!

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

הו, פספסתי את זה.
טוב, נחמד שביום האישה הבי"ל יש כאן בפורום דיון בין שתי נשים, אין כאן הרבה כאלה. :lol:

אני לא רוצה להטעות אותך כי באמת שהידע שלי בכל מה שקשור לסאונד הוא בסיסי מאוד ואין לי ציוד כזה בבית. נראה שיש יציאה קואקסלית ברסיבר שלכם, שזו יציאה דיגיטלית שצריכה בהחלט לספק אתכם מבחינת איכות. היא די נפוצה, שימי לב לשם הזה - Coaxial, יכול להופיע גם כ- SPDIF.

אני לא מאמינה שאוכל לתת לך תשובה מעמיקה בהמשך השבוע, אז אני אנסה לתת לך קצת הכוונה לגבי המחשב עצמו, עכשיו שהבנתי פחות או יותר מה הכיוון:
מעבד - הדעות חלוקות בין AMD ל- Intel. אינטל צעד אחד קדימה ואם אתם רוצים הכי חדש והכי טוב ואין לך בעיה להשקיע יותר כסף, זו הבחירה שלך. AMD גם מצוינים נותנים תמורה יותר טובה לכסף, אז אם התקציב לחוץ יותר - את יכולה לקחת AMD בראש שקט. כדאי שתבררי מה יש לכם כרגע במחשב (קליק ימני על המחשב שלי > מאפיינים, תחת "מחשב" יופיע Intel או AMD).

לוח אם חייב להתאים למעבד, לכן בהתאם לבחירה הזו צריך לבחור לוח מתאים.
יש שני לוחות די פופולריים למערכות HTPC שנותנים יחס מצוין בין עלות לבין מה שהם מציעים (במיוחד הלוח של AMD), שניהם של ASUS.
ASUS M2A-VM HDMI מתאים ל-AMD
ASUS P5E-VM HDMI מתאים ל- Intel.

זיכרון RAM: לפחות 2GB, אם מתכננים להריץ Vista - רצוי 4GB. כדאי שיחולקו לשני "סטיקים" (רכיב הזיכרון) באותו גודל ומאותו סוג וחברה - אם את לוקחת 2GB אז שניים של 1GB, אם 4GB - אז שניים של 2GB. כמובן שצריך להתאים את הזיכרון ללוח אם, אבל את זה כבר תוכלי לעשות בעזרת המוכר בחנות. בגלל שזה רכיב זול יחסית הרבה לא מייחסים חשיבות לחברה, אבל כדאי לא ללכת על הזיכרון הכי זול מחברה לא מוכרת אלא לבקש זיכרון איכותי יחסית. מצד שני גם לא צריך להתפרע סתם.

כונן קשיח (הארדיסק): זה בעצם המקום שעליו תאחסנו את הסרטים, מוזיקה וכו'. נורא תלוי כמה יש לכם כרגע, כמה נראה לכם שתצטרכו וכו'. בד"כ הסטנדרט למערכות כאלה זה לא פחות 250GB , וכמובן שאין סוף לגודל. בכל מקרה אני דוגלת בשיטה של לחלק את ההארדיסקים ולא לקחת הארדיסקים בנפחים של יותר מ320GB. יש כאלה שלא מסכימים עם הגישה הזו כי זה טיפה פחות נוח מהארדיסק אחד, אבל כטכנאית ראיתי כל-כך הרבה הארדיסקים מתקלקלים (אורח חיים של הארדיסק ממוצע - 4-5 שנים) וחבל על עוגמת הנפש שבאיבוד כללל החומר. אבל תעשי את השיקול שלך לגבי זה אחרי שתתעמקי קצת.

צורב DVD - הוא גם יכול לקרוא DVD וגם לצרוב. לא כזה משנה מה לוקחים, היום ברוב הצורבים יש אותם הדברים בדיוק.. רק שתהיה חברה מוכרת. מציעה לך לחפש באינטרנט דגם שמציעים לך בחנות לפני שאת בוחרת כדי לוודא שזה לא דגם בעייתי (יש כאלה). חברות מוכרות = LG, Samsung, LiteOn, Sony, ASUS, NEC...

