עזרה בחיבור מחשב לפלאזמה - RGB?
במחשב יש לי יציאה למסך, יציאת Svideo, ויציאת RCA בטלוזיה (lgpx3) יש כניסת DVI וכניסת "RGB" (יש גם svideo אבל כתוב לחבר את המחשב לאחת משתי הכניסות הנ"ל)
1. מקריאת ההודעות בפורום אני מבין שהחיבור הכי כדאי הוא לפי הסדר הבא
DVI
RGB
svideo
RCA
2. איך אני יכול לדעת אם כרטיס המסך שלי תומך ב- DVI?
3. האם יציאת RGB = VGA ?
4. אם לא אז מה ההבדל בין יציאת VGA ליציאת RGB ?
5. האם כבל לחיבור RGB הוא למעשה כבל רגיל כמו שמחברים מסך ביציאת VGA או שמדובר בכבל מיוחד
6. בנוסף איך מחברים את יציאת הקול מהמחשב האם מהיציאה של האוזניות עם מפצל RCA (המחשב נמצא במרחק של כ- 7 מטר)
1. מקריאת ההודעות בפורום אני מבין שהחיבור הכי כדאי הוא לפי הסדר הבא
DVI
RGB
svideo
RCA
2. איך אני יכול לדעת אם כרטיס המסך שלי תומך ב- DVI?
3. האם יציאת RGB = VGA ?
4. אם לא אז מה ההבדל בין יציאת VGA ליציאת RGB ?
5. האם כבל לחיבור RGB הוא למעשה כבל רגיל כמו שמחברים מסך ביציאת VGA או שמדובר בכבל מיוחד
6. בנוסף איך מחברים את יציאת הקול מהמחשב האם מהיציאה של האוזניות עם מפצל RCA (המחשב נמצא במרחק של כ- 7 מטר)
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. נכון מאוד.
2. אם לכרטיס שלך יש יציאת DVI אז כן.
יציאת DVI נראית כך:

3+4. לא בדיוק.
RGB הכוונה בד"כ ל-RGcvB כלומר, שלושה כבלים כאשר אותות הסינכרון נמצאים על הירוק.
VGA הוא למעשה RGBHV כלומר, 5 כבלים כאשר הסינכרון האנכי והאופקי הם על שני כבלים נפרדים.
5. זה תלוי במסך. הכי נפוץ זה חיבור דרך SCART.
6. אם יש לך רסיבר ק"ב, הכי טוב הוא חיבור קואקסיאלי או אופטי (יהיה יקר יותר), אם יש לך רק מגבר סטריאו אז חיבור כמו שציינת, רק ש-7 מטר הוא דיי ארוך והאיכות לא תהיה משהו.
2. אם לכרטיס שלך יש יציאת DVI אז כן.
יציאת DVI נראית כך:

3+4. לא בדיוק.
RGB הכוונה בד"כ ל-RGcvB כלומר, שלושה כבלים כאשר אותות הסינכרון נמצאים על הירוק.
VGA הוא למעשה RGBHV כלומר, 5 כבלים כאשר הסינכרון האנכי והאופקי הם על שני כבלים נפרדים.
5. זה תלוי במסך. הכי נפוץ זה חיבור דרך SCART.
6. אם יש לך רסיבר ק"ב, הכי טוב הוא חיבור קואקסיאלי או אופטי (יהיה יקר יותר), אם יש לך רק מגבר סטריאו אז חיבור כמו שציינת, רק ש-7 מטר הוא דיי ארוך והאיכות לא תהיה משהו.
- walter_yaron
-
- חבר פעיל

