שאלות בקשר לאקוסטיקה וציוד היקפי...
רציתי לדעת כמה דברים לשאול לפני שאני מתחיל לפעול וללכת לקנות..
1) מה מומלץ לעשות קודם, לקנות מערכת ואחרי זה לשפר אקוסטיקה בחדר או שההיפך?
2) אחד מהתוכניות שלי לפני שאני אקנה מערכת אני רוצה לעשות 2 דברים:
הראשון זה במקרה של נפילות מתח והפסקות חשמל, מה אוכל לעשות בכדי לצמצם נזקים אפשריים למערכת.
והדבר השני, כשאני מדליק את החשמל בחדר אני שומע ברמקולים של המחשב מן רעשים כאלה. מה אני צריך לעשות בשביל שלא יהיה רעשים כאלה במערכת
3) אני מעוניין לקנות דלת שלפי היצרן הדלת מאופניית בבידוד קולי, האם זה יכול להפריע איך שהוא על האקוסטיקה בחדר?
4) ושאלה אחרונה שאני מתלבט איתה כבר הרבה זמן כי כל אחד אומר משהו אחר אז הפעם אני רוצה לדעת על בטוח. לממ"ד מה עדיף? פרקט ומעליו שטיח עבה או שטיח מקיר לקיר?
1) מה מומלץ לעשות קודם, לקנות מערכת ואחרי זה לשפר אקוסטיקה בחדר או שההיפך?
2) אחד מהתוכניות שלי לפני שאני אקנה מערכת אני רוצה לעשות 2 דברים:
הראשון זה במקרה של נפילות מתח והפסקות חשמל, מה אוכל לעשות בכדי לצמצם נזקים אפשריים למערכת.
והדבר השני, כשאני מדליק את החשמל בחדר אני שומע ברמקולים של המחשב מן רעשים כאלה. מה אני צריך לעשות בשביל שלא יהיה רעשים כאלה במערכת
3) אני מעוניין לקנות דלת שלפי היצרן הדלת מאופניית בבידוד קולי, האם זה יכול להפריע איך שהוא על האקוסטיקה בחדר?
4) ושאלה אחרונה שאני מתלבט איתה כבר הרבה זמן כי כל אחד אומר משהו אחר אז הפעם אני רוצה לדעת על בטוח. לממ"ד מה עדיף? פרקט ומעליו שטיח עבה או שטיח מקיר לקיר?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. קנה קודם את המערכת ובהתאם לבעיות שייתקבלו, תטפל.
2. הבעיה יכולה לנבוע מספק ובידוד רעשים לא משהו ברמקולים של המחשב.
שוב, חכה שתהיה לך המערכת החדשה ואז במידה ויש בעיה, נראה מה כדאי לעשות (קו חשמל נפרד למערכת, POWER REGENERATOR וכו').
3. לא.
4. אם אתה שם שטיח אז אין הרבה משמעות למה שיש מתחת.
2. הבעיה יכולה לנבוע מספק ובידוד רעשים לא משהו ברמקולים של המחשב.
שוב, חכה שתהיה לך המערכת החדשה ואז במידה ויש בעיה, נראה מה כדאי לעשות (קו חשמל נפרד למערכת, POWER REGENERATOR וכו').
3. לא.
4. אם אתה שם שטיח אז אין הרבה משמעות למה שיש מתחת.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
כרגע אין לי עוד משהו ספציפי שאני יכול להגיד לך זה מה שיהיה לי.
אני עוד לא סגור על תקציב אז כרגע התקציב עומד על 20K-25K זה המינימום, זה עוד יכול להתשנות ולהגיע עד ל30K אני פשוט עוד לא יודע כמה יעלה לי כל העסק שמסביב חוץ מרמקולים ומגבר.
אני עוד לא סגור על תקציב אז כרגע התקציב עומד על 20K-25K זה המינימום, זה עוד יכול להתשנות ולהגיע עד ל30K אני פשוט עוד לא יודע כמה יעלה לי כל העסק שמסביב חוץ מרמקולים ומגבר.