עכשיו, תלוי בתקציב ובצרכים, יש את נושא כרטיס המסך וכרטיס הקול.
בשני לוחות האם שהזכרתי יש כרטיס מסך וקול מובנים על לוח האם והם יריצו בכיף סרטים ב- 1080p באיכות קול ותמונה טובים.
צריך לבדוק כמה מכשירים בדיוק צריכים להתחבר לכל הסיפור ואיזה יציאות (חיבורים) יש להם. יכול להיות שתצטרכי להוסיף כרטיס רק בגלל כמות היציאות, והאמת שאין לי מושג עם מה פלייסטיישן מתחבר ואיך הוא משתלב בכל החבילה. לדעתי הוא צריך להתחבר ישירות לטלוויזיה ולרסיבר כך שזה קצת פחות רלוונטי.

הרבה מוסיפים כרטיס מסך, למרות ששוב, עם הלוחות האלה לא תהיה בעיה. אם המחשב גם ישמש למשחקים רצוי מאוד להוסיף כ. מסך, אם רק למדיה סנטר אפשר להסתדר גם בלי. קחי בחשבון שכ. מסך איכותי יוסיף כ-500-1000 ש"ח לכל הסיפור, תלי מה לוקחים. כרטיס קול קצת פחות נפוץ להוסיף, כדאי לבדוק אם זה שווה את זה ואם תרגישו בכלל בהבדל עם הציוד שלכם.

בסוף בסוף, יש את עניין מערכת ההפעלה.
הכי חדש היום זה כמובן Vista, שיש בה VMC (Vitsa Media Center), אבל הרבה מעדיפים XP "רגיל" עם תוכנה אחרת שתנהל את כל נושא המדיה סנטר - SageTV, Media Portal ועוד.. יש גם גירסה של XP עם מדיה סנטר (זה נקרא XP MCE) אבל לא יודעת עד כמה אפשר להשיג אותה חוקית בארץ היום.

שמחה שעזרתי ושיהיה בהצלחה! :)

HotPie פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

וואו! את גדולה!

הפצצת אותי במושגים ולא ישנתי כמעט כל הלילה בגלל זה כי חיפשתי כל דבר שכתבת לי. אני חייבת לציין שאני ממש מתחילה לאהוב את הנושא!

יש לי עוד כמה שאלות, אם אפשר..

שמתי לב שהפרש המחירים גם של מעבדים וגם של לוחות אם של AMD משמעותית יותר זולים מהחברה המתחרה. האם אני מפסידה משהו ממש משמעותי בהפרש והאם האחד מרעיש יותר מהשני? אולי משהו שקשור לשדרוגים עתידיים? לפי מה שקראתי יותר קל להשיג בלוחות של AMD את PCIE 2.0 אבל אין תמיכה ל- DDR3 שיהיה בעתיד. האם זה משמעותי?

האם ניתן לחבר למחשב ושהמערכת מדיה תזהה אותו אוטומטית מכשירים חיצוניים כמו הפלייסטיישן אולי כונן DVD חיצוני נוסף? השימוש זהה למעבר בין הכניסות השונות ברסיבר רק לעשות את זה במחשב. לדוגמה, לעשות מעבר נוח בין הסרט שאנו רואים ל-YES מתוך המחשב בצורה פשוטה ויעילה.

בעלי ממש רוצה לקנות COMPACT DISC והבנתי שזה אותו דבר כמו DVD רק לניגון מוזיקה בלבד ובאיכות טובה יותר. האם ה-DVD שאקנה למחשב ייתן את אותה האיכות או שצריך ללכת על משהו מאוד ספציפי?

לאחר שקראתי קצת בפורום הבנתי שאם מעבירים את הסאונד באמצעות יציאות דיגיטליות הסאונד יוצא מקורי מהמקור והרסיבר מעבד אותו. את הפורמטים החדשים לפי הבנתי לא ניתן להעביר באותה צורה. מה הוא הפתרון האפשרי לבעיה? והאם כרטיס קול ייעודי יתן תוצאה טובה יותר? נניח כרטיס קול ב-300 שקל מול אחד שמובנה בתוך הלוח מול אחד ב-1000 שקל?