- תגובות: 95
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
מרטין, השאלה אם לכרטיס המסך יש יציאה מתאימה לחיבור קואקסיאלי או אופטי. אצלי למשל, אין יציאה כזו, אז מה עושים? האם יש מתאם כלשהו, או שצריך להסתפק בחיבור איכותי פחות?MartinHSabag כתב:.
6. אם יש לך רסיבר ק"ב, הכי טוב הוא חיבור קואקסיאלי או אופטי (יהיה יקר יותר), אם יש לך רק מגבר סטריאו אז חיבור כמו שציינת, רק ש-7 מטר הוא דיי ארוך והאיכות לא תהיה משהו....
דרך אגב, שמתי לב שתמיד מדברים על כבל DVI בהקשר של חיבור המחשב למסך הטלוויזיה. השאלה האם הכבל הזה שימושי גם בחיבורים אחרים, נניח בין הממיר של HOT/YES(בהנחה שמדובר במודל המצוייד ביציאת DVI) למסך? ואם התשובה היא חיובית, אז האם חיבור כזה (באמצעות כבל איכותי) עשוי לשפר דראסטית את איכות התמונה בהשוואה לחיבור קומפוננט?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
bariko,
1. חיבור אודיו דיגיטלי (אופטי או קואקסיאלי) אתה תמצא בכרטיס קול, לא בכרטיס מסך.
2. השימוש הוא בין מקורות לאמצעי תצוגה (מקרנים, מסכים דקים). אין כיום לאף חברת כבלים/לוין בארץ נגן עם יציאת DVI, כך שזה לא רלוונטי.
השיפור הוא בכך שכשהמקור הוא דיגיטלי (DVD למשל או מחשב), והתצוגה היא דיגיטלית (מסך דק, מקרן) אתה חוסך המרה מדיגיטלי לאנלוגי (קומפוננט) וחזרה לדיגיטלי.
1. חיבור אודיו דיגיטלי (אופטי או קואקסיאלי) אתה תמצא בכרטיס קול, לא בכרטיס מסך.
2. השימוש הוא בין מקורות לאמצעי תצוגה (מקרנים, מסכים דקים). אין כיום לאף חברת כבלים/לוין בארץ נגן עם יציאת DVI, כך שזה לא רלוונטי.
השיפור הוא בכך שכשהמקור הוא דיגיטלי (DVD למשל או מחשב), והתצוגה היא דיגיטלית (מסך דק, מקרן) אתה חוסך המרה מדיגיטלי לאנלוגי (קומפוננט) וחזרה לדיגיטלי.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
מרטין,
טעות שלי.
בכל אופן, במחשב אצלי יש כרטיס קול מובנה בלוח האם. יש שם 5 יציאות בצבעים:שחור, כתום,תכלת, ירוק,ורוד. בדיוק זהה כפי שהיה אצלי בכרטיס הקול SOUND BLASTER LIVE
איזה סוג של חיבור יכול להתאים לכך?
טעות שלי.
בכל אופן, במחשב אצלי יש כרטיס קול מובנה בלוח האם. יש שם 5 יציאות בצבעים:שחור, כתום,תכלת, ירוק,ורוד. בדיוק זהה כפי שהיה אצלי בכרטיס הקול SOUND BLASTER LIVE
איזה סוג של חיבור יכול להתאים לכך?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
האם המסך שלך HD או ED?
אם הוא ED אז אתה יכול לחבר בשקט דרך VGA ותקבל איכות מדהימה, לדעתי זהה ל-DVI. מיפוי הפיקסלים הוא 1 ל-1, וממש לא רואים שזה חיבור אנלוגי (אגב, זה בד"כ המצב גם עם מסכי מחשב, שם הרזולוציה גבוהה יותר, מה שכנראה מרמז שגם באיכות HD לא יהיה הבדל).
הבעיה היחידה שאני שם לב אליה היא שלפעמים הפלזמה "מחפשת מחדש" את המחשב, כלומר, המסך עושה auto-adjustment. זה לוקח כמה שניות והכל מסתדר. ב-DVI אני מניח שזה לא היה קורה.
לגבי מפצל VGA - אני באמת לא יודע כי לא ניסיתי, אך אני מניח שהוא לא יפגע באיכות.
אני יודע שמרכזיות וממתגי VGA מורידים מעט מהאיכות.
אם הוא ED אז אתה יכול לחבר בשקט דרך VGA ותקבל איכות מדהימה, לדעתי זהה ל-DVI. מיפוי הפיקסלים הוא 1 ל-1, וממש לא רואים שזה חיבור אנלוגי (אגב, זה בד"כ המצב גם עם מסכי מחשב, שם הרזולוציה גבוהה יותר, מה שכנראה מרמז שגם באיכות HD לא יהיה הבדל).
הבעיה היחידה שאני שם לב אליה היא שלפעמים הפלזמה "מחפשת מחדש" את המחשב, כלומר, המסך עושה auto-adjustment. זה לוקח כמה שניות והכל מסתדר. ב-DVI אני מניח שזה לא היה קורה.
לגבי מפצל VGA - אני באמת לא יודע כי לא ניסיתי, אך אני מניח שהוא לא יפגע באיכות.
אני יודע שמרכזיות וממתגי VGA מורידים מעט מהאיכות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- username80
-
- חבר פעיל

- תגובות: 52
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מישהו יודע איפה אפשר להשיג מפצל VGA? הייתי בחנויות מחשבים ובחנות שמתמחה בקולנוע ביתי ולאף אחד מהם לא היה את זה