הבעיה העיקרת שבעצם גם מעכבת אותי היא שאני שומע הרבה סוגים של מוסיקה ואני חיפשתי סוגים של רמקולים שישמעו טוב בהכל , אבל הגעתי למסקנה שאצטרך להתפשר על מבחר של סוגי מוסיקה יותר מצומצם , כי בכל זאת יש סוגים שאני שומע אותם על בסיס קבוע ויש כאלה שקצת פחות. הבעיה שאפילו לא התחלתי לעשות סבב של שמיעת מערכות מכיוון שאני עוד לא סגור על תקציב, רמקולים ומגבר, כי לא חסר מבחר של רמקולים ומגברים, אני חייב לבוא עם מספר של חברות ודגמים וזה אני אתייעץ פה בפורום רק כשאני אדע בדיוק איך אני מחלק את התקציב.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אני לא הולך לוותר או לשמוע פחות סוגים של מוסיקה שאני אוהב, אני פשוט רוצה להיות יותר ממוקד וככה יהיה יותר קל למצוא את המערכת שתתאים לי
לדוגמא, כמו שכבר רשום אני שומע הרבה סוגים של מוסיקה אבל תמיד יש סוגים שאני אוהב ושומע יותר מאשר סוגים אחרים , אז אני יעדיף רמקול שיצטיין ברוק, וטוב בקלאסי , מהסיבה שרוק אני שומע על בסיס יומיומי וקלאסי אני פחות שומע אבל לא אוותר על התענוג כשארצה לשמוע, אז אני מחפש שרמקול שישמע טוב עם הכל אבל יצטיין בסוגים שאני אוהב ושומע יותר.
לדוגמא, כמו שכבר רשום אני שומע הרבה סוגים של מוסיקה אבל תמיד יש סוגים שאני אוהב ושומע יותר מאשר סוגים אחרים , אז אני יעדיף רמקול שיצטיין ברוק, וטוב בקלאסי , מהסיבה שרוק אני שומע על בסיס יומיומי וקלאסי אני פחות שומע אבל לא אוותר על התענוג כשארצה לשמוע, אז אני מחפש שרמקול שישמע טוב עם הכל אבל יצטיין בסוגים שאני אוהב ושומע יותר.
למרטין
מה אתה מציע לי לעשות שלב אחרי שלב?
ואיך לבחור את המערכת המתאימה לי?
אולי אני פשוט לא חושב ופועל נכון, ויש מצב, כי בכל זאת אני חדש בתחום האודיו, אז כדאי לי להקשיב ולהתייעץ עם אנשים שמבינים ועם יותר נסיון ממני.
אז בבקשה אני ממש צריך עזרה במידה ואני באמת כמו שאתה אומר שאני חושב בצורה שגויה.
מה אתה מציע לי לעשות שלב אחרי שלב?
ואיך לבחור את המערכת המתאימה לי?
אולי אני פשוט לא חושב ופועל נכון, ויש מצב, כי בכל זאת אני חדש בתחום האודיו, אז כדאי לי להקשיב ולהתייעץ עם אנשים שמבינים ועם יותר נסיון ממני.
אז בבקשה אני ממש צריך עזרה במידה ואני באמת כמו שאתה אומר שאני חושב בצורה שגויה.
אוקי
אני לא יפרט עד כדי כך עם שמות של להקות כי לא חסר אז בוא אני ארשום איזה סוגים אני שומע:
אני יחלק את זה ל3 קבוצות, על בסיס יומיומי , לעיתים קרובות, ולעיתים רחוקות(שזה בשבילי נקרא פעם בשבוע ולפעמים פחות)
1)בסיס יומיומי:
רוק מכל הסוגים, מהקלים עד הממש כבדים.
פופ
קאנטרי
פולק
בלוז
ג'אז
גוספל
Soul
פסקולים
2) לעיתים קרובות:
לטיני (סלסה וכל המקבצים על הספרדיים והדרום אמריקאים)
New Age
אמביאנט
צ'ילוואט
Lounge
האוס
אינסטרומנטלים
אופרה
3) לעיתים רחוקות
מוסיקת עולם
קלאסי
רגאיי
טראנס
דאנס
שירים ישנים (60S' 70S 80S 90S)
ראפ - היפהופ
זהו...
לגבי גודל הממ"ד:
אורך: 3.35 מטר
רוחב: 2.74
ומה שיהיה בחדר חוץ מהמערכת זה שולחן-מחשב ומיטה
אני לא יפרט עד כדי כך עם שמות של להקות כי לא חסר אז בוא אני ארשום איזה סוגים אני שומע:
אני יחלק את זה ל3 קבוצות, על בסיס יומיומי , לעיתים קרובות, ולעיתים רחוקות(שזה בשבילי נקרא פעם בשבוע ולפעמים פחות)
1)בסיס יומיומי:
רוק מכל הסוגים, מהקלים עד הממש כבדים.
פופ
קאנטרי
פולק
בלוז
ג'אז
גוספל
Soul
פסקולים
2) לעיתים קרובות:
לטיני (סלסה וכל המקבצים על הספרדיים והדרום אמריקאים)
New Age
אמביאנט
צ'ילוואט
Lounge
האוס
אינסטרומנטלים
אופרה
3) לעיתים רחוקות
מוסיקת עולם
קלאסי
רגאיי
טראנס
דאנס
שירים ישנים (60S' 70S 80S 90S)
ראפ - היפהופ
זהו...