תודה רבה רבה! (f)

פורום ממש מושקע! כל הכבוד למקימי הפורום!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #9 

כמה תוספות ועדכונים על התשובה המצויינת של PopPy:

לוח אם:
אני ממליץ בחום ללכת על לוח האם החדש של ASUS עם כרטיס מסך מובנה חזק במיוחד, דוגמת זה:
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/pro ... ts_id=6287
הלוח כולל גם כרטיס אודיו.לדעתי ממש מיותר לקנות כרטיס בנפרד. נתונים נוספים מהאתר של ASUS:
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3& ... odelmenu=1
למרות מה שכתבתי לעיל, תמיד ניתן להוסיף כרטיסים (מסך ו/או קול) בעתיד.

רסיבר:
הישארי בשלב זה עם הרסיבר המצויין שלכם. ניתן להוציא מלוח האם שציינתי גם יציאת אודיו דיגיטלית (SPDIF) וגם יציאות אנלוגיות רגילות ולחבר אליו ללא שום בעייה. חיבורי HDMI ניתן לחבר ישירות למסך ה-LCD.

CD/DVD/BluRay
לדעתי צורב DVD ייתן איכות נהדרת בניגון CD, שכאמור דיגיטלי לאורך כל הדרך ולכן לא אמורים להיות הפסדים באיכות. תוכלי אף להפתיע אותו ולקנות צורב DVD שגם מנגן (ולא צורב) Blue Ray. אפשר להשיג כזה כיום ב-800 שקל. צורב מלא גם של בלו ריי יעלה כ-2000 שקל. נגן נפרד הוא מיותר לדעתי.

הקלטות ושליטה:
אם אתם מעוניינים גם בהקלטות מהכבלים/לוויין, אפשר לקנות כרטיס טלוויזיה דוגמת AverMedia M785. בנוסף, כדאי גם לקנות את הקיט של שלט ומקלט-משדר אינפרה אדום של מיקרוסופט, כדי שתוכלו לשלוט על המדיה סנטר.

מארז:
אני ממליץ בחום על המארז Antec Fusion. עיצוב נקי ושקט.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #10 

PopPy,
כל הכבוד על התשובה שלך :claps:

תוספות קטנה:
-במידה ותקנו מסך בעל רזולוציית FULL-HD קיים סיכוי שתצטרכו להוסיף כרטיס מסך חיצוני (אין שום בעייה לעשות זאת בעתיד)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

אושרוב - שים לב, לצ'יפסט החדש של AMD, ה-780G, יש תמיכה מלאה ב-1080P, וגם פענוח H.264 בחומרה! :)

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #12 

pixies כתב:אושרוב - שים לב, לצ'יפסט החדש של AMD, ה-780G, יש תמיכה מלאה ב-1080P, וגם פענוח H.264 בחומרה! :)
...
יכול להיות שכך הדבר אבל מניסיון אישי צריך לקחת הכול בערבון מוגבל
גם ל M2A-VM רשום שיש תמיכה בשידור של 1080P
רק במציאות שניסיתי לחבר את זה למסך FULL-HD העסק לא כך-כך עבד וזה חייב אותי להוסיף כרטיס מסך נפרד
מאז כבר למדתי שלא כל מה שמוצהר ורשום זה באמת מה שמקבלים בפועל

HotPie פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

היום ראיתי שיש קומפקט דיסקים בשווי של אלפי שקלים. איך ניתן להשוות אותם לכרטיסי קול השונים שנמצאים בתוך לוחות האם או מחוץ להם? מה היא הדרך לקבל את האיכות הטובה ביותר מהמחשב? האם צריך גם כונן DVD איכותי יותר?

האם ניתן לשלוט בכל הקומפוננטים כמו ה, PLAYSTATION DVD, YES ואחרים באמצעות המחשב בלבד? כלומר להשתמש בתוכנה 1 ולשלוט בצורה נוחה וידידותית במעבר בין המכשירים השונים.

היום הייתי גם בחנות מחשבים ושם מאוד המליצו לי על ה'ציפסט 770 של AMD אבל הם גם אמרו שאין להם חדשים יותר חוץ מה-790X שזה הבנתי טוב רק ל-2 כרטיסי מסך. אם הכרטיס המסך המובנה לא טוב להצגת התמונה ברזולוציה FHD מה האלטרנטיבה? עוד משהו שאמרו לי זה שהלוחות החדשים של AMD כוללים תמיכה ב- PCIE2, עד כמה זה חשוב?

