HTPC- I HAVE A DREAM
שלום,
יש לי חזון קטן לחווית התפעול של HTPC.
אני רוצה מחשב HTPC שחווית השימוש בו תהיה כל כך פשוטה, שהבת שלי (בת שנתיים) תדע להריץ את הסרטים שלה, וההורים שלי (מעל 70) ידעו להפעיל גם ולראות את הערוצים שלהם בטלבזיה.
עקרונות החזון -
א. כל הציודים יפעלו בצורה אנטגרלית
פשוט, מתפעלים רק את ה HTPC ולא כל ציוד (רסיבר, מסך, נגן) בנפרד.
התוכנה / מערכת ההפעלה תתאים את ציודי הקצה למה שרוצה המשתמש לבצע
אם לדוגמא המשתמש רוצה לראות DVD, המשתמש יבחר באייקון של הסרט, המחשב ישלוט באמצעות כבלים סיראלים, במסך ובמגבר ויביא אותם למצב הרצוי.
(אפשר לקבל אפקט דומה עם שלטים אוניברסלים דוגמת פרונטו, אבל למה צריך פרונטו אם יש מחשב מדיה באמצע הסלון)
ממשק ניתן לתכנון והתאמה בצורה פשוטה
דמיינו את התפריט הראשי של ה meida center עכשיו דמיינו שניתן בקלות להוסיף אייקון של שידורי כבלים.
עכשיו, בלחיצה על האייקון של הכבלים נפתח תפריט עם אייקונים של ערוצי הטלבזייה המרכזיים (אייקונים שתכנת והוסיף המשתמש) לחיצה על האייקון של ערוץ 5 לדוגמא תביל לצפייה בערוץ.
או דמינו שבכל מצב פעולה (צפייה בסרט DVD, צפייה בערוץ כבלים, שמיעת מוזיקה , שמיעת ערוץ רדיו...) בלחיצה על כפתור מוצג תפריט OSD מותאם למצב הפעולה.
השורה התחתונה, מערכת מדיה שמתנהגת בצורה אינגרלית אינטואיטיבית ופשוטה
יתרון נוסף, אי תלות בציוד הקצה. לא חשוב מה המסך , מה הרסיבר, ואיזה נגנים חיברנו,
ממשק ההפעלה יהיה אותו ממשק, כי המחשב ישלוט בשאר הציודים.
עכשיו השאלה, יש משהו כזה? יש תוספות, add-ons , או תוכנות ותוספות לms-media center שנותנות את היכולות הללו?
רן[/u][/b]
יש לי חזון קטן לחווית התפעול של HTPC.
אני רוצה מחשב HTPC שחווית השימוש בו תהיה כל כך פשוטה, שהבת שלי (בת שנתיים) תדע להריץ את הסרטים שלה, וההורים שלי (מעל 70) ידעו להפעיל גם ולראות את הערוצים שלהם בטלבזיה.
עקרונות החזון -
א. כל הציודים יפעלו בצורה אנטגרלית
פשוט, מתפעלים רק את ה HTPC ולא כל ציוד (רסיבר, מסך, נגן) בנפרד.
התוכנה / מערכת ההפעלה תתאים את ציודי הקצה למה שרוצה המשתמש לבצע
אם לדוגמא המשתמש רוצה לראות DVD, המשתמש יבחר באייקון של הסרט, המחשב ישלוט באמצעות כבלים סיראלים, במסך ובמגבר ויביא אותם למצב הרצוי.
(אפשר לקבל אפקט דומה עם שלטים אוניברסלים דוגמת פרונטו, אבל למה צריך פרונטו אם יש מחשב מדיה באמצע הסלון)
ממשק ניתן לתכנון והתאמה בצורה פשוטה
דמיינו את התפריט הראשי של ה meida center עכשיו דמיינו שניתן בקלות להוסיף אייקון של שידורי כבלים.
עכשיו, בלחיצה על האייקון של הכבלים נפתח תפריט עם אייקונים של ערוצי הטלבזייה המרכזיים (אייקונים שתכנת והוסיף המשתמש) לחיצה על האייקון של ערוץ 5 לדוגמא תביל לצפייה בערוץ.
או דמינו שבכל מצב פעולה (צפייה בסרט DVD, צפייה בערוץ כבלים, שמיעת מוזיקה , שמיעת ערוץ רדיו...) בלחיצה על כפתור מוצג תפריט OSD מותאם למצב הפעולה.
השורה התחתונה, מערכת מדיה שמתנהגת בצורה אינגרלית אינטואיטיבית ופשוטה
יתרון נוסף, אי תלות בציוד הקצה. לא חשוב מה המסך , מה הרסיבר, ואיזה נגנים חיברנו,
ממשק ההפעלה יהיה אותו ממשק, כי המחשב ישלוט בשאר הציודים.
עכשיו השאלה, יש משהו כזה? יש תוספות, add-ons , או תוכנות ותוספות לms-media center שנותנות את היכולות הללו?
רן[/u][/b]
האמת שמה שאתה מתאר נשמע קצת דומה לסרטון שראיתי על המדיה סנטר של לינוקס, שכולל את mythtv.
הבעיה היחידה היא שאתה רוצה יכולת התאמה אישית גבוהה מצד אחד, ופשטות מצד שני וזה לא תמיד עובד טוב ביחד.
לגבי הלינוקס מדיה סנטר, בסרטון נראה שהממשק שלו לא עד כדי כך ידידותי, אבל בגלל שמדובר בלינוקס אני נוטה להאמין שאפשר לערוך בו (עם הידע המתאים כמובן) שינויים והתאמות כדי להתאים אותו ל'חזון' שלך..