לגבי גודל הממ"ד:
אורך: 3.35 מטר
רוחב: 2.74
ומה שיהיה בחדר חוץ מהמערכת זה שולחן-מחשב ומיטה
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
OK.
לי יש חדר ממש באותם גדלים. עם אותם דברים.
אצלי יושבת מערכת קצת פחות מהתקציב שלך.
הייתי ממליץ לך ללכת על זוג מדפיים טוב + מגבר יקר + CD איכותי וחיווט טוב.
בעיקר כיוון שאלא אם זה הבית האחרון שלך , אתה יום אחד תעבור לחדר גדול יותר, ותרצה רמקולים גדולים יותר וכנראה תזדקק לכאלו בחדר גדול יותר.
האם התקציב שלך הוא כולל אקוסטיקה?
אגב במקרה של מדפיים בחדר כזה טיפול אקוסטי הוא נוח יותר ולא תמיד מחוייב לגמריי.
לי יש חדר ממש באותם גדלים. עם אותם דברים.
אצלי יושבת מערכת קצת פחות מהתקציב שלך.
הייתי ממליץ לך ללכת על זוג מדפיים טוב + מגבר יקר + CD איכותי וחיווט טוב.
בעיקר כיוון שאלא אם זה הבית האחרון שלך , אתה יום אחד תעבור לחדר גדול יותר, ותרצה רמקולים גדולים יותר וכנראה תזדקק לכאלו בחדר גדול יותר.
האם התקציב שלך הוא כולל אקוסטיקה?
אגב במקרה של מדפיים בחדר כזה טיפול אקוסטי הוא נוח יותר ולא תמיד מחוייב לגמריי.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

http://www.aviyaffe.com/store/main/prod ... d_prod=351
+
http://www.arcam.co.uk/prod_fmj_A32_intro.cfm
+
http://www.arcam.co.uk/prod_diva_CD73_intro.cfm
כיוון שהכל מאותו יבואן אני מאמין שב 25 אלף לא תהיה לך בעיה לקבל את זה.
לדעתי יתן לך תוצאה סונית למוזיקה שלך.
+
http://www.arcam.co.uk/prod_fmj_A32_intro.cfm
+
http://www.arcam.co.uk/prod_diva_CD73_intro.cfm
כיוון שהכל מאותו יבואן אני מאמין שב 25 אלף לא תהיה לך בעיה לקבל את זה.
לדעתי יתן לך תוצאה סונית למוזיקה שלך.
אני ממש דואג לגבי מדפיים, לא יודע זה נראה לי כאילו הם לא יספקו את מה שאני רוצה, אין מצב לרצפתיים בכל זאת? כי אני מעדיף רצפתיים למרות בעיית גודל החדר.
לגבי הדירה אתה צודק אבל מה שיהיה בעתיד זה לא רלוונטי כי גם ככה אני מאמין שאני נכנס לעסק הזה ואני ימשיך לשדרג, אז זה לא משנה לי כי אני לא רואה את עצמי עובר ב3 השנים הקרובות.
התקציב לא כולל אקוסטיקה
לגבי הדירה אתה צודק אבל מה שיהיה בעתיד זה לא רלוונטי כי גם ככה אני מאמין שאני נכנס לעסק הזה ואני ימשיך לשדרג, אז זה לא משנה לי כי אני לא רואה את עצמי עובר ב3 השנים הקרובות.
התקציב לא כולל אקוסטיקה
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

מדפיים איכותיים כמו אלו משהו של 5 ספרות יתנו לך תוצאה טובה יותר בחדר כזה.
הדעה שלי אומרת שאם רצפתי אז שיהיו לו אלמנטים גדולים. לרוב הבעיה שהם צריכים הרבה מקום לנשום.
אם לא אז מדפי. תאמין לי אני צריך לשבת עם מינוס במגבר שלי בחדר כיוון שהרצפתיים שלי לא נושמים. לצערי הרב.
באמת. טעות שעשיתי בזמנו . בתקווה בשנה הקרובה אני אעבור דירה, וכך יהיה לי מקום בשבילם.
הדעה שלי אומרת שאם רצפתי אז שיהיו לו אלמנטים גדולים. לרוב הבעיה שהם צריכים הרבה מקום לנשום.
אם לא אז מדפי. תאמין לי אני צריך לשבת עם מינוס במגבר שלי בחדר כיוון שהרצפתיים שלי לא נושמים. לצערי הרב.
באמת. טעות שעשיתי בזמנו . בתקווה בשנה הקרובה אני אעבור דירה, וכך יהיה לי מקום בשבילם.