תודה רבה לכולם!!!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

HotPie כתב:היום הייתי גם בחנות מחשבים ושם מאוד המליצו לי על ה'ציפסט 770 של AMD אבל הם גם אמרו שאין להם חדשים יותר חוץ מה-790X שזה הבנתי טוב רק ל-2 כרטיסי מסך. אם הכרטיס המסך המובנה לא טוב להצגת התמונה ברזולוציה FHD מה האלטרנטיבה? עוד משהו שאמרו לי זה שהלוחות החדשים של AMD כוללים תמיכה ב- PCIE2, עד כמה זה חשוב?
...
מדובר בצ'יפסט חדש מאוד, 780G (לא 770 ולא 790), שהרבה חנויות מחשבים בארץ עדיין לא מוכרות אותו, מלבד זיג-זג כרגע. הצ'יפסט הזה מיועד באופן ספציפי לפלח השוק של מחשבי הקולנוע הביתי, עם תמיכה מלאה ב-1080P ופענוח H.264 בחומרה.

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

אני שמחה לשמוע שסיקרנתי אותך ועזרתי!
אני בעצמי הייתי מנותקת קצת מתחום החומרה של השנים האחרונות עד לא מזמן, עד שבזכות הפורום התעוררה סקרנותי מחדש..

לגבי מעבד:
ל- AMD, במיוחד היום, יש מעבדים מצוינים שלא נופלים באיכותם מאינטל. אין הבדל מבחינת רעש וכו', הכל תלוי באיוורור חכם ושקט. אינטל פשוט בד"כ מקדימים אותם טכנולוגית, אבל זה לא שהיום כולם רצים לקנות מעבד עם ארבע ליבות באלפי שקלים..
יש סוג של קונצנזוס בקרב כל מי שמתעסק בתחום המחשבים ש- AMD בד"כ תהיה הבחירה החכמה והמשתלמת.

DDR3, PCIE2 ושאר ירקות:
ברור שיש חשיבות לתמיכה בפורמטים עתידיים או חדשים, אבל שוב - זה תלוי בצרכים. DDR3 כבר יצא ולא נחשב לחדש מאוד, ולא ידוע לי לגבי חוסר תמיכה של לוחות מבוססי AMD בפורמט הזה. PCIE2 - רלוונטי לכרטיסי הרחבה עתידיים (כרטיס קול, כרטיס מסך וכו'). אם יש בלוח - מה טוב. אם המחשב הזה אמור לשרת אתכם לשנים רבות וצריך שתהיה לו יכולת שדרוג בעתיד, התמיכה הזו די חשובה. מצד שני, המחירים כל הזמן צונחים ולא כדאי להשקיע בטירוף בלוח הכי חדש ובתמיכה בפורמטים שייקח זמן עד שיהפכו לסטנדרט, ותמיד אפשר למצוא את כרטיס ההרחבה שיתאים לפורמט היותר ישן יחסית (עד היום אפשר למצוא כרטיסי הרחבה מסוג AGP, וכבר לא מייצרים לוחות אם שתומכים בו לפחות 3-4 שנים אם לא יותר). בד"כ אחרי תקופה כזו כבר לא כדאי לשדרג ועדיף להחליף לגמרי מחשב.
תמיכה בשני כרטיסי מסך - נראה לי שקצת בלבלו אותך. יש היום אפשרות לחבר שניים או אפילו ארבעה כרטיסי מסך, באופן כזה שיעבדו במקביל וייתנו ביצועים יותר טובים מבחינת מהירות וכוח עיבוד. זה לחלוטין, אבל לחלוטין מיותר למי שלא משחק במשחקים כבדים --מאוד--. בכל מקרה תמיכה בשניים שעובדים יחד זה מספיק בהחלט (כאשר כרטיס המסך המובנה לא נכלל בשניים האלה, והוא עומד בפני עצמו).