הבעיה היחידה היא שאתה רוצה יכולת התאמה אישית גבוהה מצד אחד, ופשטות מצד שני וזה לא תמיד עובד טוב ביחד.
לגבי הלינוקס מדיה סנטר, בסרטון נראה שהממשק שלו לא עד כדי כך ידידותי, אבל בגלל שמדובר בלינוקס אני נוטה להאמין שאפשר לערוך בו (עם הידע המתאים כמובן) שינויים והתאמות כדי להתאים אותו ל'חזון' שלך..
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
לא תוכל להגיע להתאמה אישית מקסימלית, תאלץ להתפשר כי יש תוכנות שהם חזקות בהקלטה ויש תוכנות שחזקות במדיה.
המלצה שלי זה SAGETV עם התוסף של SAGEMC
מאוד קל לשימוש, רק הבעיה שהממשק באנגלית.
מישהו התחיל לתרגם אותו, אבל לא נראה לי שהפרוייקט הזה התקדם יותר מידי.
התאימות של הרסיבר והטלוויזיה.
אני לא רואה סיבה שה HTPC ישלוט ב רסיבר ובטלווזיה?
מספיק שהרסיבר יהיה מכוון על היציאה שמתחברת ל HTPC, והטלווזיה תדלק על היציאה של המחשב וזהו.
אם אתה רוצה יש את השלט האונברסלי של לוגיטק, שלדעתי לא קל כל כך לשימוש למישהו בן 70.
המלצה שלי זה SAGETV עם התוסף של SAGEMC
מאוד קל לשימוש, רק הבעיה שהממשק באנגלית.
מישהו התחיל לתרגם אותו, אבל לא נראה לי שהפרוייקט הזה התקדם יותר מידי.
התאימות של הרסיבר והטלוויזיה.
אני לא רואה סיבה שה HTPC ישלוט ב רסיבר ובטלווזיה?
מספיק שהרסיבר יהיה מכוון על היציאה שמתחברת ל HTPC, והטלווזיה תדלק על היציאה של המחשב וזהו.
אם אתה רוצה יש את השלט האונברסלי של לוגיטק, שלדעתי לא קל כל כך לשימוש למישהו בן 70.
zovirax; אני חושב שלא ירדת לסוף דעתי.
הרעיון הוא שהמחשב ישלוט בכל המכשירים (מסך, רסיבר ואם יש צורך גם נגנים) ולדוגמא יפעיל אותם בעת הפעלה.
יכבה אותם במצס של idle אם צריך לצורך שימוש באחד המצבים לבצע החלפת מקור ב reciver הוא יבצע את זה
הוויזן מאוד פשוט - לא מחזיקים בסלון שלט נוסף מעבר לשלט של ה media center
הרעיון הוא שהמחשב ישלוט בכל המכשירים (מסך, רסיבר ואם יש צורך גם נגנים) ולדוגמא יפעיל אותם בעת הפעלה.
יכבה אותם במצס של idle אם צריך לצורך שימוש באחד המצבים לבצע החלפת מקור ב reciver הוא יבצע את זה
הוויזן מאוד פשוט - לא מחזיקים בסלון שלט נוסף מעבר לשלט של ה media center
לשלוט באמצעות המחשבה זה רעיון
אשתי שולטת כך בבית
אבל ברצינות, הרעיון הוא ליצור אינטגרציה של כל המכשירים הבידוריים בסלון.
תחשוב כמה פונקציות טכניות בשלט מיותרות יש לנו.
שלט אוניברסלי יעשה את העבודה, אבל אם כבר יש מכשיר חכם (מחשב אישי) במרכז, שהוא יעשה הכל.
נראה לי שאני לצורך המחשה אצייר כמה שקפי powerpoint
אבל ברצינות, הרעיון הוא ליצור אינטגרציה של כל המכשירים הבידוריים בסלון.
תחשוב כמה פונקציות טכניות בשלט מיותרות יש לנו.
שלט אוניברסלי יעשה את העבודה, אבל אם כבר יש מכשיר חכם (מחשב אישי) במרכז, שהוא יעשה הכל.
נראה לי שאני לצורך המחשה אצייר כמה שקפי powerpoint
בכל מקרה אתה צריך שלט כדי לשלוט על המחשב החכם שלך
ולכן אני לא רואה היום שום בעייה בדברים שתארת שהשלטים החכמיים לא יודעים לבצע בשתי לחיצות כפתור בצורה הכי פשוטה.
לכן אני לא רואה סיבה לחפש פתרון אחר (שהוא לא בר מימוש מכיוון שאין פרוטוקול סטנדרטי שמאפשר שליטה על כל המכשירים הקיימים דרך חיבור חוטי או אלחוטי למעט שלט אלחוטי שגם שם הפקודות הם לא סטנדרט !!)
אגב קיימים היום פתרונות של "בית חכם" שהם מורכבים הרבה יותר מ-רק שליטה על המערכת הבידורית שלנו
ולכן אני לא רואה היום שום בעייה בדברים שתארת שהשלטים החכמיים לא יודעים לבצע בשתי לחיצות כפתור בצורה הכי פשוטה.
לכן אני לא רואה סיבה לחפש פתרון אחר (שהוא לא בר מימוש מכיוון שאין פרוטוקול סטנדרטי שמאפשר שליטה על כל המכשירים הקיימים דרך חיבור חוטי או אלחוטי למעט שלט אלחוטי שגם שם הפקודות הם לא סטנדרט !!)
אגב קיימים היום פתרונות של "בית חכם" שהם מורכבים הרבה יותר מ-רק שליטה על המערכת הבידורית שלנו