קומפקט דיסק:
שוב, בסאונד אני לא ממש מבינה אז לא יודעת עד כמה תרגישו בהבדל עם מערכת איכותית לעומת שמיעה ב- DVD. אבל האיכות שתקבלו עם כרטיס קול מובנה ובלי תוספות תהיה גבוהה ותספק את רוב האנשים, גם חובבי האיכות.
בסה"כ בכל מה שקשור לסאונד איכות זה משהו מאוד אינדיבידואלי. יש מי שישקיע עשרות אלפי שקלים במערכות סופר-איכותיות, ישמע מוזיקה רק מתקליטים או בפורמט שהוא Loseless (מוזיקה באיכות גבוהה מאוד, עם קבצים גדולים בהתאם) ויש מי שייסתפק גם בMP3 ברמה גבוהה (ויש מי שיסתפק באיכות של נגן MP3 ב- 100 שקל...)
כדאי להתחיל עם כרטיס הקול המובנה ולהסתפק בכונן DVD שינגן את המוזיקה, יש סיכוי לא רע בכלל שתגלו שהאיכות מספקת אתכם. אם לא - תמיד אפשר להוסיף כרטיס קול או מערכות ייעודיות.

הוזכרו כאן כמה דברים ששכחתי לציין - לגבי המארז, חשוב שלא יהיה צפוף מדי, מקורר כראוי, שקט.. כבר המליצו לך על Antec Fusion לדגמיו שנחשב למצוין, אבל המחיר גם הוא בהתאם. חשוב למקם את המארז (המחשב) במקום מאוורר מספיק (לא לבנות על מחשב מוסתר בתוך ארון!!).

כמו שכבר הוזכר כאן, אם מעניין אותך גם הקלטות מהטלוויזיה (כמו יס מקס) תוסיפי כרטיס PVR. זה יאפשר לצפות בטלוויזיה ישירות מהמדיה סנטר (בלי "לעבור ליס"), הקלטה ושמירה על ההקלטות במחשב. יש באתר הרבה מאמרים על כרטיסים מומלצים, השוואות בין איכות של כרטיסים ועוד. צריך לקחת בחשבון שיש לזה גם חסרונות - איכות קצת פחות טובה, מעבר ערוצים איטי (לא מתאים למזפזפים כפיתיים :D), צורך בשימוש במדריך שידורים בתוכנה במקום מדריך השידורים של יס (כי הוא יעבוד בצורה איטית מאוד על המחשב) שטיפה מסבך את העניין.. אם אתם לא רוצים שום התעסקות עם המערכת אחרי שהיא עובדת והיתרונות לא מעניינים אתכם חוץ מהקלטה עדיף ללכת על יס-מקס (עם קצת לחץ הוא יעלה לא יותר מ-15 ש"ח בחודש).

שליטה בהכל - אי אפשר לשלוט ברסיבר מהמחשב (לפחות עד כמה שאני יודעת), אבל אולי כדאי ללכת על שלט אוניברסלי טוב (לא השלטים שמסוגלים לשלוט על שני מכשירים וחצי, שלטים חכמים שיכולים לשלוט גם במחשב, ובעצם כמעט בכל דבר בבית שניתן לשלוט בו עם שלט), זה יחסוך לכם: שלט לטלוויזיה, לריסבר, למדיה סנטר ואפשר להמשיך ככה עד מחר.. שוב זה עניין של עלויות, יש שלטים פחות משוכללים ב200 ש"ח, ויש גם ב800-1000 ש"ח. מה שבטוח - זה לא חובה ואפשר "לחיות" עם שלושה-ארבעה שלטים. תקראי קצת על שלט Harmony, שלטים של Logitec.. לא מזמן גם הזכירו כאן בפורום שלט זול יחסית לפונקציונליות שהוא מציע.

אה, ואני לא רואה שום צורך במכשיר DVD נפרד. סתם עוד "קופסה" בסלון, כונן הDVD במחשב עדיף.

HotPie פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

את השארת אותי שוב בלי מילים. תודה רבה! (f)

אני חייבת לעבור על הדברים שרשמת לי כי זה הרבה מאוד דברים שצריך להפנים להבין לעומק.

אני שוב מאוד מודה לך!
תודה!

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

בבקשה :)

שלח תגובה